03.11.2009 19:51 K dílu: Sametová revoluce pokračuje Manon2
Velmi povedený kousek, krapet mi to připomíná Škvoreckého. Po prostu zápisky z let, kdy hrdina byl jště mlád a nejvíce ho trápilo, že ještě s nikým nespal, byť všude kolem něho běsnily cinkající klíče. Podobá se mi, že fokalizátor i vypravěč se nacházejí zhruba ve stejném věku, působí to tak mnohem autentičněji... všici tu to zkacují, tudíž se přidám, nechť nejdu "roti všem". T.
02.09.2008 13:26 K dílu: První den večerní školy Manon2
Ty vole, na večerní škole, tam to jistě žije ... supéééér ... já jsem se pobavila tím hip-hoperským rytmem povídky (a pak že próza nemá rytmus, promiň Durychu, já vím, žes sestavil ňáký rytmcký vzorce pro prózu, ale stejně ... tohle je první próza s rytmem) na druhou stranu, když to má mít rytmus, tak to chce trošku víc propracovat... místy to zní jak kdyby to psal někdo, kdo ani neumí psát ... dát si na tom záležet, chápu, do drobné práce se nikomu nchce, ale určitě stojí za to (a nejenom "antigravitační" kamarád tvého hrdiny), aby se to jaksi celkově uzavřelo, aby to nepůsobilo dojmem, že někdo jenom psal a nepřemýšlel u toho,aby to po prostu mělo nějakou stylizaci
02.09.2008 13:15 K dílu: Pilka Manon2
Věřím, že ten text měl spíše působit jak depresivní záznam temných snů, ale mě vypravěč strašně moc pobavil svými poznámkami, naprosto mimoděčnými a odlehčujícími celý text: "Dělaly se jí z toho mžitky před očima. Ale počkat, to nejsou mžitky, tam v dálce je světlo!" ..hot není nad drsné konstatování, to nejsou mžitky, ale světlo. Naprosto mě nadchnul "pan Ireálno" - kouzelné oslovení, za to rozhodně boduješ* Poslední odstavce se opravdu dají charakterizovat jako gradační, podžíznutí "muže" pilkou jako příjemné líčení. Potěšilas mě, že ji ze snu neprobudil otec, nýbrž to byl další sen, do kterého se propadla, a pak propadnutí do "nicoty" ...
02.09.2008 12:55 K dílu: Dobrý pocit zadostiučinění Manon2
Mně se to naopak nelíbí(ale proti gustu...). Původně jsem i chtěla připojit dlouhou kritiku zdůvodňující můj postoj,takovou decentní šaldovskou analýzu(když už hlásám soudy, a´t jsou aspoň zdůvodněné) Na druhou stranu je hloupé psát kritiku delší než je sám kritizovaný text a "nelíbí se mi"=čistě subjektivní názor, který si ani žádné zdůvodňování nevyžaduje. A koneckonců - "nelíbí"není ouplně vhodná charakteristika. spíš to na mě jenom neudělalo "BUM, JÁ JSEM SICE KRÁTKÝ TEXTÍK,ALE VELKÝ.." Zadostiučiňující řečičky, jež vede hlavní hrdina k někomu, kdo ho nejspíš ani neposlouchá, bych čekala od člověka naprosto opilého, jak se tam kymácí ozářen pouliční lampou a vvypráví svoje pseudovítězné a nadřazující se věty kamsi do křoví...pak bych to považovala za groteskní situaci, ale když vypravěč hned v první větě hlásá, ža hrdina není opilý, tak pro mě ta situace nějak ztrácí kouzlo pro svou absurdní absurditu a nedoladěnost.
31.08.2008 15:19 K dílu: I Johanně Fínyksové bylo dvacet Manon2
Uznávám, z velké části se tu nikomu nechce číst příliš dlouhý text, přesto si myslím, že vtěstnat smysl lze i do krátkého textu, to jest umění zkratky. Pokud mám "chlupatou vaničku" chápat jako narážku na "Pepíka a Lojzíka", tak ten text vznikl jako jazyková hra s argotem a vězeňským slangem na pozadí příběhu nejenom o dvou kamarádech, jejich vznětlisvosti a prostotou usmiřování. Tam toho je spousta.
31.08.2008 10:36 K dílu: I Johanně Fínyksové bylo dvacet Manon2
tak já nevím, mně to připomíná takové ty trapné agenty, co žijou vedle svého tajného života i život normální, kterýpak z ničeho nic musí opustit, což by bylo dost opruz téma. Jediné, co mě donutilo si přečíst ještě jednou a najít tam ňáký klíč, bylo fonetické přepsání anglických jmen, bo to vnímám jako jakousi parodii, lehký tón, grotesku, která by ten text mohla ozvláštnit ... ale, ačkoliv se normálně neptám na intenci autora, bo mě příliš nezajímá, tak tady užiju školskometlé fráze "Co tím chtěl autor říct?" ... se bojím, že nic, že je to obsahově prázdné a zůstávají tam pak pro mě pouze dvě formálně příjemná místa: Ptáci táhnou na jih...ti chytřejší. Onen muž hazí chlebové drobky sýkorám. Sýkory jsou z ptáků ty hloupější. ...tzn. vtipné poznámky vypravěče. Jinak nic.
31.08.2008 10:21 K dílu: CIGARETA Manon2
*
31.08.2008 10:20 K dílu: CIGARETA Manon2
Naivní vypravěče já tuze ráda, postava děcka (v tomto případě ovšem velmi zmutovaného,že)se zdá být vhodná.Je to zajímavé téma,v tom úvodu si super hraješ s myšlenkou - Rodiče si nevybíráme! ... zpochybňuješ ji a zároveň ukazuješ,že výběr dost často jest povrchní, unáhlený a dle naprosto šílených kritérií .. tak jak to funguju v životě, není nic horšího než z nabízených možností vybrat tu nejhorší. ale celkové se tam daj najít slušný myšlenky, nemáš to sice kunderovsky promyšlené a uspořádané, že bys ty "poznatky a myšlenky" čtenáři viditelně podsouval,aby skoro žádná nikomu neutekla, ale když se člověk snaží, tak si tam může najít to, co hledá ... snad jenom pak může docházet k nadbytečné interpretaci, ale koho zajímá intence autora, že? *
31.08.2008 10:08 K dílu: Jak přišel o panictví Manon2
Komorní dílko o prvních milostných zážitcích, všechno dopadlo,jak mělo,žádné směšně trapné scénky(ačkoliv jeden náznak tam byl). Co se vypravěče týče,tak si mnohem lépe vede v druhé části povídky. Ta první až příliš popisná a řekla bych,že už jsem v literatuře snad tisickrát četla podrobný popis,jak si někdo kupuje lístek, jak někdo nasedána na vlak, jak ho průvodčí odpískává, ve vlaku drobné náznaky toho, co hrdinu čeká, popř.hrdinovo "přemýšleníčko",pak hrdina vystupuje atd atd...to mě vyloženě nudilo,naprosto neúčelný popis, který by byl ospravedlnitený pouze jako určitě zpomalení před ňákým FAKT HUSTÝM DĚJEM (vlak unesou teroristi, srazí se s kamionem, spadne na něj meteorit...)-to by bylo lepší pošustňáníčko, zvláš´t kdyby se do kontrastu přidal jako jeden z možných světů, co by ho čekalo, KDYBY se setkal s onou Katkou a nemusel tady trčet s teroristy, co mu na hlavu míří pistolí, ale být s rozkošnou kačenkou atd atd---zrobit z toho trošku polytematický textík, protože takhle je to, ač dobře napsaný, nic nového nepřinášející dílko.
30.08.2008 14:10 K dílu: KC Manon2
Krásnej vícerovinový textík, psychedelie se promění v obyčejnej cukříček? jak poetické!Poznámky v závorce super, ty se mi líběj asi nejvíc. *
30.08.2008 14:04 K dílu: KC Manon2
Krásnej vícerovinový textík, psychedelie se promění v obyčejnej cukříček? jak poetické!Poznámky v závorce super, ty se mi líběj asi nejvíc. *
30.08.2008 13:28 K dílu: POŠŤÁKOVO RÁNO-2 Manon2
Tož - tuhle pobočku evidentně ovládají její zaměstnanci. Deníkové záznamy nejsou mým šálkem kávy už od dob Vaculíkova Českého snáře,a to z jednoho důvodu, po čase začínají být příliš monotónní a monotematické, dalo by se namítnout, že jako život? A mohli bychom rozvést debatu, zda ho propašovávat do literatury či nikoliv. Když si takových deníkových záznamů s lehce nadsazeným tónem mám přečíst jeden odstaveček, tak ano, líbí se. je to psané lehkým perem, ale více bych toho nesnesla. a propos ... uwaga, uwaga ... takových pánů spisovatelů, kteří přišli o svá povolání, když si na ně ve svých povídkách stěžovali, bylo ...také psané lehkým perem ;)
30.08.2008 13:18 K dílu: Ze spánku do sna Manon2
Ou - celé je to postavené na výrazu. Možná to je motivované snahou vtáhnout čtenáře do "děje"(škoda, že tam žádný není), tudíž lépe řečeno do atmosféry povídky, jenomže atmosféra snu-"vetřelce"-divných pocitů-a náznaku sna ve snu - to pro mě není tematicky ničím přitažlivé. Povídka, v níž chybí epický prvek? takže asi spíš lyrizovaná próza? ne, to taky není to správné zařazení. Nejde-li dílo zařadit,rozhodně to není na škodu, v takovém případě by měla ale čtenáře oslovit, což se u mě nepovedlo. Ty jsi rozhodně výrazový písař, jenom si najít to svoje téma, opustit říši snů a otevřít sám sebe, pak to bude super ;-)
30.08.2008 13:04 K dílu: Amputace bolesti Manon2
Na krátkou povídku - slušné téma. Nemyslím, že to mělo být víc propracované (pracuji s termínem "propracované"=rozvedenější),ale víc výrazovější, možná ještě víc použít barokní kontrastovostí, kterou jsi jenom naznačil v protikladu smyslná krása X kruté zohavení lidského těla. Dovedu si to představit zařazené v nějakém expresionisticky laděném sborníku, ve kterém by to jistě našlo uplatnění jak tematicky, tak výrazově.
23.06.2005 00:00 K dílu: Šašek, král a smrt Manon2
Dialogy mám ráda, i když tohle je spíše takový monolog šaška ... je to ale moc hezky napsané :)
31.07.2005 00:00 K dílu: Výchova gentlemanů v Čechách Manon2
Tedy ... já věděla, proč se nepřihlašovat do tanečních :oD Konečně fejeton, u kterého jsem se zasmála ... tak to má býti! Ve škole by jsi za to vskutku dostal jedničku a ode mě dostaneš tipa ... a to né ledajakýho, nýbrž mohutnýho *
23.06.2005 00:00 K dílu: Smutek jednoho krále Manon2
Pěkné :)
23.06.2005 00:00 K dílu: MONIKA PORCELÁN MONIKA MLÉKO Manon2
Jééé, verše jsou to náramné, i když si na básničky nepotrpím, vlastně jsem si tohle dílko přečetla, protože bylo zařazena do povídek, ale ... vyklubaly se z toho krásné verše. A ten pan Guillaume ... chudák, člověk ho až lituje:).
28.06.2005 00:00 K dílu: Láska Manon2
taky doufám :o)))
28.06.2005 00:00 K dílu: Láska Manon2
Já doufám, že to nejsou otisky prstů po škrcení :o(
29.06.2005 00:00 K dílu: Úkol Manon2
Super ... jenom tak tipuju, kolik těm klukům bylo :oD
23.06.2005 00:00 K dílu: Probuzení Manon2
Jenom nechápu, proč skoro ve všech dílech hlavní hrdinové smetou budík ze stolku na zem ... ??? To není jenom u Tebe :o) Četla jsem až do konce a po zádech ejhle mráz - TIP.
27.06.2005 00:00 K dílu: Jede nocí... Manon2
Jo jo, i takhle to chodí ... na druhou stranu ... vzal ji do drahé restaurace, měl o ni zájem ... takže je na tom lépe než mnoho jiných. Nešťastná a utopená ve svých "malichernostech".
27.06.2005 00:00 K dílu: Úskalí přáteství... Manon2
Tohle zná asi každý, kdo kvůli partnerovi ztrácí čas na kamarády ... je ale lepší si tu krátkou chvíli na ně najít! Teď to vypadá jako nějaká rada z časopisu pro dospívající dívky :)
23.06.2005 00:00 K dílu: Už zase Manon2
Není nad to, pořádně si zanadávat :)
13.01.2006 00:00 K dílu: Díra v nebi Manon2
Nechápeš ... Vím celkem přesně, o čem chci psát, a tak to píšu ... Není to nahodilý text, volný proud myšlenek ... je to naopak promyšlené a držela jsem se celkem přesně původní myšlenky ... Však se Ti to nemusí líbit, to chápu, ale nemoralizuj mi tu, že nevím, o čem mám psát, páč je to příliš unáhlené ...
13.01.2006 00:00 K dílu: Díra v nebi Manon2
Je ještě zvláštnější, že se o to jenom nesnaží, nýbrž o tom i píší.
13.01.2006 00:00 K dílu: Manon2
Fejetonů o teleshoppingu a reklamách obecně bylo napsáno už tolik, že mě to vcelku nudí číst. Teď zůstává otázka, jak se od těch obdobných fejetonů odlišit. Nejschůdnější možností (kterou jsi zřejmě zvolil i Ty) zůstává ozvláštnění jazyka. Jenomže mi připadá, že se ten jazyk snažíte tak moc ozvláštnit a okrášlit všelijakým bláznivými přirovnáními a tropy, až se ten fejeton mění na módní přehlídku originálních výroků. Pokud bych měla fejeton hodnotit z tohoto hlediska - vyhráváš! Ale z volby tématu a postřehů má tento text blíže k průměru.
13.01.2006 00:00 K dílu: Včela Manon2
Na státnice se tedy zatím učit nemusím, ale i přesto vím, že objektivní názor zřejmě nebude zas tak moc objektivní, vyjádří-li ho jeden člověk. Pokud bych se měla řídit Tvou definicí díla "o něčem", tak si raději počkám na vyjádření ostatních čtenářů, třeba mě většinový názor přesvědší, třeba také ne ... uvidím. Ale žádná zášť, jenom střet názorů ... takže hodně štěstí u státnicí.
13.01.2006 00:00 K dílu: Včela Manon2
StvN: Tak s tím posledním souhlasím, máme se ještě hodně co učit, ale i Ty ... učit se prostě musíme celý život ... ;o) Koneckonců, je to Tvůj subjektivní názor, tak k čemu Ti ho vyvyracet ... jenom by mě zajímalo, o čem by dílko asi tak muselo být, aby bylo dle Tebe "o něčem" ...
13.01.2006 00:00 K dílu: Včela Manon2
Já nejsem příznivkyně takhle krátkých povídek, pokud nejsou propracované a tahle jako propracovaná rozhodně nepůsobí. Na nahé rameno Ti usedne všela a rovnou ji chceš odehnat, cožpak není nic mezi tím? Nezašimrá Tě nic na rameni, neotočíš hlavou a nzkoumáš, co Tě to tam zašimralo? nebo si to mám všechno domyslet? Jenomže próza je od toho, aby jsi navodila co nejvěrohodnější obraz skutečnosti, i když se jedná převážně fikci.
01.10.2005 00:00 K dílu: I to se děje ... Manon2
Děkuju moc ... ten název by to chtělo určitě jiný, ale .. názvy vymýšlím na konec a nějak mi už docházela nálada ...
01.10.2005 00:00 K dílu: I to se děje ... Manon2
Děkuju moc ... ten název by to chtělo určitě jiný, ale .. názvy vymýšlím na konec a nějak mi už docházela nálada ...
01.10.2005 00:00 K dílu: Útěk Manon2
U konce jsem se chvíli zlobila, že to bude mít utopický happy end ... ale takhle je to lepší. Pěkně jsem si početla. *
01.10.2005 00:00 K dílu: Bouře Manon2
Tak tohle absolutně nemělo být v povídce sice to má rysy prózy, ale to z poezie ještě prózu samotnou nečiní.
09.09.2005 00:00 K dílu: Chuť soli Manon2
Opravdu to je divný, chtělo by to více propracovat. Ten děj, který popisuješ, by si zasloužil mnohem delší text. Při nějakých větách a spojeních mi doslova trnulo např:: "Také jsem měl zrak ve výšce, jako bych seděl na zemi." nevím, jestli to bude připadat divné ještě někomu, ale mně určitě.
20.08.2005 00:00 K dílu: Chladnou hlavu #26: Exkrementy exkluzivně! Manon2
Dokonale jsem se pobavila ... i když u článku o psích extrementech bych už takovou zábavu zřejmě neprožila :o) Máš moc hezký sloh a vůbec ...super ... *
21.08.2005 00:00 K dílu: Manon2
Taky mi vadí loutky ... a porcelánový panenky...
20.08.2005 00:00 K dílu: Manon2
Jejda, já taky čekala horor ... nějakou vraždící loutku, či tak ... to napětí si tam vystihla vážně dobře ... já bych ho alespoň nechala v tom autě vybourat, i když ...třeba se vyboural, dopsaný to není, že? Za to napětí, které ve mně ten textík vzbudil, dávám tip.
19.08.2005 00:00 K dílu: Pohled z okna Manon2
tak a teď jsem se o Tobě dozvěděla, že špatnou náladu máš za špatného počasí a opačně ... prvky úvahy mi tam u špatné nálady také věru chyběly ...
21.08.2005 00:00 K dílu: Jak se chytá paranoia Manon2
No vidíš, a zrovna dialogi jsou autentický ... moje sestra je ke všemu hrozivě sprostá. Ale to je jedno.
19.08.2005 00:00 K dílu: Svět lží Manon2
a nemělo by to spíš být takhle: ...ten, kdo mluví pavdu ...??? místo toho co ... to mi tak vážně nesedí
13.08.2005 00:00 K dílu: Manon2
Léčba šokem ... tomu moc nedůvěřuji... hezky popsaný fejeton :o) *
04.08.2005 00:00 K dílu: Maják Manon2
Mohlo to být rozhodně delší, sotva jsem si přečetla začátek, byl konec.
04.08.2005 00:00 K dílu: Housle Manon2
Tédy, smutné ... nevyměňovat staré hračky za nové, to nám bylo vtloukáno už od dětství ... a teď asi vím, jak se ti ubozí, odložení plyšáci cítili, takže tipuju :o)
04.08.2005 00:00 K dílu: MORFEOVY BLITKY Manon2
Tedy já nemám ráda sepsané sny, ale kdyby se mi zdál tenhle sen, určitě bych ho zapomněla, moc událostí, žádný kontext ... kdybych já sepisovala svoje sny, tak je to jedna morbidnost vedle druhé, každou noc mě totiž někdo vraždí, různými způsoby, už mě to unavuje,tolikrát mě už mučili a zabili ... ach jo.
03.08.2005 00:00 K dílu: Dopis Manon2
Dobrá, ale já myslela i nenávist, ta se snad jenom stupňovala,ne? I když tam je pár nenávistných poznámek, stejně mi to tak nezní .
03.08.2005 00:00 K dílu: Dopis Manon2
Tak tohle mě nenadchlo ... celý ten dopis, dalo se to napsat mnohem lépe ... a přišlo mi to hrozně neemotivní ... kdyby mně zabil někdo rodinu, tak bych asi nejednala takhle klidně ...
13.08.2005 00:00 K dílu: Příběh Kanálův Manon2
Víš, to neznáš Kanála ... on je prostě objev, kuriozita, výskyt ... Nesnažím se ho pochopit, ale je dosti volnomyšlenkář, nějaká ostuda nebo trapasy mu nic neříkají ... takže to opravdu není od báby Drbny Sousedké, ale z přímých zdrojů ... :o)
03.08.2005 00:00 K dílu: Alibi ženatého Manon2
Hmmm ... to je takové nijaké, sepsané to je dobře, ale nijaké ... jediný slušný postřeh tam byl, že po dvaceti letech manželství je sex jako incest ...
03.08.2005 00:00 K dílu: Óda na Toaletní papír Manon2
Jo, a já si poctivě psala kdysi deník, den za dnem ... a pak to přišlo, velká potřeba a toaleťák? V nedohlednu - za vlast padl 6, 7., 8. a 9. prosinec roku 2000 ... doteď si nevzpomínám, co jsem tyhle dny dělala .... :o( Na tipa, je to hezky sepsané ... a raději než básně bych brala ten komiks :o)
03.08.2005 00:00 K dílu: Přiznej se, že tys vojel klisnu! Manon2
Není nad vesnickou zábavu ... tip
03.08.2005 00:00 K dílu: Susan - boj o přežití Manon2
Bylo to sepsané naivně a roztomile, jakoby si to vážně myslel ten plod, až mi to trochu připadalo jako Kdopak to mluví ... takže tip
04.08.2005 00:00 K dílu: Odejdu-li Manon2
Někde jsem četla, že s láskou to je jako s plakáty, prostě se ten původní přelepí novým a zapomene se. Jak jednoduché, v tom máš pravdu, i s bolestí, ale mohlo to být podáno jinak, lépe.Rozhodně by si to zasloužilo rozvést a opravdu nad tou tématikou uvažovat ... :o(
03.08.2005 00:00 K dílu: Dary Manon2
O prvním daru by se dalo polemizovat, druhý je zcela scestný ...
01.08.2005 00:00 K dílu: Manon2
Tohle mě ani trochu neoslovilo a pisálky pseudobásní věru nemusím ani já ... Byli tam i dva překlepy a myslím, že na tak krátký text to je n apovaženou, mohl sis to po sobě přečíst důkladněji ...
01.08.2005 00:00 K dílu: DÍRA jako DÍRA Manon2
Krásná představa .... jenom nemám žádné hedvábné šaty ... :,o(
01.08.2005 00:00 K dílu: DÍRA jako DÍRA Manon2
Nevím přesně jaké dílo máš na mysli .... No, s tím hej počkej to zas tak ukrutné nebude, když jsem s ním strávila další dva roky života ... :o) ... začátky bývají rozpačité ...
03.08.2005 00:00 K dílu: Manon2
Pokud je kategorie vybraná jako prostředek ironie, budiž ... název je mimo, to je fakt ... ale básnička je skoro happy ... :o) a tak ji típnu ...
01.08.2005 00:00 K dílu: Válka z doslechu Manon2
Myslím, že válečné tématiky není nikdy dost, na tohle téma by se nemělo zapomínat, a já válečnou literaturu moc ráda čtu, takže ... TIP, nejenom za téma, ale i zpracování ... moc pěkné ...*
01.08.2005 00:00 K dílu: CzechDech 2005 Manon2
Netuším, kdo by na Tebe měl být více naštván, jestli technaři nebo důchodci nebo policajti. Kažodpádně, já nejsem naštvaná sebeméně, protože nepatřím ani do jedné skupiny a obrovsky tipuju!
31.07.2005 00:00 K dílu: Už je to tady Manon2
Tedy ... kdybych měla popisovat pokaždý, když nastoupím do špatného autobusu nebo vlaku, tak bych se musela stát romanopiscem ... Slohově to nebylo špatné, téma bylo možná lepší než kdybys vymýšlela nějaké sci-fi ... Ale v téhle větě je naprosto špatné použití slova sebejistoty, to se tam nehodí, ale vůbec, bije mě to do očí: "Pocit nervozity se míchal s trémou, strachem, sebejistotou, adrenalinem, únavou a vztekem na sebe samu. "
31.07.2005 00:00 K dílu: ONA Manon2
Pěkně se to čte ... téma o libovém frajírku, co si nachází zálibu v sado-maso jsem ještě nečetla ... takže típnu, ale ... nějaká slova mi tam připadala navíc, jako třeba tady, ještě, úplně bych je vyškrtala... Našla jsem tam pár překlepů a v jedné větě si zapomněla zvýraznit "jí" Ale jinak z toho mám fajn pocit, a vůbec jsem se při čtení nenudila :o), takže klady převažují.*
31.07.2005 00:00 K dílu: Manon2
To je DOKONALÝ!!!* Vážně úžasný* ani nemá cenu hledat nedostatky* protože to žádné nemá* tip*
01.08.2005 00:00 K dílu: Hlavně ne v márnici Manon2
Děkuji moc Samohyb: Zřejmě máš pravdu, pitvající studentíci jsou možná horší, ale zacpávám si uči, nechci nic slyšet, ještě se budu bát umřít :o) Pateil: Nejklidnější národ na světě? To je vtipný, národy vznikaly se vznikem kapitalismu, tak si představuji kapitalistické mrtvoly ...
31.07.2005 00:00 K dílu: Hlavně ne v márnici Manon2
Kdepak ... lékařka, to by si budoucí geneace musela bát o vlastní zdraví, já raději zůstávám věrná češtině a literatuře ... na druhou stranu, vím to od civilkářů ...
31.07.2005 00:00 K dílu: Hlavně ne v márnici Manon2
Člověk by čekal trošku důstojnosti ... co? No, jak jsem psala, mrtvým to je jedno... ale utopit bych se nechtěla ... to zase celá otečeš a zmodráš ... brrr...do toho bych nešla ...
31.07.2005 00:00 K dílu: Hlavně ne v márnici Manon2
Ono to hlavně skutečné je ... a proto se při tom trochu ošívám i já ... jenom představa, že až zemřu a nějací puverťáci si mě budou prohlížet a posmívat se mi... brrr...
31.07.2005 00:00 K dílu: Hlavně ne v márnici Manon2
Hlavně to nemělo sloužit k pobavení, aspoň že to něco vyvolalo :o) Tak díky.
30.07.2005 00:00 K dílu: Balkonová siesta Manon2
S těmi cigarety úžasné přirovnání ... šestnáctka a poté stařena, už jenom za to si zasloužíš tipa, a pak ... píšeš moc hezky, trochu atypická povídka, spíše nepovídka ... :o)
30.07.2005 00:00 K dílu: Tichá pošta Manon2
hm .. tichou poštu jsme povinně hráli ve škole na psychologii, důvod byl zřejmý, nevěřit všemu, co se říká ... :o)
29.07.2005 00:00 K dílu: Utopen Manon2
Přesvědčila jsi mě, věru! Neprodám a neprodám :o) ...
29.07.2005 00:00 K dílu: Utopen Manon2
poulett: Uvědom si ale, jaký neuvěřitelný vděk všech zdeprimovaných žen v domáctnosti mohla mít ... a těch peněz! :o) kopírka: Kromě toho, že bych se bránila asi jako Marta skoku do vody, a toho, že kamarádka oslepla z pohledu do slunce (sice jenom na jedno oko) ... na tom není ani ždibec pravdy ... A blbý vtipy a hecování mám ráda asi jako Ty.
29.07.2005 00:00 K dílu: Utopen Manon2
Něco jako Esmeralda v mužském podání?! Né, takhle to skončilo a víckrát se k tomu vracet nebudu Díky
29.07.2005 00:00 K dílu: Naděje Manon2
Láskyplné téma to je určitě, číší z něj odhodlání a mateřská láska, to zajisté ... ale, našla jsem několik hrubek, pár překlepů a šílené nesrovnalosti s čárkami, což mi poměrně kazilo celkový dojem, pozorně bych si to přečetla, aby bylo dílko dovedno k dokonalosti :o)
29.07.2005 00:00 K dílu: Lesopaní Manon2
Taky mi to přišlo jako popis ... takže za popis si určitě zsloužíš tipa ...některá přirovnání se mi líbila více, některá méně ... to už tak ale bývá.
30.07.2005 00:00 K dílu: Uvězněná nestvůra Manon2
Už není ... smazala jsem ho, ani mně tam nesedl, bylo to hrozně moralistické...
30.07.2005 00:00 K dílu: Uvězněná nestvůra Manon2
Jo, jenomže bych na to musela přijít sama :o)
30.07.2005 00:00 K dílu: Uvězněná nestvůra Manon2
Skvěle si to odhadl ... ten konec tam byl napsán dodatečně a docela vážně uvažuji o tom, že ho vymažu, protože se mi taky moc nelíbí.
30.07.2005 00:00 K dílu: Uvězněná nestvůra Manon2
Neměla se v tom najít odpověď, protože ji každý musí hledat sám u sebe. A máš pravdu, že tam je náznak citového vydírání, jenomže to k tomuhle tématu, si myslím, patří.
29.07.2005 00:00 K dílu: Uvězněná nestvůra Manon2
Všem moc díky :o) ... kopirka: Nad tím koncem jsem dlouho přemýšlela, původně to bylo napsané tak, jak by sis to představoval, ale ... na pohled mi to nesedlo, chtěla jsem, aby to vyznělo jako jedna souvislá věta ...; tímhle případem konkrétně to inspirováno nebylo, ale eutanázií obecně ano.
28.07.2005 00:00 K dílu: Disko Sluchoňovice Manon2
Tedy ... já vím, proč nechodit na disko ... spousta pomatených týpků ... tohle dílko jen tak mimochodem také na jeden týpek je, ale ... ... zkusila bych lovit v jiných vodách :o)
28.07.2005 00:00 K dílu: Manon2
A to jsi od přírody takový pesimista ... ?!
27.07.2005 00:00 K dílu: Děti jsou kruté Manon2
Já si o matkách nemyslím nic obecného, mám jenom názor na tu svoji ... Děti jsou kruté, občas, a zlé ... ale v tomhle textíku jsem se to neočetla ... tady mi spíše připadá, jakoby byly ublížené ...
26.07.2005 00:00 K dílu: Děti jsou kruté Manon2
Mně to spíš vyznělo jako skrytý výkřik: "Matky jsou nespravedlivé!" a hlavně v tom textu neshledávám žádnou dětskou krutost, spíš ... ani nevím co, ale krutost to určitě nebude :)
28.07.2005 00:00 K dílu: Pozdní akvamarín Manon2
No jejda ... ty si krásně hraješ se slovy a některá spojení jsou brilantně vystižná ... už jenom za to tip
27.07.2005 00:00 K dílu: Zodpovědnost Manon2
... a pak nemají být statistiky silničních havárek tak pestré ...*
01.09.2005 00:00 K dílu: Jáchym Manon2
Tak tojsme jezdívali na tábory do stejných míst ... :o)
01.08.2005 00:00 K dílu: Jáchym Manon2
Existuje něco, o čem nejsi dokonale informována ... chytrá holka věru ... to by mě pak zajímalo, proč se říká 100% líh - obecná neznalost, a já jsem k ní (bohužel) přidala svůj podíl :o) ...zřejmě to nebude poprvé, ani naposledy ...
27.07.2005 00:00 K dílu: Jáchym Manon2
No tedy, Tvůj tatík byl nejspíš nepěkné kvítko ... 100% líh to je né pomalu, ale ukrutně, rychle na bílou hůl ...
27.07.2005 00:00 K dílu: Jáchym Manon2
Když jsme u té kavality a nekvality ... to moje mamina si denně na večer dopřává decku červeného, nějakého lepšího (soudím podle ceny, jinou kvalifikaci nemám - ano, ano ... vím, cena nezaručuje kvalitu) ... prý na krevní oběh, ale za alkoholičku bych ji nepovažovala, protože kromě té decky je absolutní odpůrce alkoholu :o) tedy, tajně skryté láhve po bytě ještě nenacházím ...
27.07.2005 00:00 K dílu: Jáchym Manon2
Tedy, já čumím ... vy jděte degustovat profesionálně ... :) nebo už degustujete?! Tak já se tedy dobrovolně řadím mezi socky z hlaváku (jediný účel, proč alkoholické nápoje popíjím je navození příjemného stavu) a o svých chťových buňkách propříště raději pomlčím.
26.07.2005 00:00 K dílu: Jáchym Manon2
Tedy, nezlobte se na mě, ale některá ta krabicová vína (v pet-lahvích taktéž) chutnají hůře jak chuť vyjeté brzdové kapaliny ... a totální vychlazenost tomu propůjčí méně hrůznou dochuť ... a po pravdě (hlavně se moc nelekněte), já dávám na chvíli k ledu i lepší vína - a vůbec netuším, kdo si vymyslel to, že se musí podávat při pokojové teplotě, chutná tak příšerně :) Já doufám, že i čtu, i když to prozatím žádná sláva není, občas mívám prostě nálady, kdy se mi totálně nechce číst a ten text si pak neužiju ... to raději nečíst vůbec, než se nutit ... jediná výhoda je, že to nikdy netrvá moc dlouho :)
26.07.2005 00:00 K dílu: Jáchym Manon2
No jo ... přesně jak si psal, občas se člověk dostane do zápalu a píše a píše a píše ... a pak když to po obě čte, častokrát si nevšimne toho, co jiní, tak dík za upozornění a já to nějak časem poupravím ...
26.07.2005 00:00 K dílu: Jáchym Manon2
Havranka5: Nemyslím, že ten konec je do ztracena a zbytečně useknutý, ono je to těžké, u jednoho díla mi někdo zkritizuje, že závěr tam je zbytečný, u druhého zas, že nepostradatelný ... mně to takhle připadá ale O.K. Děkuji moc za tipa a pochvalu, a neméně za kritiku, té si vážím :) sapro: Doporučuji do těchto končin podniknout výlet, protože blair witch je proti tomu hadr :)
26.07.2005 00:00 K dílu: Jáchym Manon2
Havranka5: Nemyslím, že ten konec je do ztracena a zbytečně useknutý, ono je to těžké, u jednoho díla mi někdo zkritizuje, že závěr tam je zbytečný, u druhého zas, že nepostradatelný ... mně to takhle připadá ale O.K. Děkuji moc za tipa a pochvalu, a neméně za kritiku, té si vážím :) sapro: Doporučuji do těchto končin podniknout výlet, protože blair witch je proti tomu hadr :)
31.07.2005 00:00 K dílu: Záblesk vědomí Manon2
Úžasné dílko, povedené, zajímavé ... já jsem zřejmě analfabet, tudíž mi pojem Final Cut nic neříká a přišlo mi to proto originální ... slohově parádně popsaný, tipuju, moc moc se mi líbilo :o)
22.07.2005 00:00 K dílu: Manon2
Tak teď si mě fakt rozesmál ... upřímně ... vzpomněla jsem si na Dallas, jak chudáci Amíci protestovali, když zabili Bobbyho ... to byl doják! Z toho koukaj biliony!!!
22.07.2005 00:00 K dílu: Manon2
Koukám, že máš přirozený talent pro obchod! Rowlingová nám do toho nemá co kecat a když to vydáme dřív, jak u nás přeloží novýho HP, tak jsme za vodou :o)
22.07.2005 00:00 K dílu: Manon2
Jako že bychom mohli udělat nějakou kampaň a vydělat milióny :oD ...
Nahoru