14.03.2023 07:48 K dílu: HLASOVÁNÍ O PRÓZU ROKU 2022 Lakrov

S několika měsíčním odstupem od prvního čtení mě při rychlém "průletu" zaujaly tyto tři prózy:

1. Autobusák

2. ČTYŘI SLUNCE . . .

3. VELKÝ PÁTEK

14.03.2023 07:47 K dílu: Koncepty komentů Lakrov

S několika měsíčním odstupem od prvního čtení mě při rychlém "průletu" zaujaly tyto tři prózy:

1. Autobusák

2. ČTYŘI SLUNCE . . .

3. VELKÝ PÁTEK

14.03.2023 07:47 K dílu: Koncepty komentů Lakrov

 S několika měsíčním odstupem od prvního čtení mě při rychlém "průletu" zaujaly tyto tři prózy:1. Autobusák2. ČTYŘI SLUNCE . . .3. VELKÝ PÁTEK

06.03.2023 09:12 K dílu: Mluv znovu k lidu, chybíš nám... Lakrov

Díky za připomenutí mého oblíbence (jež je pro mne vzpruhou v těchto šedých dnech) a za imaginární vtažení jeho ideí do kontextu se současností.

28.02.2023 15:25 K dílu: Próza měsíce 23-01 (leden 2023) - VYHLÁŠENÍ VÝSLEDKŮ Lakrov

 1. Moskvič 403 autora Jena1: Od začátku až skoro do konce oceňuji tohle strhující čtení. KOnec samotný mi pak přijde takový náhlý a useknutý; Ne snad, že by byla potřeba kdovíjaká pointa, ale vzhedem k délce textu je ten třířákový závěr opticky málo. 

2.Ztráta autora R. Kedar: Dobře se to čte, jen po dočtení cítím cosi jako "mezeru", ale ta je asi v mně...

3. Ztracený den autora Alegna: Ač zrovna neprocházím "zábavným ročním obdobím", tahle alegorie mě pobavila.

28.02.2023 15:24 K dílu: Koncepty komentů Lakrov

 1. Moskvič 403 autora Jena1: Od začátku až skoro do konce oceňuji tohle strhující čtení. KOnec samotný mi pak přijde takový náhlý a useknutý; Ne snad, že by byla potřeba kdovíjaká pointa, ale vzhedem k délce textu je ten třířákový závěr opticky málo. 

2.Ztráta autora R. Kedar: Dobře se to čte, jen po dočtení cítím cosi jako "mezeru", ale ta je asi v mně...

3. Ztracený den autora Alegna: Ač zrovna neprocházím "zábavným ročním obdobím", tahle alegorie mě pobavila.

28.02.2023 15:24 K dílu: Koncepty komentů Lakrov

 1. Moskvič 403 autora Jena1 Od začátku až skoro do konce oceňuji tohle strhující čtení. KOnec samotný mi pak přijde takový náhlý a useknutý; Ne snad, že by byla potřeba kdovíjaká pointa, ale vzhedem k délce textu je ten třířákový závěr opticky málo. 2.Ztráta autora R. Kedar Dobře se to čte, jen po dočtení cítím cosi jako "mezeru", ale ta je asi v mně... 3. Ztracený den autora Alegna Ač zrovna neprocházím "zábavným ročním obdobím", tahle alegorie mě pobavila.

27.01.2023 07:26 K dílu: Próza měsíce 22-12 (prosinec 2022) - VYHLÁŠENÍ VÝSLEDKŮ Lakrov

VYBRANÁ:

1. V kubistickém labyrintu autora kvaj: Na začátku si uvědomuju, že se mě to týká skoro osobně. I když jen půlkou tématu. Líbí se mi to prolínání dvou světů - skutečného a namalovaného. Dojímá mě cit, s níĺž je napsaná druhá, snová polovina, z níž na mě tísnivě usedá dojem, že si autor ten příběh nevymyslel nýbrž jej jen sdělil s notnou dávkou citu.

2. MARIE autora Jena1 Začátek (první tři stránky) na mě působí dojmem "psané jedním dechem". Působí tak stylem, jakým je napsán, a po chvíli i obsahem sdělovaného, tím "ohlédnutím do nedohledného nepochopitelna". Je to nejstrujícnější čtení ze všech soutěžních povídek, ale zároveň taky nejděsivější, od chvíle, kdy si uvědomím, že se nejedná o obrazy podávané s nadsázkou.

3. STŘÍPKY ze stacíku autora srozumeni: Zajímavá sonda do jiného světa, jejíž předností je nestrannost. Ta je ovšem zároveň i častečným nedostatkem, způsobujícím, že čtenáře na konci nejspíš nenaplní kladný či záporný pocit, ani postoj, který by mohl k sdělenému tématu zaujmout.

 

OSTATNÍ:

4. Díla autora Danny Od poloviny v tom krátkém textu začínám shledávat nálady vlastních myšlenek několika posledních měsíců ... což mě netěší. Tip to ale zaslouží.

5. Mohu vám nějak pomoci, doktorko? autora Evženie Brambůrková Ačkoli je to krátké, nedokážu se do toho začíst. Nebo to možná nedokážu pochopit, za což se autorovi omlouvám.

6. Jeden den autora Zajíc Březňák Začátek mi dovoluje se s Františke stotožňovat, ale čím dál čtu, tím víc se mi vzdaluje... ne František, ale "šíře" sdělovaného obsahu nebo spíš způsob, jakým je podán. Omlouvám se za svě "úzké zorné pole".

7. Cink střík autora AlanNoak První, co mě při čtení napadá, je, že mě to uráží, jenže zároveň mě taky napadá, není-li to spíš závist... Závěr, snažící se dodat téhle "ujetině" nějakký smysl,

27.01.2023 07:25 K dílu: Koncepty komentů Lakrov

VYBRANÁ:1. V kubistickém labyrintu autora kvaj: Na začátku si uvědomuju, že se mě to týká skoro osobně. I když jen půlkou tématu. Líbí se mi to prolínání dvou světů - skutečného a namalovaného. Dojímá mě cit, s níĺž je napsaná druhá, snová polovina, z níž na mě tísnivě usedá dojem, že si autor ten příběh nevymyslel nýbrž jej jen sdělil s notnou dávkou citu.2. MARIE autora Jena1 Začátek (první tři stránky) na mě působí dojmem "psané jedním dechem". Působí tak stylem, jakým je napsán, a po chvíli i obsahem sdělovaného, tím "ohlédnutím do nedohledného nepochopitelna". Je to nejstrujícnější čtení ze všech soutěžních povídek, ale zároveň taky nejděsivější, od chvíle, kdy si uvědomím, že se nejedná o obrazy podávané s nadsázkou.3. STŘÍPKY ze stacíku autora srozumeni: Zajímavá sonda do jiného světa, jejíž předností je nestrannost. Ta je ovšem zároveň i častečným nedostatkem, způsobujícím, že čtenáře na konci nejspíš nenaplní kladný či záporný pocit, ani postoj, který by mohl k sdělenému tématu zaujmout.OSTATNÍ:4. Díla autora Danny Od poloviny v tom krátkém textu začínám shledávat nálady vlastních myšlenek několika posledních měsíců ... což mě netěší. Tip to ale zaslouží.5. Mohu vám nějak pomoci, doktorko? autora Evženie Brambůrková Ačkoli je to krátké, nedokážu se do toho začíst. Nebo to možná nedokážu pochopit, za což se autorovi omlouvám.6. Jeden den autora Zajíc Březňák Začátek mi dovoluje se s Františke stotožňovat, ale čím dál čtu, tím víc se mi vzdaluje... ne František, ale "šíře" sdělovaného obsahu nebo spíš způsob, jakým je podán. Omlouvám se za svě "úzké zorné pole".7. Cink střík autora AlanNoak První, co mě při čtení napadá, je, že mě to uráží, jenže zároveň mě taky napadá, není-li to spíš závist... Závěr, snažící se dodat téhle "ujetině" nějakký smysl,

23.01.2023 15:34 K dílu: Cink střík Lakrov

 První, co mě při čtení napadá, je, že mě to uráží, jenže zároveň mě taky napadá, není-li to spíš závist... Závěr, snažící se dodat téhle "ujetině" nějakký smysl, mi přijde málo nápaditý.

23.01.2023 15:34 K dílu: Díla Lakrov

 Od poloviny v tom krátkém textu začínám shledávat nálady vlastních myšlenek několika posledních měsíců ... což mě netěší. Tip to ale zaslouží.

23.01.2023 15:33 K dílu: MARIE Lakrov

 Začátek (první tři stránky) na mě působí dojmem "psané jedním dechem". Působí tak stylem, jakým je napsán, a po chvíli i obsahem sdělovaného, tím "ohlédnutím do nedohledného nepochopitelna". Je to nejstrujícnější čtení ze všech soutěžních povídek, ale zároveň taky nejděsivější, od chvíle, kdy si uvědomím, že se nejedná o obrazy podávané s nadsázkou.

23.01.2023 15:33 K dílu: Jeden den Lakrov

Začátek mi dovoluje se s Františke stotožňovat, ale čím dál čtu, tím víc se mi vzdaluje... ne František, ale "šíře" sdělovaného obsahu nebo spíš způsob, jakým je podán. Omlouvám se za svě "úzké zorné pole".

23.01.2023 15:33 K dílu: Mohu vám nějak pomoci, doktorko? Lakrov

 Ačkoli je to krátké, nedokážu se do toho začíst. Nebo to možná nedokážu pochopit, za což se autorovi omlouvám.

 

23.01.2023 15:32 K dílu: V kubistickém labyrintu Lakrov

 Na začátku si uvědomuju, že se mě to týká skoro osobně. I když jen půlkou tématu. Líbí se mi to prolínání dvou světů - skutečného a namalovaného. Dojímá mě cit, s níĺž je napsaná druhá, snová polovina, z níž na mě tísnivě usedá dojem, že si autor ten příběh nevymyslel nýbrž jej jen sdělil s notnou dávkou citu.

23.01.2023 15:32 K dílu: STŘÍPKY ze stacíku Lakrov

 Zajímavá sonda do jiného světa, jejíž předností je nestrannost. Ta je ovšem zároveň i častečným nedostatkem, způsobujícím, že čtenáře na konci nejspíš nenaplní kladný či záporný pocit, ani postoj, který by mohl k sdělenému tématu zaujmout. Tip.

09.01.2023 10:11 K dílu: Lakrov

Budu o tom -- ač s nejistým výsledkem -- uvažovat. Mám jisté potíže se vzpomínáním...

28.12.2022 14:45 K dílu: Próza měsíce 22-11 (listopad 2022) - VYHLÁŠENÍ VÝSLEDKŮ Lakrov

Mám tentokrát málo času (ne celkově, snad jen pro dnešek, ale mělo to být včera). 

1. Všechno je rozbité autora K3   I v tom mém dnešním spěchu mě to po pár řádcíh zaujalo. 

2. Paragán autora Janyrko   Vtahla mě vzpomínka na armádu a (ani ta) přímočarost mě neodradila. 

 

Ostatním se omlouvám. Saturace <90% O2, do včerejška, mi sotva dovolovala pamatovat si, jak se jmenuji...

 
28.12.2022 14:45 K dílu: Próza měsíce 22-11 (listopad 2022) - VYHLÁŠENÍ VÝSLEDKŮ Lakrov

 Mám tentokrát málo času (ne celkově, snad jen pro dnešek, ale mělo to být včera). 1. Všechno je rozbité autora K3   I v tom mém dnešním spěchu mě to po pár řádcíh zaujalo. 2. Paragán autora Janyrko   Vtahla mě vzpomínka na armádu a (ani ta) přímočarost mě neodradila. Ostatním se omlouvám. Saturace <90% O2, do včerejška, mi sotva dovolovala pamatovat si, jak se jmenuji...

29.11.2022 12:37 K dílu: Chien perdu Lakrov

Díky za ocenění téhle nenápadné (a snad ne nenápadité) blbůstky.

10.11.2022 13:27 K dílu: Nehoda na dálnici 66 Lakrov

Mrazí z toho, to jo, ale zároveň musím říct, že se v tom při ctení místy trochu ztrácím a musím se vracet.

10.11.2022 13:27 K dílu: TD - Osud Lakrov

I v téhle soutěžní próze nacházím jakousi zvláštní tendenci (která mě překvapil už při čtení několika předchozích soutěžících). Vysvětluji si to tím "TD", které předchází těm několika názvům.

10.11.2022 13:26 K dílu: TD - Krása, dětství i obličeje neví kudy kam Lakrov

Četlo se mi to špatně, místy se mi chtělo přeskakovat, takže po dočtení mohu říct jen to, že vůbec nevím "o čem" to bylo. Omlouvám se za nepochopení - asi to všechno nějak souvisí s tím "TD", dochází mi, když odhlédnu k další soutěžní próze...

10.11.2022 13:26 K dílu: TD - A pak ho odčarovala Lakrov

Nějak nemohu najít slova, jimiž by se dal tenhle text ohodnotit. Jsou v tom hezká slovní spojení, nádech erotiky, ale celkově to (mně) nedává smysl.

10.11.2022 13:26 K dílu: Vypadl jsem ze zavinovačky Lakrov

přijde mi to takové "zkouřené" nebo psané v nějakém zvláštím stavu mysli, čímž ale nechci říct, že je to špatné - jen mě minul účinek.

10.11.2022 13:26 K dílu: TD - VZOREC Lakrov

 Vzpomínání mám zakázané - dokázalo by mě dovést až k mdlobám, ale vzpomíná-li někdo jiný, jsou to vzpomínky, které se mě netýkají. Díky za náladu a Tip.

10.11.2022 13:26 K dílu: TD - Čitelní Lakrov

 Možná tomu úplně nerozumím, ale zapůsobilo to na mě. Tip.

10.11.2022 13:26 K dílu: VELKÝ PÁTEK Lakrov

 Hned zkraje čtení si Všímnu značné délky té povídky, ale po chvíli si uvědomuji, že se to čte velice dobře. Zpočátku to má spád, vzbuzuje to zvědavost a ve druhé polovině (nebo možná až ke konci) se přístihnu, že se s Baretkou začínám stotožňovat, takže mě to asi čímsi oslovilo. Konec je ovšem zdrcující - ten jde nějak "mimo mě". Tak už jen upozornění na gramatické nepřesnosti, které mě udeříly do očí: ...Lidé chodily kolem něj... ...neslyšel trhovce, jak vynášely zbytky...

10.11.2022 13:22 K dílu: Próza měsíce 22-10 (říjen 2022) - VYHLÁŠENÍ VÝSLEDKŮ Lakrov

VYBRANÉ:

1. VELKÝ PÁTEK autora Jena1: Hned zkraje čtení si Všímnu značné délky té povídky, ale po chvíli si uvědomuji, že se to čte velice dobře. Zpočátku to má spád, vzbuzuje to zvědavost a ve druhé polovině (nebo možná až ke konci) se přístihnu, že se s Baretkou začínám stotožňovat, takže mě to asi čímsi oslovilo. Konec je ovšem zdrcující - ten jde nějak "mimo mě".

2. Čitelní autora Janina6: Možná tomu úplně nerozumím, ale zapůsobilo to na mě. Tip.

3. VZOREC autora blacksabbath: Vzpomínání mám zakázané - dokázalo by mě dovést až k mdlobám, ale vzpomíná-li někdo jiný, jsou to vzpomínky, které se mě netýkají. Díky za náladu a Tip.

 

OSTATNÍ: 

Vypadl jsem ze zavinovačky autora trojort: přijde mi to takové "zkouřené" nebo psané v nějakém zvláštím stavu mysli, čímž ale nechci říct, že je to špatné - jen mě minul účinek. 

A pak ho odčarovala autora Philogyny: Nějak nemohu najít slova, jimiž by se dal tenhle text ohodnotit. Jsou v tom hezká slovní spojení, nádech erotiky, ale celkově to (mně) nedává smysl. 

Krása, dětství i obličeje neví kudy kam autora Aru: Četlo se mi to špatně, místy se mi chtělo přeskakovat, takže po dočtení mohu říct jen to, že vůbec nevím "o čem" to bylo. Omlouvám se za nepochopení - asi to všechno nějak souvisí s tím "TD", dochází mi, když odhlédnu k další soutěžní próze... 

Osud autora Babu1: I v téhle soutěžní próze nacházím jakousi zvláštní tendenci (která mě překvapil už při čtení několika předchozích soutěžících). Vysvětluji si to tím "TD", které předchází těm několika názvům. 

Nehoda na dálnici 66 autora K3: Mrazí z toho, to jo, ale zároveň musím říct, že se v tom při ctení místy trochu ztrácím a musím se vracet.

10.11.2022 13:21 K dílu: Koncepty komentů Lakrov

VYBRANÉ:

1. VELKÝ PÁTEK autora Jena1: Hned zkraje čtení si Všímnu značné délky té povídky, ale po chvíli si uvědomuji, že se to čte velice dobře. Zpočátku to má spád, vzbuzuje to zvědavost a ve druhé polovině (nebo možná až ke konci) se přístihnu, že se s Baretkou začínám stotožňovat, takže mě to asi čímsi oslovilo. Konec je ovšem zdrcující - ten jde nějak "mimo mě".

2. Čitelní autora Janina6: Možná tomu úplně nerozumím, ale zapůsobilo to na mě. Tip.

3. VZOREC autora blacksabbath: Vzpomínání mám zakázané - dokázalo by mě dovést až k mdlobám, ale vzpomíná-li někdo jiný, jsou to vzpomínky, které se mě netýkají. Díky za náladu a Tip.

 

OSTATNÍ: 

Vypadl jsem ze zavinovačky autora trojort: přijde mi to takové "zkouřené" nebo psané v nějakém zvláštím stavu mysli, čímž ale nechci říct, že je to špatné - jen mě minul účinek. 

A pak ho odčarovala autora Philogyny: Nějak nemohu najít slova, jimiž by se dal tenhle text ohodnotit. Jsou v tom hezká slovní spojení, nádech erotiky, ale celkově to (mně) nedává smysl. 

Krása, dětství i obličeje neví kudy kam autora Aru: Četlo se mi to špatně, místy se mi chtělo přeskakovat, takže po dočtení mohu říct jen to, že vůbec nevím "o čem" to bylo. Omlouvám se za nepochopení - asi to všechno nějak souvisí s tím "TD", dochází mi, když odhlédnu k další soutěžní próze... 

Osud autora Babu1: I v téhle soutěžní próze nacházím jakousi zvláštní tendenci (která mě překvapil už při čtení několika předchozích soutěžících). Vysvětluji si to tím "TD", které předchází těm několika názvům. 

Nehoda na dálnici 66 autora K3: Mrazí z toho, to jo, ale zároveň musím říct, že se v tom při ctení místy trochu ztrácím a musím se vracet.

10.11.2022 13:19 K dílu: Koncepty komentů Lakrov

VYBRANÉ:1. VELKÝ PÁTEK autora Jena1: Hned zkraje čtení si Všímnu značné délky té povídky, ale po chvíli si uvědomuji, že se to čte velice dobře. Zpočátku to má spád, vzbuzuje to zvědavost a ve druhé polovině (nebo možná až ke konci) se přístihnu, že se s Baretkou začínám stotožňovat, takže mě to asi čímsi oslovilo. Konec je ovšem zdrcující - ten jde nějak "mimo mě".2. Čitelní autora Janina6: Možná tomu úplně nerozumím, ale zapůsobilo to na mě. Tip.3. VZOREC autora blacksabbath: Vzpomínání mám zakázané - dokázalo by mě dovést až k mdlobám, ale vzpomíná-li někdo jiný, jsou to vzpomínky, které se mě netýkají. Díky za náladu a Tip.OSTATNÍ: Vypadl jsem ze zavinovačky autora trojort: přijde mi to takové "zkouřené" nebo psané v nějakém zvláštím stavu mysli, čímž ale nechci říct, že je to špatné - jen mě minul účinek. A pak ho odčarovala autora Philogyny: Nějak nemohu najít slova, jimiž by se dal tenhle text ohodnotit. Jsou v tom hezká slovní spojení, nádech erotiky, ale celkově to (mně) nedává smysl. Krása, dětství i obličeje neví kudy kam autora Aru: Četlo se mi to špatně, místy se mi chtělo přeskakovat, takže po dočtení mohu říct jen to, že vůbec nevím "o čem" to bylo. Omlouvám se za nepochopení - asi to všechno nějak souvisí s tím "TD", dochází mi, když odhlédnu k další soutěžní próze... Osud autora Babu1: I v téhle soutěžní próze nacházím jakousi zvláštní tendenci (která mě překvapil už při čtení několika předchozích soutěžících). Vysvětluji si to tím "TD", které předchází těm několika názvům. Nehoda na dálnici 66 autora K3: Mrazí z toho, to jo, ale zároveň musím říct, že se v tom při ctení místy trochu ztrácím a musím se vracet.

10.11.2022 12:59 K dílu: PUF . . . Lakrov

 Hned zkraje mě rozčilují slova hafo a pšíknout. Dál mi to připadá takové uspěchané, trochu užvaněné, Ten horor, v nějž to ke konci přechází, zprvu nechápu, ale dialogy v závěru mi k pochopení pomohou. Poslední věta pod čarou by tam možná ani nemusela být...

01.11.2022 08:50 K dílu: Kouzelné polibky Lakrov

Skoro do půlky si sice říkám, že mě to vůbec nebaví, ale najednou (s větou "Z úst do úst", mě naplní nadšení a dobrá nálada ze mě už nevyprchá až do konce, v němž se humorná stránka tohoto textu ještě umocňuje. Tip.

01.11.2022 08:50 K dílu: Dobří holubi Lakrov

Tenhle prvoplánový denníkový záznam mě sice nijak zvlášť neoslovil, ale do konce se to (přes určitý pocit zdlouhavosti) dočíst dalo, takže účinek poslední věty mě neminul. Tip za ni (a za tu pevnou vůli v oné větě skrytou)

01.11.2022 08:50 K dílu: Free diving (Vítězná próza měsíce září 2022) Lakrov

Od začátku to vnímám jako nezvykle pojatý cestopis a to, že se až na druhé stránce dozvídám, o který kout světa se jedná, mi sice trochu vadí, ale na druhou stranu se mi to dobře četlo až do konce, takže Tip.

01.11.2022 08:50 K dílu: Nebát se a nenechat se okrádat Lakrov

Začátek (zmínka o Woodstocku) mě oslovil. Dál pak už sice čtu s trochou rozpaků, ale neznamená to, že bych ten textík zavrhoval; spíš mu možná dobře nerozumím... Tip.

01.11.2022 08:50 K dílu: Vlna Lakrov

Ačkoli si od začátku uvědomuji, že tématika moře mě (z čistě osobních důvodů) poněkud rozčiluje, od půlky a zvlášť pak na konci musím konstatovat, že je to nádherná miniatur. Dík za ni a Tip.

01.11.2022 08:50 K dílu: Tvorba s happyendem Lakrov

Zpočátku mě to (jakožto stárnoucího programátora) trochu rozčiluje, ale postupně si na styl podání onoho zvláštního humoru zvykám, líbí se mi vývoj událostí a jediné, co mi po dočtění chybí, je cosi jako "happyend", který jsem očekával. Že je slovo happyend obsaženo v názvu se paradoxně dozvídám až po dočtení tohohle -- pro mě až do té chvíle -- anonymního textu. Tip.

31.10.2022 16:12 K dílu: Próza měsíce 22-09 (září 2022) - VYHLÁŠENÍ VÝSLEDKŮ Lakrov

VYBRANÉ:

1. Vlna autora bixley: Ačkoli si od začátku uvědomuji, že tématika moře mě (z čistě osobních důvodů) poněkud rozčiluje, od půlky a zvlášť pak na konci musím konstatovat, že je to nádherná miniatur. Dík za ni a Tip.

2. Kouzelné polibky autora Babu1: Skoro do půlky si sice říkám, že mě to vůbec nebaví, ale najednou (s větou "Z úst do úst", mě naplní nadšení a dobrá nálada ze mě už nevyprchá až do konce, v němž se humorná stránka tohoto textu ještě umocňuje. Tip.

 

OSTATNÍ:

Tvorba s happyendem autora Danny: Zpočátku mě to (jakožto stárnoucího programátora) trochu rozčiluje, ale postupně si na styl podání onoho zvláštního humoru zvykám, líbí se mi vývoj událostí a jediné, co mi po dočtění chybí, je cosi jako "happyend", který jsem očekával. Že je slovo happyend obsaženo v názvu se paradoxně dozvídám až po dočtení tohohle -- pro mě až do té chvíle -- anonymního textu. Tip.

Nebát se a nenechat se okrádat autora trojort: Začátek (zmínka o Woodstocku) mě oslovil. Dál pak už sice čtu s trochou rozpaků, ale neznamená to, že bych ten textík zavrhoval; spíš mu možná dobře nerozumím... Tip.

Free diving autora Prosecký: Od začátku to vnímám jako nezvykle pojatý cestopis a to, že se až na druhé stránce dozvídám, o který kout světa se jedná, mi sice trochu vadí, ale na druhou stranu se mi to dobře četlo až do konce, takže Tip.

Dobří holubi autora Zajíc Březňák: Tenhle prvoplánový denníkový záznam mě sice nijak zvlášť neoslovil, ale do konce se to (přes určitý pocit zdlouhavosti) dočíst dalo, takže účinek poslední věty mě neminul. Tip za ni (a za tu pevnou vůli v oné větě skrytou)

31.10.2022 16:11 K dílu: Koncepty komentů Lakrov

VYBRANÉ:

1. Vlna autora bixley: Ačkoli si od začátku uvědomuji, že tématika moře mě (z čistě osobních důvodů) poněkud rozčiluje, od půlky a zvlášť pak na konci musím konstatovat, že je to nádherná miniatur. Dík za ni a Tip.

2. Kouzelné polibky autora Babu1: Skoro do půlky si sice říkám, že mě to vůbec nebaví, ale najednou (s větou "Z úst do úst", mě naplní nadšení a dobrá nálada ze mě už nevyprchá až do konce, v němž se humorná stránka tohoto textu ještě umocňuje. Tip.

 

OSTATNÍ:

Tvorba s happyendem autora Danny: Zpočátku mě to (jakožto stárnoucího programátora) trochu rozčiluje, ale postupně si na styl podání onoho zvláštního humoru zvykám, líbí se mi vývoj událostí a jediné, co mi po dočtění chybí, je cosi jako "happyend", který jsem očekával. Že je slovo happyend obsaženo v názvu se paradoxně dozvídám až po dočtení tohohle -- pro mě až do té chvíle -- anonymního textu. Tip.

Nebát se a nenechat se okrádat autora trojort: Začátek (zmínka o Woodstocku) mě oslovil. Dál pak už sice čtu s trochou rozpaků, ale neznamená to, že bych ten textík zavrhoval; spíš mu možná dobře nerozumím... Tip.

Free diving autora Prosecký: Od začátku to vnímám jako nezvykle pojatý cestopis a to, že se až na druhé stránce dozvídám, o který kout světa se jedná, mi sice trochu vadí, ale na druhou stranu se mi to dobře četlo až do konce, takže Tip.

Dobří holubi autora Zajíc Březňák: Tenhle prvoplánový denníkový záznam mě sice nijak zvlášť neoslovil, ale do konce se to (přes určitý pocit zdlouhavosti) dočíst dalo, takže účinek poslední věty mě neminul. Tip za ni (a za tu pevnou vůli v oné větě skrytou)

31.10.2022 16:08 K dílu: Koncepty komentů Lakrov

VYBRANÉ:

1. Vlna autora bixley: Ačkoli si od začátku uvědomuji, že tématika moře mě (z čistě osobních důvodů) poněkud rozčiluje, od půlky a zvlášť pak na konci musím konstatovat, že je to nádherná miniatur. Dík za ni a Tip.

2. Kouzelné polibky autora Babu1: Skoro do půlky si sice říkám, že mě to vůbec nebaví, ale najednou (s větou "Z úst do úst", mě naplní nadšení a dobrá nálada ze mě už nevyprchá až do konce, v němž se humorná stránka tohoto textu ještě umocňuje. Tip.

 

OSTATNÍ:

Tvorba s happyendem autora Danny: Zpočátku mě to (jakožto stárnoucího programátora) trochu rozčiluje, ale postupně si na styl podání onoho zvláštního humoru zvykám, líbí se mi vývoj událostí a jediné, co mi po dočtění chybí, je cosi jako "happyend", který jsem očekával. Že je slovo happyend obsaženo v názvu se paradoxně dozvídám až po dočtení tohohle -- pro mě až do té chvíle -- anonymního textu. Tip.

Nebát se a nenechat se okrádat autora trojort: Začátek (zmínka o Woodstocku) mě oslovil. Dál pak už sice čtu s trochou rozpaků, ale neznamená to, že bych ten textík zavrhoval; spíš mu možná dobře nerozumím... Tip.

Free diving autora Prosecký: Od začátku to vnímám jako nezvykle pojatý cestopis a to, že se až na druhé stránce dozvídám, o který kout světa se jedná, mi sice trochu vadí, ale na druhou stranu se mi to dobře četlo až do konce, takže Tip.

Dobří holubi autora Zajíc Březňák: Tenhle prvoplánový denníkový záznam mě sice nijak zvlášť neoslovil, ale do konce se to (přes určitý pocit zdlouhavosti) dočíst dalo, takže účinek poslední věty mě neminul. Tip za ni (a za tu pevnou vůli v oné větě skrytou)

31.10.2022 16:08 K dílu: Koncepty komentů Lakrov

VYBRANÉ:1. Vlna autora bixley: Ačkoli si od začátku uvědomuji, že tématika moře mě (z čistě osobních důvodů) poněkud rozčiluje, od půlky a zvlášť pak na konci musím konstatovat, že je to nádherná miniatur. Dík za ni a Tip.2. Kouzelné polibky autora Babu1: Skoro do půlky si sice říkám, že mě to vůbec nebaví, ale najednou (s větou "Z úst do úst", mě naplní nadšení a dobrá nálada ze mě už nevyprchá až do konce, v němž se humorná stránka tohoto textu ještě umocňuje. Tip.OSTATNÍ: Tvorba s happyendem autora Danny: Zpočátku mě to (jakožto stárnoucího programátora) trochu rozčiluje, ale postupně si na styl podání onoho zvláštního humoru zvykám, líbí se mi vývoj událostí a jediné, co mi po dočtění chybí, je cosi jako "happyend", který jsem očekával. Že je slovo happyend obsaženo v názvu se paradoxně dozvídám až po dočtení tohohle -- pro mě až do té chvíle -- anonymního textu. Tip. Nebát se a nenechat se okrádat autora trojort: Začátek (zmínka o Woodstocku) mě oslovil. Dál pak už sice čtu s trochou rozpaků, ale neznamená to, že bych ten textík zavrhoval; spíš mu možná dobře nerozumím... Tip. Free diving autora Prosecký: Od začátku to vnímám jako nezvykle pojatý cestopis a to, že se až na druhé stránce dozvídám, o který kout světa se jedná, mi sice trochu vadí, ale na druhou stranu se mi to dobře četlo až do konce, takže Tip. Dobří holubi autora Zajíc Březňák: Tenhle prvoplánový denníkový záznam mě sice nijak zvlášť neoslovil, ale do konce se to (přes určitý pocit zdlouhavosti) dočíst dalo, takže účinek poslední věty mě neminul. Tip za ni (a za tu pevnou vůli v oné větě skrytou)

26.09.2022 14:56 K dílu: Cloud 9 (2. místo v Próze měsíce srpna 2022) Lakrov

Asi bych si to měl přečíst znova, až budu mít jinou náladu. Posílám si avízo, jde-li to.

26.09.2022 14:31 K dílu: POHLEDY Lakrov

 Neoriginální sdělení nesené první větou má (snad tím otazníkem) zvláštní moc. Psát v první osobě vyžaduje buď sebeironii nebo sebepohrdání... nebo se to často nedá číst -- tohle se číst cvíli dá, ale od půlky to začíná působit trochu schematicky. TIP za námět, ale rozpaky z jeho pojetí.

26.09.2022 14:31 K dílu: ČTYŘI SLUNCE . . . Lakrov

Jeden a půl stránky nejistého balancování na hranici sci-fi končící fádním objasněním. Sen to byl možná dobrý, ale jeho literární zpracování by potřebovalo nějaký záměr, smysl... nebo pozornějšího čtenáře, než jsem já.

26.09.2022 14:31 K dílu: Šnek Lakrov

 Přiliš častý výskyt slova "lavička", říkám si po přečtení první půlstránky (i když z faktického hlediska se tam to slovo opakovat musí, ale...) Slovní spojení "zhruba šestatřicetiletý" obsahuje natolik neHRUBÝ údaj, že by se za ním mohla odehrát nějaká změna nálady - třeba odvrat ke komedii... Ale ono je to úplně naopak...

26.09.2022 14:31 K dílu: Jiný kraj, jiný mrav Lakrov

 Je to spíš naučná stať než beletrie (a ne nezajímavá svým obsahem), ale nedokážu to hodnotit jako povídku. Takže dáváĺ TIP za obsah, ale soutěžně je to pro mě v kategorii MIMO.

26.09.2022 14:30 K dílu: Cloud 9 (2. místo v Próze měsíce srpna 2022) Lakrov

 Asi mi chybí nějaký počáteční vědomostní potenciál, (jo, ten URL jsem si nezobrazil) protože od začátku do konce nevím, o čem čtu. Omlouvám se za možná unáhlený odsudek...

26.09.2022 14:30 K dílu: Návrat aneb Od čeho máš přítele Lakrov

 Hezká paralela se současným (a nejen součaným) děním. Kéž by všechna nedorozumění a zaslepenost mocí dopadala takhle dobře... Tip.

26.09.2022 14:23 K dílu: Koncepty komentů Lakrov

Kéž by... třeba i s beznadějnou :-)

Dík za reakci pod nechtěně viděným.

26.09.2022 13:47 K dílu: Próza měsíce 22-08 (srpen 2022) - VYHLÁŠENÍ VÝSLEDKŮ Lakrov

VYBRANÉ:

1. Návrat aneb Od čeho máš přítele autora Danny Hezká paralela se současným (a nejen součaným) děním. Kéž by všechna nedorozumění a zaslepenost mocí dopadala takhle dobře... Tip.

 

OSTATNÍ:

Cloud 9 autora Prosecký Asi mi chybí nějaký počáteční vědomostní potenciál, (jo, ten URL jsem si nezobrazil) protože od začátku do konce nevím, o čem čtu. Omlouvám se za možná unáhlený odsudek...

Jiný kraj, jiný mrav autora Květoň Zahájský Je to spíš naučná stať než beletrie (a ne nezajímavá svým obsahem), ale nedokážu to hodnotit jako povídku. Takže dáváĺ TIP za obsah, ale soutěžně je to pro mě v kategorii MIMO.

Šnek autora supizmus Přiliš častý výskyt slova "lavička", říkám si po přečtení první půlstránky (i když z faktického hlediska se tam to slovo opakovat musí, ale...) Slovní spojení "zhruba šestatřicetiletý" obsahuje natolik neHRUBÝ údaj, že by se za ním mohla odehrát nějaká změna nálady - třeba odvrat ke komedii... Ale ono je to úplně naopak...

ČTYŘI SLUNCE . . . autora blacksabbath Jeden a půl stránky nejistého balancování na hranici sci-fi končící fádním objasněním. Sen to byl možná dobrý, ale jeho literární zpracování by potřebovalo nějaký záměr, smysl... nebo pozornějšího čtenáře, než jsem já.

POHLEDY autora F.M.R.C. Neoriginální sdělení nesené první větou má (snad tím otazníkem) zvláštní moc. Psát v první osobě vyžaduje buď sebeironii nebo sebepohrdání... nebo se to často nedá číst -- tohle se číst cvíli dá, ale od půlky to začíná působit trochu schematicky. TIP za námět, ale rozpaky z jeho pojetí.

26.09.2022 13:45 K dílu: Koncepty komentů Lakrov

VYBRANÉ:

1. Návrat aneb Od čeho máš přítele autora Danny Hezká paralela se současným (a nejen součaným) děním. Kéž by všechna nedorozumění a zaslepenost mocí dopadala takhle dobře... Tip.

 

OSTATNÍ:

Cloud 9 autora Prosecký Asi mi chybí nějaký počáteční vědomostní potenciál, (jo, ten URL jsem si nezobrazil) protože od začátku do konce nevím, o čem čtu. Omlouvám se za možná unáhlený odsudek...

Jiný kraj, jiný mrav autora Květoň Zahájský Je to spíš naučná stať než beletrie (a ne nezajímavá svým obsahem), ale nedokážu to hodnotit jako povídku. Takže dáváĺ TIP za obsah, ale soutěžně je to pro mě v kategorii MIMO.

Šnek autora supizmus Přiliš častý výskyt slova "lavička", říkám si po přečtení první půlstránky (i když z faktického hlediska se tam to slovo opakovat musí, ale...) Slovní spojení "zhruba šestatřicetiletý" obsahuje natolik neHRUBÝ údaj, že by se za ním mohla odehrát nějaká změna nálady - třeba odvrat ke komedii... Ale ono je to úplně naopak...

ČTYŘI SLUNCE . . . autora blacksabbath Jeden a půl stránky nejistého balancování na hranici sci-fi končící fádním objasněním. Sen to byl možná dobrý, ale jeho literární zpracování by potřebovalo nějaký záměr, smysl... nebo pozornějšího čtenáře, než jsem já.

POHLEDY autora F.M.R.C. Neoriginální sdělení nesené první větou má (snad tím otazníkem) zvláštní moc. Psát v první osobě vyžaduje buď sebeironii nebo sebepohrdání... nebo se to často nedá číst -- tohle se číst cvíli dá, ale od půlky to začíná působit trochu schematicky. TIP za námět, ale rozpaky z jeho pojetí.

26.09.2022 13:44 K dílu: Koncepty komentů Lakrov

VYBRANÉ:1. Návrat aneb Od čeho máš přítele autora Danny Hezká paralela se současným (a nejen součaným) děním. Kéž by všechna nedorozumění a zaslepenost mocí dopadala takhle dobře... Tip.OSTATNÍ:Cloud 9 autora Prosecký Asi mi chybí nějaký počáteční vědomostní potenciál, (jo, ten URL jsem si nezobrazil) protože od začátku do konce nevím, o čem čtu. Omlouvám se za možná unáhlený odsudek...Jiný kraj, jiný mrav autora Květoň Zahájský Je to spíš naučná stať než beletrie (a ne nezajímavá svým obsahem), ale nedokážu to hodnotit jako povídku. Takže dáváĺ TIP za obsah, ale soutěžně je to pro mě v kategorii MIMO.Šnek autora supizmus Přiliš častý výskyt slova "lavička", říkám si po přečtení první půlstránky (i když z faktického hlediska se tam to slovo opakovat musí, ale...) Slovní spojení "zhruba šestatřicetiletý" obsahuje natolik neHRUBÝ údaj, že by se za ním mohla odehrát nějaká změna nálady - třeba odvrat ke komedii... Ale ono je to úplně naopak...ČTYŘI SLUNCE . . . autora blacksabbath Jeden a půl stránky nejistého balancování na hranici sci-fi končící fádním objasněním. Sen to byl možná dobrý, ale jeho literární zpracování by potřebovalo nějaký záměr, smysl... nebo pozornějšího čtenáře, než jsem já.POHLEDY autora F.M.R.C. Neoriginální sdělení nesené první větou má (snad tím otazníkem) zvláštní moc. Psát v první osobě vyžaduje buď sebeironii nebo sebepohrdání... nebo se to často nedá číst -- tohle se číst cvíli dá, ale od půlky to začíná působit trochu schematicky. TIP za námět, ale rozpaky z jeho pojetí.

15.09.2022 14:15 K dílu: sbírka poezie PO FASÁDĚ DOMU... Lakrov

Gratuluju!

Přeju hodně dalších nápadů, vytrvalosti a neutuchající schopnosti se ohlížet jak do daleka, tak i těsně za paty...

15.09.2022 14:06 K dílu: sbírka poezie PO FASÁDĚ DOMU... Lakrov

Gratuluju!

Přeju hodně dalších nápadů, vytrvalosti a neutuchající schopnosti se ohlížet jak do daleka i těsně za paty...

03.09.2022 08:55 K dílu: Poděkování všem zdejším autorům Lakrov

Tip za druhý řádek, evokuující... cokoli.

02.09.2022 12:17 K dílu: Linux místo Longhornu (parodie na "Blízko Little Big Hornu") Lakrov

... a zpívat by se to dalo. Jen si uvědomit, kdy začít zpívat s taktem a kdy v předtaktí...

02.09.2022 12:16 K dílu: Linux místo Longhornu (parodie na "Blízko Little Big Hornu") Lakrov

Skvělé. Od začátku do konce se (jakožto opovrhovatel Widlí) bavím :-)A jako parodie to dOSt přesně vystihuje náladau původního textu (tedy aspoň jeho české verze). Tip.

02.09.2022 10:31 K dílu: Udělat z nevýhody výhodu Lakrov

Pro Aru: V jednom z (nej)horších případů, člověk přemaže myšlenky či vzpomínky sám sobě, takže lecos ze vzpomenutého přestane s jistotou považovat za svoje... a pak občas neví, co má dělat :-)

01.09.2022 13:17 K dílu: Udělat z nevýhody výhodu Lakrov

Děkuji všem za návštěvu, ocenění či komentář.Pro Květoň Zahájský: pokud ovšem nemohu já sám být tím, kdo mě o tenhle majetek připraví...Pro Prosecký: obávám se téhož :-)

30.08.2022 13:45 K dílu: Dívej se pravým okem Lakrov

Kouzelné. Nebo okouzlující? Okouzlující souvislostmi, které se při čtení vybavují. Chce se mi zas najít lavici, pod kterou by se dalo číst... asi začnu hledat. Začátky bývají úžasné, posilující...

27.08.2022 13:07 K dílu: Próza měsíce 22-07 (červenec 2022) - VYHLÁŠENÍ VÝSLEDKŮ Lakrov

VYBRANÉ:

1. Čtvrtící den autora kvaj: Od první stránky cítím jakési mrazení, jakési tušení obsahu... Ta zvolání (oslovení) tomu dávají spád a zvláštní náboj. Poctivá čeština, říkám si při čtení dál; trochu rozvláčná, jako za stara. Od půlky mi připadá, že už jsem to (nebo něco porobného) někdy četl, což ale může být dojem, navozený záměrně (rafinovaně?) autorem, uchopivším se takovéhoto tématu. A na konci (před odhlédnutím ke jeho jménu), jsem nucen si otřít oči.

2. Tam autora K3: Na začátku jsem se zalekl délky a ještě po prvních dvou stránkách trpím pocitem jakési rozvláčnosti, ale nejednou jsou mé obavy pryč a místo nich přichází zájem, kam až takový snově-reálný příběh může vést. Od poloviny se mi podbízejí slzy do očí a z konce mrazí...

3. Skok autora Andreina: Tušené drama s úsměvným koncem. Nádherné odlehčení dnešního chmurného dne. Přesně něco takového jsem v tuhle chvíli potřeboval číst.

 

A škoda, že nejsou čtyři bodovaná místa, protože mě velmi oslovilo taky

4. Pozorování autora tee: Hned od začátku mi to připadá, jak policejní záznam... a ono to k němu spěje, zjišťuji asi v polovině. Je to zvláštní, "suché" čtení, napsané jako by bez kouska citu, ale zároveň musím říct, že se to velice dobře čte. Má to spád a ten spád je dán tušením, že to píše podivín, možná dokonce nebezpečný podivín... A jelikož se v jeho "autobigrafickém" popisu snad i trochu poznávám, oceňuji, že rozuzlení je jiné, než že by byl (chvílemi tušeným) pachatelem. Dobrá povídka. (Trochu mi vadí jen ten zápis číslovek, ale zároveň si uvědomuji, že je to vlastně ilustrace oné poznákové mánie.)

OSTATNÍ:

5. Je krásné se mít, je krásné si žít autora Ozzozorba: Bajka vystihujíci mé dnešní pocity; možná nejen dnešní, už to pár dní trvá... Prázdno, hudba bez hudby - jednoduché, leč "neopotřebovné" slovní spojení. A opět mám pocit, že tu bajku už odněkud znám... Ale jelikož mě onen pocit povědomosti dnes navštívil již potřetí, z opisování autora nepodezřívám.

6. Papež a kardinál autora Movsar: Od začátku mi připadá, že už jsem to někde četl (možná v trochu jiné podobě, možná jinde než na Písmáku); je to možné? Ta povídka sice nezapadá do mého vkusu, ale líbí se mi ono novodobé vyjadřování zasazené do stínově naznačených kulis, oceňuji užitý novo-jazyk (jímž nevládnu), slovní spojení, přirovnání... Fotka ze současnosti, shrnul bych to. A nečekaná, říkám si při odhlédnutí na začátek ke jménu autora, jež jsem v průběhu čtení ještě neznal.

7. Spontánní barva autora Blonďaté šampaňské: Je to takové "uhoněné" (to byl asi záměr), a na můj vkus moc krátké. Čte se to celkem dobře, žadná zbytečná slova či "výhybky" od toho hlavního shonu.

8. Prak autora Andreina: Připadá mi, jako by to nemělo (jakožto povídka) jednotnou linii, je to zpočátku takové ohlédnutí, po chvíli rozhlížení a nakonec je z toho "rodinná fotka", ale číst se to dá dobře, to ano.

27.08.2022 13:05 K dílu: Koncepty komentů Lakrov

VYBRANÉ:

1. Čtvrtící den autora kvaj: Od první stránky cítím jakési mrazení, jakési tušení obsahu... Ta zvolání (oslovení) tomu dávají spád a zvláštní náboj. Poctivá čeština, říkám si při čtení dál; trochu rozvláčná, jako za stara. Od půlky mi připadá, že už jsem to (nebo něco porobného) někdy četl, což ale může být dojem, navozený záměrně (rafinovaně?) autorem, uchopivším se takovéhoto tématu. A na konci (před odhlédnutím ke jeho jménu), jsem nucen si otřít oči.

2. Tam autora K3: Na začátku jsem se zalekl délky a ještě po prvních dvou stránkách trpím pocitem jakési rozvláčnosti, ale nejednou jsou mé obavy pryč a místo nich přichází zájem, kam až takový snově-reálný příběh může vést. Od poloviny se mi podbízejí slzy do očí a z konce mrazí...

3. Skok autora Andreina: Tušené drama s úsměvným koncem. Nádherné odlehčení dnešního chmurného dne. Přesně něco takového jsem v tuhle chvíli potřeboval číst.

 

A škoda, že nejsou čtyři bodovaná místa, protože mě velmi oslovilo taky

4. Pozorování autora tee: Hned od začátku mi to připadá, jak policejní záznam... a ono to k němu spěje, zjišťuji asi v polovině. Je to zvláštní, "suché" čtení, napsané jako by bez kouska citu, ale zároveň musím říct, že se to velice dobře čte. Má to spád a ten spád je dán tušením, že to píše podivín, možná dokonce nebezpečný podivín... A jelikož se v jeho "autobigrafickém" popisu snad i trochu poznávám, oceňuji, že rozuzlení je jiné, než že by byl (chvílemi tušeným) pachatelem. Dobrá povídka. (Trochu mi vadí jen ten zápis číslovek, ale zároveň si uvědomuji, že je to vlastně ilustrace oné poznákové mánie.)

OSTATNÍ:

5. Je krásné se mít, je krásné si žít autora Ozzozorba: Bajka vystihujíci mé dnešní pocity; možná nejen dnešní, už to pár dní trvá... Prázdno, hudba bez hudby - jednoduché, leč "neopotřebovné" slovní spojení. A opět mám pocit, že tu bajku už odněkud znám... Ale jelikož mě onen pocit povědomosti dnes navštívil již potřetí, z opisování autora nepodezřívám.

6. Papež a kardinál autora Movsar: Od začátku mi připadá, že už jsem to někde četl (možná v trochu jiné podobě, možná jinde než na Písmáku); je to možné? Ta povídka sice nezapadá do mého vkusu, ale líbí se mi ono novodobé vyjadřování zasazené do stínově naznačených kulis, oceňuji užitý novo-jazyk (jímž nevládnu), slovní spojení, přirovnání... Fotka ze současnosti, shrnul bych to. A nečekaná, říkám si při odhlédnutí na začátek ke jménu autora, jež jsem v průběhu čtení ještě neznal.

7. Spontánní barva autora Blonďaté šampaňské: Je to takové "uhoněné" (to byl asi záměr), a na můj vkus moc krátké. Čte se to celkem dobře, žadná zbytečná slova či "výhybky" od toho hlavního shonu.

8. Prak autora Andreina: Připadá mi, jako by to nemělo (jakožto povídka) jednotnou linii, je to zpočátku takové ohlédnutí, po chvíli rozhlížení a nakonec je z toho "rodinná fotka", ale číst se to dá dobře, to ano.

27.08.2022 12:01 K dílu: Koncepty komentů Lakrov

VYBRANÉ:1. Čtvrtící den autora kvaj Od první stránky cítím jakési mrazení, jakési tušení obsahu... Ta zvolání (oslovení) tomu dávají spád a zvláštní náboj. Poctivá čeština, říkám si při čtení dál; trochu rozvláčná, jako za stara. Od půlky mi připadá, že už jsem to (nebo něco porobného) někdy četl, což ale může být dojem, navozený záměrně (rafinovaně?) autorem, uchopivším se takovéhoto tématu. A na konci (před odhlédnutím ke jeho jménu), jsem nucen si otřít oči.2. Tam autora K3 Na začátku jsem se zalekl délky a ještě po prvních dvou stránkách trpím pocitem jakési rozvláčnosti, ale nejednou jsou mé obavy pryč a místo nich přichází zájem, kam až takový snově-reálný příběh může vést. Od poloviny se mi podbízejí slzy do očí a z konce mrazí...3. Skok autora Andreina Tušené drama s úsměvným koncem. Nádherné odlehčení dnešního chmurného dne. Přesně něco takového jsem v tuhle chvíli potřeboval číst.škoda, že nejsou čtyři bodovaná místa, protože mě velmi oslovilo taky4. Pozorování autora teeB Hned od začátku mi to připadá, jak policejní záznam... a ono to k němu spěje, zjišťuji asi v polovině. Je to zvláštní, "suché" čtení, napsané jako by bez kouska citu, ale zároveň musím říct, že se to velice dobře čte. Má to spád a ten spád je dán tušením, že to píše podivín, možná dokonce nebezpečný podivín... A jelikož se v jeho "autobigrafickém" popisu snad i trochu poznávám, oceňuji, že rozuzlení je jiné, než že by byl (chvílemi tušeným) pachatelem. Dobrá povídka. (Trochu mi vadí jen ten zápis číslovek, ale zároveň si uvědomuji, že je to vlastně ilustrace oné poznákové mánie.)OSTATNÍ:5. Je krásné se mít, je krásné si žít autora Ozzozorba Bajka vystihujíci mé dnešní pocity; možná nejen dnešní, už to pár dní trvá... Prázdno, hudba bez hudby - jednoduché, leč "neopotřebovné" slovní spojení. A opět mám pocit, že tu bajku už odněkud znám... Ale jelikož mě onen pocit povědomosti dnes navštívil již potřetí, z opisování autora nepodezřívám.6. Papež a kardinál autora Movsar Od začátku mi připadá, že už jsem to někde četl (možná v trochu jiné podobě, možná jinde než na Písmáku); je to možné? Ta povídka sice nezapadá do mého vkusu, ale líbí se mi ono novodobé vyjadřování zasazené do stínově naznačených kulis, oceňuji užitý novo-jazyk (jímž nevládnu), slovní spojení, přirovnání... Fotka ze současnosti, shrnul bych to. A nečekaná, říkám si při odhlédnutí na začátek ke jménu autora, jež jsem v průběhu čtení ještě neznal.7. Spontánní barva autora Blonďaté šampaňské Je to takové "uhoněné" (to byl asi záměr), a na můj vkus moc krátké. Čte se to celkem dobře, žadná zbytečná slova či "výhybky" od toho hlavního shonu.8. Prak autora Andreina Připadá, jako by to nemělo (jakožto povídka) jednotnou linii, je to zpočátku takové ohlédnutí, po chvíli rozhlížení a nakonec je z toho "rodinná fotka", ale číst se to dá dobře, to ano.

27.08.2022 11:40 K dílu: Je krásné se mít, je krásné si žít Lakrov

Bajka vystihujíci mé dnešní pocity; možná nejen dnešní, už to pár dní trvá... Prázdno, hudba bez hudby - jednoduché, leč "neopotřebovné" slovní spojení. A opět mám pocit, že tu bajku už odněkud znám... Ale jelikož mě onen pocit povědomosti dnes navštívil již potřetí, z opisování autora nepodezřívám. Tip.

27.08.2022 11:40 K dílu: Skok Lakrov

Tušené drama s úsměvným koncem. Nádherné odlehčení dnešního chmurného dne. Přesně něco takového jsem v tuhle chvíli potřeboval číst. Tip.

27.08.2022 11:40 K dílu: Čtvrtící den Lakrov

Od první stránky cítím jakési mrazení, jakési tušení obsahu... Ta zvolání (oslovení) tomu dávají spád a zvláštní náboj. Poctivá čeština, říkám si při čtení dál; trochu rozvláčná, jako za stara. Od půlky mi připadá, že už jsem to (nebo něco porobného) někdy četl, což ale může být dojem, navozený záměrně (rafinovaně?) autorem, uchopivším se takovéhoto tématu. A na konci (před odhlédnutím ke jeho jménu), jsem nucen si otřít oči. Tip a Výběr.

27.08.2022 11:40 K dílu: Papež a kardinál Lakrov

Od začátku mi připadá, že už jsem to někde četl (možná v trochu jiné podobě, možná jinde než na Písmáku); je to možné? Ta povídka sice nezapadá do mého vkusu, ale líbí se mi ono novodobé vyjadřování zasazené do stínově naznačených kulis, oceňuji užitý novo-jazyk (jímž nevládnu), slovní spojení, přirovnání... Fotka ze současnosti, shrnul bych to. A nečekaná, říkám si při odhlédnutí na začátek ke jménu autora, jež jsem v průběhu čtení ještě neznal. Tip.

27.08.2022 09:00 K dílu: Tam Lakrov

Na začátku jsem se zalekl délky a ještě po prvních dvou stránkách trpím pocitem jakési rozvláčnosti, ale nejednou jsou mé obavy pryč a místo nich přichází zájem, kam až takový snově-reálný příběh může vést.  Od poloviny se mi podbízejí slzy do očí a z konce mrazí... Tip a Výběr

27.08.2022 09:00 K dílu: Prak Lakrov

Připadá, jako by to nemělo (jakožto povídka) jednotnou linii, je to zpočátku takové ohlédnutí, po chvíli rozhlížení a nakonec je z toho "rodinná fotka", ale číst se to dá dobře, to ano.

27.08.2022 08:59 K dílu: Spontánní barva Lakrov

Je to takové "uhoněné" (to byl asi záměr), a na můj vkus moc krátké. Čte se to celkem dobře, žadná zbytečná slova či "výhybky" od toho hlavního shonu.

27.08.2022 08:59 K dílu: Pozorování Lakrov

Hned od začátku mi to připadá, jak policejní záznam... a ono to k němu spěje, zjišťuji asi v polovině. Je to zvláštní, "suché" čtení, napsané jako by bez kouska citu, ale zároveň musím říct, že se to velice dobře čte. Má to spád a ten spád je dán tušením, že to píše podivín, možná dokonce nebezpečný podivín... A jelikož se v jeho "autobigrafickém" popisu snad i trochu poznávám, oceňuji, že rozuzlení je jiné, než že by byl (chvílemi tušeným) pachatelem. Dobrá povídka. (Trochu mi vadí jen ten zápis číslovek, ale zároveň si uvědomuji, že je to vlastně ilustrace oné poznákové mánie.) Tip.

27.07.2022 12:03 K dílu: kornatím Lakrov

Závidím, že tak málo...

22.07.2022 11:28 K dílu: Próza měsíce 22-06 (červen 2022) - VYHLÁŠENÍ VÝSLEDKŮ Lakrov

Prvním dvěma mnou vybraným povídkám dávám téměř stejnou váhu, ale když zjišťuji (což jako pořadatel a zřejmě i poslední hlasující snad smím), že výsledné pořadí svým hlasem stejně nezměním, přikláním se "dosažení vyrovnanosti" oněch dvou povídek, které jsou si (nikoli na první pohed) v lecčems podobné.

 

VYBRANÉ:

1. V lunaparku autora Dies:

Sice mi trochu nesedí ten oznamovací tón, ale od samého začátku mě to zaujalo. Popis některých situací mě (tím, jak je napsaný) překvapuje a začínám si uvědomovat, že se v tom místy poznávám, v té nesmělosti... Od poloviny si uvědumuji stupňující se napětí a pak taky cosi jako "závan psychedelie", spočívající v oné osamělosti v davu. Dochází mi, že ten text sděluje (nebo má sdělit) něco víc, než to co je v něm napovrch čitelné... a pak přijde konec, z něhož zamrazí!

2. Autobusák autora Cookie Moon:

Trochu mě sice ruší nespisovný jazyk, ale po několika řádcích si jej přestávám uvědomovat, takže asi jen vrtoch a zbytečná připomínka z mé strany. Má něco do sebe tenhle text, jehož účinek je založen na posledním odstavci, poslední větě.

3. O vodníku Čeřílkovi, skřítku Ostřičkovi a víle Jasance - Husí rodinka a liška autora Alegna:

Zahřál na duši tenhle dětem určený příběh, spojující pohádkové bytosti i rafinovanost zvířecí říše, přinášenou oním plovoucím hnízdem (jež je z reálného světa).

 

OSTATNÍ:

úslovce autora Danny:

Baví mě nová slova, baví mě se je dozvídat i si je vymýšlet. Taková slova nejspíš pramení ze snů, a tenhle text je na sen možná přiliš konkrétní, zaostřený a krátký. Zatupit a rozvleknout, nazdvihá mě po dočtení, ale četlo se to dobře. Tip.

22.07.2022 11:27 K dílu: Koncepty komentů Lakrov

Prvním dvěma mnou vybraným povídkám dávám téměř stejnou váhu, ale když zjišťuji (což jako pořadatel a zřejmě i poslední hlasující snad smím), že výsledné pořadí svým hlasem stejně nezměním, přikláním se "dosažení vyrovnanosti" oněch dvou povídek, které jsou si (nikoli na první pohed) v lecčems podobné.

 

VYBRANÉ:

1. V lunaparku autora Dies:

Sice mi trochu nesedí ten oznamovací tón, ale od samého začátku mě to zaujalo. Popis některých situací mě (tím, jak je napsaný) překvapuje a začínám si uvědomovat, že se v tom místy poznávám, v té nesmělosti... Od poloviny si uvědumuji stupňující se napětí a pak taky cosi jako "závan psychedelie", spočívající v oné osamělosti v davu. Dochází mi, že ten text sděluje (nebo má sdělit) něco víc, než to co je v něm napovrch čitelné... a pak přijde konec, z něhož zamrazí!

2. Autobusák autora Cookie Moon:

Trochu mě sice ruší nespisovný jazyk, ale po několika řádcích si jej přestávám uvědomovat, takže asi jen vrtoch a zbytečná připomínka z mé strany. Má něco do sebe tenhle text, jehož účinek je založen na posledním odstavci, poslední větě.

3. O vodníku Čeřílkovi, skřítku Ostřičkovi a víle Jasance - Husí rodinka a liška autora Alegna:

Zahřál na duši tenhle dětem určený příběh, spojující pohádkové bytosti i rafinovanost zvířecí říše, přinášenou oním plovoucím hnízdem (jež je z reálného světa).

 

OSTATNÍ:

úslovce autora Danny:

Baví mě nová slova, baví mě se je dozvídat i si je vymýšlet. Taková slova nejspíš pramení ze snů, a tenhle text je na sen možná přiliš konkrétní, zaostřený a krátký. Zatupit a rozvleknout, nazdvihá mě po dočtení, ale četlo se to dobře. Tip.

22.07.2022 11:23 K dílu: Koncepty komentů Lakrov

 VYBRANÉ: Prvním dvěma mnou vybraným povídkám dávám téměř stejnou váhu, ale když zjišťuji (což jako pořadatel a zřejmě i poslední hlasující snad smím), že výsledné pořadí svým hlasem stejně nezměním, přikláním se "dosažení vyrovnanosti" oněch dvou povídek, které jsou si (nikoli na první pohed) v lecčems podobné.1. V lunaparku autora Dies Sice mi trochu nesedí ten oznamovací tón, ale od samého začátku mě to zaujalo. Popis některých situací mě (tím, jak je napsaný) překvapuje a začínám si uvědomovat, že se v tom místy poznávám, v té nesmělosti... Od poloviny si uvědumuji stupňující se napětí a pak taky cosi jako "závan psychedelie", spočívající v oné osamělosti v davu. Dochází mi, že ten text sděluje (nebo má sdělit) něco víc, než to co je v něm napovrch čitelné... a pak přijde konec, z něhož zamrazí!2. Autobusák autora Cookie Moon Trochu mě sice ruší nespisovný jazyk, ale po několika řádcích si jej přestávám uvědomovat, takže asi jen vrtoch a zbytečná připomínka z mé strany. Má něco do sebe tenhle text, jehož účinek je založen na posledním odstavci, poslední větě.3. O vodníku Čeřílkovi, skřítku Ostřičkovi a víle Jasance - Husí rodinka a liška autora Alegna Zahřal na duši tenhle dětem určený příběh, spojující pohádkuvé bytosti i rafinovanost zvířecí říše, přinášenou oním plovoucím hnízdem (jež je z reálného světa). OSTATNÍ:úslovce autora Danny Baví mě nová slova, baví mě se je dozvídat i si je vymýšlet. Taková slova nejspíš pramení ze snů, a tenhle text je na sen možná přiliš konkrétní, zaostřený a krátký. Zatupit a rozvleknout, nazdvihá mě po dočtení, ale četlo se to dobře. Tip.

22.07.2022 11:08 K dílu: úslovce Lakrov

 Baví mě nová slova, baví mě se je dozvídat i si je vymýšlet. Taková slova nejspíš pramení ze snů, a tenhle text je na sen možná přiliš konkrétní, zaostřený a krátký. Zatupit a rozvleknout, nazdvihá mě po dočtení, ale četlo se to dobře. Tip.

22.07.2022 11:08 K dílu: O vodníku Čeřílkovi, skřítku Ostřičkovi a víle Jasance - Husí rodinka a liška Lakrov

 Zahřal na duši tenhle dětem určený příběh, spojující pohádkuvé bytosti i rafinovanost zvířecí říše, přinášenou oním plovoucím hnízdem (jež je z reálného světa). Tip.

22.07.2022 11:08 K dílu: Autobusák Lakrov

 Trochu mě sice ruší nespisovný jazyk, ale po několika řádcích si jej přestávám uvědomovat, takže asi jen vrtoch a zbytečná připomínka z mé strany. Má něco do sebe tenhle text, jehož účinek je založen na posledním odstavci, poslední větě. Tip.

22.07.2022 11:08 K dílu: V lunaparku Lakrov

Sice mi trochu nesedí ten oznamovací tón, ale od samého začátku mě to zaujalo. Popis některých situací mě (tím, jak je napsaný) překvapuje a začínám si uvědomovat, že se v tom místy poznávám, v té nesmělosti... Od poloviny si uvědumuji stupňující se napětí a pak taky cosi jako "závan psychedelie", spočívající v oné osamělosti v davu. Dochází mi, že ten text sděluje (nebo má sdělit) něco víc, než to co je v něm napovrch čitelné... a pak přijde konec, z něhož zamrazí! Ten text by snesl (a zasloužil) důkladnou jazykovou korekturu (místy nadbytek slov, nesprávné slovní tvary, gramatické chyby...) ale i v téhle "provizorní" podobě zaslouží Tip i Výběr. ...A už zbývá jen podívat se, kdo je autorem.

01.07.2022 17:33 K dílu: Puma Lakrov

S půldenním odstupem (po odtržení od běžných denních myšlenek) ten záměr (a smysl) takto popsaného dvojpříběhu vidím. A je to síla! Přeju, aby ten smysl postřehlo víc čtenářů (i kduž si stále myslím, že onomu -- pro mě teď již zřetelnému -- záměru v podání, jímž je předložen, něco (málo) chybí; jako by byl přeložen z jiného jazyka nebo... plkám, hledám, chválím... Je to takové jemné, a to se dnes (hubožel) nenosí.

01.07.2022 12:29 K dílu: Puma Lakrov

Zajímavé to je, a když vezmu v úvahu, že jsou to vlastně dva příběhy, líbilo by se mi, kdyby mezi nimi (nebo jejich "vypravěči") buďto vznikl nějaký kontrast nebo naopak, kdyby ty příběhy byly něčím těsněji propojené.

24.06.2022 12:22 K dílu: TD - Mravoučný traktát o úskalí obcování s mocnostmi pekelnými Lakrov

Je zřejmé, že to mělo působit žertovně, zábavně, ale mě to tentokrát ani jazykem, jímž je to psáno, ani výčtem slavných, uvedeným v závěru, nechytlo. Což je nejspíš moje chyba -- počasí, blbý den... Přeju lepší čtenáře.

24.06.2022 12:22 K dílu: TD - Na slobode Lakrov

 Náměť mě zaujal, ale zpracováním mě to "nechytlo", což je možná způsobeno i tím mírně cizím jazykem, který dokážu vnímat jen jako sdělovací prostředek, ale nálady jím nesené mě v tompto připadě míjí. Omlouvám se a přeju lepší čtenáře.

24.06.2022 12:22 K dílu: You Ain't Me Lakrov

Nějak se v tom textu nemohu zorientovat; snad je to trochu způsobeno jeho cizojazyčným názvem, ale nejpíš je to i moje chyba. Přeju lepší čtenáře.

24.06.2022 12:22 K dílu: Stručná, svým rozsahem, zpracováním i erudicí autorovou zcela nedostatečná, leč nezbytná reportáž z obzvláště znamenité akce konané v okresním městě Třebíči Lakrov

  Stručná...reportáž z...Třebíči autora Majaks Tuhle expresivní reportáž sice nedokážu ohodnotit jakožto prózu, Musím však připustit, že se z ní čtenář dozvěděľ MNOHÉ a to způsobem, který jej (tedy aspoň mě) pobavil. Tip.

24.06.2022 12:21 K dílu: Gybridnaja vojna Lakrov

Slovo doppelkorn si sice musím najít ve slovníku, ale dál se při čtení celkem bavím. Zároveň však musím přiznat, že postrádám jakýkoli smysl -- což, jak ale předpokládám, bylo i autorovým záměrem. Za ten náhled na bojovníky "samoj bolšoj storony" ovšem zaslouží Tip

24.06.2022 12:21 K dílu: Starý Rozmlaťruka Lakrov

 Tenhle nostalgický povzdech, jak to na mě po celou (krátkou) dobu čtení působí, má překvapivý závěr, jež pobaví (a někoho snad i pohladí). Díky za tohle "soucitné gesto" a TIP!

24.06.2022 12:20 K dílu: Minigolf pod hrází Lakrov

Od začětke mě to (snad kvůli mým vlastním nejistým pocitům) zaujalo. Střední pasáž je sice na můj vkus až příliš strojená, ale závěr tomu dává smysl i humorný nadhled. Tip.

24.06.2022 12:18 K dílu: Próza měsíce 22-05 (květen 2022) - VYHLÁŠENÍ VÝSLEDKŮ Lakrov

VYBRANÉ:

1. Minigolf pod hrází autora Květoň Zahájský Od začátku mě to (snad kvůli mým vlastním nejistým pocitům) zaujalo. Střední pasáž je sice na můj vkus až příliš strojená, ale závěr tomu dává smysl i humorný nadhled.

2. Starý Rozmlaťruka autora Danny Tenhle nostalgický povzdech, jak to na mě po celou (krátkou) dobu čtení působí, má překvapivý závěr, jež pobaví (a někoho snad i pohladí). Díky za tohle "soucitné gesto" a TIP!

3. Angličanova řeka autora Edvin1 (...ale tenhle koment už jsem pod dílo připojil) Angličanova řeka autora Edvin1 Vtáhlo mě to prologem (protože po nedávno prodělané /uměle navozené/ ztrátě vědomí mám pocit, že je mi zmiňovaná perspektiva velmi blízká). Akrofobie je mi naopak velmi vzdálená, takže se při čtení cítím jako vítěz a po dočtení shledávám, že mě ten text vlastně posílil. Se vzpomínkou na to, kde všude jsem se kdysi koupal, si říkám, proč ne i tady... Díky za posílení, za něž přidávám TIP. 

 

OSTATNÍ: 

Gybridnaja vojna autora Prosecký Slovo doppelkorn si sice musím najít ve slovníku, ale dál se při čtení celkem bavím. Zároveň však musím přiznat, že postrádám jakýkoli smysl -- což, jak ale předpokládám, bylo i autorovým záměrem. Za ten náhled na bojovníky "samoj bolšoj storony" ovšem zaslouží Tip 

Stručná...reportáž z...Třebíči autora Majaks Tuhle expresivní reportáž sice nedokážu ohodnotit jakožto prózu, Musím však připustit, že se z ní čtenář dozvěděľ MNOHÉ a to způsobem, který jej (tedy aspoň mě) pobavil. Tip. 

You Ain't Me autora Biskup z Bath a Wells Nějak se v tom textu nemohu zorientovat; snad je to trochu způsobeno jeho cizojazyčným názvem, ale nejpíš je to i moje chyba. Přeju lepší čtenáře. 

Na slobode autora Abakus Náměť mě zaujal, ale zpracováním mě to "nechytlo", což je možná způsobeno i tím mírně cizím jazykem, který dokážu vnímat jen jako sdělovací prostředek, ale nálady jím nesené mě v tompto připadě míjí. Omlouvám se a přeju lepší čtenáře. 

Mravoučný traktát... autora Odpoutaný Prométheus Je zřejmé, že to mělo působit žertovně, zábavně, ale mě to tentokrát ani jazykem, jímž je to psáno, ani výčtem slavných, uvedeným v závěru, nechytlo. Což je nejspíš moje chyba -- počasí, blbý den... Přeju lepší čtenáře.

24.06.2022 12:17 K dílu: Próza měsíce 22-05 (květen 2022) - VYHLÁŠENÍ VÝSLEDKŮ Lakrov

 VYBRANÉ:1. Minigolf pod hrází autora Květoň Zahájský Od začětke mě to (snad kvůli mým vlastním nejistým pocitům) zaujalo. Střední pasáž je sice na můj vkus až příliš strojená, ale závěr tomu dává smysl i humorný nadhled.2. Starý Rozmlaťruka autora Danny Tenhle nostalgický povzdech, jak to na mě po celou (krátkou) dobu čtení působí, má překvapivý závěr, jež pobaví (a někoho snad i pohladí). Díky za tohle "soucitné gesto" a TIP!3. Angličanova řeka autora Edvin1 (...ale tenhle koment už jsem pod dílo připojil) Angličanova řeka autora Edvin1 Vtáhlo mě to prologem (protože po nedávno prodělané /uměle navozené/ ztrátě vědomí mám pocit, že je mi zmiňovaná perspektiva velmi blízká). Akrofobie je mi naopak velmi vzdálená, takže se při čtení cítím jako vítěz a po dočtení shledávám, že mě ten text vlastně posílil. Se vzpomínkou na to, kde všude jsem se kdysi koupal, si říkám, proč ne i tady... Díky za posílení, za něž přidávám TIP.  OSTATNÍ:  Gybridnaja vojna autora Prosecký Slovo doppelkorn si sice musím najít ve slovníku, ale dál se při čtení celkem bavím. Zároveň však musím přiznat, že postrádám jakýkoli smysl -- což, jak ale předpokládám, bylo i autorovým záměrem. Za ten náhled na bojovníky "samoj bolšoj storony" ovšem zaslouží Tip  Stručná...reportáž z...Třebíči autora Majaks Tuhle expresivní reportáž sice nedokážu ohodnotit jakožto prózu, Musím však připustit, že se z ní čtenář dozvěděľ MNOHÉ a to způsobem, který jej (tedy aspoň mě) pobavil. Tip.  You Ain't Me autora Biskup z Bath a Wells Nějak se v tom textu nemohu zorientovat; snad je to trochu způsobeno jeho cizojazyčným názvem, ale nejpíš je to i moje chyba. Přeju lepší čtenáře.  Na slobode autora Abakus Náměť mě zaujal, ale zpracováním mě to "nechytlo", což je možná způsobeno i tím mírně cizím jazykem, který dokážu vnímat jen jako sdělovací prostředek, ale nálady jím nesené mě v tompto připadě míjí. Omlouvám se a přeju lepší čtenáře.  Mravoučný traktát... autora Odpoutaný Prométheus Je zřejmé, že to mělo působit žertovně, zábavně, ale mě to tentokrát ani jazykem, jímž je to psáno, ani výčtem slavných, uvedeným v závěru, nechytlo. Což je nejspíš moje chyba -- počasí, blbý den... Přeju lepší čtenáře.

25.05.2022 13:43 K dílu: Angličanova řeka Lakrov

Vtáhlo mě to prologem (protože po nedávno prodělané /uměle navozené/ ztrátě vědomí mám pocit, že je mi zmiňovaná perspektiva velmi blízká). Akrofobie je mi naopak velmi vzdálená, takže se při čtení cítím jako vítěz a po dočtetení shledávám, že mě ten text vlastě posílil. Se vzpomínkou na to, kde všude jsem se kdysi koupal, si říkám, proč ne i tady... Díky za posílení, za něž přidávám  TIP.

P.S. Mohu nominovat do soutěže "Próza měsíce" ?

25.05.2022 13:42 K dílu: Angličanova řeka Lakrov

Vtáhlo mě to prologem (protože po nedávno prodělané /uměle navozené/ ztrátě vědomí mám pocit, že je mi zmiňovaná perspektiva velmi blízká). Akrofobie je mi naopak velmi vzdálená, takže se při čtení cítím jako vítěz a po dočtetení shledávám, že mě ten text vlastě posílil. Se vzpomínkou na to, kde všude jsem se kdysi koupal si říkám, proč ne i tady... Díky za posílení, za něž přidávám  TIP.

P.S. Mohu nominovat do soutěže "Próza měsíce" ?

25.05.2022 13:41 K dílu: Angličanova řeka Lakrov

Vtáhlo mě to prologem (protože po nedávno prodělané /uměle navozené/ ztrátě vědomí mám pocit, že je mi zmiňovaná perspektiva velmi blízká). Akrofobie je mi naopak velmi vzdálená, takže se při čtení cítím jako vítěz a po dočtetení shledávám, že mě ten text vlastě posílil. Se vzpomínkou na to, kde všude jsem se kdysi koupal si říkám, proč ne i tady... Díky posílení, za něž přidávám  TIP. P.S. Mohu nominovat do soutěže "Próza měsíce" ?

23.05.2022 07:19 K dílu: Próza měsíce 22-04 (duben 2022) - VYHLÁŠENÍ VÝSLEDKŮ Lakrov

VYBRANÉ:

1. Marion autora K3: Asi mě to chytlo hned první větou a další vývoj událostí mě udržel v pozoru, z něhož mě nevytrhnul ani ten poněkud ustřiženě-otevřený konec.

2. Setkání s Franzem autora Biskup z Bath a Wells: Z nezřetelného začátku -- jako by "o ničem" -- se v závěru vylíhne dojemný  celoživitní přiběh, naznačený zkratkovitě oním nevelkým množstvím slov.

23.05.2022 07:17 K dílu: Próza měsíce 22-04 (duben 2022) - VYHLÁŠENÍ VÝSLEDKŮ Lakrov

 VYBRANÉ: 1. Marion autora K3: Asi mě to chytlo hned první větou a další vývoj událostí mě udržel v pozoru, z něhož mě nevytrhnul ani ten poněkud ustřiženě-otevřený konec. 2. Setkání s Franzem autora Biskup z Bath a Wells: Z nezřetelného začátku -- jako by "o ničem" -- se v závěru vylíhne dojemný  celoživitní přiběh, naznačený zkratkovitě oním nevelkým množstvím slov.

27.04.2022 11:46 K dílu: 1902 - Vítězná próza únor 2019 Lakrov

Silene zřejmě shání oponenty, s nimiž by bylo možné diskutovat,  následně převést diskusi ve spor a v onom sporu se pak (spíš než o vítěžtví) snažit o nekonečné pokračování. O prozaickou soutěž, způsob organizece té soutěže nebo o soutěžící autory tu zřejmě jde jen okrajově. Trápí snad Silene nadbytek volného času?  Tak nějak tomu rozumím...

25.04.2022 10:21 K dílu: Hořká smuténka Lakrov

Zaujal. Ze tvých, z poslední dobu, asi nejvíc.

25.04.2022 10:20 K dílu: Do kariky Lakrov

Jo, působí to jako útržek z nějakého věťšího celku. Díky za vysvětlení :-)

22.04.2022 14:49 K dílu: Čili chilli Lakrov

Jo, to by bylo ono... ale jak ho probudit? Že by chilli?

Nahoru