15.02.2021 17:42 K dílu: O posledním rolníkovi Kamil Sikora

Pane Prosecký, máte pravdu. Bylo to zde jednotlivě - na pokračování - nyní zkompletováno jako sbírka. Sbírku ovšem nutno založit přes nové Dílo - toš tak:)))

15.02.2021 13:19 K dílu: O posledním rolníkovi Kamil Sikora

Ahoj. Máš pravdu, dávám pryč z doporučených - vložit dílo je jediný způsob, jak založit sbírku:)))

22.02.2020 20:03 K dílu: Pravda a Láska Kamil Sikora

To je v pohodě:))) Nabízím zdarma všechny své knihy v pdf na: https://kamil-sikora.webnode.cz/

Věřím v to, že pokud budou autoři psát knihy bez nároku na zisk (jen proto, že chtějí něco sdělit), odpadne 90% balastu (kdybych byl hulvát, tak řeknu sraček) a literatura bude opět hodnotná.

 

22.02.2020 18:55 K dílu: Pravda a Láska Kamil Sikora

Majaks: Za co?

01.02.2020 15:04 K dílu: Pravda a Láska Kamil Sikora

Vážení, toto je román. Názory na jednotlivé kapitoly mě nezajímají (ani nemůžou), protože jednotlivé přípěhy se prolínají (vrací se k sobě) a bez znalosti těch předchozích stejně nikdo nemůže pochopit souvislosti. Toto není pro náhodné návštěvníky náhodného dílu...

27.01.2020 16:30 K dílu: Pravda a Láska Kamil Sikora

Ahoj Goro:) Tento román jsem psal více než dva roky. Celkem vzato budu rád, když se někdo začte alespoň na dvě hodiny. 

26.06.2015 18:20 K dílu: Při práci mysli na práci! Kamil Sikora
Ještě bych dodal, že děda s babičkou, chytající zbrojnoše do pytlů, se dají považovat za disidenty PK a měl by je čekat uranový důl. Také skluzavka pro kmeny vyjadřuje technologickou převahu PK nad ZKM a jen nešťastným řízením osudu se mohlo stát, že si ten bídák M a jeho metresa K po zásluze nesrazili vaz.
03.01.2015 15:53 K dílu: JEDNA VĚTA 2015 Kamil Sikora

Tento nápad je v podstatě totožný s tím, že pokud se budu chtít stát kulturistou, stačí mi udělat jeden klik denně. 

06.09.2014 01:09 K dílu: O redakci prózy a udělování výběrů Kamil Sikora

StvN: Tvůj argument nemá faktický smysl. Ani jako přirovnání nesedí, má tedy sloužit pouze jako rádoby pseudointelektuální chytrá odpověď, když si jeden neví rady, víš o tom?

05.09.2014 15:42 K dílu: O redakci prózy a udělování výběrů Kamil Sikora

StvN: A proto zavrhneme každý nápad, který není smyslem tvé diskuse?

04.09.2014 15:10 K dílu: O redakci prózy a udělování výběrů Kamil Sikora

StvN: Ne někdo jiný - hlavní admin. Kdybych to mohl udělat já, už by to dávno bylo.

02.09.2014 15:06 K dílu: O redakci prózy a udělování výběrů Kamil Sikora

Mnohem lepší než nějaké výběry by pro podporu prózy na Písmáku bylo rozdělení děl na Prozaická a Poetická hned v hlavní liště. Když si otevřete záložku Díla, vychrlí se na vás změť jakýchsi povětšinou Blbůstek a Volných čehosi, kde se prozaici ztrácí a to jak vizuálně, tak i motivačně. To je zcela inverzní oproti např. klasickým knihovnám, které vždy začínají oddělením prozaickým a básně jsou až v zadním oddělení. Tím nechci nikoho snižovat, prostě jen popisuji situaci. Je mi jasné, že napsat dvouřádkové volnoveršové sdělení dá méně práce nežli povídla, ale jiná cesta není! Kdyby byla na hlavní liště za záložkou Písmák záložka Díla prozaická, pak Díla poetická, potom Autoři atd., věřím, že by se časem pozice prózy značně zlepšila, jelikož by próza vykoukla z nepoměrně většího množství tvorby, se kterou nemá nic společného, kam ani nepatří a kde ji ostatně i málokdo hledá. Pak by se přidali další a jsem si jist, že za pár měsíců by tady zažila próza renezanci.

PS: Argumenty ohledně filtru neberu, tady jde o koncepci sebevědomého žánru s vlastním oddělením.

09.08.2014 08:30 K dílu: Dílo vs osobnost autora Kamil Sikora

Dvakrát jsem s ním mluvil a přišel mi v pohodě. Ale žádní známí nejsme, šlo o neformální pokec ohledně hudebních nástrojů, které jsem kdysi prodával:)

08.08.2014 23:38 K dílu: Dílo vs osobnost autora Kamil Sikora

Znáš ho osobně?

07.08.2014 16:45 K dílu: Báseň x text písně Kamil Sikora

Zhudebnělý text je zcela odlišná disciplína, nežli psaní básně. Máme 3 hlavní cesty:

1. nejprve vznikla hudba a textař píše text do existující melodie

2. nejprve vznikl text a hudebník se pokouší ho melodicky transformovat do písně

3. původní píseň dostává nový text, nebo novou hudbu, přičemž to druhé zůstává

Takže: psát text na hudbu je asi tak 100x těžší, než napsat báseň. Kdo nevěří, ať si to zkusí:))) Okamžitě vás omezí takt písně a vy musíte hledat dokonce na úrovni délky slabik v jednotlivých slovech (!!!), abyste dokázali říct to co chcete v omezeném tempu sloky. Psaní textu na již otextovanou píseň je snadnější, (máme se čeho chytit), ostatně téměř vždy je to parodie, čili není důvod to považovat za zcela původní tvorbu. A co se týče toho Sydova názoru na volný verš ve zhudebnělém textu, tím ještě žádná dobrá kapela neprorazila, sned jen výjimky potvrzují pravidlo. Dobrý zhudebnělý text by měl být vázaný a basta fidly. Co se týče obsahového sdělení, tady je to čistě na kvalitě autora. Takový Kryl, Horáček a Nohavica toho uměli říct mnoho, i přes omezení dané taktem písně. Naopak spousta básníků volnoveršových - bez omezení délky sloky i tempa věty nedokážou sdělit nic:))) 

 

21.07.2014 11:58 K dílu: Black Books vs Comeback Kamil Sikora

Čeští scénáristi neumějí psát dialogy, to je kámen úrazu! Ve všech českých pokusech o sitkom to skřípe, takhle se lidé mezi sebou normálně nebaví. Už Schopenhauer varoval, že pokoušet se mluvit tak jak se píše, je stejná chyba, jako pokoušet se psát tak jak se mluví. Mluvená a psaná řeč je rozdílná, jenom ti naši rychlokvašní scénáristé z FAMU to pořád ještě nechápou:))) 

02.07.2014 15:30 K dílu: Talent v číslech Kamil Sikora

Jenom bych doplnil vysvětlivky pro moderní autory prózy:

Mikropovídka: 20-35 slov včetně spojek

Krátká povídka: jedna dokončená normostrana

Povídka: 2 a 1/2 normostrany (hodně odsazený nadpis)

Novela: 5 a více stran včetně obsahu

08.06.2014 15:43 K dílu: Off-line redakce 6.6 po 1 roce Kamil Sikora

Písmáku by nejvíc prospělo, kdyby se všechny funkce kritiků a redaktorů zrušily.

06.04.2014 18:54 K dílu: Literatúra ženských autoriek Kamil Sikora

Hynajs: Tak to právě ty jsi hluboce nepochopil smysl našeho pozemského pachtění. Byli jsme stvořeni abychom tvořili. Stvořil - aby tvořil - ale to už se přece ví tisíce let:)

04.04.2014 18:38 K dílu: Literatúra ženských autoriek Kamil Sikora

Cha! Tuhle diskusi budu se zájmem sledovat. Hynajs pochopil ženslkou sounáležitost a StvN to, že existuje rozdíl mezi muži a ženami. Doufám, že se ještě někdo další přidá. A jen tak mimochodem, jakpak dělá kravička?

16.03.2014 07:13 K dílu: Matka Tereza - Pravda a Lež Kamil Sikora

Marking Machine: Ať se za tímto trapným nickem skrývá kdokoli, jsi ubožák, nula a hovno. Jak se vůbec opovažuješ plivat špinavou slinou na člověka, kterému nesaháš po paty. Co děláš pro ostatní ty, kromě pomluv? Je mi tě líto, chudáku.

PS: Nemusíš mi odpovídat, názory pitomců jako jsi ty ignoruji.

07.03.2014 16:38 K dílu: Četba pro děti Kamil Sikora

Nauč je číst a budeš mít klid:)

06.01.2014 17:36 K dílu: Literární Soutěž Pana Nakladatele Kamil Sikora

PS: A tady už s hynajs ostře nesouhlasím!!! Souhlasil jsem s tím, že to nemůže nikterak vydělat, ale od jeho pozdějších osobních útoků se distancuji!!!

06.01.2014 16:08 K dílu: Literární Soutěž Pana Nakladatele Kamil Sikora

Ahoj Pane Nakladateli, jsem idealista, ale tady trošku souhlasím s Hynajs. Nevěřím v psaní "na určené téma". Navíc to téma je dost divné, co si pod tím má člověk představit? Že to někomu dobře zní jako název sbírky? Vždyť je to maloměšťácké, výsledkem budou uměle vytvořené slátaniny. Pane Nakladateli, pokud to myslíš vážně, raději zadej nejprve žánr, např. humor, sci-fi, nebo horor, dle libosti. A téma musí být více obecné, např. cesty časem, nebo živí-mrtví, abych dal nějaký příklad. Měj se a dík za zájem o pisálky:)

04.01.2014 16:41 K dílu: A pak že to nejde:) Kamil Sikora

Lakrov: Díky, Knihy.ABZ.cz (Výdejní centrum Vyšehradská) Vyšehradská 47 128 00 Praha 2

31.05.2013 03:30 K dílu: Prvky zvyků Kamil Sikora

Poslední dobou na Písmák moc nechodím, ale po dlouhé době mě mrzí, že jsem tohle propásl. Hned bych ti dal 3 body za první místo, tak alespoň dodatečně:) Je to velmi obrazné, žhavý kandidát na povídku roku.

PS: Četl jsi povídku Možná že odcházíme od Bradburyho? Úplně jiné téma, ale velmi podobná nálada. 

04.02.2013 12:38 K dílu: Dvakrát do týchž řádků Kamil Sikora

Toto téma pěkně zpracoval W.Allen. Jednho spisovatele nějaký kritik pokáral za jeho povídku, která byla podle něj špatně vystavěná a málo veselá. Tak ho ten spisovatel všude pomlouval. Po čase si tu svou povídku přečetl a zjistil, že ten kritik měl pravdu. Povídka byla špatně vystavěná a málo veselá. Vzal si tedy z toho poučení a když Němci po nějaké době bombardovali Londýn, posvítil jim na dům toho kritika. 

29.01.2013 16:32 K dílu: Vyberte Povídku roku 2012 - Hlasování Kamil Sikora

Očekával bych, že zejména autoři budou hlasovat, když už si dal někdo tu práci, aby zviditelnil jejich díla. A také to, že ukážou trapným politikům této země, jaký je rozdíl mezi ušlechtilou myslí a ubohým prospěchářstvím, a to tak, že budou hlasovat podle toho, která povídka konkurentů se jim doopravdy líbí, bez vedlejších úmyslů. Také chovám naději, že neuvidíme ani jeden případ, kdy by někdo hlasoval pro sebe. A nevymlouvejte se, autoři, že vám to uniklo, určitě všichni víte, že jste nominovaní. Tak do toho!!!

21.01.2013 17:03 K dílu: Vyberte Povídku roku 2012 - Hlasování Kamil Sikora

1. místo Zvyky moře od autora StvN. Absolutně nejlepší ze všech! Připomíná mi to styl Raye Bradburyho, takhle by se mělo psát. Velmi fantazijní a působivé. Hlasoval jsem pro ni i v PM a rád jsem si ji přečetl znova.

2. místo Lázně Aurora od autora Bohuš Krejta. Hodně normálních dialogů, to se mi taky líbí, i když je to úplně jiný styl literatury, než ta, kterou jsem dal na první místo. Zajímavé je, že druhá povídka od téhož autora se mi moc nelíbila. V PM mi nějak unikla...

3. místo Prase od autora Narvah. Lidová záležitost, ale dobře se to četlo. Pamatuji si ji taktéž z PM a opět mi nevadilo znovu si ji přečíst. Ostatní povídky mě nezaujaly.

Snad to takhle stačí:)

 

01.01.2013 15:28 K dílu: Je to běžné? Kamil Sikora

Ahoj.

Změň si kategorii na Události a uvidíš:)

14.12.2012 11:42 K dílu: UPOUTÁVKA Kamil Sikora

Víc takových upoutávek, jinak nám stěžejní a přelomová díla mohou v záplavě průměrnosti uniknout...

13.12.2012 18:40 K dílu: hendikepovaní v rolích redaktorů Kamil Sikora

unisex:  Jestli chceš diskutovat, ozvi se svým skutečným jménem, jinak konec! Snad chápeš, že jsem ve značné nevýhodě. Kdybych tady vystupoval např. jako XY32H8, tak bych měl jistě větší prostor, ale to si zřejmě neuvědomuješ, jinak bys nepoužil slovo projekce. Rozdíl je přitom evidentní. Já neznám tvé jméno, ale ty mé ano! Takže žádná projekce, ty si prostě jen změníš nick, ale já své jméno ne!!! Chápeš to? 

13.12.2012 17:11 K dílu: hendikepovaní v rolích redaktorů Kamil Sikora

unisex: Jestli někým opovrhuji, tak jsou to pitomci, kteří nechápou srandu a hned uraženě útočí. Rozdíl se pozná snadno. Kdo si dělá srandu, nikoho nejmenuje, kdo útočí, jmenuje vždy!!!

 

12.12.2012 11:57 K dílu: hendikepovaní v rolích redaktorů Kamil Sikora

To musí být super parta. Vždycky jsem si přál, podiskutovat s nějakým psychicky postiženým redaktorem. No, snad se někdo ozve:)))

04.12.2012 16:15 K dílu: Proč nejsou literární soutěže důležité Kamil Sikora

Kdo vyhrál jakoukoli literární soutěž v Čechách, byl buď kamarád nebo příbuzný poroty, popřípadě se někomu v porotě líbil, nebo tuto soutěž financoval:)))

30.11.2012 18:20 K dílu: Co soudíte o proslovu Daniela Landy? Kamil Sikora

Takové výkřiky jsou vždy aktem zoufalství, proto těžko říct, co k tomu vede právě pana Landu. Je relativně úspěšný umělec, nouzí asi taky netrpí, pochybuji, že by se chtěl nějak zviditelňovat, asi se prostě jenom nasral a Slavík mu vlezl do cesty. Za rok po tom pes neštěkne...

23.10.2012 15:50 K dílu: Mark Twain - Dobrodružství Toma Sawyera Kamil Sikora

Alexandr Solženicin - Gulag

Tato kniha se mi velice líbila. Popisuje autora samotného. V průběhu války spáchá menší korespondenční průser a jde sedět na 8 let. V lágru zažívá rozličná dobrodružství. Nakonec je propuštěn.

Děkuji za pozornost:)

 

19.10.2012 16:25 K dílu: Klaustrofobická fraška aneb recenze čtení Totemu ve fra 15.10. Kamil Sikora

Na veřejná čtení chodí pouze literární sadisti a literární masochisti. Literární sadisti s rozkoší předčítají a literární masochisti jim s rozkoší naslouchají...

08.10.2012 15:25 K dílu: 1x EXTRAVOX POPULI Kamil Sikora

T: Tomu nevěřím:) Myslím, že to zbytečně dramatizuješ:)  Já osobně se domnívám, že většina lidí na Písmáku je v pohodě...

08.10.2012 15:08 K dílu: 1x EXTRAVOX POPULI Kamil Sikora

Daleko zajímavější by bylo zavést anti-tip. Ve většině anket je možnost jít do mínusu. To by přitáhlo mnohem větší pozornost, mnohem víc uživatelů by se zúčastnilo hodnocení, kdyby existoval anti-tip, s možností jít s celkovým skóre do mínusu.

05.10.2012 16:33 K dílu: Říjnový Habakuk 2012 – nominace Kamil Sikora
OK, ale stejně budu stále lobovat za Báseň Měsíce (BM)!!! Tam by se naprosto jasně ukázala hodnota literárních soutěží:)))
05.10.2012 16:24 K dílu: Říjnový Habakuk 2012 – nominace Kamil Sikora
Super nápad! Aby se to lépe pamatovalo, navrhuji, aby tato soutěž byla na Písmáku navždy známa pod zkratkou PM. Podle mě se to chytne...
30.09.2012 13:04 K dílu: Co s písmákem? Kamil Sikora
1. Nic takového, jako "vize", neexistuje, stejně jako ten slavný "přesah", o kterém každý mluví, ale neví, co to je. 2. Zdejší potenciál bych využil k pohnojení neúrodné půdy na středním východě. 3. A to si myslíš, že jsem někdo úplně jiný téhož jména?
28.09.2012 14:07 K dílu: Povídka měsíce - Srpen 2012 - Vyhlášení Kamil Sikora
Asi tentokrát skutečně vyhrála nejlepší povídka. Dal jsem ji sice až na druhé místo, ale to bylo zřejmě způsobeno jakýmsi souzněním s osudem některých méně průbojných doktorů věd:))) Ale jak už jsem psal, "Zvyky moře" mají své kouzlo, proto blahořeji k zaslouženému vítězství.
24.09.2012 15:14 K dílu: "Boží blud" a nový atheismus Kamil Sikora
Old: Jen jsem napsal, že jsem si se zájmem početl, toť vše, žádné stanoviska ohledně víry nezaujímám:))) Ve skutečnosti nemám ani ponětí, jestli Bůh existuje, nebo ne, a nikdo koho znám to taky neví:)))
21.09.2012 14:59 K dílu: Poslední dobou se mi líbilo Kamil Sikora
Cha cha, jsem rád, že někdo pokračuje v boji proti bývalému "Zlatému výběru" a současnému "Poslední dobou se nám líbilo", čili proti Egu Redakce. Svého času jsem to zpracovával i statisticky, což vzbudilo značnou nevoli postižených Redaktorů. Názory Jinovaty jsou směšné, jako ostatně i výmluvy předchozích potrefených hus. Jejich argumenty se nemění, jsou prý tak dobří, že členství v Redakci je jen důsledkem jejich "geniality". Skutečnost je bohužel truchlivá. Jejich strašlivé sračky jsou ovýberovány pouze z důvodu primitivní loajality typu: já na bráchu, brácha na mě. Funguje to i mimo Redakci, ale při bodování: 1 výběr = 5 tipů je to více na očích:)))
14.09.2012 12:26 K dílu: "Boží blud" a nový atheismus Kamil Sikora
Po dlouhé době jsem si na Písmáku se zájmem početl. Zasloužíš si nejen tip (ten dostaneš ode mě), ale i výběr, který ti ovšem dát nemohu. Snad se někdo rozumný najde...
13.09.2012 16:26 K dílu: Povídka měsíce - Srpen 2012 - Hlasování Kamil Sikora
1. pekař Ph.D. - To mě pobavilo. Obyčejně nedávám hlasy miniaturám, ale tohle je vcelku povedené. První místo dávám za super nápad, zpracování ovšem bídné. Šlo by to rozepsat - více dialogů atd. Na můj vkus moc stručné, ale i tak pobavilo. 2. Zvyky moře - Zajímavý styl. Trošku až "poeticky" pojatá povídka, hodně hrané na pocit. Ale nevadí, dobře se to četlo. Ve skutečnosti nejlépe napsané ze všech, ale tentokrát druhé místo, námět pekaře víc zaujal. Všichni ostatní bez bodu. Sorry, prostě netrefa do nálady:)
04.09.2012 16:36 K dílu: Obsah nebo forma? Kamil Sikora
Obsah by měl formálně obsáhnout formu.
04.09.2012 11:17 K dílu: Obsah nebo forma? Kamil Sikora
Když budeš mít dobrý obsah, zkritizují ti formu. Když budeš mít dobrou formu, zkritizují ti obsah. Pokud budeš mít dobré oboje, pomluví tě obecně. A když budeš mít oboje špatné, dostaneš výběr.
08.08.2012 17:24 K dílu: Jak napsat dobrou povídku? Kamil Sikora
Chcete vědět, jak napsat dobrou povídku? Hlavně neposlouchejte rady těch, co to sami neumí a pište od srdce!!! Upřímnost je lepší než kalkul, i s chybami!!!
03.08.2012 11:59 K dílu: Co takhle založit si stránku... Kamil Sikora
Tragicus a Unisex: Na diplomku se i na technických uviverzitách rozhodně hraje, směrodatné jsou ovšem pokyny katedry. V mém případě to bylo min 45 stran bez příloh, což jsem dodržel. I počet stran je zavádějící, moje diplomka má 12 tisíc slov, už jsem viděl i 6 500 slov na 50 stránkách! (někdy se to ojebává i řádkováním 1,5 a ze 40 stran je rázem 50). A v neposlední řadě je to z toho důvodu, že na humanitáru se dá pindat o ničem na 100 stran, ale technický text, to je trošku jiná káva.
02.08.2012 17:21 K dílu: Taky vás to na začátku každého měsíce udeří do očí? Kamil Sikora
HYNAJS: Ano, už odcházím. Není mou ambicí pohlavkovat provokatéry, protože ty nejsi nic jiného. Takových už tento server zažil stovky. Nic napsat neumíš, jen provokuješ druhé. Jakmile někdo něco napíše, nebo vytvoří, vždycky se objeví někdo jako ty! Začne rýpat a urážet. Slováci pro takové lidi mají trefné slovo: Podjebávač! A přesně to jsi. Podjebávač!!! Buď zdráv, podjebávači...
02.08.2012 17:05 K dílu: Taky vás to na začátku každého měsíce udeří do očí? Kamil Sikora
Hynajs, ty musíš být skutečně mimořádný pitomec. Už jsi uvažoval o tom, že by ses tím mohl živit? Stačí si koupit karavan, opatřit ho nápisem: "Největší blbec na světě - jedna minuta sto korun", a jsi v balíku. Lidi to rádi zaplatí, protože většího debila určitě ještě neviděli. PS: Chudáky, který se neumí ani podepsat, vrcholně opovrhuji!!!
02.08.2012 16:21 K dílu: Taky vás to na začátku každého měsíce udeří do očí? Kamil Sikora
Hynajs je vskutku hoden svého věku. Jen malé děti nechápou ironii:)))))))))))))
02.08.2012 15:32 K dílu: Taky vás to na začátku každého měsíce udeří do očí? Kamil Sikora
Odpověď je jednoduchá. Pokud máte podobné problémy, prostě své dílo z konce měsíce smažte a prvního vložte znovu:)))
01.08.2012 16:13 K dílu: Co takhle založit si stránku... Kamil Sikora
Octopus: S žádným uživatelem Písmáka nemám konflikt, dokonce ani s tebou, tak nevím, proč bych měl odcházet. Žádného z autorů neurážím, ani se s nikým nehádám, starám se pouze o sebe. Publikuji, čtu, žiji a nechávám žít. Můžeš mi vysvětlit, proč by bylo tak "fajne", abych skončil? Nějak tomu nerozumím. Vždyť ti to může být jedno.
21.07.2012 11:26 K dílu: Zrod literáta Kamil Sikora
PS: Můžu nominovat do PM?
21.07.2012 11:25 K dílu: Zrod literáta Kamil Sikora
Tohle je skutečně povedené:)
04.07.2012 18:45 K dílu: HITLER SE NA VÁS USMÍVÁ Kamil Sikora
Blahopřeji k třetímu zářezu na klávesnici!!! Věřím, že si i tato kniha své čtenáře najde:) K.S.*
01.07.2012 10:11 K dílu: JE HROZNÉ BÝT PRŮMĚRNÝ Kamil Sikora
Ahoj. Už delší dobu jsi nebyl v Povídce měsíce. Souhlasíš? PS: Jinak tip a pochvala:)
27.06.2012 16:52 K dílu: Částečná anonymizace zveřejněných děl Kamil Sikora
Velmi dobrý nápad! Dokonce jsem přesvědčen, že kdyby byly Písmácké soutěže povinně anonymní, výsledky by byly zcela jiné! O Zlatém výběru nemluvě!!! Jenomže 90% autorů i kritiků zcela podléhá vlivu sociálního sebeurčení v dané skupině přátel a pochlebníčků, bez ohledu na skutečnou literární hodnotu kritizovaného výplodu, tudíž jsou zveřejněné výsledky hlasování (tipování) povětšinou směšné.
23.06.2012 21:38 K dílu: Povídka měsíce - Květen 2012 - Vyhlášení Kamil Sikora
Unisex: 1. Nejprve slohově. Buď "naznačuje deficit", nebo "ukazuje na deficit", "naznačuje na deficit" je literárně kostrbaté. 2. Dále logicky, "kognice" znamená "poznávací schopnost", čili i poznání nicoty jest poznáním. Ale jinak s tebou souhlasím. Mít vlastní názor se dnes nenosí:)))
23.06.2012 10:20 K dílu: Povídka měsíce - Květen 2012 - Vyhlášení Kamil Sikora
Nemůžu si pomoct, ale vítězná povídka mi přijde jako sračka. Četl jsem ji 3x!!! abych pochopil, proč vyhrála a stále to netuším. Mohl by mi to někdo vysvětlit? Děkuji!!!
29.05.2012 13:23 K dílu: Máte rádi Sandokana? Kamil Sikora
Lakrov: Písničku si pamatuji, ještě za komančů letěla republikou na kazetách. Ani nevím, jestli to bylo oficiálně natočené, nebo z Porty...
07.05.2012 17:39 K dílu: Redakce MIMO Kamil Sikora
Je rozhodnuto! Marcela K je předsedou klubu MIMO. Důvodem je skutečnost, že je zcela mimo. Mnoho štěstí přeje Santa Klaus a Predátor. PS: Neber se tak vážně:)))
07.05.2012 16:39 K dílu: Redakce MIMO Kamil Sikora
Gray: Takže až popřemýšlíš, jistě dojdeš k závěru, že tento příspěvek měl ostatní pobavit, ne někoho provokovat, a nebyl žádný důvod ho stahovat z hlavní strany. Na Písmák se doufám stále chodí za zábavou, ne kvůli nějakým malicherným půtkám.
07.05.2012 16:29 K dílu: Redakce MIMO Kamil Sikora
Gray: Jsi na tento zodpovědný post dostatečně MIMO?
07.05.2012 16:25 K dílu: Redakce MIMO Kamil Sikora
Gray: Jsi místopředseda:)))
07.05.2012 16:22 K dílu: Redakce MIMO Kamil Sikora
Gray: I ty jsi přijat:)))
07.05.2012 16:21 K dílu: Redakce MIMO Kamil Sikora
Marcela.K.: Jsi přijata:)))
28.04.2012 12:18 K dílu: Problém sociálně utiskované minority na písmáku Kamil Sikora
VTM (ať byl jaký chtěl) měl alespoň rovnou páteř. Mluvil (psal) na rovinu, i nepříjemné věci. Není divu, že měl tolik nepřátel. Klasický rebel, žádné kompromisy, to se musí uznat...
21.04.2012 17:57 K dílu: Povídka měsíce - Březen 2012 - Vyhlášení Kamil Sikora
Doufám, že chápete, co co mi jde! V podstatě seru na nějaké kolo PM, použil jsem to jenom jako příklad. Celá společnost svým krátkodechým malicherným vyjádřením míří přímo do prdele! Nedávno se prodala slaboduchá mazanice (kterou bych namaloval i já) za 55 miliónů a nikomu to není divné. Písničky v "top ten" jsou na 3 akordy a v Tescu zní z reproduktorů: "Koleda, koleda Tesco!!!" Ani to nikomu není divné. Možná by to chtělo nějakou laťku, akorát nevím, kdo by ji nastavil.
21.04.2012 16:09 K dílu: Povídka měsíce - Březen 2012 - Vyhlášení Kamil Sikora
Trošku mě děsí, kam se PM řítí. Na prvním místě je "něco", co rozhodně není povídka. Je to jakýsi uknouraný maloměšťácký pomlouvačný pamflet, který bych spíše očekával v rozhovoru mezi "starou Blažkovou" a její kamarádkou na pavlači. To už nás vážně ty "novácké" seriály připravily o poslední zbytky vkusu a rozumu? COPAK TOHLE JE TÉMA? Jak někdo peče prase a jak někomu odkrojí víc a někomu méně? Jděte do prdele!!! Tohle není povídka, ale ostuda téhle ubohé doby, protože takhle přemýšlí jenom lidé bez vyšších cílů, drbani a drbny.
17.04.2012 15:39 K dílu: 150 kritik kritičky Pomerančové aneb Kterého kritika si vážíte? Kamil Sikora
Myslím si, že i zde platí: "Jaký lid, taková vláda", a "Jací Písmáci, tací kritici". Lid v naší zemi je líný, hulvátský, závistivý a šlohne co vidí. Neni divu, že politici jsou stejní. A běžný Písmák je samostředný, ukňouraný ješita, kterému nic nevoní a všechno ví nejlíp. Není divu, že kritici nejsou jiní...
04.04.2012 17:01 K dílu: Kamil Sikora
Jen jedna publikovaná povídka a hned Povídka roku. Blahopřeji:) Doufám, že se více rozepíšeš:)))
15.03.2012 18:15 K dílu: Vepřové prasečinki Kamil Sikora
OK, dobrý nápad...
15.03.2012 16:41 K dílu: Vepřové prasečinki Kamil Sikora
Pravda se snadno ukáže. Přihlásíme povídku do PM a uvidíme. Ať rozhodnou sami čtenáři, jestli je výběr na místě, nebo ne. Souhlasíte, autorko a StvN?
15.03.2012 16:10 K dílu: Jsem namydlenej aneb Dokáže tohle váš kritik? Kamil Sikora
Se všemi výše uvedenými kritiky jsem spokojen a neumím si na jejich místě představit nikoho jiného. Snad jen Václav Klaus by se jim mohl v moudrosti rovnat. Až to příští rok zapíchne s tím prezidentováním a bude mít konečně dost volného času, tak by to snad mohl vzít. Víte přece o tom, že napsal asi tak milion knih, takže jakousi autorskou praxi má.
09.03.2012 17:56 K dílu: Co mě zajímá... Kamil Sikora
T: Sorry, ale vůbec jsi nepochopil otázku!!! Proč jsou chváleny pičoviny, to je otázka!!! A nepokoušej se z toho vybruslit větou: "Co je podle tebe sračka, pro jiného může být skvělé dílo." To je alibizmus. Literární sračku pozná i slaboduchý, nebo ty ne?
09.03.2012 17:29 K dílu: Co mě zajímá... Kamil Sikora
Di: Dotaz upřesněn...
09.03.2012 17:23 K dílu: Co mě zajímá... Kamil Sikora
Dobře, raději to upřesním...
07.03.2012 18:07 K dílu: Zachovat se v rámci svého práva = zachovat se vždy správně? Kamil Sikora
VTM: Fandím každému rebelantovi, dokud nezačne být terotista. Rebelant touží po nápravě, terorista po pomstě. Sorry za silná slovy, jen příměr:)))
07.03.2012 17:45 K dílu: Zachovat se v rámci svého práva = zachovat se vždy správně? Kamil Sikora
VTM: Hej, tys to nepochopil! Já ti fandím, ale se svým přístupem jsi úplně bez šance! Disident (pokud se jím cítíš) nesmí přímo kousnout, to ho diskredituje a vystavuje perzekucím. Zbraní disentu je ironie.
07.03.2012 16:52 K dílu: Zachovat se v rámci svého práva = zachovat se vždy správně? Kamil Sikora
MM: Dílo jsem četl jako jeden z prvních, co se objevilo na první straně. Ještě tam nebyla ani jedna kritika. Tohle neškodné dílo ale není důvodem Derovy odvety, je to jen ona pověstná poslední kapka. Provokatéry nemá nikdo rád. Musím to vědět, sám rád provokuji, ale narozdíl od VTM znám míru. A moje provokace jsou alespoň vtipné, zatímco Marvinovy pouze žlučovité. To bude asi tak ten hlavní rozdíl.
07.03.2012 16:03 K dílu: Zachovat se v rámci svého práva = zachovat se vždy správně? Kamil Sikora
Dero je nejen adminem, ale i majitelem, na to se zapomíná. A když já, jako majitel hospody zjistím, že mi tam nějaký host neustále dělá nějaké rozbroje, tak ho prostě vyhodím a basta. Z tohoto pohledu se Dero zachoval ještě velmi mírně.
05.03.2012 18:24 K dílu: Písmáčtí kritici I: Zbora Kamil Sikora
Hlásím se o vstup mezi kritiky, přičemž si vyhrazuji kritizovat zde publikované verše výhradně ve svahilštině. Jelikož se cítím být rodilým Svahilcem, nikdo mi v tom nemůže bránit. Ostatně, jak se do lesa volá....
04.03.2012 10:11 K dílu: Písmák zralý na občanku Kamil Sikora
To jsou kecy! Písmák vzniknul před mnoha tisíci lety v důsledku změny magnetizmu planety Země a z toho vyplývajících evolučních změn. První zmínky o jeho existenci naleznete již v dílech starých Sumerů, která dnes bohužel nedokáže nikdo rozluštit. Další náznaky lze vysledovat v Bibli, Koránu, Napoleonových denících a reklamě na Coca Colu z šedesátých let. To jen tak na okraj, vy "pamětníci".
02.03.2012 13:15 K dílu: Člověk písmák Kamil Sikora
Oprava Norska: Kreaturou se staneš ve chvíli, kdy napíšeš JAKOUKOLI báseň:)))
01.03.2012 15:14 K dílu: Povídka roku 2011 - Hlasování Kamil Sikora
Duke: OK, nikomu nic nenutím, jen dávám podněty. Ale i tak si myslím, že hlavní slovo by měl mít StvN, jakožto zakladatel PM. VTM: Uklidni se, chlapče. My tady diskutujeme:)))
01.03.2012 05:28 K dílu: Člověk písmák Kamil Sikora
Vsadím se, že kdyby se v názvu slovo "písmák" vyměnilo za slovo "žabák", tak by to taky fungovalo. Lidé toho nechtě na sebe nejvíce prozradí tím, co veřejně odsuzují u jiných.
29.02.2012 16:29 K dílu: Povídka roku 2011 - Hlasování Kamil Sikora
T: Nemůžeš alespoň jednou říct: "No dobře, zkusíme to a když to nevyjde, tak to zase opustíme." Proč jsi hned proti? Klidně se s tebou vsadím, že kdyby se na Písmáku rozneslo, že PM se zmámkuje od výborné po nedostatečnou, tak by se jí zúčastnilo 3x více hlasujících.
29.02.2012 16:11 K dílu: Povídka roku 2011 - Hlasování Kamil Sikora
Tragicus, Duke a StvN: Takže plky z povinnosti nám nevadí? No dobře, ale čtete někdy ta slavná zdůvodnění? Vždyť jsou to hrozné pindy! Úplně z toho čiší snaha odbýt si nepříjemnou povinnost nějakou obecně uznanou frází. Kdyby bylo na mě, já bych povídky raději známkoval, jako ve škole a nakonec udělal průměr. A nejen první tři, všechny! Z gustem bych rozdával i pětky:))) Co vy na to? Zkusme to alespoň v jednom kole. Vsadím se, že by to bylo atraktivní pro všechny, jak pro pisatele, tak pro hlasující. Určitě by to mělo úspěch, jen si to představte:)))
28.02.2012 17:43 K dílu: Povídka roku 2011 - Hlasování Kamil Sikora
Víš, Stývne, lidem podle mě ani tak nevadí hlasovat pro 3 povídky, jako spíše povinnost to zdůvodňovat. U té nejlepší (podle vlastního vkusu samozřejmě)to nevadí, tam má každý asi jasno, ale 2 a 3 místo se zdůvodňuje těžko. Kdybys zmírnil pravidla na zdůvodnění jen u prvního místa a druhé a třetí nechal podle intuice, problém by zmizel.
27.02.2012 17:14 K dílu: Povídka roku 2011 - Hlasování Kamil Sikora
1. Studená jitra. Tohle je dobrá povídka. Má své chyby, ale asi nejméně ze všech. Příběh není špatný, zpracování taky ne, celkově tedy máme vítěze. 2. Malíř. Velmu dobré zpracování, ucházející styl, ale bohužel příběh o ničem. Soupeře převyšuješ podáním, ale příběh mě neoslovil. Přesto oceňuji zručnost a vypsanost. 3. Ježíšek naruby. Absolutně nejlepší námět ze všech, ale děsně odfláknuté. Přitom tohle téma jde tak báječně rozvést. Škoda té povídky.
26.02.2012 19:21 K dílu: SOUSEDKA VYJDE! Kamil Sikora
Blahopřeji ke vstupu mezi spisovatele.
25.02.2012 18:47 K dílu: Je alter nick v dnešním světě žádoucí? Je žádoucí zde na Písmáku? Kamil Sikora
Alternick je druhá punčocha, natáhnutá přes tu první...
25.02.2012 12:25 K dílu: vyjádření nedůvěry klubu administrátorů a návrh na rozpuštění této organisace Kamil Sikora
Hynajs: Taky mám někdy pocit, že tvou jedinou haiku napsal nějaký jiný Hynajs:))))
25.02.2012 06:14 K dílu: vyjádření nedůvěry klubu administrátorů a návrh na rozpuštění této organisace Kamil Sikora
Tento příspěvek mě velmi pobavil. Admin přece není tvá máma:))) Pokud ti někdo rozšlape bábovičku, tak mu buď dej pár facek, nebo si najdi jiné pískoviště.
25.02.2012 05:16 K dílu: Je alter nick v dnešním světě žádoucí? Je žádoucí zde na Písmáku? Kamil Sikora
Už samotný nick je divný, natož alternick:)))
Nahoru