29.10.2001 00:00 K dílu: Sekačka
Wopi: mě ani tak nešlo o faktickou stránku. Spíš o to, jestli tu vládne Brusel, nebo si ještě hrajeme na "zastupitelskou demokracii". Monty Python: Nějak jsi byl vychovaný - ne ? Máš nějakou mateřštinu ? Kulturu ? Kořeny ? Domov ? ... to jde jen tak hodit za hlavu ? Kdo mluví o boji kromě tebe ? A ohledně "koupení" Billem Gatesem ... tebe opravdu nechává chladným skutečnost, že demokracie (kde má být hlavním zdrojem moci občan) ustupuje ekonomice (kde je hlavním zdrojem moci zisk) ? Kdo tady určuje kulturní, ekonomickou, informační, sociální, vzdělávací, zdravotní a jánevímjakou politiku ... volená vláda ? Nebo ne ? A to je ti úplně jedno ? Svoboda je jen o možnosti se přestěhovat ? Nebo si vybrat hajzlprkýnko v supermarketu podle vlastního uvážení ?
29.10.2001 00:00 K dílu: Sekačka
V modlitbě pro Martu, která tak často zněla v "sametové revoluci" se praví ..."... ztracená vláda věcí tvých ... zpět se k tobě navrátí ... lide...". Předvčírem jsem se v novinách dočetl, že vládou navrhovaný způsob "restrukturalizace" ocelářství v naší zemi narazil na odpor Evropské Unie. /nechme teď stranou, zda je naše vláda kvalifikovaná, nebo nikoliv/ ... Jsme - nebo nejsme suverenní stát ? V poslanecké sněmovně se otevírá cesta k odhlasování přijetí do EU - v případě potřeby BEZ referenda. KDE si myslíte, že je v takovémto poru postavení "básníka", či myslícího a cítícího člověka zde narozeného ? Znáte Dyka ? Či Ezaua ? Svobodu za mísu šošovice ? Mylíte si, že básníci, nebo ti, - kdo se pokoušejí psát verše - mají v současné situaci čas a právo na "intimní lyryku" ?
17.09.2001 00:00 K dílu: Sekačka
ANO !!!!!! budu rád, když si přečteš, co jsem napsal - jsme velmi blízko...
24.09.2001 00:00 K dílu: VLASTISMRT Sekačka
ano - čekal jsem, kdy tohle uděláš ... už ses přestal bavit - že ?
21.09.2001 00:00 K dílu: VLASTISMRT Sekačka
Mah: doporučovat druhému aniž ho znáš, že má na sobě "zapracovat" není nic jiného, než povýšenectví a urážka - ať to kroutíš, jak to kroutíš. Mám pocit, že na svůj "psychologický bystrozrak" spoléháš nadměrně. Na Písmáku jiný nick mám - ale dlouho jej neužívám. Proč je to důležité ? Zase podsouváš nevyřčené .... afekt=cit. Jestli je láska cit, je i afekt. City nech přirozeně plynout a nešroubuj všechno do syžetu "láska", protože to odpovídá jakýmsi tvým přejatým konceptům !!! Přirozenost je víc než láska. Láska nemůže být nepřirozená, vynucená a nic podobného. Pojem "vlast" řadíš k pojmu "stát". Já jej řadím k pojmu "domov". A má minulost je minulostí mých předků - ne JENOM mne samého. A svým předkům jsem cosi povinován ... a pokud by to bylo jinak, nemám smysl na světě být. Zpronevěřím se. Zaniknu. Budu něco nepředstavitelně pokrouceného a ubohého. Glum ! Ne lidská bytost ! Proto se Palach upálil !!!! Chápeš to ? A nebo mi i sobě zase budeš lhát a vykrucovat se pro svou pohodlnost a strach ?
20.09.2001 00:00 K dílu: VLASTISMRT Sekačka
Mah: Ne - nebyl to kompliment. Pozastavil jsem se nad tvým ukvapeným posudkem - a doporučením, že bych měl zapracovat sám na sobě. Urazilo mě to (zcela pochopitelně). vždycky jsem se děsil rodičů trestajících své děti bez afektu - zdá se mi, že to nejsou lidi. K lidem city patří. Jak chci měnit lidi ? Netrpělivostí a afektem - pochopitelně. A přiznávám to !!!! Tisíckrát !!! Cožpak to nevidíš ? Horkým apelem - třeba na Tebe ! Bavili jsme se o pojmech jako "domov" ..."vlast" ... cožpak ti to doopravdy NIC NEŘÍKÁ ???
19.09.2001 00:00 K dílu: VLASTISMRT Sekačka
Tak zaprvé: netušil jsem, že mě tak dobře znáš. Zadruhé: neustále mi podsouváš cosi, co jsem neřekl - tvrdíš, že jsem cosi odmítl, přestože pro to nemáš sebemenší podklad. Zatřetí: k tomu, abys šel příkladem nutně nepotřebuješ trpělivost. Ona někdy morální facka je právě tím prostředkem, který lidi zbaví lenosti a pohodlnosti. (teď mě zase nařkneš, že beru bič a lidi k něčemu nutím - že ?!)
18.09.2001 00:00 K dílu: VLASTISMRT Sekačka
Mahoney: mám pocit, že lidi v tvých ústech jsou nesvéprávné děti z mateřské školky - házíš všechny do jediného pytle. Abychom se vrátili k tomu Palachovi: kterou z tvých dvou možností podle tebe zvolil ? Která je cesta Husova, či kristova ? Podceňuješ člověka ? Myslíš si, že je to vždycky jenom vepř, který hledá jenom svý pohodlí ? Pokud nechápeš, co je to důstojnost, tak se vlastně nemůžu divit ... Jen nevím, jestli má smysl ti to vysvětlovat, když evidentně chápat nechceš ...
17.09.2001 00:00 K dílu: VLASTISMRT Sekačka
Mahoney !!! Otevírat oči není manipulovat !!!! Jakou silou ?!? Silou PRAVDY !!! Cožpak už relativizuješ do té míry, že její existenci popíráš ? Cožpak já chci někoho k něčemu nutit ?! Chci jen rozbít systém pohodlných lží, který nám brání AUTENTICKY žít !!!! Život ve lži a nesvobodě - byť by byl jakkoli přepychový - je člověka nedůstojný !!! - A že chci někoho vypálit ?!?! Z čeho tak usuzuješ ???
06.09.2001 00:00 K dílu: VLASTISMRT Sekačka
Hmm - miluješ CELOU zemi - a snažíš se změnit sám .... a tím zachránit situaci ? NAIVKO - tolik času už není - a kolik si myslíš, že lidí se vydá touhle cestou ? Kolik je svatejch v tomhle zdegenerovanym lidstvu ? A ti, kteří jsou - jaký VLIV mají na záchranu země ? Jediný, co tobě podobný východem načichlý pseudofilozofové uměj, je "smířit" se s tím, že svět, země i lidi půjdou do háje .... (teda spíš tvářit se, že jsou smířený - protože si tím dodávají image "moudrosti" .... jenomže to je pěkná PITOMOST !!!!) Máš tady vlastně vůbec NĚCO rád ? Láskou horkou, jako plamen ? Jako plamen, kterým hořel Palach ?
06.09.2001 00:00 K dílu: VLASTISMRT Sekačka
rire: můžeš mi sdělit JEDINÝ důvod, proč bychom se nemohli na řešení některých věcí - jako "lidé" (- kterými se tady leckdo ohání) dohodnout společně ? Ponecháme -li tuto civilizaci napospas brain-washingu reklamy a public relation, jak si myslíš, že řešení " každý sám za sebe" dopadne ? Copak to nevidíš kolem ? A co jinýho chceš "sám za sebe" dělat, nežli bolet na internetu a doufat, že někdo začne myslet ? I kdybys byl rozvinutej a svatej jak Ježíš kristus, tak dneska bez řádný a zaplacený promotion nemáš šanci kohokoli strhnout svým příkladem !!!! Pokud k nějakýmu řešení má dojít, není to myslitelný bez poznání reality a skutečnosti - jaká je .... a je legrační pozorovat, kolik důmyslu lidi věnujou vymejšlení nejrůznějších úniků od bolavý reality. A když vám někdo k realitě jenom trošičku čumák přistrčí, začnete ironizovat a vztekat se ... bojíte se reality bojíte se politiky bojíte se dívat do xichtu sami sobě ! Děte do háje "básníci" !!!!! respektive - jste tady správně v tom svym elektronickym ghettu ...
06.09.2001 00:00 K dílu: VLASTISMRT Sekačka
rire: utíkáš ? neutečeš ... Mahoney: - tos nám toho řekl... Jestli máš na mysli, že má člověk zachovávat svoji přirozenost, tak tě musím upozornit, že k ní vztah ke kořenům - předkům, rodině, skupině, národu i vlasti neodmyslitelně patří. V opačném případě máš osamělý vykořeněný dav dezorientovaných jedinců, který dnes vídáš v ulicích. Velice snadno manipulovatelný. Tvé -"neznám nic důležitějšího než člověk" mi připadá jako fráze. Co tím vlastně myslíš ? A jak si tím kčertu můžeš být tak jistej ? Nehlásáš tady náhodou nějaký zjevený dogma ? Miluji CELOU zemi ... ne její kousek .... ono je to snazší - že ? To pak člověk vlastně se nemusí o nic moc starat - soustíčko je nad síly jednotlivce ... - to "proti" jinému kousku - sis tam dosadil sám ...
Nahoru