16.10.2001 00:00 K dílu: Viva Denny and Lucy aneb oslava nezávislosti Hatapka
K původu: Tato básnička vznikla jako dárek k narozeninám mých dvou kamarádek, které si to tady doufám nepřečetly, protože by mě dozajista zavraždily ...
10.10.2001 00:00 K dílu: Dialog z TV Hatapka
Jeste poznamka, pokud chcete vedet, jak takove besidky vypadaji (dopadaji), navstivte adresu besidka.fbi.cz
10.10.2001 00:00 K dílu: Dialog z TV Hatapka
možná právě proto ten dialog vznikl, bylo to pro jednu besídku, měla to být legrace, žádné velké umění ...
22.10.2001 00:00 K dílu: Jedním slovem...Víra Hatapka
Víra = to co zůstane, když všechno ztratíte ...
17.10.2001 00:00 K dílu: Jedním slovem...Víra Hatapka
Hehe, spojovat Boha s logikou, to je zasadni chyba. Clovek zkouma svet empiricky, snazi se DOKAZOVAT rozumem, ze to ci ono existuje. Stejne tak se mohu snazit dokazat to, ze nejsou mimozemstani, ze papez ma tri ruce nebo ze medvidek pu je realna postava. Pochopeni existence Boha je zavisle na vire, Boha lze dokazat pouze iracionalne, na zaklade osobniho prozitku. Tak prece verici dokazuji jeho existenci, jsou li skutecne verici. Buh je totiz "nad vecmi" a zaroven "ve vecech", clovek jako nedokonaly tvor nemuze Boha DOKAZAT. DIvat se na Boha je jako koukat primo do slunce, ktere vas oslepuje a zatemnuje vasi mysl. Buj je spojenim, konvergentem, ... A k otazce stvoreni: Jde o to, kde vzalo dokonale potrebu stvorit nedokonale ? Na toto jsem diskutoval milion hodin bez vysledku. Protoze odpoved je jednoducha: Clovek je v Bohu obsazen, stejne jako Buh v cloveku. Berme to tak, ze jsme "uvnitr Boha" a uvedomujeme si svou existenci ... proti nam by tedy logicky meli existovat veci, ktere si svou existenci neuvedomuji, aby byl rad a harmonie obnoven .. tolik k avizu.
10.10.2001 00:00 K dílu: Jedním slovem...Víra Hatapka
Chlasáč: paradoxní je, že ze dvou kruhů uděláč čtverec, dej tomu trošku představivosti a přijdeš na to ... když to dokážeš ty, dokáže to i Bůh. :o)
10.10.2001 00:00 K dílu: Jedním slovem...Víra Hatapka
Reaguji na podnět Bezejmenného ... pakliže je Bůh absolutní, je spojením všech protikladů i jednotlivostí, které dávají společně vyšši realitu. Ta realita NEMůŽE mít vědomí, protože zahrnuje-li v sobě vše, zahrnuje i jednotlivé volby, bez kterých se vědomí neobejde. Asi takhle - člověk má možnost volby, má vůli danou od Boha, v Bohu je zahrnuto vše, možnost i nemožnost volby stejně jako všechny možnosti, které si lze volit. Je to logické, chceme-li, aby se Bůh projevil, nedočkáme se ohlasu, protože on sám je svým projevem. Celek zahrnut v částech. Je to jako jing-jang (dobro a zlo, princip + a -) s podstatou, zahrnutou ve vyšší kvalitě celku. Náboženství je jen cestou, jak se vyrovnat s realitou, že Bůh je ale nemá vědomí ... Napsal jsem to možná trochu kostrbatě a sám se považuji za věřícího (od slova věřit-víra.
Nahoru