23.12.2010 22:19 K dílu: Za účelem invent-arizace zavřeno adidem
na větvi plha, soumrak, sova masitost lásek dává v plen potivý pysk a soustruhová hřídel jíž zcela vyroben mruk volných kanců tam co vepřín řítí se vrzem sladomet po srsti ladný skřípá setřín burčení mnicha, mázdro běd!
23.12.2010 15:06 K dílu: Maliny adidem
Spousta hezkých slov a poetických tvarů. Může zatemnit samotnou poezii. Slovovím hledám pohádku mládí Stokrát mi uniká Význam jí nedám! Křehkosti mlátí...
16.12.2010 20:57 K dílu: Marykšá adidem
Něco se tam mihotá, těžko hledám jedno "téma", ale asi by to mělo být "o sobě" (o někom). Je to jako tříšť (hra se slovy, lehce absurdní skládání významů veršů...), nevadilo by mi - trochu to ujednotit, zmenšit míru chaotičnosti a o něco víc navést na cíl:). "Akty stébel" jsou opravdu pěkné.
14.12.2010 22:13 K dílu: Srdce Stromu adidem
Takže hlubší kritika;). Má to potenciál, něco to chce vyjádřit - "koridor" výrazů (významů) udržuje jedno téma a směřuje k závěru, to je fajn. Otázkou je, jestli poslední verše nebyly vymyšleny o něco dřív, a verše předchozí (..."pouze sen mžourá"...) nejsou jen výplň, aby toho bylo víc nebo aby to udělalo ten rým. Trochu mi to tam vyčnívá (ten sen). Ale zpět na začátek - začíná se "Slovy...", což navozuje zdání, že půjde o nějaký "lidský" dialog/konflikt (jako by význam prvního verše byl: "Nemáme si už moc co říct"), ovšem dál se z toho vyvine spíš "přírodní" lyrika bez osobního protipólu - nějakého "ty". V pohodě, nevadí, jen to tak zapůsobí. No, kdyby úvodní verše byly: Větve jsou už téměř holé... jako slova (apod.), zdá se, že by se báseň ani moc nezměnila;). Slovo "šat" nastavuje docela dost knižní, básnický (archaický?) slovník. Pak se dost těžko udržuje styl. Např. slovo "mžourá" je už trochu jinde, to spíš "mhourá" - pokud chceme působit tak "básnicky":). Vůbec ta slova s tím snem působí na mě jako nejslabší - jako by ten sen měl brzy vstát do práce, uvádí tady jakýsi běžný úzus. Nevím proč je sníh a vrána na jednom řádku, trochu to mate, že oba dva voní, asi záměrně; navíc "sníh" lehce notuje se slovem "stín", a tak kdyby byl na samostatném řádku, ještě víc by takový "rým" vynikl: Ve vzduchu voní sníh a vrána nad řekou skrývá stín racka pod peřím (Něco takového:). Takže tak, nebrat mě zas příliš vážně, jenom pro další možnou inspiraci.
Nahoru