09.12.2023 17:45 K dílu: První pád: Kdo, co? UchoNaKoleji-

Jo je to schválně páč jsem se nechal unésti optimismem

23.07.2023 15:27 K dílu: Smysl existence? UchoNaKoleji-

Phil s Koukolíkem jsem se vyměnil ale čtyři maily. Jeho názory na evoluci mi sedí na hrci. Vesmír, takhle je studenej, jako by nehodnej plahočení člověka...

Procházím svý texty a jednu jsem právě našel z těch co na první pohled přitákávají tvým babičkám a dětem a dokunce i tomu věčnému zápasu po kterém prahne eru. Phil dík za báseň.

 

Pohyby



plodila ohnuté hřbety
rodinami zalézala za nehty po staletí hnědá zem Malé Hané
zčernala kolektory
a kam poslancova noha hrábla
tam sto let tráva nerostla

život je pohyb kdy dva porody musí předejít smrt a ani zrno na zmar
a světlo
a voda
a teplo
a hlína nezaplatí manikúru

21.07.2023 14:19 K dílu: Smysl existence? UchoNaKoleji-
Philogyny to jsem si do nedávna taky myslel. Mám i v mnoha básních tohle evoluční hledisko. Dokonce říkám s humorem, že nejúspěšnější z našeho ročníku keramiků je ten, který má sedm dětí s jednou max dvě. Ale taky podobným říkám, že mají největší uhlíkovou stopu a pracují na vymření lidstva jako kdejaký miliardář.

Phil, všechny větve života nakonec vymřou. Pak se ptám jaký měly smysl? Domy, umění ap? Leda pro radost vymírajícím a tvůrců. Jedině pokud je člověk věřící, může dojít k názoru, že je zde pro radost boha. A nebo duše je a je nesmrtelná. Hromadí se vesmírem.

Mno. Ještě zde můžeme být aby po nás zůstal život na bázi "stroje." Ten by se mohl zdokonalovat exponenciálně a vyřešit různé zániky, Suneční soustavy, galaxie, vychladnutí vesmíru. Ale to by musel mít pud sebezáchovi. Ale kdyby byl expon. chytřejší a chytřejší, tenhle pud by pozbyl. Co by z toho měl, že je? Jedině kdybychom mu dali pocity radosti...

21.07.2023 02:48 K dílu: Smysl existence? UchoNaKoleji-
Philogyny, holka ty nechodíš pro slinu daleko. Ale píšeš dobře, máš na kdejakou libůstku nárok.
Hlava poskakující mezi železničním svrškem a nápravou vagónů nevypadá na demonstrační suicidium. Ale v tomhle mám svědomí čisté. Nepíšu fakešně. Pravda je, že na tuhle formu jsem zbabělý. Bojím se bolesti. Ale probudil jsem se pochcanej, posranej, s obrovskejma modřinama z proležení. Pět dní v bezvědomí. Žádná demonstračka. Ke mně nikdo nechodí. Byl jsem si jistej, že se už neproberu. Holt smůla. Tělo za sebe bojuje i navzdor mozku.
22.05.2023 11:15 K dílu: Pocítění UchoNaKoleji-

Ahoj Janino, díky. Zde to mrazení je jenom páka. Kameník-těžař, kameník, podlahář, zmrzlinář a nejvíc já jsme daleko od dívky co běhá ve vile na riviéře po podlaze z leštěnýho kamene. Ale zase honím několik myšlenek najednou. Pocitovej obraz. I to mrazení. Tak jsem udělal něco co se dělat nemá. vysvětlovat svůj text. Navíc zbytečně, páč to víš.

22.04.2023 17:41 K dílu: Reklazie a poeklamy UchoNaKoleji-

Ahoj. Dobrej postřeh. Mne ani nenapadlo... Vtipný, a určitě přijdou i poetické bomby. Jenže to je na dlouhý lokte. Chce to talent redaktora a prosývat a ... a...

Ale jinak majitele chápu. Těch textů za x let. A k tomu komentáře. Rozhodně písmák nemůže běžet na levným hostingu. Možná ani ty nejdražší běžné balíčky (v řádu malých desítek tisíc / rok) už nestačí.

16.04.2023 01:05 K dílu: Velikonoce UchoNaKoleji-

Hele Benetko, to je Škola základ života. Tělocvikář říka, že Benetku nevyloučí protože umí výborně kolenotoč. Skáče vo tyči. :D

14.04.2023 14:38 K dílu: Velikonoce UchoNaKoleji-

Benetko umíš kolenotoč? Pořád do písku nebo už do peřin?

20.02.2023 01:03 K dílu: Zuby UchoNaKoleji-

8hanka já jsem zase pro, aby se lidi vůbec nezabíjeli. myslím že můj požadavek je morálně správný. Přesto nejsem pobouřený dílem Ericha Maria Remarqua. a přišlo by mi dívné ho nutit, aby psal, že se lidi už dva tisíce let nezabíjejí.

Ostatní pokritečtí sráči, co jste v klubu redaktorů. nejste schopní vyzdvihnout kontraverzní, ale kvalitní text? Zrovna šel film Lid versus Larry Flynt. Pokrytecká zlatoprdelatá porota tomu nedala ani jednoho oskara. jste stejná sračka. dokonce lidi co jsem měl za liberály z něj byli pobouření - kdysi. Blaju na vás. 

10.02.2023 10:50 K dílu: Fatální díky! UchoNaKoleji-

Phil: Příběh se sousedkou a ta pointa se mi velice líbí.

30.12.2022 18:36 K dílu: Bohové kapličky UchoNaKoleji-

hlavně ten obraz je sladkej. Pravda nechtěl bych chytat Harapsa - nebo jak se ten pes klonuje - s tím, že budeme vařit delikatesu. :D

26.12.2022 12:29 K dílu: Bohové kapličky UchoNaKoleji-

:-)

19.11.2022 13:14 K dílu: Pastva psů UchoNaKoleji-

Vzhledem, že už návštěv bude málo, mohu si zasvětlit.. (jů to je dobrej novotvar, někde použiju)

Jani to je spíš pocitovka. Ale i konkrétní valuštění se tam dají najít. Především tam je venčení psů.

Prvoplánově je to bezútěšnost světa, života. Hledání vzruchu, jenže ať se snažíš... (myslel jsem na Churchilovy psy).

Jako další se nabízí, pohrávání si s suicidium až hravost...

11.07.2022 13:19 K dílu: Průvodcovská UchoNaKoleji-

:))

03.07.2022 00:20 K dílu: TD - První den UchoNaKoleji-

Jani já klidně do svých dílek zakonponuju tvůj nápad, jak se několikrát stalo, nevidím důvod proč ty bys nemohla. spolupráce až tohoto typu nebudou ani v profi literatuře vzácná - domnívám se. redaktoři kteří jen neškrtají. V divadelních textech jsou dokonce častá dvojautorství. W+V.

29.06.2022 14:39 K dílu: TD - První den UchoNaKoleji-

dostal jsem několik osvěžujících vtipů. ke scifi mám tendeci přistupovat s přdpojatostí naivity textu. opustila mne. (naopak se dostavuje když po sobě čtu Na každý pád...). Drbnost, asi by se dalo smáznout plné sdělovací ... pak jsem dostal nápad nepohrdneš-li. To oslovení admirál na začátku asi je schválně. co kdybys v tom pokračovala podle domnělých hodností. amíci kontraadmirál, praha kapitán, kolega plavčík a večr před zprávami se zeptá ženy, jak ses dnes měla Noe. Na druhou stranu, kdyby to tam bylo pocit z naivity ? - když se tlačí moc na pilu, jako Čapek v dramatech. Už končím s vykecáváním ;-) malej t.

28.06.2022 12:40 K dílu: Doba je nejistá UchoNaKoleji-

Poslední tři řádky je velká zkratka. Správně by tam měl být rozepsaný atentát - v divadle na Lincolna - ten je mrtev - dopadení vráha a jeho zastřelení. Poslední věta je už čistě básnická metafora. Vůbec poslední tři řádky kladou na čtenáře spíš básníkovy nároky.

28.05.2022 22:13 K dílu: Komédie UchoNaKoleji-

K3 asi máš pravdu a tohle je dost dobrej text. Ale můžu si za to sám, že bez povšimnutí. Dávám sem skoro všechno a když desetkrát narazí na nekvalitu pak jedenáctou perlovou neklikne, nebo nerozpozná. Taky jsem se kdysi se zdejší 'elitou' hádal a od těch výběr ani náhodou ... A už jsem ti psal, že tu povídku kterou jsi navrhoval do PM ale nedohodnul jsem se na hodnocení ostatních autorů, tak jsem ji tam nedal. Tak ta taky měla 3 tipy ----- vyšla v únorovým čísle časopisu Tvar.

20.05.2022 15:45 K dílu: x8x UchoNaKoleji-

se nedivím guláš je jiná úroveň

15.04.2022 23:59 K dílu: ČaBajka a uherák o boháči a kopáči UchoNaKoleji-

Dany v čem jsi programoval? úplný základ? 1000101 nebo v tom co je mezi např VB Java C+ a 10001101110 a pod. ten jazyk myslím vypadá nějak takt: KlčkM05kkll--kjkjd4gh54l-kkg Mno na tvou otázku ti odpovím stejně, nevím. Počítače daly a vzaly. Dokonce si nejsem jistý jestli jsem byl prospěšný když jsem dělal na soukromo keramiku. Od hlíny až po konvici. Jó dřív když hrnčíři ještě kopali do kruhu bez motoru a za směnu udělali flašek na limonádu co bych na motorovým nedal - musel bych se to naučit a pak naložili kaselskou pec čím větší tím energeticky úspornější a vypálili ty keramický láhve uhlím, nebo dřevem. Ty flašky co dělali není zrovna lehkej tvar, ale zase na něm moc nedali. Žádny uhlazený, klidně křivý, jenom uříznutý strunou, bez čistění. Střep přece nemohl být dražší než limonáda v něm. A pak byly ker. hutě, který naopak se s dílkem piplali. Tvary hezky čistý atd. Pro šlehtu a paničky továrníků. mno a to co jsem dělal bylo někde mezi. Moje kusy patřily k tomu nejkvalitnějšímu co se dalo u nás v ker. najít. Ale moje výrobky byly energeticky náročný. Na zboží za 10 000 jsem vypálil 6 propanbutanových bomb. Velký porcelánky maj tunelovou pec kterou projířdí vlak výrobků. Nikdy nezastaví. Výrobek přirozeně se zahřívá až místa kde se vypálí a pak zase hezky pozvolna vychladne. Nejhorší rozdíl je v jídelní soupravě. Prozože jednou se zaplnila celá pec a přitom to byl samej plát jeden talíř a plát. Sestřenka strašně htěla že jí to musím. Já ji vysvětloval a že na a chce. mno 6-8 bomb propanu,pak hlíny a glazury a navíc coje hezké na čajovce protože je zásah ruky vidět na talířích je blé! Dal jsem jí to za

3 000 Kč. V podstatě pod náklady, práce zadarmo a sestřenka pak po příbuzenstvu říkala jak jsem jí to dal draze, kdyby kupovala porcelán má za to v opchodě soupravy štyři... a pro tuhle energetickou náročnost a s tím, že většina lidí to spíš vystavuje než používá. Taky si nejsem jistý jestli jsem spíš neškodil? Jó před sto lety za směnu udelat 200 keram. lahví na pivio, kdy nas lidstva bylo děleno třema. To bych byl prací užitečný. Dnes člověk škodí lidstvu už jenom tím, že je!

17.03.2022 01:13 K dílu: Co bylo lidstvo? UchoNaKoleji-

Když zmizelo to Thaiský - nebo - malajský letadlo, pilot všechno vypnul, letadlo se stalo neviditelný ...

každý (nějaký časový úsek?) dejme tomu dvě hodiny spojil se satelit s oním letadlem "řekli si že jsou" a kde jsou. Říká se tomu potřesiní rukou. To je ona premisa k textu.

11.02.2022 15:25 K dílu: Do kamene tesala UchoNaKoleji-

nemá se to vysvětlovat a já nerad vůbec se zde na P vyjadřuju - ne - nerad, ale když děkuješ annie. každá doba má svá slova, řády a řády, bronzové hlavy. Na staré kosti předků položíme svoje, aby naše odhrnuly další. Přitom nic z nás nezbude a všechny řády světa měly jen ty holeně chudé máme své chudé ... asi tak nějak jsem si to upekl pejsku a kočičko :D

10.02.2022 22:55 K dílu: zaříkání UchoNaKoleji-

největší ticho je v lese když bez větru padají hustě střední vločky. to vše živé oněmní hrůzou a i bílá voda ve vzduchu bere hlas.

16.01.2022 13:28 K dílu: Sám na peci pod půdou UchoNaKoleji-

Majaks jaký je problém s fonty? Špatně se ti čte patkové písmo? Nebo moje úpravy šířky řádků tvůj prohlížeč přepočítává jinak? Vadí ti porušení kánonu, že na stránce by se neměly střídat fonty? Pro mne a můj prohlížeč. Čte se mi to dobře a úprava je přehledná.

16.01.2022 07:50 K dílu: Sám na peci pod půdou UchoNaKoleji-

půlka: mimo jiné prkno na které keramici přenáší výrobky.

15.12.2021 13:38 K dílu: Odpovědi ve višních UchoNaKoleji-

K3: já si ještě cucal palec, ale znám dopis Voskovce, jak šmahem odsoudil celé hippies za zvrácené. Jako levicový liberál mne zklamal. Prototože za rok v USA chytili několik deviantních vrahů a čistě statisticky hippies museli vycházet z toho dobře. Jen vládnoucí vrstva co nutila normální lidi vyvraždit  celé vesnice, tak těm se to hodilo. Hnusní mladí! Ad kamarád a nekamarád v kritice. Problém tento vězí až v úplné lidskosti. Člověk je dokonce přesvědčený, ba vnímá snažení přítele za lepší, než stejné snažení lhostejného jedince. Člověk prostě preferuje ty co mají stejné, podobné názory -- proto jsou často kamarády. Proto i ti co kupují lodě aby převezli běžence přes Středozemní moře, jsou rasisty. Na dobrý flek upřednostní na bázi nevědomí přítele, čímž vyčlení ty kterým nerozumí. Ovšem za zlo je teprve vnímané  zlo v případě kdy zisk pro přítele a nadržování je vědommé. Jak jsem zaznamenal u jednoho porotce a příjemce euro v súťaži básně.

19.11.2021 00:02 K dílu: šťastná variace UchoNaKoleji-

Dales, jestli chceš jet na přehradu, tak ta je teď odpuštěná cca 15 metrů a v létě myslím ještě pořád bude. Dělají se opravy hráze, odbahnění v horní třetině aj. Jesli myslíš na výlet do nádherného údolí nad přehradou, skály u Bohuňova, hrad Svojanov to doporučuju. Dál třeba do Poličky, nebo na jinou stranu, kulisy filmu Všichni dobří rodáci. Rovečné. Je zvláštní, že i Bohuňov vypadá hodně podobně....

04.11.2021 00:53 K dílu: Na Vysoké skále kříž UchoNaKoleji-

ale nebudu to nikomu vnucovat, ať to zůstane zapomenuté vyjádření grafomana. 3 body věem nedáš, ne nechci se ucházet o cenu pm. ;-)

02.11.2021 22:51 K dílu: Na Vysoké skále kříž UchoNaKoleji-

Majaks my jsme měli s pm problémy, protože jsem nečet a nebodoval ostatní soutěžící v pm. Pokud by jim šlo hlavně o body a ne o čtení díla, pak bych navrhnul pm, že na startovní dráze budou mít všichni 3 body, krom mé povídky. Tak by se kompenzovalo to že by mé povídce dal jiný autor jakékoliv body. Jestli s tímhle návrhem PM souhlasí, múže se tahle povídka z mé strany do pm zařadit. V opačných možnostech, ne. ;-)

22.06.2021 12:04 K dílu: Žehličky a mrskačky UchoNaKoleji-

ale dalo se vydržet do minuty jsem si na to stoupnul...

22.06.2021 00:39 K dílu: Žehličky a mrskačky UchoNaKoleji-

Jano hledám správná slova jako nápovědu, aby čtenář rozlíčoval všechny možné výklady. osobně: V sobotu jsem špatně došlápnul a hned jsem si na tebe vzpomněl ;-) . Ale asi vazy vydržely, bolel kotník jen 30 hodin a oteklý jen málo a nel déle. 

14.06.2021 18:00 K dílu: Osiny UchoNaKoleji-

upraveno v pondělí 18:00

24.05.2021 14:28 K dílu: Tomíkova louže UchoNaKoleji-

Pouze jednou moje dětská fantazie vytvořila něco co nebylo. ASI?? Jako Lucie chobotničky a ledovou plochu mezi otomanem a televizí. V lese jsem viděl kosti, velké kosti a nejednou i lidskou lebku. Děda, bývalý STB důstojník mi říkal, že to byly jistě kosti zvířat. Což jsem  popíral. Byl jsem předce páťák a už žádný Vladeček, ale Vladek, který pozná lebku člověka! Dokonce jsem se vydal třikrát hledat důkaz, ale tuhle část lesa jsem neznal, jen jsem se jím vracel s tří kilometrové výpravy... Sice jsem kosti našel, i lebku, aly byly zvířecí. Tvá povídka mne přinutila, poprvé se přiklonit spíš k názoru, že moje fantazie, samota a drobné mrazení v zádech z temného a neznámého místa vytvořila... ale kdo ví?

02.05.2021 00:47 K dílu: Výhružka UchoNaKoleji-

Já jenom prostě běžím, jestli se lidi přidají, jejich běh...

18.04.2021 14:40 K dílu: Okamžik UchoNaKoleji-

svázat verš jsem zkoušel jen dvakrát a nešlo ba až zmar. Jo hezká pointa, ale věříš jí? Páč já su pořád nejen ze světa úplně blbej.

18.04.2021 14:36 K dílu: Dobrá rada UchoNaKoleji-

Vše co napíšu zde je pohý názor neuměla. Tohle je svěží a vtipné: Britem. Jak taky jinak. Kdo by mu vysvětlil, že když jde osm rukou ven, ani jedna nemůže držet psí vodítko?  

Připomnělo mi to Heriora. Kdybys podobné dával-a co druhý odstavec pak z laskavého humoru, kniha. I dál dobrý, ale už pro mne míň.

06.04.2021 12:56 K dílu: Věk věčně osamělých má plus UchoNaKoleji-

Phill koho to cituješ? Cituješ-li. Tvůj autor (lepší než dílko mé) píše o vztahu k rodině ač bolestném. V mém textu vztah není. Dag a Tej zuby mají dva významy. Pokud se někdo přiblíží, zaženu je, anebo oni odeženou. Vzhledem k tomu, že zde už nikdo číst text nebude, mohl jsem odtajnit, což by autor neměl. ;-)

25.02.2021 16:28 K dílu: Ateista věří UchoNaKoleji-

Ateista, podle učení mnohých imámů je totiž ateista největší ďábel. Ostatní by v muslimském světě mohli žít. S menšími právy, většími povinostmi a daněmi. Ovšem nevěřící je nutné pozabíjet. Proto ateista.

24.02.2021 14:58 K dílu: x160x UchoNaKoleji-

smrt otipovat prostě musím.

07.02.2021 17:57 K dílu: Pouští mi obrazy UchoNaKoleji-

ano ertepla to jsou

03.02.2021 13:11 K dílu: Pouští mi obrazy UchoNaKoleji-

ann ano jsou to dvě básně. s názvem _ / 

;-)

02.02.2021 16:42 K dílu: Oč mi běží UchoNaKoleji-

Norsko - opraveno, dík.

13.01.2021 18:17 K dílu: Srny jako já UchoNaKoleji-

bylo mi třináct a prostě jsem šel

z dolíku potůčku mezi poli

a najednou zrcátko hned před obličejem.

na tři metry maximálně spíš se bráním vzdálenosti abych nezněl nevěřícně - pod dva

ještě si pamatuju jak jsem se nahnul abych viděl co to vlastně je

a ona srnka hlavu otočenou ke mně po větru byli jsme oba překvapení co vidíme asi dvě vteřiný než jí to secvaklo dřív než mně

19.12.2020 00:03 K dílu: /___________ UchoNaKoleji-

Naopak Goro. Kvalita je v mém projevu ve značné menšině. Jenom díky velké nadprodukci dají se vybrat několik slušných textů. Ano, tohle parří k té mé desetině lepších.

29.11.2020 12:40 K dílu: Černý je wolf, blonďatá Eva. UchoNaKoleji-

Autor nominaci nemůže přijmout, neb minule když tak učinil, bylo mu vyčítáno, že sám ostatní soutěžící nečte. (což nebylo a není projevem neúcty , ale úmyslného odstupu mé povahy od hádek - banu a dyslexie). Navíc tuhle povídku, ještě s jednou (s touhle původně byla jednou povídkou) se pokusím a nabídnu obě na začátku roku Hostu. Což by se mohli zlobit, kdyby jim někdo napsal, že již zde četli. V lednu ji mažu.

13.11.2020 12:00 K dílu: Co jednou kabel spojil UchoNaKoleji-

opraveno

25.08.2020 20:34 K dílu: Kulhám a blábolím UchoNaKoleji-

inspirace (nejen) dnešním dokumentem Emoce a my na Čt. 2

29.07.2020 13:20 K dílu: Próza měsíce 20-06 (červen 2020) - VYHLÁŠENÍ VÝSLEDKŮ UchoNaKoleji-

Dobře, byla chyba, když jsem přijal přihlášení do soutěže. Ubezpečuju Goru, K3, Stargazera, že se to příště nestane. Ano dejte to do pravidel, protože jsem zapomnětlivý, vždy když budete chtít někoho nominovat, dejte mu podepsat závazný dokument, pak je jistota, že nominace odmítnu. VM alias ucho

25.07.2020 14:19 K dílu: Próza měsíce 20-06 (červen 2020) - VYHLÁŠENÍ VÝSLEDKŮ UchoNaKoleji-

Sláva vítězům a švédská trojka poraženým! :D

21.07.2020 17:49 K dílu: Zpívala Suzanne Vega UchoNaKoleji-

huš se mi báseň nelíbí

26.06.2020 22:59 K dílu: Návštěva hlavního města UchoNaKoleji-

Asi tohle nebudu žádnymu časopisu nebízet, kdyby náhodou...?

Jenom upozorňuju, že ji někdy za rok smažu. Pokud to nevadí, klidně nominuj, já budu jen rád, čtený :-)

08.06.2020 23:05 K dílu: Byl jsem na výletě? UchoNaKoleji-

Přiznaná inspirace, a v reálu patos neodsuzuju Můra73 z ruin

01.06.2020 00:19 K dílu: Taková náladovka, neb nemám jméno UchoNaKoleji-

egile, nyní když je text v zapomnění... viděl jsem oheň v představě, dělí se na ostrovy - zabírá vduchu místa. místa jsem psal aniž bych přemýšlel nad tvarem, neb rvar jsem viděl. 

Zachvíli text smažu.

30.05.2020 18:17 K dílu: Páni z růže UchoNaKoleji-

Oboje je lepší. Jak detektivka tak Erben. Jenom zpomínka na mých 18 a jeden měsíc a čundr. Už jsem byl právně postižitelný, ale ve reálu k utopení žádných údú mého těla nedošlo, takže... Kamoš u kterýho jsme byli mi pak psal, že ve 14 to dělala na zábavě pod stolem. Až tam to bylo na mříže... Na vesnici 35 čísel, co dělali rodiče když se to k nim doneslo, žádná sociálka, barák co zámek... A tam bylo jediný zaměstnání kravín, :-) nebo rybářství. Zlatá stoka; Víra; Láska; Naděje to louže za humny a komárů...

30.04.2020 02:05 K dílu: Taková náladovka, neb nemám jméno UchoNaKoleji-

phi. o dojení, o očích krávy a o krmení kočky přímo z cecíku píše krásně František Nepil

25.04.2020 18:57 K dílu: Taková náladovka, neb nemám jméno UchoNaKoleji-

Phi. Taky mám rád krávy. Ony mají krásné oči. Ale prase je z domácích zvířat nejchytřejší, víc se podobá člověku.

22.04.2020 15:42 K dílu: Taková náladovka, neb nemám jméno UchoNaKoleji-

S básní polemizovat nebudu. Místo, místo, místa napsat taky umím.

S evolucí polemizovat musím. Skládáme se z buněk a ty umírají. Pokud chceme žít a množit, musí stejné buňky vzniknout. Mustrem pro to jaká buňka a kde vznikne je ona DNA. Pokud se tak nestane, tj. místo je jinde, nebo jinak buňka funguje, je to chyba. Stáva se to často tím že do DNA vniknu virus a změnil ji. Co nás právě zabíjí, nás stvořilo. Pak tedy je evoluce řetězcem užitečných chyb!

21.04.2020 14:57 K dílu: Taková náladovka, neb nemám jméno UchoNaKoleji-

A přidal jsem si ještě jednu brrr

21.04.2020 14:55 K dílu: Taková náladovka, neb nemám jméno UchoNaKoleji-

Jsou. Dávají vydělávat lékařům. Pocit sebeuspokojení a nadřazenosti alfa samcům a alfa samicím. A v neposlední řadě utrpení těm co neužitečnou chybu mají.

16.11.2019 00:11 K dílu: Boží! UchoNaKoleji-

Tak ač se to nemá, obnážím to.

1) Dřiv se na místě neštěstí postavila boží muka. Kovový pomník vydrží. Dnes se na strom-kmen přibije plyšový medvídek a nechávají se svíčky... Medvídek plichá, kalíšek se rozteče. Vzpomínka je málo trvanlivá.

2) Přiběh kováře, kterého pod lípou udeří blesk. Kladiva do nohou. Má ženu. Spojili se navždy před "bohem". Jeho svíčka dohořela a vzpomínka ženy pelichá. Není pevná jako železná muka kováře.

14.11.2019 20:44 K dílu: Boží! UchoNaKoleji-

Je to těžký. Můj patron mi vytknul, že mu došla souvislost až na počtvrté. Ale on to měl beznázvu. Je matoucí i když efektní. Přemýšlím, že ty obrazy víc pospojuju a zjednoduším.

14.11.2019 19:06 K dílu: Boží! UchoNaKoleji-

Nikdo nerozlouskne souvislosti textu?

11.09.2019 23:44 K dílu: Bez názvu a bezbožně UchoNaKoleji-

Můj patron, taky trvá, abych poslední dva řádky škrtnul. Stojí za tebou redaktor Šindelky, či Bolavé ;-) proto ti dám tip na koment. Přesto si (a je to menšinové, že nedám na radu)  boha popu a snadného konzumu tam dovolím ponechat. Pro mne tam patří. I s tím, tenhle text si zaslouží, ale co...

15.07.2019 12:12 K dílu: Miniatury z vězení UchoNaKoleji-

Ono já prostě píšu jak můžu a dokážu. Z mého pohledu to je hodně prosté. Nedokážu uhladit. Ani psát v kánonu poezie. Z pohledu čtenáře, asi jsi popsal většinu čtenářů, která si s mými texty dala tu práci.

04.06.2019 11:35 K dílu: Výstřel do tmy? UchoNaKoleji-

zima kradla je pej Skácel, Sem dobrej :D když nevím.

13.05.2019 11:28 K dílu: Dokonalá panna co kurva verbuje tě UchoNaKoleji-

A právě proto hybateli lidské společnosti jsou ti co jsou zranění, nespokojení a nesmíření. Ne že bych se srovnával... ženeš na terapii všechny nej básníky. Doporučuješ, aby se smířili...

19.04.2019 22:37 K dílu: Rodičovské nokturno UchoNaKoleji-

četl jsi na fb. poezie pro každý den v komentářích pod ukázkou ze sbírky Tomáše Čady Všechno o lásce.

06.03.2019 00:12 K dílu: Bába s nůší UchoNaKoleji-

<img src="https://lh3.googleusercontent.com/hkfdU0L0BAmurb_nyJGIA4bCt_7WVP1WcrSPCprJz1y8HyeB0R6UVZZomKFDrUpAU5ZmSfU3rIeYRRmZ1fPE2h0q1R5XtI0mGT97yivhTmOtAzk6fyk0fTrniTh3BzzVq1QMLqul2fpZUZ-wyfWLKS1-OQffxgOAttJd6UI0ctlXWGudljVfRSoV9Md7PhN_KVJcDBhs_XouK5EvqlQxMqjebt-LO8JZ44q2mMuel_o-l24CRfEUI0_U2vvvhua68JAyRuGZmXpAsXSy6chy7h3M1OQCLeBVqK6R6_g9KFfpZD4X09Y3zy2QthHnkXVqLVYHr6UCu668WYDQcq2mHgXUTQ3-CO6RlPbRnRw7cr9teyYd4JNWDsZXb55EkzmH7HOgpn4l7e95Bz1LBaHLXTtiaTiXuawUEo70EeADZ6OWpiLP6T4NSb7Nkl6Yb1HR6S1DGyU_LQ1B1n4GAUoBv9hNO7Ed40A245mny2nS4bmKMbc4KOri2PEEpMqXgtOQGOq5SR3hr6bpYBtKGU2MRloaswohj6CgsSXw9Mq21r56UDOSCbngxB9fVyZoj0mxejHXp75P1LM_p-9Topbd5l_2avQDntC7fTyE5ZQUFpTQYjgE_FnNMwjj4Diho9gUxHiXrOrXmBqshM3hE_wALlXfX7hDao1H7Qrn5KeeFqIxpqzGGvrbvgFG-giDdfa6-j2ACjvcNVW-SIxtoBZdZ-IzNA=w687-h916-no" alt="jezibaba"/>

06.03.2019 00:09 K dílu: Bába s nůší UchoNaKoleji-

<img rsc="https://lh3.googleusercontent.com/hkfdU0L0BAmurb_nyJGIA4bCt_7WVP1WcrSPCprJz1y8HyeB0R6UVZZomKFDrUpAU5ZmSfU3rIeYRRmZ1fPE2h0q1R5XtI0mGT97yivhTmOtAzk6fyk0fTrniTh3BzzVq1QMLqul2fpZUZ-wyfWLKS1-OQffxgOAttJd6UI0ctlXWGudljVfRSoV9Md7PhN_KVJcDBhs_XouK5EvqlQxMqjebt-LO8JZ44q2mMuel_o-l24CRfEUI0_U2vvvhua68JAyRuGZmXpAsXSy6chy7h3M1OQCLeBVqK6R6_g9KFfpZD4X09Y3zy2QthHnkXVqLVYHr6UCu668WYDQcq2mHgXUTQ3-CO6RlPbRnRw7cr9teyYd4JNWDsZXb55EkzmH7HOgpn4l7e95Bz1LBaHLXTtiaTiXuawUEo70EeADZ6OWpiLP6T4NSb7Nkl6Yb1HR6S1DGyU_LQ1B1n4GAUoBv9hNO7Ed40A245mny2nS4bmKMbc4KOri2PEEpMqXgtOQGOq5SR3hr6bpYBtKGU2MRloaswohj6CgsSXw9Mq21r56UDOSCbngxB9fVyZoj0mxejHXp75P1LM_p-9Topbd5l_2avQDntC7fTyE5ZQUFpTQYjgE_FnNMwjj4Diho9gUxHiXrOrXmBqshM3hE_wALlXfX7hDao1H7Qrn5KeeFqIxpqzGGvrbvgFG-giDdfa6-j2ACjvcNVW-SIxtoBZdZ-IzNA=w687-h916-no" title="ježibaba">

02.03.2019 19:13 K dílu: Dva příběhy z občanské výchovy a ocásek UchoNaKoleji-

No Zdendo stejně mi to nepomohlo. Je to nesrozumitelný. A i kdyby nemohu přiřadit rod. co takhle unisex. A v poslední řadě, i kdyby někdo znal všechny možný poučky pravopisu čj s logikou je neuplatní správně. Co rozhoduje je jakýsi éterický cit. Ti pak píší dle posledních pravidel akademie věd.

Já na to a je mi to

všechno v jedné senkrovni

10.02.2019 22:31 K dílu: Býložravec pěší zóny UchoNaKoleji-

Zdendo jasně myš může na rozdíl od poštolky někam si zaletět :D .

Hele, sice si ze sebe na dvou krátkých místech dělám ze sebe srandu, ale námět tohoto textu není autor. Emočně mi to bylo volný. A ať si lidstvo vymře, co mi je do lidí ;-) .

Jo a dneska jsme zachránili KPII. A

10.12.2018 14:13 K dílu: 5. 12. 2018 Svatý Mikuláš UchoNaKoleji-

Zdendo, to víc vzpomínám na doby před antidepresivama, kdy touha dělal ženský krásný.

Hele jakto že Brno Venkov nezapisuje výsledky do databáze šachystů ČR?

22.11.2018 13:09 K dílu: Hádám – hádej, kdo vlastně jsem? UchoNaKoleji-

:D i ty najivo!

21.11.2018 16:31 K dílu: Hádám – hádej, kdo vlastně jsem? UchoNaKoleji-

Hade, myslím, že jsi svého nicka vybral správně. Myslím, že dobře víš, ale slizký udělá z oběti jedovatého ;-)

21.11.2018 13:35 K dílu: Hádám – hádej, kdo vlastně jsem? UchoNaKoleji-

agáta riskuje vytrvalé pronásledování mambou bílou. tenhle nick odlišný názor neodpouští.

11.11.2018 21:48 K dílu: Z koho kdo se narodí? Uhodí! UchoNaKoleji-

Jo a gratulace!

11.11.2018 20:14 K dílu: Z koho kdo se narodí? Uhodí! UchoNaKoleji-

OK.

Mač nakonec remiza.

Jak se jmenuješ, jen abych věděl jak ten zajíc v pytli vypadá ;-)

11.11.2018 16:07 K dílu: Z koho kdo se narodí? Uhodí! UchoNaKoleji-

Sezóna začala porážkou (teda dva stoly ještě hrály když jsem odcházel a prohrávali jsme o bod, ale oba stálí = / = -, což moc nadějí na plichtu nedávalo). Já jsem vyhrál. V podstatě jediné překvapení na náš účet, ostatní překvapení pro soupeře.

Kapitán mi říkal, že za hráče v základu co nehrál je pokut 50kč, což nic není. Tak tedy tě znovu lámu. V příští sezoně s krásným a mladým?

06.11.2018 21:15 K dílu: Kráčím ve zralé višně sad UchoNaKoleji-

asi je to blbě

asi v básnické licenci

se mi to takhle líbí zvukově

23.10.2018 11:19 K dílu: Skočím si na panáka UchoNaKoleji-

Zdendo, není co závidět. To že nemám rodinu a práci? A s tou slávou až někdy, no nějaká drobná možnost existuje, ale existuje i naděje, že dostanu nobelovku. Jak asi velká? Asi tak.

21.10.2018 20:56 K dílu: Z koho kdo se narodí? Uhodí! UchoNaKoleji-

Zdendo, my jsme v KP II A prohráli a nehrál jsem. Možná si zahraju v OP tak dám vědět jestli KO nebo OK, na štítě se štítem ...

Stále bys nechtěl občas hostovat? Jsme pod Boskovicemi a ti hrají

KP I. Mno i ti jsou dejme tomu naši. Byl bych chvíli užitčnej, kdybys nasoupil. :D

24.09.2018 16:14 K dílu: Vyčítám si cukrátka UchoNaKoleji-

Gora dík - nakonec neprojde sítem komplet celá báseň.

Zde ten autor je dvojí, ale kritizuju toho autora co mne vytváří, tedy nelíbím se sám sobě jakož člověk. ták a teď jsem to vyvalil - ale když je škrtnutá, pak není velké škody ;-)

06.09.2018 01:04 K dílu: Člověk by myslel UchoNaKoleji-

Tak jsem to předělal a myslím, že tím i posílil. Pak taky dvakrát blahobyt... jet za řekou, přemýšlím, asi nechám...

31.08.2018 09:30 K dílu: Výsek z přání UchoNaKoleji-

Šachy umí bolet. V koncovkách. Dá se sice našprtat, ale já to máj jako zábavu. Jsou koncovky blé. Dáma proti věži. Střelec a kůň na holýho krále. aj.

29.08.2018 11:47 K dílu: Výsek z přání UchoNaKoleji-

ještě se mi to nestalo abych musel koně... a kdyby, přišel bych na to leda v rozboru :D

27.08.2018 10:07 K dílu: Próza měsíce 18-07 (červenec 2018) - VYHLÁŠENÍ VÝSLEDKŮ UchoNaKoleji-

Nečekaně i já gratuluju. A gratuluju  za práci, ale i vstřícnou práci s prózou zde. Myslím, že bez naschválů...

A také gratuluji všem co čtou, což je alespoň pro mne dyslekťáka (moderního výmyslu pro hlópy žáky a lidi) taky práce. Kdysi, ale myslím, že Vám to nikdy nevrátím. S omluvou Ucho.

01.08.2018 18:42 K dílu: Válka o vodu UchoNaKoleji-

Beru pátá Agáto. Jen slovo patříme má několik významů a jeden z nich je hledíme. Pravda je staré a na umření, ale dokud jej má v synonymech Microsoft, pak pořád ještě dejchá. :D

01.08.2018 06:28 K dílu: Mezi talíři číhá had UchoNaKoleji-

prosím jak je pro Foru libo.

20.07.2018 15:47 K dílu: Za příštím oknem kurva drát – je ostnatej UchoNaKoleji-

Prej je komise která sama, hm kdo jim řekne když se s nima nekámoším, tohle mi přijde divný teda, ale co stejně bych se ani já neocenil - dík Gora

20.07.2018 10:03 K dílu: Za příštím oknem kurva drát – je ostnatej UchoNaKoleji-

Já jsem ti chtěl to najít ale za cca 30 min jsem nenašel.

19.07.2018 18:55 K dílu: Za příštím oknem kurva drát – je ostnatej UchoNaKoleji-

A jéje nevím, ale vzhledem k nominaci knihy, které je pro autory a vydavatele dost volné, řekl bych, že do soutěže magnesky by mohl každý čtenář?

18.07.2018 22:24 K dílu: Za příštím oknem kurva drát – je ostnatej UchoNaKoleji-

Gora, Tetřev, Zdenda jsem rád, že jste rádi za odkaz, ale ego by víc ukájelo, kdby jste nominovali na blog roku :D

08.07.2018 11:44 K dílu: Mezi talíři číhá had UchoNaKoleji-

F asi kdoví co to nebude. Profíci moje prózy moc dobře nehodnotí. I když tahle nikam poslaná nebyla, ale předešlou (drát) rozcupovali, prý píšu ještě hůř než dřív.

15.06.2018 16:01 K dílu: Kosti lícní UchoNaKoleji-

Hele já taky nevím, prostě bez napětí a rozporu se neobejdu.

07.06.2018 12:32 K dílu: Nanebevzetí demokracie UchoNaKoleji-

Já píšu blbě. To je vše a nic víc.

07.05.2018 11:16 K dílu: Za příštím oknem kurva drát – je ostnatej UchoNaKoleji-

Jsi sarkastický, vynálezy jsou úplně k smíchu. :-)

ad šachy. hraju to hodně pro zábavu a podle toho to vypadá. teorii jsem se neučil, nečím a učit nebudu. Nejen proto tam nemůže být ;-)

06.05.2018 21:21 K dílu: Za příštím oknem kurva drát – je ostnatej UchoNaKoleji-

Zdendo dávám ti link. Nejsou tam jenom díly z Na každej pád jeden pokrok. Neb to zamýšlím jako knihu s "jistou návazností".

http://www.lyrik.cz/index.php?&data=5

06.05.2018 09:42 K dílu: Za příštím oknem kurva drát – je ostnatej UchoNaKoleji-

Fruhling a Gora. Vždycky když jsem se naštval, mazal jsem se celej. Teď mažu jenom svoje texty. Občas to smažu i bez emocí, pomáhá mi to od excesů. Stejně tak málo čtu a píšu komentáře i pod svými texty. Gora jestli ti nevadí, že cca za rok povídka na písmáku zmizí, klidně nominuj. Jinak moje povídky jsou dohledatelný na mým webu.

22.03.2018 18:20 K dílu: Ze světa ptáků UchoNaKoleji-

Ti dva by to za milé jistě nepovažovali...

11.03.2018 12:55 K dílu: Co není na řetěz UchoNaKoleji-

ano je tam hodně rozporu, na jednu stranu chceme ukrást i to co je na řetěz, jen aby jsme nehloupli, ale poznání, že nepoznání (rajská jablka) je příjemné. Z toho důvodu i tvá interpretace řetězu má smysl a je v záměru textu i když autor ten řetěz zámýšlel troj-významově. Tak a teď jsem hafem slov okecel miniaturu, což se nedělá. Ale chci poděkovat zá práci kterou jsi textu dala, klíčováním.

Nahoru