11.03.2013 13:48 K dílu: Otevřený dopis vedení literárního serveru pismak.cz ohledně porušování platných zákonů ČR Martin D.
vazeny pane uzivateli StvN, zadny sporny bod to neni, pokud ovsem autorska prava na jednotliva dila skutecne patri jejich autorum, jak se pismak zarucuje v paticce internetovych stranek. Z toho lze vyvodit, ze vedeni pismaku bud krade, nebo nerika svym uzivatelum pravdu, tedy lze. Myslim si, ze konkretne za tento delikt (poruseni §44) je pokuta ve vysi 100000 kc, pokud by ovsem k soudu skutecne doslo. My pismak o penize pripravit nechceme, my pozadujeme spravedlnost a ferovy pristup k uzivatelum pismaku. To je take duvod, proc ma uzivatel Admin A stale prilezitost se panu HN omluvit a tak usetrit vedeni znacnou sumu rezijnich nakladu :-) s pozdravem KbL
04.03.2013 16:14 K dílu: Otevřený dopis vedení literárního serveru pismak.cz ohledně porušování platných zákonů ČR Martin D.
vazeny pane uzivateli StvN, aby Vas inzenyry clovek vsude vodil za rucicku :-) Tak napriklad pan Admin A se priznal k tomu, ze presunul nektera z del pana HN z urcite kategorie, kterou k dilu priradil HN, do jine kategorie bez svoleni pana HN. Tim se Admin A dopustil poruseni §44 odst. 1 pism. a). To by jste vazne nedokazal najit sam? Dale, u soudu samozjeme jeste nejsme. To jestli bude nebo nebude soud zalezi ciste jenom na panu uzivateli Admin A a na tom, jestli se panu uzivateli HN omluvi. vazeny pane Polakovic, vite, diskutovat s temito lidmi, to je jako meditace. Clovek si srovna myslenky a tak nejak celkove nacerpa energii. Mohl by jste to take zkusit :-) Ohledne Vasi nabidky zpristupneni del pana HN panu HN dam obratem vedet. Za sebe jsem rad, ze se veci zacali posouvat pozitivnim smerem a snad se budeme moci vyhnout trestnepravnimu rizeni :-) s pozdravem KbL
27.02.2013 13:08 K dílu: Otevřený dopis vedení literárního serveru pismak.cz ohledně porušování platných zákonů ČR Martin D.
vazeny pane uzivateli StvN, nejprve Vam doporucuji precit si mnou uvedene pararafy autorskeho zakona. Kazdy, kdo si je precetl, nemuze mit v teto veci zadne pochyby. Prepis autorskeho zakona si muze kdokoliv, tedy i inzenyr, vyhledat pomoci sluzeb google.cz :-) vazeny pane uzivateli NeoOpica, nechci do problemu zatahovat dalsi osoby, ktere s touto veci nemaji nic spolecneho - proto jsem radeji nic neslysel, necetl. Jestli nemate nejake prinosne poznamky, ocenil bych, kdyby jste se zde jiz nevyjadroval. vazeny pane uzivateli Admin A, nevim, stale mi od Vas neprisla zadna reakce. Ujistuji Vas, ze tento problem sam od sebe nezanikne, jak jste si zde zrejme zvykl. Za ctrnact kalendarnich dnu jste stale nebyli schopni zprostredkovat panu HN pristup k jeho dilum. Pokud svuj pristup zasadne neprehodnotite, budete jiz brzy celit dusledkum Vasich cinu. s pozdravem KbL
25.02.2013 17:35 K dílu: Otevřený dopis vedení literárního serveru pismak.cz ohledně porušování platných zákonů ČR Martin D.
vazeny pane uzivateli Admin A, to jsme si asi nerozumeli. Ja od Vas nezadam doznani Vasich cinu, o tom co Vy zde pachate nemuze byt vubec pochyb. Ja od Vas zadam verejnou omluvu za to, ze jste zablokoval, pripadne podal podnet k zablokovani, uzivatelskeho uctu pana HN. Zda se ze zdanliva anonymita internetovych uctu dodava lidem falesny pocit bezpeci. Pokud by jste vazne byl takovy hrdina na jakeho si zde hrajete, tak by Vam urcite nevadilo zaslat svoji adresu trvaleho pobytu na vyse uvedenou emailovou adresu nebo by jste sam uz davno pana HN ohledne teto veci kontaktoval. Takto se mi jevite jako obycejny zbabelec, ktery se snazi svalit vinu za sve skutky na ostatni. Vubec se panu HN nedivim, ze mu Vase osoba tak hrozne vadi. vazeny pane uzivateli NeoOpica, pokud si jiz neprejete byt informovan o prubehu cele veci, dole mate takove tlacitko kterym muzete zamezit tomu, aby Vam odtud chodila aviza :-) S pozdravem KbL
24.02.2013 22:20 K dílu: Otevřený dopis vedení literárního serveru pismak.cz ohledně porušování platných zákonů ČR Martin D.
vazeny pane uzivateli petr.ix, ja Vase komentare take moc nechapu :-) s pozdravem KbL
24.02.2013 21:52 K dílu: Otevřený dopis vedení literárního serveru pismak.cz ohledně porušování platných zákonů ČR Martin D.
vazeny pane uzivateli Admin A, pan Polakovic se zde sam oznacuje jako provozovatel. Pan Polakovic Vam pravdepodobne zpristupnil urcite technicke moznosti, ktere jste ovsem Vy nemel zadne pravo pouzit. Provozovatel rozhodne vubec nemusi byt odpovedny za to, jak vy na pismaku pusobite, nicmene by mel zaridit napravu problemu, ktere Vy pusobite, kdyz je o nich uvedomen. Krivou snahu svest odpovednost za svoje ciny na nejakou treti osobu povazuji za znak nejnizsiho charakteru, jaky vubec muze jedinec projevit. Co si kdo navari, at si take sni, ne?
24.02.2013 21:18 K dílu: Otevřený dopis vedení literárního serveru pismak.cz ohledně porušování platných zákonů ČR Martin D.
vazeny pane uzivateli Admin A, ale jisteze zde autorska prava porusovana jsou, to neni vec spekulace, to je proste fakt. Viz odstavec 4 zde uverejneneho meho dopisu. Uzivatelsky ucet pana HN je blokovan, jestli jsou dila pana HN pristupna nekde z jeho uctu, je nepodstatne. Proto take zadam v dopise o zpristupneni del pana HN, v souladu s § 12 zakona 121/2000. Pokud jste je samozrejme nesmazal :-) Jestli dila nezpristupnite, bude mit vedeni pismaku velky problem. To, ze cela vec zatim nebyla predana PČR je jen a jen projev dobre vule pana HN, ktery Vam dava cas vzniklou situaci vyresit dohodou. Dale, pokud podle Vas pan uzivatel HN zde pravidla porusil, zadam Vas o nejaky relevantni doklad teto skutecnosti. A nechci nic stylu "jedna pani povidala" :-) Pravidla pismaku samozrejme nikdy neprevisi platne zakony ČR. Body, ve kterych si Vami uvedena pravidla pismaku protireci s platnymi zakony ČR, by bylo mozne dokonce i klasifikovat jako schvalovani trestneho cinu nebo navadeni k trestnemu cinu. O moznosti zaslat avizo i uzivatelum, kteri se zde doposud nevyjadrili, jsem se dozvedel teprve vcera. Nicmene, kdy jste co precetl, neni muj problem pokud jste to precetl :-)
24.02.2013 13:28 K dílu: Otevřený dopis vedení literárního serveru pismak.cz ohledně porušování platných zákonů ČR Martin D.
vazeny pane uzivateli Admin A, to ale byla doba, nez jste se konecne ozval. Alespon mame potvrzene, ze jste dopis cetl a my muzeme pripadne pristoupit k dalsimu kroku. V pripade Vami zminovanych "zpravodajskych serveru" je samozrejme situace uplne jina. Zaprve, pravni podminky mezi uzivatelem a provozovatelem jsou jasne vymezene, casto se uzavira pri registraci mnohastrankova smlouva kdo co muze a s cim vsim uzivatel souhlasi. To zde na pismaku proste neexistuje a HN je podle autorskeho zakonu zcela v pravu. Zadruhe, na "zpravodajsky server" vetsinou uzivatel neposila sva literarni dila, ktere jsou jednoznacne majetkem uzivatele a vedeni serveru uzivateli k dilum blokuje pristup, pripadne je rovnou nici. Jestli se zde uz nekdo pred nami nemohl domoci svych autorskych prav, vedeni by melo vyrazne prehodnotit svuj pristup k uzivatelum. Ja se rozhodne nezastavim, dokud spravedlnosti nebude ucineno za dost. Myslim si, ze to pro Vas bude nova, zajimava zkusenost :-)
24.02.2013 00:29 K dílu: Otevřený dopis vedení literárního serveru pismak.cz ohledně porušování platných zákonů ČR Martin D.
Vazeny pane uzivateli StvN, ja jsem sem neprisel hajit zadna prava na slusne zachazeni, ja jsem sem prisel hajit autorska prava pana HN. To je velice podstatny rozdil - mozna Vam to, kdyz jste ten inzenyr, hned nedoslo. Pokud jste si pral, abych s Vami jednal lepe nez s "obycejnymi uzivateli", mel jste se sam uz drive chovat na urovni :-) Vazeny pane uzivateli petr.ix, jedna se pochopitelne o prilohy dopisu :-) V pripade sporu na softwarove pude byvaji dukazem diskove jednotky serveru provozovatele Jinak obdivuji hru vedeni pismaku na mrtveho brouka. Upozornuji na skutecnost, ze nedela nic uz skoro dva tydny. A HN nehodla cekat vecne. s pozdravem, KbL
15.02.2013 13:41 K dílu: Otevřený dopis vedení literárního serveru pismak.cz ohledně porušování platných zákonů ČR Martin D.
dobry den, vazeny pane uzivateli neoOpica, s diskuzi rozebirajici trestne chovani uzivatele papouch (dale jen "diskuze") jsem dobre obeznamen. Jsem si jisty ze pan HN nikoho "nenapadnul", pouze upozornil na neprijatelne a nezakonne chovani uzivatele papouch. Povazuji za zajimave, ze zatimco pan HN ma na pismak zablokovany pristup, pristup uzivatele papouch k pismaku neni nijak omezen. V pripade prokazani viny uzivatele papouch by se dalo smazani diskuze klasifikovat jako schvalovani trestneho cinu, dle § 365 trestniho zakoniku horni hranice trestu odneti svobody na jeden rok. Dale, durazne Vam doporucuji se verejne nepriklanet k blokaci jakehokoliv uzivatelskeho uctu pismaku, zvlaste kdyz jste obeznamen s § 365 trestiho zakoniku :-) I kdyz ma vedeni pismaku technicky tuto moznost k dispozici, jeji pouziti hrube porusuje jiz zminovany autorsky zakon. PS: koukam ze mate v oblibene literature Hlavu XXII :-) vazeny pane uzivateli StvN, Okrajova cast sdeleni, kterou jste se rozhodl komentovat, byla urcena pro pana Polakovice a jednalo se o vtip. Vy jste vyuceny inzenyr, ze se Vas to dotklo? :-) s pozdravem KbL
14.02.2013 15:25 K dílu: Otevřený dopis vedení literárního serveru pismak.cz ohledně porušování platných zákonů ČR Martin D.
dobry den, vazeny pane Polakovic, Jestli moji malickost pan Vanek zna, to nevim, ja pana Vanka neznam urcite. Toto je zde muj jediny uzivatelsky ucet, byl jsem sem prizvan HN v reakci na vzniklou situaci. Pro pripad kdyby Vas nahodou napadlo zverejnit pravou identitu HN, upozornuji Vas na § 7 zákona č. 121/2000 Sb ktery Vam zakazuje zverejnit pravou totoznost pseudonymu. Za tento cin by Vam hrozil dle § 270 trestního zákoníku trest odneti svobody s horni hranici dvou let. Za tu dobu by se clovek stihnul treba i vyucit inzenyrem na cvut :-) vazeny pane uzivateli helgard, pokud nebudou zpristupnena dila HN dle jiz zde uvedeneho § 12 zákona č. 121/2000 Sb. a bude tedy jasne, ze se vedeni pismaku nesnazi dila i autorska prava zcizit, muzeme o neziskovosti pismaku jen pochybovat. vazeni uzivatele StvN, Movsar, NeoOpica a petr.ix, myslim si, ze si zcela neuvedomujete vaznost cele situace. S pozdravem KbL
13.02.2013 17:40 K dílu: Otevřený dopis vedení literárního serveru pismak.cz ohledně porušování platných zákonů ČR Martin D.
Dobry den pane Polakovic, Skutecnost, ze by jste vy technicky zablokoval ucet HN, jeste neznamena ze za to nesete vinu prave vy. Osobni zaujeti Admina A vuci osobe HN je zjevne a lze predpokladat ze prave on podal podnet k jeho zablokovani. Ovsem, pokud uzivatelske ucty mazete jenom vy, jak stoji v dodatku pravidel pismaku. Rozhodujici jsou platne dukazy, pokud uzivatel Admin A uvadi na svem ucte informaci cituji "Mazání komentářů, děl a uživatelů", neni z hlediska dukazu o jeho vine pochyb. S pozdravem KbL
13.02.2013 17:30 K dílu: Otevřený dopis vedení literárního serveru pismak.cz ohledně porušování platných zákonů ČR Martin D.
vazeny pane uzivateli StvNe interni mechanismy nuti uzivatele nejakou kategorii zvolit a ja se rozhodl pro tu ktera charakteru oznameni odpovida nejlepe :) Dale, cela vec se tyka vsech jiz registrovanych uzivatelu viz odstavec č. 4. Povazoval bych za amoralni tuto skutecnost jim neoznamit. S pozdravem KbL
Nahoru