07.02.2021 11:03 K dílu: Sněhobílá Tulačka

Já přiznávám, že se možná pletu. Že je to jen můj pocit, který jsem získala ze svého okolí, kde naprostá většina žen o tomto svém problému nemluví a pokud ano, tak až po opravdu dlouhé době nebo až se zadaří. Občas se zmíní, že se snaží o dítě a momentálně se nedaří, ale rozhodně nemluví o svých pocitech z toho. A už vůbec ne o potratech, které jsem výše zmiňovala a který rozhodně ve vašem okolí zažilo více žen než o kterých víte.

Pravdou je, že čisté tabu už je těžké najít. Ale za mě je toto stále nepříliš diskutované téma, o kterém některé ženy mluví na internetu, ale naprostá většina jich mlčí a nesvěří se ani svému nejbližšímu okolí.

07.02.2021 00:08 K dílu: Sněhobílá Tulačka

Záleží v jaké sociální skupině se pohybuješ ;)

06.02.2021 20:27 K dílu: Sněhobílá Tulačka

Díky za komentáře! Je pravda, že text asi není vystavěn jednoznačně pro člověka, co nemá náhled do tohoto světa... Popisuje totiž pocity ženy snažící se otěhotnět po negativním těhotenském testu, což je relativně tabu téma. A právě proto jsem se rozhodla o něm psát, jelikož mnoho mých přítelkyň má problém počít a ať už o tom víme nebo ne, každý zná ženu, která má/měla problémy s neplodností nebo dokonce zažila potrat.

13.01.2021 12:12 K dílu: Tajemství snů Tulačka

To jsem ráda, děkuji za zpětnou vazbu :)

12.01.2021 17:13 K dílu: Tajemství snů Tulačka

Díky za krásná slova! Jsem moc ráda, že potěšilo, Lucie :))

12.01.2021 12:26 K dílu: Tajemství snů Tulačka

Díky moc za upřímnou zpětnou vazbu! Můj styl ještě rozhodně není vybroušený a doufám, že v budoucích textech se mi zmíněné nedostatky podaří omezit. Zvláště s přílišnou rozvláčností bohužel bojuju často.

12.01.2021 12:20 K dílu: Tajemství snů Tulačka

Děkuji, jsem ráda, že se líbí :)

12.01.2021 11:43 K dílu: Brigáda Tulačka

Chápu, že to není ideální celek takto dělit. Ale myslím, že kvůli délce to spousta lidí nedočte a naopak když mě zaujme nějaká ne první část, tak si tu první dohledám :)

Osobně bych to rozdělila u příjezdu na Luční boudu (úvod zde lze číst i samostatně), poté před odchodem do vinárny (čtenář je zvědavý, co se ve vinárně semele), případně po návratu ze zachraňování Jindry, kdy by sice třetí část byla mnohem kratší než čtvrtá, ale konec hezky odsýpá a krom jiného zde ani není vhodné místo na přerušení. 

12.01.2021 00:31 K dílu: Deň ako stvorený pre virtuálny altruizmus Tulačka

Konec sic předvídatelný, ale napsaný v hezkých slovech :)

 

12.01.2021 00:27 K dílu: Pár slov o víře Tulačka

Děkuji za hezké zamyšlení. Jak se již psalo výše, sv. František i současný papež jsou obdivuhodní pánové a oba jsou hodni úcty i od nevěřícího. Pamatuji si, že když jsme se v češtině učili o příbězích svatých, spousta lidí brblala, cože to má společného s literaturou, přece nejsme v náboženství (a já jsem mezi nimi možná byla taky) - ale připomenout si takto krásné hodnoty se hodí každému.

12.01.2021 00:17 K dílu: Brigáda Tulačka

Souhlasím, také bych byla pro více částí.

12.01.2021 00:09 K dílu: Dost bylo mlčení! Pravda o nemorálnosti vakcíny! Tulačka

Ufff, tak pomalu. Doufám, že nebudu příliš příkrá a poskytnu Vám dostatek odpovědí na Vaše otázky. Předem upozorňuji, že mám vzdělání v oboru, takže kdybych používala příliš mnoho odborných termínů, tak se omlouvám.

Lidské kmenové buňky nejsou z potracených plodů a už vůbec ve vakcíně nemáte biologický materiál z nich. Pouze některé kmenové buňky byly před několika desetiletími odebrány z JEDNOHO potraceného plodu a od té doby se tyto buňky už jen kultivují. Jakožto kmenové se mohou hodně množit, a tak dnes používáme jejich praprapra(bez přehánění asi tak bilionkrát pra)vnoučata. Nikde se mi nepodařilo dohledat, že by daný plod v 70. letech pocházel z umělého přerušení těhotenství, tedy mohl to být potrat přirozený, proti kterému nic namítat nemůžete.

Ale abychom se dostali k jádru pudla - složení vakcíny je známé a není zde ani stopa po jakýchkoli buňkách. Jediné, co mají JINÉ vakcíny společné s kmenovými buňkami, je, že tyto kultury buněk pomáhají produkovat části vakcíny. Ale toto konkrétní očkování ani není vyráběno s pomocí kmenových buněk!

Mám-li se na téma podívat z hlediska Boha, myslím, že naopak vakcína je jeho dar a můžeme mu děkovat, že bylo možné ji vyvinout takto rychle.

A jen takové malé připomenutí na závěr - pokud vím, tak útvar úvahy se má na téma dívat z různých úhlů. Co příště zpracovat téma z pohledu nemorálnosti odmítnutí vakcíny vůči lidem, kteří se kvůli imunodeficienci očkovat nemohou? Zatím nemáme informace o tom, zda můžou být očkovaní stále přenašeči, ale je jisté, že jsou méně infekční (tedy vydechují méně viru) než lidé neočkovaní. A bylo také už dokázáno, že na virové náloži (tedy kolik viru nám nakažený předá) záleží. Tedy není nemorální ohrožovat své okolí, mám-li možnost je alespoň trochu chránit?

https://manipulatori.cz/vysvetleni-hoaxu-vakciny-obsahuji-bunky-z-potracenych-lidskych-plodu/

https://www.technologyreview.com/2020/12/09/1013538/what-are-the-ingredients-of-pfizers-covid-19-vaccine/

https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S1525157820305213

11.01.2021 23:33 K dílu: Železniční země Tulačka

Jsem velmi příjemně překvapena :) Jsem tu nově a tohle byl první text, který jsem si přečetla - a kolik atmosféry a příběhu se dá dostat do tak málo slov je krásné. Mám se co učit!

 

Nahoru