24.12.2022 22:47 K dílu: Kdo by chtěl na Vánoce rýmu? Lenochod

Avi

24.12.2022 22:46 K dílu: Kdo by chtěl na Vánoce rýmu? Lenochod

Avi

24.12.2022 22:46 K dílu: Kdo by chtěl na Vánoce rýmu? Lenochod

Avi

24.12.2022 22:45 K dílu: Kdo by chtěl na Vánoce rýmu? Lenochod

Moji milí příznivci, děkuji vám všem za návštěvu a za váš tip, moc jste mne potěšili, že i po té dlouhé době lenochdího spánku jste na mne nezanevřeli a svou náruč mi opět otevřeli :0) ! Díky a krásné svátky :0) !

24.12.2022 22:35 K dílu: Kdo by chtěl na Vánoce rýmu? Lenochod

Milá Janino6, všchni jste mne moc potěšili svým milým zavítáním, ale tvůj komentář je pro mne tou třešničkou na dortu a musím si ho vychutnávat stále dokola (dokud ho někdo nesmaže), neboť dokonale zachovává ducha celé mé slavné básně ;0))) ! Děkuju :0)

24.12.2022 22:28 K dílu: Kdo by chtěl na Vánoce rýmu? Lenochod

Uroň slzí ještě více Kočkodánku milý,

zastihl's mě tu jen na krátkou chvíli...

I lenochod v lese slzy roní jako hrachy

že neuzří častěji své oblíbené brachy...

:0) Díky moc :0)

 

24.12.2022 22:22 K dílu: Kdo by chtěl na Vánoce rýmu? Lenochod

Milá AlenkoKar, ty umíš člověka potěšit, nebo rozesmát, ale já ti to tentokrát nemohu oplatit, neboť přestože bych si s tebou moc ráda povídala a také tě tu moc ráda potkávám, okolnosti mi stále nedovolují zavítat na Písmáka častěji než vzácně. I když situce se alespoň pořízením nového tabletu trošku zlepšila. Mé připojení k síti je totiž závislé na přítomnosti slunečního svitu, neboť nemám jiný zdroj energie (tedy nepočítám- li jídlo) a počasí bylo v posledních 2 měsících štědré pouze a jenom na štědrý den (a jednou jsem to riskla v práci, kde to mám již od léta zakázáno, načež se mi doma rozbila postupně úplně všechna technika). Kdo má i normální elektrickou síť, tak si dvouměsíční nepřetržité mlhy možná ani nemusí všimnout, narozdíl od lenochoda, který pak vaří s čelovkou na čele a o internetu na jiné než nejnutnější věci si může nechat leda zdát. Moc ti děkuji a těším se, že sdelšími dny bude možnost se opět setkávat čím dál méně vzácná! :0)

24.12.2022 22:06 K dílu: Kdo by chtěl na Vánoce rýmu? Lenochod

Al Jal Úde, také tobě přeji krásné svátky a děkuji ti za milé zavítáni :0)

24.12.2022 22:01 K dílu: Kdo by chtěl na Vánoce rýmu? Lenochod

Milá Evženie, děkuji ti za doplnění - bohužel, jak jsem před chvílí zjistila, je to s tím pohoštěním zvířátek trošku jinak... Lidé jim nenosí jen jablíčka, ale i staré pečivo. A když pak po tmě venčím v lese psa a myslím si, že chytil zajímavou stopu, a že ho nechám užít si trochu toho čmuchání, rázem jsem svědkem nezřízené žravosti, která propukla u mého psa již pod vánočním stromečkem vlivem samých chutných dárečků, (kterými ho obdařila kromě Ježíška i celá má rodina, neboť jej všichni milují), a neopouští ho ani v lese. Ve výsledku na zvířátka nezbyde nic, protože můj pes ve žravém amoku nepohrdne ani těmi jablíčky...

Děkuji ti a přeji krásné svátky tobě i tvým slípkám ( ať už jsou zavřené nebo dál pobíhají na slunku a dešti přes všechny nápady těch, co to s námi myslí dobře...) :O)

24.12.2022 21:46 K dílu: Kdo by chtěl na Vánoce rýmu? Lenochod

Aru děkuji ti a ráda tě tu vidím :o)

24.12.2022 21:45 K dílu: Kdo by chtěl na Vánoce rýmu? Lenochod

Ahoj Norsko 1, pokud je pro tebe zklamáním konec básně, pak je jím nejspíše i celá báseň, neboť konec se od celé básně nijak zásadně neliší.... Je známo o mužích, že jsou závislí na pointách a třešničkách na dortu (narozdíl od žen, které si dortíček umí vychtnat od prvního ochutnání až po tu třešničku - a když třešnička chybí, nevadí, i tak to stálo za to) mužům jde vlastně jen o ty třešničky, a tím se vysvětluje tvé zklamání. Proto speciálně pro tebe škrtám poslední řádek a nahrazuji tímto:

...

a Norsko 1 + Lenochod skončí pod ... HEPČÍÍÍK!   (no přeci s rýmou).

22.12.2022 11:13 K dílu: Lenochod

Nemohu vysvětlit, proč jsem se tu tak dlouho neukázala, protože je to pro normální lidi, jako jste vy, příliš nevysvětlitelné. Takové věci (a všechny najednou) se stávají asi jen lenochodům z lesa...

Omlouvám se všem za nepřítomnost a bohužel nevím ani do jara, jak na tom budu s elektrikou, technikou, pochopením v práci atd. ...  Kdybych se tu opět dlouho neukázala, je pravděpodobné, že stále žiju, jen ze mne osud nechce mít v žádném případě básníka či spisovatele... A nebo jen nechce dalšího závisláka na Písmákovi.

02.07.2022 00:05 K dílu: pod stříškou Lenochod

Silene jen se snažím přemýšlet, co by pomohlo (včetně mého odchodu), zatím se ještě pryč nechystám ;0). (Až budu mít pocit, že tu skutečně nejsem vítána, tak mě tu nic držet nebude.) Kam ti kvalitní autoři odešli? A proč jsi tu ty a Yss, proč nejdete za nimi? (To také není myšleno jako vyhánění - je to jen otázka.)

Něco mě napadlo. Protože jako nový uživatel, přestože pravidla čtu a snažím se je dodržovat, jsem nikde nečetla žádná doporučení k tipování (doufám, že jsem jej nepřehlédla), pak bych ocenila nějaký vysvětlující (pokud možno stručný) článek, kde by bylo řečeno, za co je vhodné dávat tipy a za co již ne, a kde by byla vysvětlena souvislost s úpadkem Písmáka. Mě to tedy vůbec nenapadlo, že mé nezodpovědné tipování může mít až tak závažné důsledky. Bylo by fajn, kdyby tam třeba Yss napsala ty jiné způsoby, jak autora potěšit, pokud to skutečně není na tip, ale snaha byla. No a stávajícím autorům by se na ten článek rozeslalo hromadné avízo (kolmplet všem, včetně redaktorů) a noví uživatelé by před svým prvním otipováním museli nejprve potvrdit, že ten článek četli (to by možná ajťáci nebyli rádi, kdyby to museli realizovat). Myslím si, že rozumní lidé by se nad tím určitě zamysleli a ubylo by hodně takových zbytečných tipů, kdyby pochopili ty vážné následky. 

01.07.2022 22:57 K dílu: pod stříškou Lenochod

Yss, je to tak, jak jsi to napsala. Možná by tedy úroveň Písmáku pozvedla nějaká pravidla k tipování - za co smím dát tip a za co ne (třeba 1. Je zapovězeno dát tip proto, aby to autorovi udělalo radost... atd.) Já osobně bych se ta pravidla snažila dodržovat, jenže nevím, zda bych dokázala rozeznat kvalitní text od diletantského, tak bych je nejspíš porušovala nechtíc... Ale skutečně dávám tipy jen kvůli svým pocitům - stačí mi k tomu kolikrát jedna věta (někdy mi stačí i to, jakou dílo vyvolalo diskusi). Nějak jsem dospěla k závěru, že za ušetřené tipy si nic nekoupím a do hrobu si je nevezmu. Bohužel jsem nejspíš přesně takový uživatel, který vám to tu kazí... Skusím se nad sebou zamyslet a nějak svou potřebu - dělat lidem radost, i když si to zase až tak nezaslouží - omezit... To ale nejspíš ve výsledku nic moc nezmění... Nevím, co s tím, když je mi umožněno používat Písmák úplně stejným způsobem, jako nároční čtenáři a vzdělaní kritikové. Jedině, že bych šla zase o server dál (a se mnou i všichni nenároční uživatelé)... 

01.07.2022 22:11 K dílu: pod stříškou Lenochod

Yss, to jsem každopádně já :0) ! Já si zkrátka najdu „to svoje“ a toho ostatního si nevšímám. Jak se říká : „žít a nechat žít“. (Ty hezké uvozovky mě naučila Silene, od té doby je cpu všude!) :0)

01.07.2022 21:49 K dílu: pod stříškou Lenochod

Silene to mě mrzí, kdysi jsem tu pobývala a naopak mě při návratu překvapilo, že je mi tu stejně dobře jako tenkrát. Nejspíš mám od Písmáka jiné očekávání než Norsko 1 a pár náročných uživatelů. A jak dlouho ten úpadek už trvá? Nebylo by tedy načase založit nějaký alternativní Písmák a pozvednout jej na někdejší úroveň? Jestli je to jako u nás v práci, tak je mi jasné, že kvalitní lidi nikdo nekvalitní nenahradí... Že jediná správná věc byla nedopustit, aby odešli, a teď už se s tím nedá nic dělat...

Na ptáčky mi ale nesahej Norsko 1, ti jsou skoro to nejúžasnější, co se dá opěvovat. Nebo si myslíš, že na kvalitní literární server patří jen pobouřená a pobuřující díla? Žádná harmonie? Žádná radost z obyčejních věcí? (Konkrétně tento prolog mi opravdu udělal velkou radost, je na něm pro mne něco jednoduše geniálního, ale nevím co. ) A vůbec, ty máš ve své básni také radost z obyčejného rybaření... (nebo jsem zase nepochopila, o co jde?...)

01.07.2022 21:21 K dílu: pod stříškou Lenochod

Rozplývání se nad ptáčky ukazuje na rozpadající se lidmi zamořenou Zemi, protože umělcům dnes i obyčejný vrabčák připadá jako zázrak. Lidé ptáky opěvují v básních, když už z jejich světa začínají mizet a přežívají jen ti nejodolnější... Každý ptáček navíc potěší.

01.07.2022 14:39 K dílu: Pouze Ty Lenochod

Pro tuto naprostou romantiku bych mohla hlasovat kdykoliv znovu :0) ! tip

01.07.2022 14:38 K dílu: Normální nudný ráno, kdy se neděje nic co by se mělo dít ;) Lenochod

Avi

01.07.2022 14:33 K dílu: Normální nudný ráno, kdy se neděje nic co by se mělo dít ;) Lenochod

To je také přesně vyjádřeno! Ale jak mi poradil jeden skvělý astrální cestovatel (a také jak učí Carlose Castanedu Don Juan) : zkus udělat cokoliv bez důvodu. Jen pro ten čin samotný. Uvidíš, jak se ti uleví, až zjistíš, že můžeš dělat cokoliv, bez jakéhokoliv důvodu. Jde to ve skutečnosti mnohem snadněji, než s důvodem. Nejvíc člověka nakonec vyčerpává samo hledání důvodů...

Tím si pocvičíš vůli, kterou má normální člověk naprosto zakrnělou, když ke všemu potřebuje důvod.

01.07.2022 14:25 K dílu: Anna jede na prázdniny Lenochod

Annnie, škoda, že si do sbírky nemůžu přidat i odkaz na tvou kritiku. Ty jsi rozený absolutní talent :0) !

01.07.2022 14:24 K dílu: Anna jede na prázdniny Lenochod

Annnie, škoda, že si do sbírky nemůžu přidat i odkaz na tvou kritiku. Ty jsi rozený absolutní talen :0) !

01.07.2022 14:20 K dílu: pod stříškou Lenochod

Úplně jsem si zamilovala tvůj prolog. Ten mi ke štěstí bohatě stačí :0) ! tip

01.07.2022 14:15 K dílu: Normální nudný ráno, kdy se neděje nic co by se mělo dít ;) Lenochod

Jó Aru, tenhle pocit jsi vystihnul přesně (naštěstí ho nemám moc často). Když přijde, je moc těžké neskákat z okna... Ale jak píše AlenaKar : „Život není peříčko a my bychom toho měli unést "na hrbu" daleko víc.

Také bych chtěla mít nějaké okapy na slova... Dobré pomůcky proti čerstvé ranní nenávisti nacházím v knihách Carlose Castanedy a Armanda Torrese. Dnes se mi to velmi hodilo a zabralo to tak, až jsem zírala! Někoho ty knihy rozloží a někoho naopak zpevní. Já v nich nacházím oporu. 

Tip :0) (Tvé okapy jsou také dobrá pomůcka, vyzkouším je při první příležitosti :0) !)

01.07.2022 12:01 K dílu: Zvíře Lenochod

Na mne to tedy funguje dokonale. Až mám dnes (již podruhé) jelení, vlastně husí kůži! :0)

01.07.2022 11:54 K dílu: Moc Lenochod

Moc hezké těšení na prázdniny s absolutním rýmem od Annnie najdete ZDE :0)

01.07.2022 11:52 K dílu: Anna jede na prázdniny Lenochod

Krása! :0) A je tam! Kdo? Absolutní rým - patří do mé sbírky odkazů u básně Moc :0)

01.07.2022 11:01 K dílu: Človeče Lenochod

První věta je hodně odvážná - až jsem se bála číst dál! Ale pak se vše vysvětlilo :0)))

01.07.2022 10:32 K dílu: Další důsledek velkých veder Lenochod

Zrada je či osvěžení

když si někdo jméno změní?

Lepší je se jinak zváti

než převlákat své kabáty...

01.07.2022 10:25 K dílu: William Blake: Tygr Lenochod

Aleno „splést změť cest“ se mi líbilo hodně moc - sice trošku jazykolam, je však okouzlující :0). S tím ostatním bych asi souhlasila s Litartsem - nejhezčí sloky jsou ty se souměrností a řetězy. A slovo řeřavé nemám ráda, to je však jen můj osobní pocit.

Tu báseň beru jako tvou, ať už tě ispirovalo cokoliv. :0)

01.07.2022 09:32 K dílu: Je potřeba přiložit Lenochod

Paráda ! Škoda, že ta první část neplatí, ale utěšovat se tím můžeme :0).

01.07.2022 09:27 K dílu: Alkoholik si tu nádheru dokáže namnožit Lenochod

Rostou na podzim, jako jedny z posledních - jestli nemáš usušené z loňska, tak můžeš jít třeba na kováře, s takovým houbovým řízkem na talíři je také hezký pohled na svět :0) .

01.07.2022 09:25 K dílu: William Blake: Tygr Lenochod

Alono, to je nádherné! Až z toho mám tygří vlastně husí kůži! :0)

01.07.2022 09:19 K dílu: My jsme v tom nevinně - Lenochod

Jsou to takoví brobouzeči :0). Já mám své oblíbené úsloví „Nauč se milovat své kohouty.“ Svého kohouta miluju a s budíkem se to teprve učím. Ale probouzeči jsou potřeba :0).

01.07.2022 09:11 K dílu: Alkoholik si tu nádheru dokáže namnožit Lenochod

Po lysohlávkách můžeš všechnu krásu vidět 3x a vícekrát :0) ! Jak je to možné, to nevím, nejspíš se ti otevře třetí a další oči... Nebo se ti roztrojí čas a vidíš to samé se zpožděním několikrát po sobě vše najednou... :0)

01.07.2022 08:56 K dílu: O hadovi a žábě Lenochod

Silene, moc děkuji za připomínky, jsou skoro stejně obsáhlé jako dílko samo ;0) - budu je rozkódovávat během víkendu. Moc si cením tvého času a trpělivosti :0) 

30.06.2022 20:54 K dílu: Evžénie z Brambůrkova Lenochod

Pokud je to tak, vysvětlíš mi to, prosím? Už bych to konečně ráda věděla. Od té doby, co jsem na Písmákovi, mi to pořád někdo píše. Ale nikdo mi nevysvětlí, o co tady tedy jde, když ne o to, o co si myslím, že jde.

30.06.2022 14:21 K dílu: Evžénie z Brambůrkova Lenochod

Norsko 1, možná že Evženii válka na Ukrajině opravdu nezajímá, ale jak to víš? To jsi vydedukoval jen z toho, že o ní nepíše? Možná se o tom jen nechce bavit a má k tomu své důvody. Nikdo není povinný o všem mluvit s každým i kdyby to bylo důležité. A co na tom Evženie změní, když se k tomu tady na Písmákovi vyjádří? Možná, kdyby tam osobně jela a řekla nám pravdu, kterou tam na vlastní kůži zažila, pak by možná přeci jen něco změnila. Jenže v téhle zemi znovuzamořené propagandou a cenzurou by ji stejně nazvali konspirátorkou, pokud by tam zažila něco jiného, než povoluje cenzura, a stejně by ji nikdo nebral vážně... A to, co povoluje cenzura, si můžeme přečíst na Seznamu...

30.06.2022 13:32 K dílu: Jako anděl Lenochod

Amulet vám dává křídla! :0) Také bych takový ráda nosila... Ne že bych ho potřebovala, ale co kdyby... mohl by se jednou hodit.

Hezké, jednoduché :0)

30.06.2022 13:21 K dílu: O hadovi a žábě Lenochod

K3 moc děkuju za tvůj čas a tip a za rady :0).

Tu poslední jsem hned vyzkoušela, dala jsem tam takovou vlnovku, doufám, že tak to bylo myšleno... Dlouhá souvětí jsou můj nešvar, zkusím se na to doma podívat a něco rozdělit...

S odstavci zde na Písmákovi si nevím rady - entrem tam vždy vznikne mezera a tu jsem chtěla mít jen mezi hlavními odstavci. Až přijdu na to, jak udělat odstavec bez mezery, určitě to ještě trochu rozčlením.

Děkuju a hezký den :0)

30.06.2022 12:29 K dílu: O hadovi a žábě Lenochod

Algeno, děkuji za hodnocení a tip, jsem moc ráda, že tě to bavilo a ještě radši, že se zamýšlíš nad tím koncem :0) . 

30.06.2022 11:44 K dílu: Milý člověče Lenochod

No to je nádherný nápad! A ten vtipný závěr :0) ! Paráda, tip

30.06.2022 11:24 K dílu: My jsme v tom nevinně - Lenochod

Kdyby jí ta kamarádka přes pusu dala rovnou, asi by to bylo fajn :0)! Ale stejně by to nejspíše nepomohlo... A koukni, co píše třeba takový Benetka, kvůli jedné provokatérce... Jsou citliví lidé, kteří si kvůli bezohledným sobcům úplně zkazí život, nebo si na něj i sáhnou... 

30.06.2022 11:09 K dílu: My jsme v tom nevinně - Lenochod

To je moc smutné, co píšeš, ale také si nemyslím, že by to takovým bezohledným lidem karma nějak zásadně vracela. Moc bych nespoléhala na rčení, že „na každou svini se vaří voda.“... Zlo tu zkrátka bylo, je a bude. Není však na škodu na něj upozorňovat ostatní, kteří si ho nejsou vědomi (a možná by se i stali takovými sobci, kdyby jim to připadalo v pořádku). Kdo se nad tím zamyslí, určitě si příště něco takového lépe rozmyslí :0).

30.06.2022 10:55 K dílu: Co oči nevidí Lenochod

Aleno, slepci často vidí (a cítí) víc, než vidoucí a tak od ani oni od bolení srdce uchráněni nejsou...

30.06.2022 10:48 K dílu: My jsme v tom nevinně - Lenochod

Já samozřejmě chápu, že mohou být vztahy i bez vázání se, pouze o sexu. Ale nesmí do toho být zapletený i další člověk, který je vázán citově. Jak říkám, pokud jsou oba volní, nebo s tím jejich partneři souhlasí, pak nedělají nic špatného. Špatné je to na něčí úkor, i kdyby o tom nevěděl... (Konzerva jsem hrozná :0) !)

30.06.2022 10:38 K dílu: O hadovi a žábě Lenochod

Evženie, moc děkuji, za hodnocení a za tip :0)

S výběrem kategorie jsem měla problém, nejraději bych to zařadila jako vyprávění, ale takovou kategorii jsem tam nenašla. O povídce jsem si myslela, že je to něco vymyšleného s fiktivními postavami (a to mě nejde, jen píšu, co jsem zažila). 400 žabiček, to je tedy pořádná sbírka! :0)

30.06.2022 10:31 K dílu: My jsme v tom nevinně - Lenochod

Ještě to musím upřesnit. Pokud zadaný pán či zadaná paní má i jiné vztahy, o kterých partner ví a souhlasí s nimi, pak je vše v naprostém pořádku. Pokud je to ale tak, že jiné vztahy musí tajit, aby partnerovi neublížil (případně aby si nemusel balit kufry), pak to není nic jiného než podvod a sobectví a také bezohlednost. Kdyby lidé věděli, jak ve skutečnosti funguje energetická podstata vesmíru, moc dobře by si byli vědomi, že takovému podváděnému člověku velmi ubližují, ať už se to dozví, či nikoliv. Energie cizího člověka vstoupí do jejich vztahu a celý ho pokazí. Ženy jsou na to velmi citlivé a pokud jim tajně muže svádí nějaká jiná žena, nemusí se to vůbec dozvědět, přesto kvůli tomu může onemocnět (velmi často rakovinou prsu, vaječníků apod.). Nejhorší je, že takový podváděný člověk je úplně bezmocný, pokud nemá nic, než tušení. Nemůže věci řešit tak, jak by měl, a stává se němou obětí těch dvou podvodníků. Oni mu úplně bezostyšně ničí život... Je to přesně to zlo, o kterém už jsme si spolu někde psaly. Zlo, které je způsobené tím, když si člověk bere víc, než potřebuje, nebo než je mu dáno, na něčí úkor... 

30.06.2022 09:00 K dílu: Poslední vzkaz pro pana Dvořáka - Lenochod

Být v televizi je to poslední, o co bych stála, takže můj pán i „náš Pán“ je hodný, že mě toho ušetřil. :0)

30.06.2022 08:47 K dílu: My jsme v tom nevinně - Lenochod

Takový koníček podle mne není hoden opravdové dámy. Pro mne jsou to coury (pokud jim je jedno, že muž je zadaný), ať už se stylizují jak chtějí. A že se nespokojí s kdekým, to z nich dámy rozhodně nedělá - jsou to jen podvodnice, zrádkyně a sobecké rozbíječky vztahů. Doufám, že se to netýká nikoho s diskutujících, ale pokud ano, měl by se nad sebou vážně zamyslet... 

30.06.2022 08:34 K dílu: O hadovi a žábě Lenochod

Mačetu sice mám, ale radši ji používám třeba na rozseknutí velikého melouna. Škrábat se s ní v uchu to mě ještě nenapadlo ;0) ! Opravdu jsem to Kamamurovi neukradla. Spíš se divím tomu, že j.f.julián nenamítá nic proti tomu, že ty jsi opsal celou jeho báseň (kromě názvu)...

30.06.2022 08:18 K dílu: O hadovi a žábě Lenochod

Proč kamamuří, snad lenochodí vyžvatlávání, ne? Díky steady za názor. :0)

30.06.2022 07:58 K dílu: Poslední vzkaz pro pana Dvořáka - Lenochod

A nebyla ta Dvořáková Máňa, co má sousedku Alenku? :0)))

Mě se před 14 dny stalo něco podobného, ale milý ani nenapsal dopis... Jen nechal puštěný plyn a první, co jsem udělala, když jesm přišla domů, bylo, že jsem pustila elektriku a šla si ohřát oběd. Naštěstí naše dřevostavba dostatečně provětrává, tak ani ta škrtnutá sirka nezpůsobila katastrofu, jen už jsem nemusela pouštět plyn...

30.06.2022 07:52 K dílu: O hadovi a žábě Lenochod

Avi

30.06.2022 07:52 K dílu: O hadovi a žábě Lenochod

Avi

30.06.2022 07:51 K dílu: O hadovi a žábě Lenochod

Avi

30.06.2022 07:50 K dílu: O hadovi a žábě Lenochod

Avi

30.06.2022 07:49 K dílu: O hadovi a žábě Lenochod

Avi

30.06.2022 07:48 K dílu: O hadovi a žábě Lenochod

Má první próza zde na Písmákovi...

Kdo máte čas a chuť, prosím o vaše připomínky :0)

30.06.2022 07:31 K dílu: KRTEK Lenochod

Opět do černého! :0)

29.06.2022 19:33 K dílu: Subotai Lenochod

Mongolská hudba je překvapivá, mě fascinuje zpěvačka Tana Daiqing

https://www.youtube.com/watch?v=viSktKGmWIQ&list=RDUDNvu3RYmU8&index=7

29.06.2022 12:49 K dílu: Rozhovor Lenochod

Také chodím pozdě ale přece... :0)

29.06.2022 11:38 K dílu: Chodící televizory Lenochod

Norsko 1, mnohokrát děkuji za věnování, opravdu mne potěšilo :0) !

29.06.2022 11:12 K dílu: Nutkavý, bezzubý Lenochod

To by se líbilo psychoterapeutovi Pjérovi la Šézovi, který říká, že ženy se se svými stíny dokážou vypořádávat samy, ale muži je většinou promítají do svých žen.

Za sebe to musím potvrdit - když má můj milý nějaký problém, ve výsledku mám ten problém já (denně na talíři).

29.06.2022 10:42 K dílu: Chodící televizory Lenochod

Norsko 1, ty jsi dnes enormě plodný! Máš dar trefit do černého (pokud je dílko srozumitelné i pro mne...).

29.06.2022 10:40 K dílu: Rozdíl asi minimální Lenochod

Je to jinak, všichni vědí,

že sousedka Alenka

je Máni muže milenka

a Máňu v kapse kudla svědí.

 

Když se denně potkávají,

neperou se nekřičí,

kamarádství jepičí

však špetkou jedu protkávají.

29.06.2022 09:27 K dílu: Politologická Lenochod

Chodící televizory! :0)))) To je skvělý výraz!

29.06.2022 09:18 K dílu: Politologická Lenochod

Citát nemluví jen o jedinci, ale i o lidstvu jako celku. Je to celkový mindrák.

29.06.2022 09:09 K dílu: Politologická Lenochod

Přesně tak, jde o mindrák - viz můj včerejší citát...

29.06.2022 08:58 K dílu: vystoupení z komfortní zóny Lenochod

Danny, je to dobré povzbuzení pro výstup z komfortu :0) ! Nic nezahazuj.

29.06.2022 08:54 K dílu: Majetnická Lenochod

A jak to chceš Čudlo udělat, když tě vlastní zaměstnavatel, stát, systém vzdělání, zdravotnictví, pohřebnictví atd. ? Tak, že např. budeš zahýbat manželce? Dosáhnout svobody je nejtěžší oříšek, ke kterému se lidé vždy natahovali, ale málokdo si sáhnul... Myslím si, že pokud nenajdeš svobodu uvnitř sebe, tak ji nenajdeš ani nikde jinde. A když ji v sobě najdeš, už ji máš i uprostřed nejtěžšího žaláře... 

29.06.2022 08:38 K dílu: Majetnická Lenochod

To by s tebou souhlasil i můj nejoblíbenější autor Carlos Castaneda. Podle něj základním předpokladem svobody je vymanit se ze všech vztahů a společenských vazeb, opustit rodinu, vdát se přátel, zbavit se psa... Všechny tyto vazby člověka svazují a svobodu mu neumožňují. Svobodný hledač poznání je vždy osamocený (jako poustevník). Podle něj by člověk měl vždycky dát přednost svobodě před zotročením ve společnosti.

29.06.2022 08:22 K dílu: Majetnická Lenochod

Takže v tvém případě je lepší být sám, když po něčím milujícím boku chátráš, místo abys vzkvétal... A každé tvé sbližování zakončit dalším sbližováním, aby sis mohl namlouvat, že jsi stále v tom sbližovacím věku... Díky tvé básni jsem pochopila cosi o některých lidech, které jsem dosud nechápala... Díky za sdílení :0)

28.06.2022 21:04 K dílu: Nikdykde 71. Lenochod

Nedal jsi tam odkaz. Nebylo to tohle?

https://www.youtube.com/watch?v=UqXJ0ktrmh0&list=RDyGX-OnjLZMw&index=12

28.06.2022 20:51 K dílu: Nikdykde 71. Lenochod

To si tedy umím představit větší úchylnosti ( jen teď nevím, jak se to jmenovalo), ale třeba toto už bych si znovu nepustila...

https://www.youtube.com/watch?v=yGX-OnjLZMw

28.06.2022 20:43 K dílu: x165x Lenochod

Velmi svěží letní ránko :0) Škoda jen, že nemá hezčí název, málem mi kvůli němu dílko uniklo... 

28.06.2022 20:31 K dílu: Nikdykde 71. Lenochod

Musela jsem si tu písničku pustit 3x po sobě! Díky moc za vzpomínku na mé bezstarostné dětství! Po letech nechápu, proč se mi ten Horňák tenkrát nelíbil? Asi jsem nikdy nebyla na šoumeny. Nejvíc mě překvapilo, že měl tehdy Michal David takovou kštici - v paměti ho mám jen s pleškou... Úchylní mi přijdou hlavně ti diváci, jak tam spořádaně sedí a unyle tleskají. Tenkrát se to nehodilo se v divadle nějak víc odvázat... Písnička je super :0)

28.06.2022 19:46 K dílu: Sebedůležitost Lenochod

Evženie, Toltékové neberou vážně nic, natož sami sebe. (Jedině smrt berou jako rovnocenného protivníka.) Podle Toltéků jsme všichni jedna propojená energie a nic nemá větší váhu než něco jiného. Proto si neváží ničeho a zároveň respektují všechno. I Ježíš miloval bližního svého jako sebe samého, protože všichni jsme jedno a totéž. Já vím, jsou to jen taková slovíčka, ale když to propojení jednou doopravdy zažiješ, tak už tomu  dokonale rozumíš...

Děkuji za zastavení a zamyšlení :0)

28.06.2022 19:03 K dílu: Posouvací Lenochod

Krásné, hravé :0)

28.06.2022 18:52 K dílu: Písnička o vločce Lenochod

Potěšila, dnes i ochladila...

Jaká by její melodie byla?

(Bílá?)

28.06.2022 18:37 K dílu: Rozhovor Lenochod

Kdybych mohla, poslala bych ti tip ještě jednou, tentokrát za všechny sloky! :0)

28.06.2022 18:30 K dílu: Stále tě potřebuji Lenochod

Rozumím ti... Věci někdy opravdu dopadnou dobře, jen jim to může trochu trvat... Držím ti palce :0) !

28.06.2022 18:14 K dílu: Sebedůležitost Lenochod

Janino děkuji za zastavení a za tip :0) .

Pro sebe si to uprav přesně tak, jak potřebuješ, aby to k tobě mluvilo.

Překladatel obou knih od Armanda Torrese o C. Castanedovi byl Martin Gato (a to je opravdový znalec Castanedy, který dobře rozumí tomu, jak to Castaneda myslel, protože on jeho učení i praktikuje a ověřuje sám na sobě), měl rozhodně na mysli sebedůležitost. Podle C.C. je to hlavní a největší překážka na cestě toltéckého poznání. A např. Vadim Zéland když vycházel z knih C.C. a napsal dílo Transsurfing - ovlivňování reality, tak věnoval spoustu prostoru technikám „jak zrušit vnitřní a vnější důležitost“ a jde o to, že ovlivňovat, co se stane, lze až po té, když pro nás přestanou být věci důležité a přestaneme mít potřebu být důležití pro ostatní i my. A nejen pro ostatní, i sami pro sebe. To má s toltéky shodné.  

28.06.2022 17:37 K dílu: To už je fakt hodně Lenochod

To buď rád, že jste nevyhořeli ! U nás to v rozích sice nejspíš bude stejné, ale pro jistotu to nikdy neměřím, abych nemusela volat hasiče...

:0)))))

28.06.2022 17:33 K dílu: Sebedůležitost Lenochod

Kolektive, úplně jsi mne navnadil! Jen se trošku obávám, aby to zas nebylo o alchymii jako jiné věci, které jsem četla, a které mě zklamaly tím, že se sice zabývaly podobnými zájmy a technikami jako Toltékové, jenže to už nikdy nebylo tak komplexně a se všemi souvislostmi a takovým jednoduchým jazykem podáno a do úžasného příběhu zabaleno, jako jsou knihy C.C. Určitě si to ale seženu, abych nepropásla něco, co by mohlo být velmi obohacující. Po knihách C.C. už mě dokáže obohatit jen máloco...

28.06.2022 15:21 K dílu: Sebedůležitost Lenochod

Paráda Odpoutaný Prométheusi, tak nějak jsem si představovala, že by měl vypadat komentář k tomuto citátu ! (co se týče rozsahu...) Díky :0)

Z anglického originálu je to slovní spojení : self-importance (anglicky neumím, ale ještě jsem ten originál nesmazala).

To, že si Castaneda vše vymyslel je jen tvrzení lidí, kteří netuší, o čem píše. Bohužel, je jich většina, takže nejspíše na základě většinového názoru ses rozhodnul, co je pravda a co ne... Mám však osobní zkušenost s některými jevy popisovanými v knize, které mohou většině připadat neuvěřitelné (z toho logicky odvozují, že jsou vymyšlené), ale pro mne je to prožitá skutečnost a tudíš pravda. Například, že člověk se může nacházet na dvou místech najednou... To že čas není lineární už začínají uznávat i někteří vědci a že existují paralelní dimenze také. (A že existují inteligentní bytosti z těchto jiných sfér, dnes zvané UFO, to také začíná být aktuální téma.) Pro člověka omezeného linearitou času a existencí jediné dimenze to skutečně jinak vysvětlit nelze, než lží. Castaneda ale zdaleka není jediný člověk, který zažil takové „zázraky“, jen je asi jediný, kdo je takto detailně popsal i s vysvětlením, jak jich lze dosáhnout. Jeho dílo je podle mne to nejcennější, co lidé hledající poznání zdědili. A pravdivost jeho díla byla popřena jen na základě toho, že by se „neměl“ nacházet na více místech najednou a „neměl“ by cestovat časem a „neměl“ by získávat informace jinak než studiem atd... Nevím, zda se toho my dva ještě dožijeme, až tyto věci budou běžně lidem známé, až je vědci prozkoumají, prokáží a použijí, ale chtěla bych vidět, jak se ta většina chytne za nos... Jednou se tak omezeným názorům lidé budou smát, stejně jako je nám k smíchu Země jako úplná placka...

Jinak Don Juan Matus (dle tvého fiktivní postava) nebyl rozhodně šaman, ale „vedoucí“ skupiny lidí (nejen indiánů) hledajících poznání a celistvost, zkoumajících nejzasší možnosti lidské mysli a schopností, kteří si říkají toltékové a takovému vůdci říkají nagual. Rozhodně to není žádný kmenový náčelník, který se stará o dobro svého lidu. Lidově si říkali čarodějové, ale o čarování šlo jen jejich předkům. Novodobým toltékům jde pouze o poznání a rozvoj svých vlastních schopností a dosažení celistvosti. Dělají striktní rozdíl mezi historií a dneškem. (Do dnes se ale v některých skupinkách „čarodějů“ staré praktiky zachovaly, ti jsou ale podle Dona Juana ve slepé uličce a sami sebe zničí. Nejsem si tím jistá, ale podle mne má na mysli opravdové satanisty.)

Castanedovy knihy jsou podle mne z těch, které se ve fantasy filmech spoutávají řetězi a jsou schované v odděleních tajných knihoven s omezeným přístupem ;0).

28.06.2022 13:38 K dílu: Sebedůležitost Lenochod

Bčkovský : Děkuji za návštěvu a za názor :0) . Člověk je cenný, jen z úplně jiného důvodu, než si myslí. A že na tom staví svůj život, to ho ničí jako jedince i jako lidstvo.

Algeno, děkuji za tip a zamyšlení :0).

28.06.2022 13:01 K dílu: Bobek jen za odměnu Lenochod

Je to moc milé, zvláště ti zděšení lidé z domácího porodu! Humorné to je, ale blbůstka ani ne :0)

28.06.2022 12:59 K dílu: Moc Lenochod

Norsko 1 mi dnes přidal jeden kousek do sbírky absolutních rýmů (v jeho osobitém stylu) : Strakonice

28.06.2022 12:57 K dílu: Strakonice Lenochod

Vlastně máš pravdu, je to zrýmováno ve tvém stylu. V tom případě vkládám odkaz do mé sbírky odkazů (u básně Moc) a děkuji za přírůstek :0)

28.06.2022 12:39 K dílu: Namaluj mi......SEBE Lenochod

:0)

28.06.2022 12:28 K dílu: Strakonice Lenochod

Škoda , žes to nezrýmoval, hodilo by se mi to do sbírky absolutních rýmů... Ale i tak tip :0)

28.06.2022 11:50 K dílu: Kudlanky po sexu Lenochod

Za rok se jim harém rozpad,

nikoho to nebaví,

nikoho už nevzrušuje,

když mu nejde o zdraví,

když mu nejde o hlavu

a když na něj smrt nesahá...

Adrenalin to je droga,

bez něj není zábava!

28.06.2022 11:38 K dílu: Kudlanky po sexu Lenochod

Kudlanka ta nehladoví

ve dne v noci pořád loví.

Kudlanova hlavička

je na dortu jen třešnička.

Zůstane tu ale sama

kanibalka namlsaná!

 

28.06.2022 11:17 K dílu: Sebedůležitost Lenochod

Ano j.f.juliáne :0), koho neosloví první část, tak si buď něco nalhává, nebo ho jeho sebedůležitost zatím nechává „spát“... Děkuji ti a hezký den :0)

28.06.2022 11:06 K dílu: Kudlanky po sexu Lenochod

Ten kudlančí sameček

stažený měl zadeček

- na mále měl málem,

teď zakládá harém

jen z kudlančích kluků!

(Však nedočká se vnuků.)

28.06.2022 10:50 K dílu: Propast Lenochod

Myslím si, že je v tom mnohem víc. Je v tom přání, naděje a prosba o pomoc. A představit si to umí pouze ten, kdo na té skále skutečně stál s úmyslem skočit a pak si to rozmyslel... Ten kdo skočil už si to nepředstaví. Ten to zažil...

28.06.2022 10:41 K dílu: Sebedůležitost Lenochod

Pardon, tip :0) V tom vedru už mi nefunguje ani základní nastavení hlavy...

28.06.2022 10:35 K dílu: Sebedůležitost Lenochod

Avi

28.06.2022 10:35 K dílu: Sebedůležitost Lenochod

Avi

Nahoru