06.11.2003 00:00 K dílu: K narozeninám P_A_V_E_L
Zivago: Báseň není o narozeninách, ale k narozeninám. Jen pár veršů, které byly součástí dárku; pár slov pro potěchu duše :o)
10.12.2003 00:00 K dílu: Sen P_A_V_E_L
Komu? Máš pravdu - ten člověk není a nebude jmenován, i když jde o reálnou osobu. Ta "pointa" není o tom, říct kdo, ale o tom, že láska má mnoho podob a ne vždy může být naplněna.
09.04.2003 00:00 K dílu: Hledání P_A_V_E_L
Někdy přemíra snahy "nalézt" nám zužuje obzor rozhledu a nedává nalézti to, po čem toužíme. Myslím si, že je co hledat - jen se nesmíme příliš upnout na hledání samotné. Někdy přichází věci, po kterých toužíme a my si jich ani nevšimneme, protože to už zkrátka ani nečekáme. Někdy se zastavit a jen tak "volně dýchat" není rozhodně na škodu. A kdo hledá? Myslím, že každý z nás něco hledá - a určitě jednou najde. :-)
17.03.2003 00:00 K dílu: Dvě duše P_A_V_E_L
Ten konec ... rychlé zachycení myšlenky ... snesl by menší úpravu. Také souhlasím s Navždy_Tvůj - ten začátek je tichým, hlubokým citem - velmi intimní a některé prvky mi pak dále nesedí - ovšem možná je to záměr, jehož smysl mi zůstal utajen. Osobně zastávám názor, že spojíli se dva lidé láskou, doprovázenou intimním spojením dvou těl, nelze se již zcela rozdělit a odloučit. Celkově se mi báseň líbí a doufám, že není poslední. :o)
04.12.2002 00:00 K dílu: Můj sen P_A_V_E_L
Tak z tohoto textu je mi smutno. Co k tomu dodat - necítím se povolán ku kritice, ale takovéto texty opravdu ani zdaleka neodpovídají mé představě poezie a lidskému vyjadřování vůbec.
18.12.2002 00:00 K dílu: Vítr a slza P_A_V_E_L
Milý bráško, co k tomu dodat ... Znám vícero Tvých básní (a doufám, že se tu ještě mnohé časem objeví) a vždy nad nimi žasnu a tiše závidím (v dobrém smyslu toho slova). Mohu jen říct - piš dál a poděl se prosím s námi o střípky Tvého vnitřního světa, o střípky Tvého srdce.
17.12.2002 00:00 K dílu: Nevyřčené otázky P_A_V_E_L
Podle data soudím, že sem již delší dobu nikdo nezavítal a Quoniam sem již zřejmě taktéž nepřijde, ale nedá mi to a na jeho hodnocení musím reagovat. Poznámka o poezii je dle mého názoru zcestná a moc by mne zajímala Quoniamova definice básně a poezie vůbec. Lidé sice poezii dávají nějaké ustálené tvary, ale to nejsou její hranice! Vše, co jde ze srdce, z duše a je slovy zachyceno, to vše je poezie, to vše jsou básně! A prvoplánová evangelizace bez hloubky? Mám dojem, že dotyčný "kritik" báseň snad vůbec nečetl a pokud mluví o pokoře, pak z jeho textu soudím, že sám nepobral moc tolerance. Můj osobní názor na tuto báseň je velmi kladný. Shrnuje náhled jednoho člověka (a nejen jeho) na okolní svět a zamýšlí se nad důležitými a denními otázkami lidského bytí. Každý z nás hledá, každý má právo hledat a dělit se s ostatními lidmi o svá poznání či tápání. Cit, myšlení a schopnost komunikace z nás dělá lidské tvory - na to bychom neměli zapomínat!
23.01.2004 00:00 K dílu: Šťastnější P_A_V_E_L
Ahoj Vree, přesto, že si sám nepřipouštím fakt stárnutí (ať už tato skutečnost přináší cokoliv) a chovám se dál jako kluk či lépe řečeno malý kluk, musím souhlasit s myšlenkou této dozajista zajímavé úvahy, která, jak vidno, otevírá řadu otázek. Máš hodně co říct a tak prosím piš dál.
18.01.2004 00:00 K dílu: SMS P_A_V_E_L
SMS - jedna z nočních SMSek, které občas posílám přátelům.
18.01.2004 00:00 K dílu: Boj P_A_V_E_L
Na Elyninu otázku zde bylo krásně odpovězeno. V té době, kdy jsem tuto báseň psal, jsem dospěl na konec svých sil a přestal bojovat s tím, kým jsem a co cítím. Také jsem věděl, že má láska nemůže být naplněna, ale nechtěl jsem se k ní postavit zády. Láska je úžasná, plná šťastných okamžiků i chvilí bolesti. Modlil jsem se a Bůh mé úpěnlivé volání vyslyšel a cit milostné lásky se proměnil v přátelství, které má pro mne nesmírnou cenu a kterého si hluboce vážím.
18.01.2004 00:00 K dílu: Noční čas P_A_V_E_L
To: navzdory_čtenářům Nepíši zvláštní díla, ale pocity svého srdce. Nejsem "profesionální básník", ale básník své duše, který zachytává slova z ní tryskající. To: adrift Mé básně jsou snem, o nenaplněné skutečnosti. Mé prožívání lásky je trochu jiné, než aby se dalo říct, že jsem zakusil zklamané lásky. Můj cit je utopen v prázdnotě nenaplněné touhy.
Nahoru