Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Láska je černá

21. 02. 2004
2
0
5495
Autor
Jeannie

Láska je černá

Láska je černá,

je černá jak noc,

jak mrcha nevěrná,

má nade mnou moc.

 

Je tmavá jak mour,

a zlostná jak hněv,

nemá ani tvář svou,

hlasitý má zpěv.

 

Problémy jen s ní jsou,

až nahání strach,

trpí velkou pýchou,

vytrácí se v snách.


Text se nepovedl, popletený Shakespeare měl být dávno opraven, nicméně slípina to zase jednou přefoukla. Ach jo.

přesně tak sem to skoro myslela......

Kytí, krásko... Vždycky mi pošli myšlénku ve zprávě, a já jí trošičku trošilinku úplně předělám, aby byla srozumitelná... :))

Broušku, děkuji, že jsi na mě tak hodný a že jí úplně předěláš... no, ale to pak nebude asik moje myšlenka, ale Tvoje, ne? :-)) Když já neměla onehdá na nějaké takové a podobné myšlenky náladu..... si to udělal zdárně za mě.... :-)) mlask

:)) Jéééééé! puuusinka..... :))

:-))) zasloužená

emnice...... a tady bych souhlasila víceméně se sleep....:-))

sem psala víceméně.... ne že s ní bezvýhradně souhlasím..... hele já dneska nějak nemám náladu.... a končím.... po víkendu se zase možná stavím, ne že bych jako... ale ať se nemusíte dožadovat mojeho souhlasu....trestná lavice dobrovolně....

"Když je dílo shit, tak řeknu, že je shit. Nevím, co řešíš :-). "...a to máš, sleeping_beauty, eště tu drzost žvanit něco o urážkách? To snad nejni možný........tak tohle se tu považuje za kritiku - vidim, že se mam hodně co učit. Psát něco takovýho někomu, komu je 14, je dost ubohý; holt potřeba endorfinu, že jo?

Ne, naštěstí se neznáme a doufám, že u toho zustane. Já si taky neberu servítky, jenže v reálu - kydat na někoho špínu po netu nejni muj styl.

Tvoje "upřímnost" je tvuj problém.....kdoví, třeba ti to doleze, až budeš podobně upřímná k někomu, kdo reaguje na první našlápnutí. Nějak nevidim v seznamu tvuj nick......upřímná...kulatý vobdélníky, fialovej les a žlutá voda....

Hele, nejsem psycholog ani moralizující chytrák; nemam tendenci se nimrat ve tvejch problémech, jen nehodlám číst podobný věci tam, kde má bejt kritika.

Neřek bych, že mam kdovíjakou smůlu jen proto, že se nevyjadřuju jako dobytek. Ale asi se na celou věc dívám z jinýho úhlu.

Naštěstí.

To je vomyl......svý myšlení přizpůsobuju tomu, s kym mluvim, aspoň ve tvym případě.

Pokud by měla nicota mít tvou podobu, mluvil bych sám se sebou, ale fyziologický pochody se jaksi zapomenout nedaj.

Možná bych se měl povopravit......podle tvejch představ soudě to nevypadá na endorfiny, ale na pořádnou dávku diacetylmorfinu. A s těma tvejma rádoby kritikama je to bohužel pravda, jelikož se čtení něčeho takovýho nemůžu vyhnout.

Já taky. Na neshledanou.

Mně se to líbí, Jeannie - a na kritiky vod sleeping beauty můžeš kliďánko "hodit cara"....T*

Magnolia22
27. 02. 2004
Dát tip
nečekala sem že někdo Tvýho formátu mě dokáže takhle pěkně při pátku odpoledne rozesmát:-) Mimochodem: čeština je nádherná řeč a prznit jí si zaslouží docenění:-)))) třeba poznáš autora: "Když je dílo shit, tak řeknu, že je shit. Nevím, co řešíš :-). " Mimochodem II.: čeština mě živí a tak předpokládám, že si buď narážela na chybející diakritiku a nedořešenou syntax a nebo snad na obecnou formu? Opět si to s gustem užívám...hlavně od Tebe...:-) Mimochodem III.: nedokážu reagovat na Tvou hlášku o spamu...netuším k čemu se vztahuje Mimochodem IV.: nedopustila sem se na Tobě žádné urážky, pouze spekulativní analýzy..ale potrefená....jak to bylo? že se prý vždycky ozve...

aramis
23. 02. 2004
Dát tip
hmm... :-/

Elyanne
23. 02. 2004
Dát tip
Není to nejlepší, ale v žádném případě ani nejhorší. Oceňuji, že se většina rýmů alespoň skutečně rýmuje, to, že jsou "ohrané" je v tuto chvíli vcelku vedlejší, vzhledem k tomu, že je to očividně jedno z tvých prvních dílek. Myslím, že minimálně základ tu je. s_b: Ačkoliv se mi báseň rovněž nelíbí, musím se zeptat; proč máš takovou potřebu vyjádřit se za každou cenu, i když toho autora třeba ponížíš? Třeba teprve hledá kudy se vydat, zkoumá... Proč jenom nenapíšeš, že se ti to nelíbí? Proč musíš nutně autorovi - a jistě, také (nebo především?) těm, co tvou kritiku budou číst, že? - ukázat, že ty jsi tu ta nejlepší? Ačkoliv se o tom v mnohém dá pochybovat. Znám mnoho lidí, kteří píšou podstatně lépe, ale v žádném případě neshazují začínajícího autora takovýmto nebo byť jen podobným způsobem. S tím jsem se skutečně setkala zatím jen u tebe.

Elyanne
23. 02. 2004
Dát tip
A za druhé, s_b, k tvému za prvé - ten Shakespeare mohl být jen překlep. Schválně jsem se na to podívala. Kolikrát, když píšu rychle, přehodím i víc než jen tři písmenka ve slově... To se prostě stane.

synáček
23. 02. 2004
Dát tip
Láska je bílá. Láska je bílá, je bílá jak den, jak stín je věrná, obléká mě jak len. Je světlá jak Luna a mírná jak holubice, jak jednomu druhá, něžně nastavuje své líce. Problémy nejsou s ní a nenahání strach, nemocí žádnou netrpí a nevytrácí se v snách. Já vím…je to jen tvrzení proti tvrzení…nicméně i toto je její (neodvrácená) tvář… TIP…a díky!

Magnolia22
23. 02. 2004
Dát tip
Jeannie, neres slinty od nasi spici krasky (pro neznalce sleeping_beauty)...pokud o sobe uvadi pravdivy udaje tak to co z ni hovori muze byt bud za a) premenstrualni syndrom nebo za b) neukojene libido ci snad za c) zastydla puberta...?...pruvodnim znakem vsech tri zminenych je vlezla jesitnost, prehnany sebevedomi a tendencni nevrazivost... Priklanim se k nazoru Elyanne, ze neni prilis vyzrale odsoudit (ke vsemu to co s_b provedla nebyla adekvatni konstruktivni kritika ale spis nevybiravy vylev autoritativni nadrazenosti) dilko ranneho autora...precejenom pismak tu ma byt od toho aby se dala moznost i lidem kteri se boji verejne se prezentovat...ale srazet kohokoli timhle zpusobem je ubohy a slabossky... Basnicka je prosta, adekvatni prvotine i veku...preju hodne zdaru a tvurci inspirace a ver ze ne vsichni tady (i kdyz sou tu i lidi od kterych radsi dal...ted zrovna nemluvim primo o s_b) jsou takovy nevyzadane "otevreny" ve svejch kritikach..:-) hezkej den, mag

Magnolia22
23. 02. 2004
Dát tip

Torolfita
22. 02. 2004
Dát tip
Tohle dílo, bych si dokázala představit v době, jak vychází v podobě řevu z úst nějakého zpěváka za doprovodu ještě víc řvoucích kytar. Ale jako báseň lyrická-rýmovaná?

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru