Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

About smile and Suicide

15. 08. 2000
1
0
3126
Autor
Lasy

Po více než roce jedna "rýmovaná" Sám se tomu divím .-)

Zkus vyčarovat úsměv na rtech Sebevraha když jediná ona Smrt je pro něj ta pravá smyčka se stahuje plyn tu zavání kohoutek zacvakne jen Smrt se nebojí bez síly a odhodlání Ona přichází Smrt jeho paní. Tak to zkus Zkus vyčarovat úsměv na rtech Sebevraha v křeči jež neustává Duše má naříká Lásky se nedostává život mi utíká, pod rukama do Tmy a do Ticha Krev má odtýká vzlyky se vytrácí Ptáci zpívají mysl má krvácí . . . ZKUS vyčarovat úsměv na rtech Sebevraha a nesměj se TY nejsi ta Pravá . . .
Lasy
23. 08. 2000
Dát tip
Interpunkce je absolutně tam kde chci aby byla - a vyjadřovala tak určitou impresi, naopak není tam aby vyjadřovala totéž - máme pro to jedno výstižné slovo - SYMBOLIKA - nic ve zlém, ale mám pocit, že poezie jako taková má být především hra (krásná a plná) se slovy, jejich stavbou atd.Jakékoli verše apod. "znásilněné" formou a rytmem pozbývají smyslu a stávají se vyumělkovaným pokusem o ... (sem si doplňte cokoli - třeba zajímavost nebo výstřednost - cokoli může být pravdou. LASY

Vio
22. 08. 2000
Dát tip
Víc by se mi líbílo rozpracovat tu myšlenku: "Zkus vyčarovat úsměv na rtech Sebevraha" první sloka celkem ujde... Pozor na interpunkci.

Brandon
19. 08. 2000
Dát tip
Mám-li tomu dobře rozumnět... začínáš zapomínat?! To jsem ráda.. Tvé srdce už jistě prožívá jakýsi druh renesance... Pokusím se, aspoň na chvíli, vyčarovat úsměv na rtech Sebevraha :-) Jinak báseň velmi zdařilá - líbí se mi rytmus; spíše za část druhou dávám TIP

Kovi
19. 08. 2000
Dát tip
Jo... sorry... Brandon jsem já... teda ne já, ale kamarád... (nemůže na internet, tak mu sem dávám dílka...) :-) R.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru