Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Zloduchova balada

01. 05. 2004
0
0
1984
Autor
warman
Ocelové nebe světlo svírá, pod ním slepý člověk zmírá. Opuštěn a neoholen jest, čas nad ním svírá rychlou pěst. Pěst prázdnoty a věčnosti, jak pes ve společnosti cení bílé ostré zuby a slina kane mu z huby. Slina plná jedu baleného v medu sladkém jak polibek poslední od dívky krásně nevšední. Od dívky v kápi černé, jíž je každé jméno věrné. Věrně a s bázlivou láskou kryje svou tvář tmavou maskou. Maskou s úsměvem chladným a s nosem lidsky ladným. Ladným jako čepel nože, co posílá na věčné lože. Poslední co vidí zloduchové je nebe krásně ocelové.
warman
13. 05. 2004
Dát tip
Nerýmovat není těžký...

Adelan
10. 05. 2004
Dát tip
mají pravdu...;-)

Ty rýmy trhají uši. Poslední dva ujdou, ale nic nezachrání: Poslední co vidí zloduchové je nebe krásně ocelové

Kryton
01. 05. 2004
Dát tip
souhlas se sleepy. posli rymy nekam, ziskas vic prostoru :o)

warman
01. 05. 2004
Dát tip
Já vám teda něco povím... "Pošli rýmy někam" to nejde. Pak to nebude básnička, ale roztrhaná pohádka z půlnoční knihovny. Dejte mi příklad, kde "poslání rýmů někam" pomohlo...

peezio
01. 05. 2004
Dát tip
Podle mého RÝMY jsou na poezii to nejvášnivější avšak kritika ještě žádné srdce nezabila. Tak jen ! více trpělivosti. O cit a rytmus se už musíš postarat sám. (Čím míň slz, tím míň (bá)sníš.)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru