Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Ženská za volantem

18. 05. 2004
6
0
3790
Autor
Aviva

"Když nic neřeknu slečno, pojedeme rovně."

Tuto větu,kterou použil můj komisař na závěrečných zkouškách v autoškole, si vybavím snad už kdykoliv.

Tááák, srovnat si zrcátka, upravit sedadlo, připoutat se, nastartovat, odstranit ruční brzdu (občas jsem se divila,co mi to svítí na palubní desce, když to auto nechce jet), hezky se usmát na komisaře do zpětného zrcátka a vycouvat z řady stojících vozidel.Ejhle, usmála jsem sice asi hezky, ale vzhledem k tomu, že auto místo předpokládaného směru vzad, vyrazilo vpřed, úsměv mi na rtech rychle ztuhl.Hned mě napadlo, že asi můžu zase vystoupit, protože takový začátek jízdy mi jistě nemůže projít.Ale pozor, on prošel.Když se mi podařilo vycouvat (tentokrát jsem tam tu zpátečku dala!), krásně jsem se rozjela jenom proto, abych zhruba po třiceti metrech  musela stavět u přechodu.Když jsem sledovala starého pána, jak se plíží přes silnici a s velice škodolibým výrazem na mě do auta pohlíží, měla jsem jisté cukání v pravé noze.Myšlenka:ty dědku jeden, já ti z toho přechodu pomůžu, nestačila naštěstí dojít do stadia, kdy bych jí vykonala.Pán s posledním úšklebkem vlezl na chodník a jelo se dál.Směr zněl:krematorium. No hurá, když se začínám vzpamatovávat ze šoku při začátku jízdy,je tu další překážka.Krematorium,krásný dům ve viktoriánském stylu, který bohužel mé oči přitahuje víc než silnice. Ani nyní tomu nebylo jinak. A jak jsem tak mrkala na "kremáč", najela jsem do obrovské díry. Komisař vzadu jen nadskočil a já uslyšela dutý náraz, jak se praštil o střechu do hlavy..No, nic vtipného to sice nebylo, ale ono to tak zadunělo, že jsem se začala smát.A rádoby vtipně jsem prohodila, že se mi zdálo, že je nějak unaven,takže jsem ho chtěla trochu probrat.Jak je určitě jasné, moc vtipné mu to nepřipadalo.Takže jsem se ještě měla na co těšit.Za mnou bylo teprve pět minut jízdy z celkových třiceti a já už dělám největší koniny.

Pomalu jsem jela,ručička na tachometru občas i překročila čtyřicítku(páni,já jedu) a blížila jsem se k jedné malé křižovatce.V tu chvíli jsem začala přemýšlet:když nic neříká,mám jet asi rovně.A protože jsem poslušná holka, opravdu jsem rovně jela. Ve chvíli, v níž jsem se blížila ke kulaté červenobílé značce se u mě asi projevila schizofrenie.Jedna Hanka chtěla zabrzdit, druhá ne.Jedna Hanka si říkala,že ta značka bude asi zákaz vjezdu, ale druhá odporovala.První měla bohužel pravdu.Brzda mi zmizela pod nohama,zabrzdit za mě musel instruktor.Tím jsem dojezdila. Musela jsem ale ještě dojet zpátky do autoškoly.S apatickým výrazem jsem si to šinula zpátky a když komisař řekl, ať někde u chodníku zaparkuju, snažila jsem se mu vyhovět  a vyrazila k chodníku. Nějak jsem neodhadla vzdálenost auta a obrubníku a najela jsem přímo na něj tak, že odpadla poklice.Očekávaná věta:"Bohužel slečno, přijďte příště" přišla vzápětí. Když jsem sklesle vylézala z auta, zaslechla jsem ještě instruktorovu poznámku:"No, pokud to auto po ní ještě vydrží, klidně přijďte."


a2a2a
07. 09. 2004
Dát tip
dávám tip - po zásluze, je to dobře napsané a máš smysl pro humor a navíc jaksi samozřejmě tomu podřizuješ formu

Aviva
28. 05. 2004
Dát tip
No tak ale hlavně, že jsi to udělal.Já si v pondělí vyzvednu řidičák a začínám.Doufám, že ze mně bude jen slečna řidička(a ne vrah za volantem):-))))

Bering
27. 05. 2004
Dát tip
taky jsem musel opakovat jízdy - jedu si hezky devadesát mimo obec a padesát metrů před odbočkou mi komisař suše oznámí: "Tady doleva." táta mě odmalička učil jezdi rally, abych byl jako on, tak jsem trošku a zcela automaticky přitáhl ruční brzdu, abych se do té zatáčky vešel a projel jsem ji krásným powerslidem - skorosmykem. a tím jsem skončil... :) v autoškole se o tom prý povídá dodnes. :)

Yossarian
24. 05. 2004
Dát tip
odstranit ruční brzdu- buď do uvozovek nebo změnit sloveso to s tou poznámkou o probrání je kravina, to by si nedovolil ani Schummacher když dělal papíry, a to byl nějakej suverén :o) tip si zaslouží Jeheheman za tu poznámku o hnoji a jak tak od Kytiii se dozvídám, policajti sou pěkný kurvy, když vyhazujou kluky :o)

Aviva
24. 05. 2004
Dát tip
Ale já debil jsem tu poznámku vážně použila a ne jednou...

Dr_Lecter
22. 05. 2004
Dát tip
není to povídka, ale je to fajn...T

Fingon
21. 05. 2004
Dát tip
Interpunkce už probíraná byla, zážitek je to zajímavý (a pro mně je to sci-fi, protože mám k řízení odpor). Asi JE to ze života, já bych asi neodolal a dědka přejel... inu, Carmageddon je Carmageddon. :-)

Aviva
19. 05. 2004
Dát tip
Kytii:na svou třetí závěrečnou jízdu jsem si už taky vzala tílko a sukni, nebyl to přímo záměr,jako u tebe,bylo teplo,ale asi mi to pomohlo:-)))

StvN
19. 05. 2004
Dát tip
Nic zvláštního.

aramis
18. 05. 2004
Dát tip
:)) az na tu interpunkciu za bodkami a ciarkami a podobnymi zalezitostami patri ciarka. vzdy nielen obcas... :)

Aviva
18. 05. 2004
Dát tip
Příště si dám pozor, slibuju:-)

ulita
18. 05. 2004
Dát tip
Včera jsme to při parkování opřela do bílý škodovky... trošku :) A mezerník je to dlouhý hubený úplně dole na klávesnici,,, tip: nejlíp se obsluhuje palcem.

Sandra
18. 05. 2004
Dát tip
já bych řekla, že je to spíš vyprávění než povídka, ale jinak --- taky jsem dala autoškolu až napodruhý ... já zase nedala přednost z vedlejší silnice :-)))))

Jeheheman
18. 05. 2004
Dát tip
Jo jo, před těmi dávnými jáhry mi v jistou chvíli při závěrečné jízdě komisař guma ze zadního sedadla hlásil: Jedeme jak s hnojem.. Ještěže mi přišlo dost nevhod v tu chvíli žertovat na téma "Překvapivá sebekritika":)))

ondrech
18. 05. 2004
Dát tip
Tohle se mi libilo. Fakt. Dobře napsaný.

fungus2
18. 05. 2004
Dát tip
Úsměvné. Líbilo. TIP

Waawe
18. 05. 2004
Dát tip
taky bych více upřednostnil vyprávění...slohově je to spíše na takové průměrné úrovni, ale zaujalo mě to a celou jsem ji četl jedním dechem... ps : příště ti to snad vyjde :)))) měj se fajn a budu ti držet palce :)) m.

Aviva
18. 05. 2004
Dát tip
Dodatek:tu autoškolu jsem udělala až napotřetí...

Tragicus
18. 05. 2004
Dát tip
prilis mne to nezaujalo... napsane to bylo sice hezky, ale ne dostatecne, abych alespon za to dal tip...

Dero
18. 05. 2004
Dát tip
Příjemné povídání ... ;o)

Kytiii
18. 05. 2004
Dát tip
mě pomohla minisukně a tílko - bylo sice vedro, takže jsem se tak oblíkla nechtěně... ale co si člověk má myslet, když ví, že udělal čtyři přestupky a komisař mu to dal... navíc když jsme ty zkoušky dělali čtyři holky a dva kluci a jediní, kdo to neudělal byli právě oni... *

Lasy
18. 05. 2004
Dát tip
ze života . . . Lasy

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru