Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Zlý svět

27. 05. 2004
14
1
7968
Autor
Voloďa

Nejsem žádný věřící fanatik ale občas se i já pomodlim ke bohu.

 

 

Velmi zlý je ten náš svět

na to nemáš odpověť

politici se nám smějí

děti v africe moc nejí

 

Ve zprávách jen samá krev

havárky , pak předpověď

mladí lidé drogy berou

prosím boha na kolenou:

                               

             Milý bože, zachraň nás

             před zlořádem, co je v nás

             atˇ zlé lidi napravíš

             výrobu zbraní omezíš

             milý bože, otče náš

             zachraň svět, ty na to máš...

 

Poté si však uvědomím

musíme s tím začím MY!

atomovky rozmontujem

vrahy zavřem v šatlavy

 

Hladovým ze svého najíst dáme

zvířátka za uchem podrbáme

budem skrátka správně žít

bůh nás pak rád bude mít.

 

 

 


1 názor

Nevim.. naivní? infantilní? jednoduché?... ale rozhodně "skrátka" se píše se "z"...

JeanJoche
09. 02. 2006
Dát tip
Mám pocit, že jsi hledal, pod jedním ze svých děl, další angažovanou poezii...tady je;)

JeanJoche
08. 02. 2006
Dát tip
avi

JeanJoche
09. 06. 2005
Dát tip
Král možná ne, ale Tys maximálně králem nuzných... "Tvý" novější verše stojí za starou belu stejně jako tyto...

Voloďa
08. 06. 2005
Dát tip
Jean: Král nepotřebuje jakoby soucit od nuznych. Klidně si ho nech. To dílo ješte náleží k mým začatkům tady. Už tehdy jsem byl lepší než kdy ty.. pro porci kvalitní poezie ti doporučuju (i jakoby z vyukových důvodů) mý novější verše.

JeanJoche
06. 06. 2005
Dát tip
Tak tohle je bodlák mezi trním...... Kdyby to bylo jedno dílko, bral bych to jako recesi, ale když jsem všechny takové...hmmm...přesto mne to rozesmálo...aspoň za to jeden Tip ze soucitu...

Alojs
25. 01. 2005
Dát tip
o5 typ

Silvita
16. 01. 2005
Dát tip
typické "básničky" začínajích autorů tak věku 13-14 let. Nemáš na víc?

Gonsales
24. 12. 2004
Dát tip
Milý bože, zachraň nás před zlořádem, co je v nás atˇ zlé lidi napravíš výrobu zbraní omezíš milý bože, otče náš zachraň svět, ty na to máš... jestli se takhle modlis tak to tetda potes kostte;))

VenusHalley
20. 08. 2004
Dát tip
ja nevim, me ten svet taky sere, ale tohle je laciny.

arthamir
03. 08. 2004
Dát tip
teda Voloďo, život bude krásnej, až se tohle všechno stane :-) o čem pak budou ale ti chudáci na písmáku (vyjma tebe a pár dalších) psát? aha?

ofčátko
25. 07. 2004
Dát tip
a ja neverilo!

romi
23. 06. 2004
Dát tip
bez komentáře, bych taky mohla dostat po hubě ***

hajdam
16. 06. 2004
Dát tip
Tak jsem to teda přečetl a to podání je celkem zábavné, takže TIP... Jinak: Do záchrany světa bych Boha opravdu netahal, to si musíme zařídit sami - v tom máš pravdu :-) Myslím, že se nám politici nesmějí, ale kdybych se stal politikem, tak bych se určitě zasmál :-) Ale především ten náš svět není zlý, zlí jsou tu jenom lidé, jasné?

Lorena
14. 06. 2004
Dát tip
docela dobré!!!!! dávam tip

dlhagi
07. 06. 2004
Dát tip
pardon, ale nevyziadane aviza od teba Voloda mi celkom pekne zacinaju liezt na nervy...

OK, Voloďo, přijímám tvou soubojovou výzvu a na sraz přijdu. Máš právo prvního výběru hospody. Podmínkou je, že tam musí mít dobrý pivo.

Voloďa
31. 05. 2004
Dát tip
vykladač_ hrobů: Já moc nevím co je rececista, ale posílat mě do škaredých slov jenom, že se ti nelíbí co píšu se m od tebe hnusí. Jsi hloupý. Já sice mám slabých 15, ale má i docela sílu a schválně příjdu na sraz a přiĎ tam a řekni mi do očí to. A sám píšeš jen parodie na autory tak nemáš co blekotat WiruZ: Já se ti nesměju, možná tvoje dílla jenom nerozumím, já teda spíš asi líp píšu než rozumím. Jestli máš ale pocit že se tvým dílám směju tak se omlouvám Sleeping_beuty: děkuji moc za tip, ale vím co je folklor a moc se mi nelíbí, takže nemáš pravdu že k němu nějak patřím Chroustjazz: doufám, že ti můžu věřit že jsi to myslel vážně.moc děkuju (hlavně za tip) Rowenna: To nestačí, musíme přiložit ruku k dílům a udělat často mnohem víc! Waawe: Děkuju moc za tip, já mám teď pujčenou knížku z knihovny, kde jsou jak se dělají rýmy a nějaký jamby, takže se budu na sobě víc pracovat. Ale zatím mi jde líp můj dosavadní styl, tak sem ten naučený raději zatím nedám. Noe1: Moc děkuju za tip, ale hadů se bojím, takže o nich psát budu jenom kdybych potřeboval vyjadřovat třeba nějakou negatyvní emoci. Ten fanklub by mohl založit jen někdo, komu nevadí, že mám v sobě větší potencijál než on, i když se občas dopustím zatím nějaké malé chyby ve stylistice. měj se hezky Stvn:Děkuji za tip, že mě chápeš, každý píše jenom aby to nikdo nepochopil, a uý mě to pochopí každý, jenom jsou v tkový odkryté formě vidět drobné chybyčky. Snad budu muset i já začít psát trošku nejasnějic Delahaye: Moc děkuji za tip. Hip Hop mě nebaví (asi protože nejsem černoh). Příště mi kritizuj víc k věci formu, nebo co by se dalo napsat jinak mě taky zajímá, někdy dám na radu a dílo pozněním beatrice: Pokud mě neceš brát vážně tak mě ani nečti, takových (zatím) vysměváčků jako ty , tady mám na každé ruce jedenáct, takže asi tak. tp: k tomu se nebudu vůbec vyjadřovat, jsi hloupý Pokud jsem zapoměl odpovědět někomu , kdo o to stál (hlvaně jstli dal tip) tak se ozvěte ale odpovím i když bude chtít i někdo kdo nedal tipa. Prozatím děkuji za kritiky

StvN
31. 05. 2004
Dát tip
Pokud ti jde o tipy a nevadí ti, když jsi jeden z mnoha, piš nejasnějc. Přeju hodně štěstí.

WiruZ
31. 05. 2004
Dát tip
to mas fuck voe.....

Voloďo, teď si mě pěkně nasral. A víš proč? Jseš sice starej recesista a vtipálek, ale jsou témata, ze kterejch se sranda nedělá. Kdyby tu básničku napsal opravdu čtrnáctiletej kluk a myslel jí vážně, tak mu za to dám tip jako hrom, ale protože jsi jí napsal ty, tak tě s ní můžu poslat tak akorát do hajzlu. A to i přesto, že se ti tentokrát povedla dobře vyjádřit dětská naivita, což by možná bylo i hodno ocenění.

Elyn
30. 05. 2004
Dát tip
Vykradači.. dívat se na to takhle mě nenapadlo...

WiruZ
30. 05. 2004
Dát tip
...a voloda se vsem smeje......:)

Hahá chroustající jazzmene, mě by zase, jak ses tvářil, když si psal tu svojí žlutou kritiku.:-) Že by hra začala přesahovat do vyšších úrovní? :-) Mimochodem to, že vykrádám hroby, neznamená, že jsem Voloďa, jak si už delší dobu myslíš. Pozor, sám velký autor by se takovým srovnáním moh urazit.:-)))

darksky
28. 05. 2004
Dát tip
pis hip-hop a budes king milý bože, otče náš zachraň svět, ty na to máš... jou jou jou

Morasten
28. 05. 2004
Dát tip
(Bůh nás má rád i teď) no, dílo mi připadá místama poněkud najivní, ale musim uznat že se moc povedla první půlka, ale potom už nic moc. taky se mi líbí že píšeš "musíme stím začít my" - je fakt, že se nemůžem spolíhat jen na modlitby... díky za avi

Delahaye
28. 05. 2004
Dát tip
To je ono ! Mně furt vrtalo hlavou, co mi to připomíná ! Hip-Hop, to by bylo super ! Black Milk by se jen olízla (ta děvčata) .. :-)) T. + avi

Rowenna
28. 05. 2004
Dát tip
Už jsem začala drbat zvířátka za ouškem, pak přejdu k těm dalším krokům. :-)

Waawe
28. 05. 2004
Dát tip
vůbec nechápu výsměch a některé kritiky , ale to je jedno... báseň samozřejmě není zpracovaná (co se týče rýmů, rytmu atd ) dokonale, ale hlavní pointa a myšlenka je v ní dobře zakomponována... jasně, o tomto tématu by se dalo debatovat hodiny, dny, roky...ale moc lidí si vůbec takové věci neuvědomuje a slepě je přehlíží (bere je jako součást života) což mě dosti mrzí a jsem z toho dost zklamaný...připadá mi, že každý myslí jen a jen na sobe !!! a proto apeluji na všechny...pomahájte, mějte se rádi a tolerujte se navzájem... v míru m. ps : jednoznačný TIP (za výběr důležitého tématu) *

Dero
27. 05. 2004
Dát tip
Tys ďábel, Voloďo ... ;o))))))))

dlhagi
27. 05. 2004
Dát tip
no na hlbsiu kritiku sa sice necitim, ale k veci: s tym rymovanim to vyzera detsky a mozno sa niekto i na celej basni zasmeje. Vaznu temu treba proste nejako odlahcit, to jest moj skromny nazor. Napriklad trosku volnejsim rymom:) Hm? Co ty na to? :) Cim som nechcela povedat ze je to zle..

Voloďa
27. 05. 2004
Dát tip
dlhagi: díky, aspon jsi mi napsal trochu normalnější kritiku narozdil od vissel a dera

dlhagi
27. 05. 2004
Dát tip
no aby sme si neplietli pojmy, tak som zenska:) ale o to nejde:) pozri kritiky musis brat v pohode, v konecnom dosledku 90 percent toho co tu vidis ma ku kritikam daleko:) bez urazky, vazeni... no a ked ti mozem skutocne poradit tak to skus napisat znovu, trosku viac emotivnejsie a menej realisticky. Pokial sam prides na to, aky je rozdiel medzi basnou a basnickou tak budes vediet co ti chcem povedat:) a nakoniec: NIKTO UCENY Z NEBA NESPADOL! :))

Voloďa
27. 05. 2004
Dát tip
Jak to myslís , já uz jsem na písmáku docela dlouho a sám sebe řadím mezi už skoro bardy :((

StvN
27. 05. 2004
Dát tip
Nevím, jestli je to schválně, ale líbí se mi podání na pohled tak závažného tématu. Tady se akorát každý snaží o procítěnost, o hloubku a podobné nesmysly a ty přijdeš a drbeš zvířátka za uchem. Číst o vážných věcech mě nebyví, pokud jsou podány vážně, ale takhle bych snad tu atomovku šel rozmontovat sám. Ty mi na to určitě odpovíš nějakou kravinu, ale to je jedno. Jen mě mrzí, že se tu lidi, kteří se zde pokládají za kapacity, ztrapňují zdánlivým ztrapňováním tebe. Dnes žádné nevyžádané avízo. s tipem

Voloďa
27. 05. 2004
Dát tip
No, rozhodne diky za tipa! Napsal jsem to jak to citim

dlhagi
27. 05. 2004
Dát tip
Cim som nechcela povedat ze je to zle.. Pisem snad v hieroglyfoch? :)

Vio
27. 05. 2004
Dát tip
Jo jo, zlý nepěkný ošklivá svět ;-)

dlhagi
27. 05. 2004
Dát tip
tp: huraaaaaaaaaaa! to si chcel pocut? ? ?

Tybaris
27. 05. 2004
Dát tip
Odpoved' !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

StvN
27. 05. 2004
Dát tip
Pojďme všichni sborem, za tím prvním volem.

Elyn
27. 05. 2004
Dát tip
chrouste - tip ! :) ty ho za ten rozbor zasloužíš.. a Voloďa za to, že nás už tak dlouho vodí za nos...

ulita
27. 05. 2004
Dát tip
jo, přesně tohle jsem dneska potřebovala... slastně se tu protahuju!

Shellinka
27. 05. 2004
Dát tip
Tak tohle snad není možný... Tohle je pro mě báseň s velkým B.

Elyn
27. 05. 2004
Dát tip
uli, třeba tě taky Voloďa podrbe za uchem :))

Shellinka
27. 05. 2004
Dát tip
Musím říct, že zcela bezkonkurenční je verš "děti v africe moc nejí"... To mi tekly slzy, ale doslova. :))

ulita
27. 05. 2004
Dát tip
to v lepším případě...:)

Steven
27. 05. 2004
Dát tip
V atomovém věku do šatlavy.? raději hybernaci pro vrahy, vystřelit k měsíci a po cestě nad Afrikou rozsít trochu jídla...

chikvadrat
27. 05. 2004
Dát tip
střed s realitou, lítos nad ní a touha s ní něco udělat. možná je to naivní, ale to byly z počádku i všechny revoluce... ale ty špatný věci na tomhle světě nám umožňujou radovat se s těch hezkejch (kterejch neni o nic míň).

Noe1
27. 05. 2004
Dát tip
Voloďo, hodně dobrá. Některé verše přímo perly. A je potěšující, že se angažuješ, že tě nezajímá jen ten sex, drogy a rokenrol jako skoro všechny ostatní autory tady. Zasloužíš si *t. Kdybys trošku víc myslel na hady, dal bych ti i dva 8-) PS: Už máš ten svůj klub, chlape?

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru