Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Hřbitovní

31. 05. 2004
3
0
1037

Hrobníkovi Koškoutovi se nelíbilo, že mu v noci vylézají mrtvoly z hrobů a navzájem se očmuchávají, nejeví-li některá z nich známky života. Koškoutovi vadilo, že ráno nacházel pošlapané záhonky okrasných květin a v nich semtam ulomené žebro. Jeho nezbedný synovec navíc neměl lepší zábavu, než po kostlivcích metat nahnilé hrušky. Řekl tedy jednoho dne předákovi umrlců: "Prosím vás, nevylézejte v noci z hrobů a navzájem se neočichávejte, nejeví-li některý z vás známky života, nešlapejte mi po záhoncích okrasných květin a neztrácejte žebra." Další noc seděl synovec na zídce hřbitova a v každé ruce nahnilou hrušku. Seděl tam celou noc a nic. Tak se začal učit a vystudoval ekonomii a politologii. Stal se prezidentem země a při občanských nepokojích byl zastřelen ortodoxním anarchistou. Koškout mu vykopal protekční hrobeček. Poté sklidil úrodu a zavařil hrušky.
Fidla
31. 01. 2006
Dát tip
epesní kompůtek:))*

Naprosto dokonalé!!!!!!!!!!!!!

ondrech
01. 06. 2004
Dát tip
moc tragický, nemám to rád. Ale napsaný je to pěkně, takový neopotrebovany tema...*** tip, ale malo zaslouzenej

Kandelabr
31. 05. 2004
Dát tip
dal bych jiný závěr.od toho tak se začal učit už se mi to nelíbilo. ten začátek ovšem ano :) ale jo, dam ti tip, morbidity se musí podporovat, aby nevyhynuly :)

StvN
31. 05. 2004
Dát tip
Jak stručné.

Tragicus
31. 05. 2004
Dát tip
jak ...? nevim, co na to rici... takova zbytecna povidka

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru