Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Rekonstrukce Písmáka

15. 06. 2004
1
0
9720
Autor
Lasy

nevím, možná jsem měl zvolit jiný název, snažte se jej spíš brát jako podnět k hledání toho nejlepšího . . .

Vzhledem ke vzniknuvšímu Admin klubu bych rád slyšel některé názory a podněty k tomu, co by se na Písmákovy mělo nebo nemělo změnit z hlediska technického, funkční a, dejme tomu, i estetického. Tato diskuze by primárně měla sloužit hlavně pro názory členů klubu a pro Redakci, ale stejně jako Lyryk ani já nepoceňuji "hlas lidu" a doufám, že i zbytek Písmácké obce nezůstane potichu.

 

Protože vím jak dokážeme vášnivě nesouhlasit jeden s druhým, stejně jako jsem si vědom toho, že co člověk, to nápad a názor, rozhodl jsem se sepsat pár bodů, které by mne (z hlediska možných změn na Písmákovi) zajímaly nejvíce.

 

1a) Existuje něco, co na Písmáku rozhodně nechcete měnit z hlediska funkcí, výběru kategorií děl, zadávání díla, editace díla atp.? Jinýmy slovy, co z hlediska uživatele internetové aplikace rozhodně neoželíte?

 

1b) A co naopak považujete za naprostou zbytečnost, kterou vůbec nepoužíváte nebo kterou byste nejraději vyhodili?

 

2) Líbí se Vám grafická stránka Písmáka? Barvy, layout, písmo a dosažitelnost v různých systémech (Mozilla, Opera, Linux, MacOS). Jaké jsou vaše zkušenosti s posledně jmenovanou záležitostí?

 

3) Co sami navrhujete za změny a vylepšení a proč. Co z toho jste schopni zajistit, zprostředkovat nebo jinak zařídít?

 

 

Jak vidno z poslední otázky, jde mi hlavně o to, dobrat se již konečeně nějaké akce a hlavně najít  lidi, kteří budou ochotni a schopni vzít za jeden provaz a skutečně tak Písmák někam posunout.

 

Doufám, že tím Lyrykovy příliš nelezu do zelí, ale tak nějak myslím, že právě pro takovýhle smysl vznikl výše jmenovaný klub.

 

Lasy.


angel1
22. 06. 2004
Dát tip
souhlasím s předřečníkem.Taky jsem si z jiných možností vybrala Písmáka. Jako laický uživatel se můžu vyjádřit jen k vzhledu a přehlednosti-neměnila bych dramaticky nic. Negativně vnímám jenom tu roztříštěnost sil-viz ty různé kluby na podporu Písmáka.Je tu hodně silných osobností, které se nechtějí vzájemně podřídit. Aby se nestalo, že tyhle snahy a aktivity, byť s dobrým úmyslem, jeden čehý druhý hot, spíš poškodí než pomůžou.

WiruZ
17. 06. 2004
Dát tip
necetl jsem celou diskuzi, takze nevim jestli se neopakuju, ale ohledne dosazitelnosti systemu..... mam par pripominek k mozille firefox......obcas to docela v ni hapruje, parkarat sem se pri zmene dila dostal do uplne ciziho nicku... dost mi vadi, ze kdyz vkladam dilko tak mi vubec nefungujou polozky na zmenu pisma (velikost, styl, atd)....nefunguje ani graficke zpracovani del....mozna by se jeste neco naslo..nekterym vyvolenym, kteri dle meho tak nejak by mohli vedet kde je kamen urazu davam avi.....

Dero
17. 06. 2004
Dát tip
WiruZ: Mozilla (a verze Firefox obvzlášť) je na tom tak různě s podporou DHTML a JavaScriptu ... tenhle web naprosto bez problémů jede pouze v IE4.0+ a odvislých ... Každopádně se eviduje a popřípadě se bude řešit hledisko kompatibility, pakliže Lyryk pustí do kódu další programátory. Jinak musíš urgovat Lyryka samotného. ;o)

dismorphia
16. 06. 2004
Dát tip
já jen k podobě Písmáka - jak řekla El, Dero a já nevím kdo.. hezký omalovánky jsou to... takže, proboha, ať zvostanóu!

Dero
16. 06. 2004
Dát tip
Dotek: Bylo by to možné, stačí navrhnout CSS layout s absolutním pozicováním ... ale současné řešení (frameset) je nejjednodušší a nejpodporovanější ve všech možných prohlížečích. I když přiznávám, že mi jako webdesignerovi taky naskakuje husí kůže, když to vidím ... ;o)

Paranoicus
16. 06. 2004
Dát tip

1a: rozhodně bych nechtěl měnit možnost čtení, kritiky a publikování.

1b: Jinak by se dalo změnit snad všechno; od doslova příšerného menu (zpočátku jsem z něj dostával tik), vlezlého DHTML editoru (který sežvýká a k nepoznání přerovná kdeco, ale zejména se nedá obejít v případě, když chce autor ve svém dílku změnit třeba jedinou čárku), o framesetech už se zmínili jiní ... rozhodně bych ovšem zrušil CHAT!!! Serverů k pokecu je snad dost, ne?

2: Grafika nic moc, ale svůj účel plní, tak co.

3: Vzhledem k nepřátelským reakcím na avíza na straně jedné a nutnosti procházet staré diskuse, z nichž avíza nepřicházejí, by docela bodlo něco jako automatické zasílání avíz. Kdo by chctěl avíza z nějaké diskuse, zaškrtl by nějaké cosi, a dostal by avízo po každém dalším příspěvku. Když by ho to přestalo bavit, jednoduše by to nějaké cosi zas odškrtl ...
Dále by se hodila možnost smazat svůj vlastní příspěvek do diskuse, možnost náhledu před vložením by též nebyla na škodu ...

Paranoicus Maximus je (až na další) programátor orientující se na databáze (a weby), znalostí PHP disponuje. Rozhodně ale nechce na potkání ukazovat svůj ksicht a riskovat odhalení své skutečné identity.


papouch
16. 06. 2004
Dát tip
Paranoik.: ...bych zrušil chat... ŠIBE TI ??????!!?!!! :-(((

papouch
16. 06. 2004
Dát tip
Naopak, rád bych, aby pokec fungoval spolehlivě, nepadal a nekradl věty.

Paranoicus
16. 06. 2004
Dát tip
papouch: Jo, asi mi šibe. Už mlčím.

papouch
16. 06. 2004
Dát tip
Paranoi.: ...no proto!! :-))) protože kdyby se zrušil Pokec, tak by bylo hooodně lidiček neščastnejch... Pokec MÁ své opodstatnění, --...-- bylo by to na delší plamennou obhajovací řeč! :-)

Elyn
16. 06. 2004
Dát tip
jo, pokec je jediný spojení s písmákama, když jsi najednou anonym :) A já si tam domluvila hezkej výlet s rebeccou, takže, nedám dopustit :))

Lyryk
16. 06. 2004
Dát tip
No asi bych měl také přidat svou trošku do mlýna .-) 1) změna grafického vzhledu - to je velmi riskantní krok, nejsem jeho příznivcem, ale ani úplným odpůrcem; asi bych musel vidět konkrétní návrh, abych mohl o takové změně vůbec uvažovat; grafický nevzhled je součástí "legendy Písmák" a drastická modernizace by mohla vést k přehlušení původního smyslu Písmáka; 2) Chat v žádném případě nezruším .-) 3) Aréna ještě nabyde nového smyslu; již jsem avizoval, že chystám ještě jednu odbornější redakci a ta bude využívat vlastností Arény; navíc by nebylo účelné rušit něco, co nikomu nijak neškodí; 4) na systému avíz se momentálně pracuje, ale obávám se, že výsledek bude kompromisem ideálu a původního založení systému kódu, které se nekryjí .-)) to je překvapení, což ?.-))); 5) náhled na publikované dílo by se hodil; zde je několik problémů - funkce zápisu díla na server je napsána v původním Perlu, zbavit se těchto skriptů je moje prvořadá starost, ale není to pro mne jednoduché, protože jsem Perl nikdy neprovozoval; publikační editor bude na řadě hned po avízech, nové redakci a modernizaci pošty .-) také jsem toho názoru, že grafické limity a složitost publikování jsou nyní slabinou Písmáka; 6) doufám, že jsem na nic podstatného řečeného výše nezapomněl; jen poslední poznámka ke stabilitě Písmáka a k možnostem řešení; na společném stroji mySql je nyní asi 50 projektů, které se bohužel vzájemně ovlivňují při nepravidelném vytížení uživateli; v zásadě jsou dvě řešení: a) optimalizace k´du a databáze Písmáka - to je jistě lákavá možnost, ale bylo by nutné zažít např. od toho, že uživatelský nick je ve struktuře databáze klíčovým textovým polem, důsledky si jistě dovedete představit, kolik práce v kódu to může představovat; b) koupit vlastní server a mít na stroji databáze jen omezené množství vlastních projektů - cena v dosahu cca 25 tis Kč a 2 tis. měsíčně za obstojné připojení; k této variantě se kloním já a budu vděčný za odborné názory; Smůla obou těchto variant je, že momentálně nemám dostatek času ani peněz k jejich urychlené realizaci. Není jednoduché rozhodnutí pustit do kódu Písmáka dalšího programátora - svého času o tom uvažoval i Olda, alenaštěstí to neudělal. Tehdejší zájemce Endif se po názorové roztržce se mnou vydal programovat Literru. I na takové věci musím bohužel myslet. Každý návrh, který pomůže řešení těchto otázek budu zvažovat. Zatím všem dík.

Dero
16. 06. 2004
Dát tip
Lyryk: ad 1) Ne, design je už folklórem, já bych do něj příliš nezasahoval. ;o) 2) souhlas 3) skvěle ;o) 4) hmm ... avíza by chtěla hodně modernizovat a kompromis v tomto případě bude asi zajímavý... uvidíme. 5) asi by to chtělo zjednoduššit; co se pošty týče, jsem pro všemi dvaceti; práce se zprávami je velmi, velmi nesťastně řešená a měl bych zopár návrhů, jak poštu řešit elegantně a přehledně. 6) uživatelský nick je ve struktuře databáze klíčovým textovým polem -- já si to myslel, primary key jako textfield jsem už ale dlouho nikde neviděl ... ;o)) Na server bychom se možná i časem složili, ale co to připojení ...

Rowenna
16. 06. 2004
Dát tip
Jo, myslím, že by bylo načase uvažovat o určitém příspěvku uživatelů na provoz Písmáka. Dobrovolném - pokud by byl zájem.

Dotek
16. 06. 2004
Dát tip
Dero, rámy teď poskytují funkčnost chatu. Takže by se mělo uvažovat alespoň o verzi XHTML Frameset a pár rámů ubrat.

Dero
16. 06. 2004
Dát tip
Dotek: S tím souhlasím.

Lyryk
16. 06. 2004
Dát tip
Parricida: Redaktoři nemají žádné pravomoci mimo Výběr .-)))

Lasy
16. 06. 2004
Dát tip
Já jsem v soukromé korespondenci s Lyrykem také nadhazoval nějakou Písmáckou peněžní sbírku, ale je tu jedna věc, která tomu trochu brání - Písmák jako takový je soukromým majetkem jedné jediné osoby. Jinak co se týče té databáze a Perlovských skriptů - doporučuji nic nepředělávat. Je jednodušší to znovu a lépe naprogramovat než modernizovat již zaběhlý a v mnoha ohledech nešťastně napsaný systém. Alespoň to jsou moje zkušenosti z oboru. O dopadu na funkčnost Písmáka a zachování dat v něm ani nemluvě. To samo o sobě představuje asi největší problém. Lasy.

Lyryk
16. 06. 2004
Dát tip
Myslím, že peněžní sbírku můžeme snadno uspořádat pod veřejnou kontrolou, neboť jsme k tomu účelu v minulosti zřídili občanské sdružení, které by ovšem chtělo novou krev a zmodernizovat .-) Sdružení má svůj účet eBance a dokonce je pro internet transparentní, jenomže takové vymoženosti prostě nějak nevyužíváme .-))) já jako majitel Písmáka mohu být těžko hybnou silou sdružení, protože bych zakládal na jeho nevěrohodnost...

Lasy
16. 06. 2004
Dát tip
Jasný. O tomhle je přesně třeba hovořit. Možná by se mělo kolem sdružení dít víc a více o něm mluvit, agitovat a dělat reklamu :) Ne, vážně, neber to jako výtku lakomého nedůvěřivce, pokud bude sbírka vyhlášená, budu jedním z prvních, kdo (dle aktuálních možností) rád přispěje . . . Lasy

Elyn
16. 06. 2004
Dát tip
a je to tady, já musím teď pryč, ale nezapomeňte na mě :))

Rowenna
16. 06. 2004
Dát tip
Určitě by to chtělo sdružení "Písmák" oživit, resuscitovat - odmumifikovat. Koukla jsem - jak to teď vypadá - to asi není stávající stav - nebo jestli je, tak je polozdechlý. :-) Nebo - pokud je problém, vytvořit nové sdružení.

Lyryk
16. 06. 2004
Dát tip
No, ono se to s tím sdružením má tak: pokud se oživí, bude asi možné mít na mě větší vliv, urychlí se tím rekonstrukce Písmáka, pokud ne a zůstane-li všechno v mé režii, bude všechno pomalejší, ale radikálnější .-))))) je to tak trochu souboj s časem - jen pro zajímavost: za poslední měsíc přibylo přes 300 nových uživatelů... to je více, než 100% nárůst;

Armand
16. 06. 2004
Dát tip
Lasy: Layout je trademark Písmáka.. měnit ho je jako chtít po Rolls Royce aby se oblékl do módního šatu současných automobilek. Rolls poznáš na první pohled a jeho zdánlivě "zastaralý" design, je jeho "národním pokladem" Lyryk: osobně jsem zvědav na vývoj ve stále se rozrůstajícím redaktorském kotli :) (btw. k téhle zmínce mě přivedla tvá zmínka o oživení Areny. Arenu sám vnímám jako přežitek, ale pokud se podaří ji oživit, proč ne) :) jinak: Mám dojem, že klubů na podporu Písmáka tu je až nějak moc. .-) Příklad: klub Novy Pismak, klub Renesance Písmáka ... Renesance má dokonce téměř na vlas stejné poslání jako Admin klub. ? ptám se: co přinese, nebo má přinést Admin klub nového nebo jiného než ty dva mnou uváděné? avi

Lasy
15. 06. 2004
Dát tip
A jako autor diskuze půjdu příkladem. 1a) Osobně tady nic nemám tak moc oblíbeného, že bych to neoželel, ale abych odpověděl na svou vlastní otázku, tak myslím, že třeba systém zadávání a tím i řazení děl tak jak je nastolen teď je celkem prověřen a funkční. Rozhodně bych ponechal systém tipů a výběru, jen bych možná určil limit tipů na den nebo na týden nebo podle počtu vlastních tipů, protože občas mám pocit, že hodnota tipu někdy padá směrem dolů, právě mírou jejich rozdávání z různých důvodů mimoliterárních. 2a) Je toho víc, ale v kostce - skoro zbytečná mi připadá Aréna, protože tak jak je teď ji takřka nikdo nepoužívá. Je dobrý nápad mít část Písmáka, kde se může používat skutečně ostrá kritika na výslovné přání autora, ale myslím, že je tato skutečnost obecně ignorována a Aréna tak pozbývá (více či méně) smyslu. 3) Tady je to horší. Jsem si plně vědom toho, že teď jdu s klackem na mamuta, ale já bych rozhodně hodně stál o to, aby se právě grafický layout posunul někam směrekm blíže k 21. století. Olda bez všech skrupulí vytvořil naprosto výborný a na svou dobu i jedinečný NEPLACENÝ projekt, ale dnes je právě layout Písmáka dost pozadu. Stejně jako použití framesetu atp. O tomhle bych raději podiskutoval v dalších částech našeho snažení se o vylepšení serveru. Ale rozhodně bych nepodceňoval vizáž a celkový dojem, který Písmák budí. 4) Mnou navrhované nejžhavější změny tedy jsou: I) Vylepšit Písmáka v grafickém smyslu. II) Najít a opravit tu strašlivou chybu v databázi, která způsobuje občasnou nefunkčnost systému. Grafiku jsem schopen navrhnout či nějakým způsobem společně s dalšíma jednotlivcema z oboru webdesignu dát do kupy. Co se týče databáze, myslím, že po nahlédnutí do logů a bližším prozkoumání chyb také (společně s kolegou - odborníkem na Linux). Lasy.

Dero
15. 06. 2004
Dát tip
Inu takže. Můj názor - Lyrykovi lezeš do zelí docela solidně, ale budiž. ad 1a) limit tipů/výběrů - OK, souhlasím. ad 2a) aréna - nerušit, třeba já se jí řídím ad 3a) taky jsem o tom přemýšlel a zjistil jsem, že jsem na soušasný vzhled písmáka fixován a jiný by se mi nelíbil, tudíž navrhuji udělat alterdesign, který by šel nastavit, ale výchozí vzhled bych ponechal (či naopak, udělal nový design a výchozímu bych ponechal možnost jeho zapnutí). Grafiku jsem schopen navrhnout - věnuji se webdesignu a grafickým pracím (reference podle potřeby dodám). Co se programování týče, rád přiložím ruku k dílu (ovládám HTML, XHTML, DHTML, JS, VBS, PHP, ASP, SQL, CSS, CSS2, XML a XPath základy, ActionScript a další ...) Asi tak ... v nejbližších dnech budu doufám mluvit s Lyrykem, takže uvidíme ...

Dotek
15. 06. 2004
Dát tip
Dero zapomněl jsi na XDHTML, JavaScript rozdělit na ten od Netscape a Microsoftu, případně ECMAScript, samozřejmě s uvedením verzí :-) Musel jsem si rýpnout, když jsme viděl jak rozděluješ své znalosti v CSS na verzi 1 a 2 :-)

Lasy
15. 06. 2004
Dát tip
Dero: "Můj názor - Lyrykovi lezeš do zelí docela solidně, ale budiž. " Lezu, ale měl jsem pocit, že právě proto udělal tenhle klub a vyzval v něm k akci lidi, kteří se chtějí zapojit. Takže myslím, že mu lezu do zelí pozitivně . . Pokud ne - a Lyryk v tomto smyslu zareaguje - smažo tohle dílo a omluvím se . . . Lasy

Dero
15. 06. 2004
Dát tip
Dotek: Recese od chvíle, kdy si jeden zákazník vyžádal seznam technologií a když jsem uvedl jen CSS, tak se s nevinným obličejem zeptal: "A dvojkovou verzi neumíte? ;o)" Až se mne někdo zeptá, esli umím i JScript, když už umím ten JavaScript, tak budu uvádět i ten ... ;o))) Lasy: Dobrá, vždyt vlastně o nic nejde. ;o))

Lyryk
15. 06. 2004
Dát tip
nic mazat nebudu .-))) je třeba mi trochu lézt do zelí, neboť jsem pomalý jak lenochod .-)))

Elyn
15. 06. 2004
Dát tip
popřemýšlím a ještě připíšu, ale: - jsem fixovaná jak na modrou barvu, tak na jednoduchost, přehlednost a velká písmenka v odkazech.. Jsou to takový omalovánky nebo pohádková knížka .. prostě, takhle jsem tu zabydlená a proto mi třeba "štíhlolinková" Literra, byť v x barvách, nevyhovuje :) Takže - tak jak Dero v tomhle..:) - arénu nevyužívám - tedy - ne vědomě :) a stejně tak Nový seznam děl, ale to je diskuze jinde.. - Jinak - přimlouvám se za nějakou pojistku při mazání avíz, už jsem si několikrát místo označených avíz smazala úplně všechna, protože jsem v rychlosti klikla myší drobet vedle a bylo vymalováno.. - bylo by fajn, kdyby se rozchodil "Písmák domů" a daly se třeba takhle stahovat a archivovat i zprávy.. - s typy písma, barvami a jinými nastaveními jsem spokojená, jen mě ještě napadá, kdyby se tak dalo vidět, jak bude vypadat konečné dílo - ještě před odesláním, bylo by to taky fajn :) - Ohledně dosažitelnosti v jiných systémech nemůžu sloužit - co se týče programování, tak vám můžu tak jedině držet palce, protože moje doba - statických HTML stránek - už minula :))) - prostě - jsem pro co největší přehlednost a jednoduchost Písmáka, páč až budu stará, tak..:))) jinak - zdravím lenochoda a ptám se - co server? :)

Jo, já bych byl pro totální rekonstrukci. Myšlenka arény je v zásadě dobrá, ale tak jak je to koncipováno teď, je to k ničemu. Vzhled je retro (docela se mi ekluje třeba to, jak to modré pozadí pod písmenky vlevo leze do toho ornamentu. Ten se mi koneckonců ekluje taky :o)), jsem pro modernu. Jsem pro vyhlásit jakýsi konkurz, kdy by ti, co mají zájem a cítí se, mohli navrhovat jak strukturu tak vzhled tak funkce. A ostatní jim mohou jejich návrhy strhat, že. :o)) Omezení tipů - nejsem 100% přesvědčen, ale spíš ano. Možná bych udělal něco jako sekce - poezie, próza, kritika, publicistika atd. a člověk by si to dle svého cítění nastavil v profilu, takže na jeho stránce by se mu přednostně zobrazovala díla, ke kterým inklinuje. Pak bych "zatočil" s redakcí. Současný systém považuji spíš za takovou legraci než cokoli jiného. Navrhoval bych pro tvorbu redakce následující: Za prvé bych tu myšlenku spojil s tím vytvořením sekcí. Každá sekce by měla svou redakci. Počet redaktorů by rozhodně měl být omezen (já bych řek tak 5 - víc ne). Redaktoři by měli omezen počet výběrů (na měsíc)! A jak je vybírat? Pro každou sekci vybrat namátkou jedno dílo. A každý, kdo by měl zájem působit v redakci, by napsal kritiku. A veřejnost by hodnotila. Pořád to sice není dokonalý systém, ale myslím si, že většina zdejšího osazenstva je schopna rozlišit dobrou kritiku od špatné, tudíž by to mohlo fachčit. Jo - a redaktor, který by za měsíc nevyčerpal svůj limit, by dostal "černý puntík". Za určitý počet černých puntíků by byl vyhazov za pasivitu a místo by bylo nabídnuto dalšímu kanditátovi. Jo - a každý redakce by si zvolila svého šéfa, který by rovněž měl právo kohokoliv z redakce vyhodit - třeba za to, že dává véčka a nepíše k nim kritiky, nebo že někomu nekriticky nadržuje apod. Tož tak. Jsem zvědav, zda k nějaké pěrestrojce dojde a zda bude úspěšná :o)))

byl bych pro co největší zaslouženost pojmenováním písmák to není člověk kudy kam takže bych uvítal sofii hlad a možnost být nasycen takřka holý idealismus

Dotek
15. 06. 2004
Dát tip
Dero: Takové zákazníky fakt nezávidím, ale přiznám se, že když jsem se ucházel o zaměstnání o které jsem neměl zájem (doporučenka z pracáku), uváděl jsem u svých zalostí mimo jiné i: MySQL, SQL, DML, DCL :-) Zabralo to, nevzali mě :-)

Dero
15. 06. 2004
Dát tip
Dotek: Vidíš ... to mě ni nenapadlo ... ;o)) To by bylo zkratek ... ;o))) Třebas HTML 4.0; HTML 4.1 Strict; HTML 4.1 Transitional; HTML 4.1 Frameset; XHTML 1.0 Strict; XHTML 1.0 Transitional ... XHTML 1.1 Transitional .... ;o))) To všechno ovládám ... a ještě mnohem víc. ;o)))

StvN
15. 06. 2004
Dát tip
S písmákem jsem spokojen a kdyby se měla měnit grafika, asi bych odešel. Kdo si myslí, že staré je zároveň špatné, je u mě hlupák.

Dero, a co COM, DCOM, .NET, C#, SOAP, SIP, SIMPLE :o))

Dero
15. 06. 2004
Dát tip
Igor: C & VB.NET trochu; C Hash trochu, COM & DCOM ;o))); Polívka ne; SIP ne; SIMPLE ne; Ale zato CGI trochu ... ;o))) A taky DOM ... ale to ě specifikace ... mi jen tak napadla u toho COM ... ;o)) Já tady louskám The Superstring Theory ... ;o))

Delahaye
15. 06. 2004
Dát tip
Konečně diskuze o něčem smysluplném ! Ale fakt. K "rekonstrukci" : Už dlouho mi osobně chybí (nebo jsem dosud neobjevil, jak na to - v tom případě, please, help me) možnost zadat : např . VŠECHNA DÍLA od 01-01-2002 až 30-01-2002. Zatím jsem se vůbec nedoklikal ke kýženému ... a fakt bych o to stál. Prostě se chci sám probrouzdávat historií a doufat ve svou šťastnou hvězdu, že mi neuknikne žádný malý poklad .. :-) Díky za zprávu a držím Lasymu i Lyrykovi palec ..

Lasy
15. 06. 2004
Dát tip
Jen jsem chtěl poprosit - jako autorovi mi nemusíte posílat avíza :o) A Dero s Induchem - nemam nic proti diskuzi na tema zabavne PC zkratky v nichz se orientuji, jen poprosim o vetsi miru zachovani tematu . . . Diky, Lasy.

Delahaye
15. 06. 2004
Dát tip
Hele, teď vypadám jako jouda ! :-)) Ale já Ti avi fakt neposílal - jsemť chytrý hoch !! Pokud jsi ho dostal, tak je cosi shnilého ve státě dánském .. :-))

Lasy
15. 06. 2004
Dát tip
Ne, to jsem jouda já - nadávám a sám posílám aniž bych měl . . . Lasy.

Lasy - móóóc promiň :o) To my jen tak, aby řeč nestála...

každý program někam směřuje...přinejmenším ke zdárnému konci co tak vychytat chyby... navrhuji témata: 1) vyladit popř. zvýšit komfort klienta 2) vychytat chybičky (takhle to vyzerá , že všetko ozaj v pohodě) TE-chni-cky

Dotek
15. 06. 2004
Dát tip
Bylo by možné řešit Písmáka efektivně bez rámů? Jsou ty rámy nutné? Bylo by možné se bez nich obejít?

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru