Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Bez inspirace

06. 07. 2004
5
0
6521
Autor
Arienalia

Absolutně MIMO-dílko! Nemá to nic společného s poetikou jiných mých děl. Snad to ani za to přečtení nestojí.. taková tvůrčí krize :-))

 

Ten otravný tikot už mi pěkně češe nervy..

            Zažili jste někdy ten pocit absolutního zmatení, kdy mlčky sedíte nad netknutým papírem a civíte do prázdna zcela vyvedeni z míry, asi tak jako dítě před výlohou cukrárny? Nevíte, nad čím dumáte. Vlastně si ani nejste jisti, jestli vůbec přemýšlíte. Jen se vás jímá takový vlezlý dojem, že byste měli NĚCO udělat..

            Snad mi rozumíte, možná nemáte ponětí, o čem se tu rozepisuji, ale má-li to být má úvaha, pak se tedy já sama nořím do hlubin vlastní mysli, abych nalezla vysvětlení, které vám třeba ve finále nemusí vůbec nic říct. Upřímně, nevyrve mi žíly, pokud se tak stane. Je to přece jen MOJE úvaha..

            Tik sem, tik tam.. že do toho neustálého běhu mají hodiny vůbec chuť..

           

Skvělé, tak si právě začínám motat tužku do vlasů. Ještě aby to dopadlo jako nedávno, kdy jsem si musela elegantně vpletenou psací potřebu ustřihnout i s celým pramenem..

 

Ajé, bude pršet.. Tak to vidíte, myšlenky utíkají různými směry, samozřejmě úplně odlišnými, než jakými bych si přála.

Až přejdu do fáze „sebe-zamyšlení“, zastřelte mě!

 

Někdy se mi zdá, že jsem prostě vykolejená. Jako by nevědomé tělíčko někdo vyšoupl z vlaku běžného života a jemu hodnou chvíli trvalo, než si domyslí, že by pravděpodobně mělo nasadit tempo a sprintovat za ním.

 

Konec dřeva v ústech, úžasné..

 

V tomhle momentu si začnu vybavovat, na co jsem pravděpodobně zapomněla, nebo naopak na co bych měla zapomenout. Ať pátrám, jak pátrám, NIKDE nic. Myslím, že to je jediná věc, v níž si mohu gratulovat. Dokážu ztratit paměť lusknutím zraněného srdíčka. Tolik zrádců, tolik bolesti, všechno je v mlze kdesi za mnou. Slunečním svitem jsou orámovány jen některé postavy nedaleko. Vlastně bych měla být šťastná, ale tak nějak nevím, co to slovo obnáší. No a přiznejme si, kdo ví? Definujte štěstí! Subjektivní pocit optimisty před tím, než přijde na to, že je vlastně pesimistou. Dojem radostného proplouvání životem, než vám zase někdo ukázkově podrazí nohy. To už jsme viděli. Rozhodně - mluvit o štěstí je jako pět žalmy na matematiku. I když, přiznám se, znám pár šílenců, kteří by toho byli schopni.

 

Výborně, prsty už si dupou do rytmu španělského pochodu..

 

Co že jsem to vlastně chtěla udělat? Jistě, vyhodit pár starých fotek, vymazat několik souborů, napsat nějaký ten řádek.. napsat.. jak tak koukám, pořád můj technicky bělený papír nekřižuje absolutně NIC..

 

  Právě si začínám masírovat čelo. To je tedy vrchol, dámy a pánové! V tuto chvíli se na sebe začínám neskrytě zlobit!!!

Proč nejsem, krucinál, schopná napsat ani slovíčko? Protože neprožívám žádnou dramatickou krizi jako vždycky? Či protože mě momentálně nikdo nepodráží?

Nebo že bych.. nedej bože.. byla BEZ INSPIRACE..??

 


petr(angel)
16. 08. 2004
Dát tip
zajimave popsana atmosfera/pocity-nepocity (jen tak naokraj proc tomu jednou rikas povidka a jendou uvaha(Bez inspirace/takova normalni dovolena))

Arienalia
16. 08. 2004
Dát tip
petr(angel): Ani nevím.. :-)

KikiRiki
02. 08. 2004
Dát tip
Dítě u cukrářské výlohy si je zcela jistě vědomo toho, že přemýslí nad nějakou sladkostí - tedy jako příklad nevědomosti se mi to tam příliš nehodí. Tužka zakousnutá do kštice je opravdu zlotřilá patálie.. nejednou sem jí zakusil :o) Štěstí = zaslepenost, snad až omezenost; hubitel tvořivosti; v případě probíhajícího prožívání štěstí je i jistotou horších zítřků. Proto je hloupé pachtit se za štěstím. Sázím na spokojenost - ta může setrvat i v dobách rmutných a smutných. Jináč tvou "Bez inspiraci" hodnotím kladně.. musím.. jelikož mě to vyburcovalo k pár řádkům:o) Tedy nějaká alespoň popichujicí hodnota se tam skrývá. alohA

Arienalia
02. 08. 2004
Dát tip
KikiRiki: Tak to jsem ráda :-) Děkuji, měj se pěkně

Arienalia
31. 07. 2004
Dát tip
Lúmenn: Jj.. :-)

Lúmenn
30. 07. 2004
Dát tip
Znám to znám.....

RadeX
23. 07. 2004
Dát tip
Ještě dodatečná omluva/oprava: Já su ostuda, Múza se samozřejmě píše s čárkou, né kroužkovaně. Brrr, vypadá to s tím kroužkem strašně, pardon. ;-) Arienalia: Neboj, ona se vrátí. Všude dobře, doma nejlíp. :-)

Arienalia
23. 07. 2004
Dát tip
RadeX: To nic. No... uvidíme :-)))

RadeX
22. 07. 2004
Dát tip
Hezky napsané. Jsem se průběžně těšil, co všechno ještě budeš mimoděk provádět.. :-) ..co třeba nehtíky okousnout? ;-) Jo a tomu co popisuješ, říkám "že Můza není doma". A zatím se mi osvědčilo jediné - počkat, až se vrátí z dovolené. Bude pěkně odpočatá a plná elánu se zas do něčeho pustit. :-) *tip

Arienalia
22. 07. 2004
Dát tip
RadeX: Ta moje tam někde zůstala :-D A nehtíky nekoušu (což je asi jeden z mála zlozvyků, které ještě neprovádím ;-) ) Děkuji!

Elemmírë
21. 07. 2004
Dát tip
Ari: já kdyžnejsem schopen nic napsat tak nic jednoduše nepíšu :-) Araději si pustím film nebo jdu ven :-P hehe

Arienalia
21. 07. 2004
Dát tip
Eli: Jsem tvůrčí typ ;-P

Narriel
08. 07. 2004
Dát tip
Ari : Tak mi ukaž, jaká si a nebudu muset soudit podle ostatních... ;-) A nemáš zač :-)

Arienalia
08. 07. 2004
Dát tip
Narriel: "Co nemá žádné tajemství, nemá ani žádné kouzlo." ;-)

Narriel
07. 07. 2004
Dát tip
Hmm...Tak nějak mi to připomělo náš poslední rozhovor...Možná, že jsem neměla pravdu, když se tak dívám na to cos tu napsala... ...A tím jsem radši, Dvojčátko :-)) BTW taky koušu tužky a motám si je do vlasů...Když jsem je ještě měla po zadek, nosila sem je dokonce jakožto "dohromadydržiče" drdolů :-)) Moc se mi to líbí...Jednoznačně TIP ;-)

Arienalia
07. 07. 2004
Dát tip
Narriel: Soudíš podle toho, jak mě vidí ostatní, ne jaká jsem - to bude ta chyba :-) Taky??? Tak to je, Dvojčátko, teda trefa! :-) Děkujuuuuuuu!!!

Elyn
06. 07. 2004
Dát tip
nojo, už to tak bude... :) pozor na ty vlasy :)

Arienalia
06. 07. 2004
Dát tip
Elyn: Nj.. dám ;-)

Dokud neskáčeš pod auta, nebo z paneláků, je to ještě dobrý :o)

Arienalia
06. 07. 2004
Dát tip
www_Terra_cz: Ještě něco do krámu :-D Díky!

vesuvanka
06. 07. 2004
Dát tip
Se zájmem jsem si přečetla Tvoji úvahu. Někdy člověk opravdu jjakoby ztratí inspiraci - najednou ho nic nenapadá a tolik by chtěl něco napsat... Mně se to už také stalo, teď něco podobného prožívám i s mojí další zálibou - malováním - chci něco namalovat a teď uvažuji co - skálu, motýla, květinu, strom, horu, krajinu... Zjistila jsem sama na sobě, že je lépe se tím netrápit a nezkoušet se násilím přemáhat a nutit k psaní nebo jiné tvůrčí činnosti. Spíše vyčkávat, pozorovat své pocity - doslova čekat, až to zajiskří - a až se to stane, přiložit polínko, aby se to rozhořelo... Když si ale řeknu - tak a teď musím něco napsat, ono to zrovna nejde. Neboj se, inspirace určitě přijde a já Ti ji moc přeji - no a za hezky zpracované téma úvahy dávám tip

Zbyhoň
06. 07. 2004
Dát tip
Tahle nepříliš hluboká kritika bude pozitivní, takže ji snad skousneš. To je známý pocit…nepříjemně napjatá prázdnota… Akorát si ten popis protiřečí s tím, že jsi něco napsala, a pěkně. Ať už jsi tu náladu při psaní prožívala nebo ne, líbilo. Tip.

Arienalia
06. 07. 2004
Dát tip
vesuvanka: Máš pravdu.. ale občas ti to prostě nedá. Ta chuť něco napsat je silnější.. Ale máš stoprocentně pravdu! Děkuji za kritiku i tip! Zbyhoň: Nevím, jak moc pěkně, ale aspoň něco tedy, pravda. Jsem ráda, že líbilo :-) Děkuji mnohokráte

Vecernice
06. 07. 2004
Dát tip
Tva uvaha se mi zda naprosto perfektni...a zvlastni skusenosti, vetsinou nejvetsi perly vzniknou z autentickych del, kdy si opravdu na nic nehrajes a vlastne se vubec nesnazis, pouze reflektujes skutecnost takovou jaka je. Gratujulu, ver mi vim to, podari se to jen malokomu a jen jednou za cas!! Tip jejda ted jsem si precetla ze nestojis o hlubsi kritiku tak promin.... :-))

Arienalia
06. 07. 2004
Dát tip
Vecernice: Ne ne, v pohodě :-) Děkuji za tvá slova :-)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru