Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Tajné povolání

06. 07. 2004
5
0
1409
Autor
fizi

omlouvám se za chyby. Vlastně tohle celé zjištění je jedna velká omluva

 

Klid, mír, tempo lesa a starých kamenů je nezapomenutelné.

O to horší je návrat domů.

Tempo žijícího města je strašně rychlé – šok je veliký.


OBOJKÁŘKA


Jsem holka jako každá jiná, spíš obyčejnější jak rozumem tak zjevem. Vždy ošklivé kačátko.

Před několika lety mi bylo, aniž bych to věděla, nabídnuto takové tajné neplacené zaměstnaní. Ta nabídka byla skrytá, takže jsem jí nevědomky přijala. No neplacená, je placená energii a dary moudrosti. Dnes když píšu tyto řádky mi někdo otevřel oko ( opět ) a dal zase smysl kousku mého jednání. Dnes vím, že jsem přijala místo Obojkářky.


Dnes mám místnost ve své skromném paláci, kde musím trávit nějaký čas spravováním svých nashromážděných obojků. Ze začátku mi to dělalo strašně velkou radost, dnes jak kdy. Někdy hra, někdy zlost, ale ve všech případech bolest.


Nasazuji obojky krásné i obyčejné, zdobené i strohé podle přání a libosti. Většinou, ale nerozhoduji Já o tom kdo se nechá okroužkovat, ale cítím to. Mám obojky pro draky a dráčky různých velikostí i stáří, dále i pro jinou zvířenu.


Bolí to když vidíte, že i s varováním kroužkujete někoho tak velkého jako třeba draka. Ale o to víc bolí když vidíte časem jak je nešťastný. Sejmout obojek ? Ne, to už vy udělat nemůžete pravidla jsou jasná. Varovat a pokud souhlasí může si z toho pomoc zase pouze jen on. A pak další bolest když shodí nenávistí k vám kroužek, který ho spoutával. Maličká radost přichází ve chvíly, kdy vidíte, že je svobodný a šťastný. Moc takové radosti jsem nezažila.


Díky tomu, že už vím o tomhle všem - omlouvám se všem, kterým jsem ublížila nebo ublížím tímto způsobem. Veřte, nejsem jediná obojkářka. Myslím, že ve své podstatě se ke všem svým obětím chovám jak nejlépe dovedu. Prosím - mějte se na pozoru.


fizi
13. 12. 2004
Dát tip
lidi musim rict ze za posledni tri mesice jsem nenasadila jediny dalsi uspech :-)

Milly
08. 12. 2004
Dát tip
Pro mě dobře dvojsmyslné, mám dojem, že chápu... Pro mě bývá těžký zbavit se obojku..... I když obojky máme různé Znám obojkáře !!!!!!!!!!! -t-

Aaria
09. 09. 2004
Dát tip
Nemám, co bych dodala, protože tu husí kůži ti ukázat nemohu a slova jen kazí dojem (a přesto jsem jich spousty napsala). Arai

Sunmoon
14. 07. 2004
Dát tip
má milá přítelkyně, částečně Ti rozumím, částečně se v té metafoře trošku ztrácím a tak doufám, že si brzy popovídáme z oka do oka a já pochopím... Ne, já od Tebe žádnou ozdůbku nemám, možná o to Tě mám radši... Drusada: kus veliké pravdy...

Drusada
12. 07. 2004
Dát tip
každý je zodpovědný za svou růži (Malý princ),za to,co k sobě připoutá (a komu nasadí obojek...)

Elyn
06. 07. 2004
Dát tip
je "chvíli"... a omlouvám se, ale nepochopila jsem to...

chicoria
06. 07. 2004
Dát tip
já bych se tím fakt netrápila, josu i horší povolání, jako třeba lamači srdcí, lovci skalpů a podobně. já tě mám ráda takovou, jaká jsi.

Andulka
06. 07. 2004
Dát tip
hlavni je delat to, co nas tesi...:-)

chikvadrat
06. 07. 2004
Dát tip
líbí*

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru