Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Vzdálenost druhá

14. 08. 2004
2
1
2488
Autor
Tynic

 

 

 

10.8.2004 – Stavba TPCA, Kolín

 

Více než dvanáct hodin denně trávím v kontejneru o rozměrech 5x2 metry. Tento prostor sdílím společně s osmi dalšími zaměstnanci. Slepice na hřadu, vyťukávající tajné kódy na klávesnicích. Musel to být podobný cvrkot, když radista na Titanicu vyťukával zprávu, která měla spasit i jeho duši. Moderní notebooky jsou však příliš tiché. Neuslyší nás ani procházející uklízečky. Jsou čtyři hodiny. Jdou domů za svými dětmi a manžely. Já tu musím zůstat, dokud nám vlny slunečního svitu nezačnou omývat nohy. V ten čas se můžu odpojit od sítě. Odříznu provázek balónku a vyletím nahoru. Pode mnou zůstane jen prázdný futrál na mě, kráčející k autu, startující a odjíždějící do hotelu. Nechám ho zmizet z očí.

 

Vítr

v kole

nahoře

i dole

stejně

jemně

košili zvedá

Šedá je zem

a já s ní

den

den

den

 

 

 


1 názor

Bix
21. 08. 2004
Dát tip
za barikadou je teplo alebo zima kto z teba spinu zmyva sprchovaci kut kde od augusta malokedy tecie tepla voda kostnica kde citis vahu svojho tela kde sa dusa prikvaci na kridle anjela ktory nespozorovany vidi tvoj zrak je viera ze vydrzi v tebe sila aj ked si si ostrihal vlasy

arthamir
18. 08. 2004
Dát tip
no to je tedy... -tip

tanganika
14. 08. 2004
Dát tip
dobre dobre...

f_moll
14. 08. 2004
Dát tip
den druhý... pozdravuj Kolín... je to docela hezký město.. :)

Elyn
14. 08. 2004
Dát tip
:) jo, je...

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru