Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Causa Bubák

28. 10. 2004
4
0
3405
Autor
Aaria

Nejsi-li často v prdeli, nemůžeš být dostatečně na výši. (Core)

 

Bojím se psát, myslet, plakat. Bojím se být tím, čím jsem. Bojím se strachu (Nohavica). Zůstal mi je smích a výraz toho, že se nic neděje. Ale všichni víme, že se pořád něco děje.

Bojím se otevřít a být s druhým. Přesto podám ruku, pohladím po tváři a usměju se.

 

Přišla jsem o lidi kolem sebe. Smutným pohledem pozoruju, jak odcházejí, jak jsem některé z nich odehnala, jak utekli. Stojím a mlčím. Mlčím, protože se bojím cokoliv říct, naznačit, udělat… aby zůstali. Vím, že je to jejich cesta a já si nejsem jista, nakolik jim do ní mohu zasahovat.

 

Je mi líto, že se zlobím. Myslela jsem, že jsem situaci Richard zvládla. Že jsem přijala jeho cestu. Cestu útěku. Jenže se několikrát přistihnu, jak na Tebe v mysli křičím a dělám to, co ty. Milovala jsem…. Miluju…. Milovala jsem Tě. A věděla jsem přesně do čeho jdu. Věděla jsem o co jde, a kdybys mi nepodal ruku, hade… Kdybych já ji nepřijala… Naučila jsem se nelitovat toho, co jsem udělala. A opravdu nelituju.

Jen se směju o něco smutnějším úsměvem a …. Mrzí mě, že se zlobím.

 

Na otevření některých kaus je brzo.

 

Cítím únavu. Velkou nepopsatelnou únavu. Cítím se být tak sama a zároveň vím, že sama nejsem. Mám touhu se o někoho opřít a vím, že se mám o koho opřít.

Ztrácím se v TADY a TEĎ. TAM a JINDE. Ztrácím se v tomhle světě a nevím, co mám dělat. Nechci zatěžovat lidi kolem sebe a tak se směju a cítím, že se smát chci.

A taky utéct. Pryč. Kamkoliv.

Utíkám… a vím, že útěkem nic nevyřeším. Že se neschovám… ani v tvé náruči. Ani v kterékoli jiné.

 

Je skoro prokletí….

Tahle únava.

Smutek.

Úsměv.

 

Krvácím. A neumím to zastavit. Ne, opravdu mi není dobře. Ale to bude dobrý. Jako všechno ostatní. Věci, pocity, city… přicházejí a odcházejí.

Odejdu.

Slibuju.

 

27.10.2004


Aaria
10. 03. 2005
Dát tip
Nejsem si jista, zda dřu. Asi jsem si zvolila cestu prožití, než útěku. Setkávám se hodně s lidmi, co fundovaně mluví o vysoké magii, a přitom nic necítí... Možná jsem ten druhý extrém. A jak jsi sama řekla, možná jsem vysvobozená..jenže od čeho? Vysvobodit se můžu sama...jenže od čeho... Díky, že jsi tu byla

Hodně dřeš. Bubák; kolikrát už ses trefila. Je to dost bolavé, niterné ... na druhou stranu může být prokletí vysvobozením? Úsměv.

Aaria
25. 11. 2004
Dát tip
Andulka: Vím a díky. A pak dál je to o té svobodě... Někoho k sobě připoutáš a držíš ho. Ty sama...to, že mu dáš svobodu, není akt soudce, který to odklepne, ale akt tvůj, když si uvědomíš jak jsi se chovala. K tomuhle člověku jsem pouštěla hodně světla a on o to nestál, protože se bojí... a utíká... a já nechápala, že on o to nestojí...ne, chápala, jen jsem doufala, že by o to jednou stát mohl... asi jsem se do toho zamotala:-) BTW: Je to jinde, ale to DĚKUJI bylo jemu za to dobrý, kterého bylo pomálu a za to horší, kterého bylo hodně... jak jsi řekla, jde o to rozumět minulosti...

clovrdka
24. 11. 2004
Dát tip
tohle znám... ale říkám, že člověk musí nejdřív rýt nosem v zemi, aby mohlo být pak o něco líp... a čím víc si člověk tu depku (ať už víc nebo míň hluboukou) "užije", tím je pak silnější... držím palce... *

Andulka
24. 11. 2004
Dát tip
tohle je je fajn, je to uprimny...i kdyz na ten obsah z toho delas trochu dlouhy drama......ze na ten rozsah...jenom pocitovka nestaci...:-) - je fajn, ze nelitujes minulosti....to je step 1, step 2, je ponaucit se z minulosti, rozumet ji....abychom mohli udelat caru a pohnout se dopredu.....a ty si ten step 2 tady neudelala....proto kvuli tomu rozsahu rikam ze na pocitovku je to dlouhy a trochu dramaticky.....:-) ...vis jak to myslim...dik

Bill_Cody
16. 11. 2004
Dát tip
Solve et Coagula jak by pravil Core ....

clovrdik
13. 11. 2004
Dát tip
vždycky je nakonec dobře

beda
04. 11. 2004
Dát tip
... nejkrásnější okamžiky života, ale až při pohledu zpět ... měj se měj . *

Drusada
01. 11. 2004
Dát tip
Arai-mrzí mě to.Myslela jsem,že po vlkodlakovi na stěně tě s drakem čeká vytoužený klid.Tohle nevypadá jako spokojenost.Tak to odstřihni a vydej se dál. A díky za tvý kritiky.

Sunmoon
29. 10. 2004
Dát tip
uh...to je silný a bolavý...bojím se říct "bude líp" - je to mlácení už vymlácený slámy...bojím se říct "usměj se" protože to už stejně děláš - i když o něco smutněji... Nebojím se říct...Chápu tě...

Aaria
29. 10. 2004
Dát tip
Děkuju Sluníčko. Já vím, že bude líp. Ono je vlastně skorem líp, jen ty bubáci se vracej. A i když je nechci živit, stejně to dělám. Díky, moc, žes tu byla a tohle mi napsala.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru