Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Přezdívky, nicky, masky atd...

06. 01. 2005
4
0
6614
Autor
eowi
Ahoj všichni Písmáci,

protože dělám výzkum na jazykovou tvořivost, prosím vás všechny, abyste mi napsali do zprávy legendu o vaší přezdívce nebo nicku nebo jménu, pod kterým tu vystupujete.

Odměnou vám bude můj vděk, vstoupení do teorie psychologie a samozřejmě výsledek k nahlédnutí. Nejoriginálnější legendu pozvu na drink podle vlastního (Vašeho sámoška :-)) výběru!!

Těším se na sqělou spolupráci,

*est
Milly
24. 09. 2006
Dát tip
Už máš výsledek? .-)

Silvita
25. 08. 2005
Dát tip
hádejte .

probe
26. 03. 2005
Dát tip
....

inlajn
26. 03. 2005
Dát tip
jsem inlajn jen když jsem on-line.

probe
20. 03. 2005
Dát tip
Jsem Probe alias Soze, protože Probe je buďto šílenec anebo mimozemšťan z K-Paxu, který v tom má daleko jasněji než kdokoli jiný- stejně jako já :-), a naše nicky jsou k utajení skutečné identity a kdo by mohl být utajenější neš Kaiser Soze z The Usual Suspects?? '-)

Input
31. 01. 2005
Dát tip
moje přezdívka je takový trapný programátorský vtip v BASICu...

Riaaa
24. 01. 2005
Dát tip
Riaaa=Riona, nádherná a citlivá magická slečna z jistého halucinogenního světa, který jsem vymyslela před cca 3 lety. existuje z něj asi 6 příběhů, dokonce byly kdysi i tady, jenže mi je kritikové naprosto strhali, neboť si nepovšimli, že jde o šílenou ironickou parodii na fantasy::D

Já se menuju hnusec, protože su hnusnej. Proš se Sobí menuje sobí, to nevím, dycky byla Sobí.

Riaaa
24. 01. 2005
Dát tip
to EOWI: podle toho jména bych řekla že jsi taky nějaký tolkiení fanatik, že? Éowyn:)

Petr_Pan
22. 01. 2005
Dát tip
Pišta> To víš - vidím redaktora .. Ne - tohle nemám za potřebí - jde jen o můj obdiv ke smolíkům .. :-)

Danny
14. 01. 2005
Dát tip
Duševně Aktivní Nenažraný Nonkonformní Ynformatik

vesuvanka
14. 01. 2005
Dát tip
Danny - doobrýýý... díky za avi

Petře: Nepodkuřuj.... :))))

Petr_Pan
11. 01. 2005
Dát tip
Pišta> Tvůj nick je rozhodně jeden z nejlepších a co se obsahu týče rozhodně nejlepší tady .. ;-)) ( a to myslím jako že opravdu ) Ettelea> koukám .. to je hned .. ;-))

Pupitel: Drink vyhraju já. Vsaď se. :)

Vaud
08. 01. 2005
Dát tip
Já? Nevím jestli někoho zajímám... Vaud, protože mám takové pseudo kořínky v Lausanne a hezky mi to znělo. Kamarádi mi taky říkali Mišel, z toho pak Mišelud a pak už jen Ud. To by bylo trochu zavádějící :-)) U mě to nění žádnej song od Carnberries nebo tak něco. Swandrow - vždycky jsem myslel že to je utopená labuť - Swan + drown

Pýsmák_2
08. 01. 2005
Dát tip
Už ani nevím jak vznikl můj nick. Myslím, že dle jednoho serveru na který si ale už nikdo nepamatuje.

fungus2
08. 01. 2005
Dát tip
Můj nick vznikl, tak že jsem si našel přibližný význam svého příjmení. A v to v knížce Naše Příjmení. A poté jsem hledal co nejbližší alternativu k tomu významu. A to byla houba. A ta je latinsky fungus. A tu dvojku jsem začal používat časem, když mě přestalo tenkrát na chatech fungovat připojení na fungus.

Nicollette
08. 01. 2005
Dát tip
Empty: ale di ty, na Písmáku mě znáš akurát ty... dis... a možná ještě Dero... jinak bych zas tak nepřeháněla :)

Ettelea
08. 01. 2005
Dát tip
Tak to muj nick moc poutavý příběh nemá, prostě je to moje jméno (Bára) přeložené do elfštiny (mělo by to být správně Ettelëa, ale kdo to má furt psát..:) a to proto, že ve škole mi všichni říkali, že vypadam jak elf, no tak sem si řekla - ok, dáme elfský nick :o)

protože mám pohnutou historii...tak už jen Navždy :)

vesuvanka
08. 01. 2005
Dát tip
Ettelea Navždy_Tvůj díky za avi - ráda jsem si přečetla - zajímavé

Aleya
08. 01. 2005
Dát tip
Aleya - není to nic zajímavého, ale:kdysi dávno jsem si chtěla ímejlovat s jedním synkem a potřebovala jsem se nějak podepsat. On byl fanatik do Tolkiena (to já v té době začínala být taky) a měl takové dvojslovné elfské jméno - takže podepsat se jako Verča nepřicházelo v úvahu (a nepřichází ani teď - moje jméno se mi nijak nelíbí a tuhle zkratku vyloženě nesnáším, ovšem Veroniko mi říkají jen ti kdo jsou na mě naštvaní, takže...). Vždycky jsem záviděla své sestře Aleně její jméno, tak jsem jí ho sebrala a trošičku "poelfštila" ;>). a tenhle nápad na diskuzi se mi velmi líbí!*t

Petr_Pan
08. 01. 2005
Dát tip
Ettelea> Miluju elf(í)ky ;-)) Navždy> .. navždy .. ( já jen že ty avi .. :-) )

Ettelea
08. 01. 2005
Dát tip
Petr_Pan:já tebe taky ;D

Dero
07. 01. 2005
Dát tip
S tím i/y navazuji na nejmenovanou oblíbenou nade mnou. eva daNYELa ... bystré hlavy postřehnou. :o)))) Kombinatoričtí fanatici postřehnou i: Eva daNYeLa ... Elyn, shodíš dis nebo mě? :o)) Nebo snad vobá? :op

dismorphia
07. 01. 2005
Dát tip
dýrouši, kombinatorický fanatiku, pojďme si skládat nekonečno! :)

dismorphia
07. 01. 2005
Dát tip
labuť jako vlašťovka swan? :))) jakože se u vás doma říkalo (když jsi přinesla čtyřku místo pětky ze zemáku): "no vidíš, první labuť!" a že jedna labuť jaro nedělá a ták?

dismorphia
07. 01. 2005
Dát tip
aha, o vlaštovkách vím málo a o labutích vlastně taky

Petr_Pan
07. 01. 2005
Dát tip
:-)

Elyn
07. 01. 2005
Dát tip
:) Nechám si to pro sebe, ale ...děkuju :)

papouch
07. 01. 2005
Dát tip
papouch - to není nick, to je skutečnost

Lyryk
07. 01. 2005
Dát tip
lyrický ryk => hardcore lyriky .-)))

ECHO
07. 01. 2005
Dát tip
Viz moje jméno, prostá zkratka. :-) No a co do jména... Příjmení je snadné, říkali mi tak v oddíle, kam jsem chodil v 13, 14 letech, protože jsem byl často nemocný. A když jsem se tak poprvé podepsal pod dílo, přišlo mi, že tomu chybí křestní jméno, tak jsem tam prsknul to písmenko před to. :-)

Prokletí
07. 01. 2005
Dát tip
a kdo si to má po těch letech pamätat????? ;o) m.

eowi
07. 01. 2005
Dát tip
Jste prostě sqělí!!! Pište, je to krásný, Všici! :-))) *e

Nicollette
07. 01. 2005
Dát tip
ty jo, ale na ten tvuj nick sem se chtěla dycky zeptat a tuhle mi to kalíšek vyprávěla :-) já ti asi ani nevim.... nicollette je francouzsky od nicol čili nico čili když půjdu do hloubky tak niké a čili niké samothrácká nebo niké olympská... znamená to tedy "vítězka/vítězství lidu" jo a taky to neni nick ale mé skutečné jméno :-)

Nicollette
07. 01. 2005
Dát tip
já kouřím velice ráda a leták na Nicorette mám doma přilípnutý na stěně :-) nepůsobí :-)

drfaust
07. 01. 2005
Dát tip
tak třeba jeden můj nick se jmenuje: neplatná_měrná_jednotka :)) to kvůli nekonečné poetice operačního systému windows:) --------------------------------------------------------------------------------- asi před rokem a půl tady měl Mathew obdobnou diskuzi... to tady byl ještě Boris Cvek... nakonec se to s ním zvrhlo v debatu o tom, že nick je podle něj málem ostuda a že on se za nic schovávat nemusí...:((

muj nick je odvozenina z puvodniho nicku -)))

jsem to predcasne odeslala, je patek :_) kdyz jsem se pred peti lety regostrovala na xchat, zrovna jsem hodne hrala jendu hru - heroes - a moje oblibena hrdinka byla elfka myra - z toho jsem vytvorila myrindu. jenze vsichni si me spojovali s limonadou a mne nebavilo porad dokola mluvit o heroes, tak jsem to nechala byt :-)) a kdyz jsm casem ovala novy nick misto myrindy, odvodila jem ho proste z toho, ze mirinda se dela i pomerancova.. jo a taky mam rada pomerance

_zek
07. 01. 2005
Dát tip
No jo, člověk se tu dozví věcí…legenda mého nicku není nijak zajímavá, ale když už tu jsem… Odmyslete první znak, pak jsou to v podstatě iniciály: Z za mé jméno, K za mé příjmení, prostřední E je za mou krásnou, něžnou a již nepoužívanou školní přezdívku Ebolka. Doporučuji info na http://zdravi.004.cz/z-ebola/ a případně i knihu Richarda Prestona – Zákeřná ebola – četla jsem a je to síla (a četla a dostala přezdívku – „Ahoj Ebi, tak kolik je mrtvých?“ :-/)

Šminka
07. 01. 2005
Dát tip
No, já k tomuhle přišla v 18 s kámoškou na čundru, spaly jsme někde pod převisem, ráno vedle banda kluků z Trampský Unie, já vytáhla z telete Indulonu, páč mám suchou kůži...a hned jsem byla za Šminku, co se kosmetikuje furt a fšude.-) Paxem na to během času pozapomněla, až při přihlašování sem mě nic nechtělo napadnout a pak vyplavala tahle přezdívka z ranného mládí...

Kuk. Hádej proč 8-)))))))

pozorovatel
07. 01. 2005
Dát tip
já mám hrozně složitej nick a stále se mě někdo ptá, co znamená :)) pozorovatel proto, že jsem pozorovatel tak kdy půjdeme na ten drink?

Já taky radši do zpráv... pozorovatel: teď už nemáš šanci, kamaráde....ale nezoufej, já Tě třeba někdy pozvu na kofolu... :o)

pozorovatel
07. 01. 2005
Dát tip
a to já si rád nechám zaplatit pití:))) beru tě za slovo!

Empty
07. 01. 2005
Dát tip
Já mám prázdno v hlavě, v žaludku, v peněžence, v lednici, no postě úplně všude!

Empty
07. 01. 2005
Dát tip
Já mám prázdno v hlavě, v žaludku, v peněžence, v lednici, no postě úplně všude!

Nicollette
07. 01. 2005
Dát tip
Empty :-)))))))))) já myslela že je to podle songu od Cranberries :-))) to si mi teda zklamal, lásko :-)

Empty
07. 01. 2005
Dát tip
Je to spíš podle songu od anathemy...:-) Tys mi řekla lásko? Jé! Já se mám! Se tim teď budu chlubit po celym Písmáku :-)))

cubka
06. 01. 2005
Dát tip
asi budu nejoriginalnejsi, mam nick cubka, protoze jsem cubka, to uz je mym osudem cubkou byt, kazdy mi tak rika, nikdo me nema rad, jsem cubka, az spacham sebevrazdu, budu mit na hrobe epitaf se 100%-nim rymem "Zde lezi cubka, co cely zivot byla cubka", tedy mozna, neb cubky se nepohrbivaji, ale rozptyluji a ja chci jako spravna cubka rozptylit do Vltavy, aby me snedly labute - jedina sance k rozmnozeni cubky. Tak a ted me analyzuj :)

Afreasa
06. 01. 2005
Dát tip
Já sem na svou přezdívku přišla takhle: ve škole, ještě na ZŠ, sem namalovala obraz jakéhosi tvora, kterej měl holčičí hlavu, přední tlapy lví, zbytek těla byl koňskej a ještě měla křídla. Napsala sem o ní pohádku, že ji stvořila na Islandu stará opuštěná sopka Hekla, jako krásnou a ohnivou. Jednou ale uvízla v ledu, a aby se z něho dostala ven, musela najít rovnováhu mezi ohněm a ledem... tak nějak ta pohádka byla, samozřejmě delší a propracovanější. Zbýval mi pro tu osobu vymyslet jméno, tak sem si anglicky napsala slova oheň a led a každému písmenu dala číslo. Pak sem požádala spolužáka, aby řekl na přeskáčku číslice od tolika do tolika, já podle toho uspořádala ty písmena, některý vypustila a Afreasa byla na světě :o)

Dero
06. 01. 2005
Dát tip
Má historka bude rozhodně ta nejsuchopárnější: tento nick je vymyšlený, náhodné seskupení písmen. Ale pokud chceš orižinelní historku, tak si přečti začátek toho, jak jsem nešel do ZOO (má díla) ... tam to vysvětluji podrobně. :o)

Když do zpráv, tak do zpráv.... :)) Mimochodně, ta Derovo vjec je vážně skvělá - posuď sama.

dismorphia
06. 01. 2005
Dát tip
moje je čirá náhoda, ze který se náhodně vyklubalo něco moc pěknýho, taky trochu potrefenýho, chci říct trefnýho a tak to mám se vším

Dero
06. 01. 2005
Dát tip
PH! Schválně jsem nedával odkaz, abych tady hnusně nepropagoval sám sebe ... a co udělá milostpán? Radost. :o)))

dismorphia
06. 01. 2005
Dát tip
a to jsem taky vlastně vůbec nechtěla prozrazovat takže já teď lusknu, jo, a všichni na to zapomeneme, jo? hrách! lusk! lusk! lusk!

DERO! Šklebím se jak malej kluk :)))))))))

ysalamiri
06. 01. 2005
Dát tip
ysalamirijové = tvorové, na které nepůsobí Síla...SW rulezzzz řekla bych :o)

vesuvanka
06. 01. 2005
Dát tip
můj nick není vůbec náhodný.. Vesuv je moje veliká láska už od dětství, zabývám se sopkami a životem na nich :-)))

JiKo
06. 01. 2005
Dát tip
Elyn nešeptej a řekni jak to bylo u tebe nahlas:))

Elyn
06. 01. 2005
Dát tip
:)) neřeknu :)))

JiKo
06. 01. 2005
Dát tip
na net sem přišel více v době projektu eCity, abych byl originální, dal jsem si svý občanský méno + e (když City jako město a eCity jako virtuální), byl jsem tedy Jiří eKočí. Lidi mi říkali různě, hlavně eKo. Paksem s jedním kolegou začal psát jakési místní noviny a do nich se podepisoval novinářskou zkratkou -eko- No a po příchodu na Písmáka již e nebylo třeba a taky jsem si řekl že se nechám ostřihat:-) takže z pomlček byla podtržítka a z jména _Ji(ří)Ko(čí)_ A eště jednu přidám. Měl jsem otevřená 2 okna s netem a v druhém se registroval na xChat a zrovna vylezlo okno "vyplňte svůj nick a dejte Enter". V druhém jsem potřeboval cosi urychleně odsouhlasit a tak jsem příjemci chtěl napsat pouze stručné "OK". Jenže co se nestalo, to první okno vyběhlo nahoru a já napsal to své OK + enter do té registrace, ta se odporoučela a přihlásilo mě to na Xchat. Prakticky okamžite mě lidé začali oslovovat nikoliv mým zpraseným nickem "OK", ale Okáčku :)) Souhlasil jsem a celkem dlouho používal nick Okáček End Elyn: zbabělkyně:) .. ani soukro?

Jikoušu, Elyn přeci znamené "Elektra, Líně Ychtoxil Nanášející".....

dismorphia
06. 01. 2005
Dát tip
elyn je normální oslovení jedné řeky pozpátku: nyle a elyn ví, že se dneska může ledasco, třeba ignorovat malá a velká písmenka, veškerou interpunkci atakdál a proto ignoruje měkké i v názvu té neznámé řeky kdesi někde tam žejo? elyn? hlavně mě neshoď! :)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru