Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Proč

11. 01. 2005
1
0
3983
Autor
PuNKO

Občas se ptám proč? Pro koho? Proč bych musel? Proč jsem se narodil? A proč žiji? Musel jsem se narodit zrovna mým rodičům? Dělám problémy a lidem se to nelíbí. Musím tedy žít? Mám na to právo? Kde odpověď hledám? V jiných realitách, ve svém světě. Tam odnesou mě snad jen moji pomocníci. Nadechnout se a vyrazit. Nic složité, jen stačí mít prostředky a...chtít. Je to nádherné, ale netrvá to věčně. Občas odtamtud vypadnu na tento svět. Kde první roli hrají peníze a city se válejí na smetištých dohromady s odpadem této civilizace. Nikdo se nesnaží nic změnit. Popeláři jsou velice zaneprázdněni. Hledají místo, kam vyvážet nová těla se starými vnitřnostmi. Hříchy jejich sedí na střeše kostela. Před jejichž vstupní bránou je jen půlka trávníku a druhou půlku tvoří jen hlína, kterou k nám proudí peklo. Smějí se na nás. Odporný pisklavý pazvuk. Na jejich přítomnost jsme si zvykli. ,,Pomoc!", volám. Ve sluchátku slyším jen: ,,Linka je obsazena." Asi bude přetížená od tisíců hříšníků, kteří hledají pomoc na stejné lince jako já. Co mi tedy zbývá?? Nadechnout se a vyrazit!
Andulka
13. 01. 2005
Dát tip
znam spoustu mladych lidi, co se ptaji stejne jako ty.....jenomze s pribyvajicimi lety.....moudrime.....takze ja se dneska uz neptam...ja se snazim porozumnet...rozumnet.....a vic vim, protoze jsem vic videla....a vubec si nemyslim, ze spousta lidi dava prednost penezi pred city.....ano je jich dost....ale rekla bych, ze daleko vic je lidi co maji hodnotovy zebricek srovnany uplne spravne.... .....takze jak spravne poukazuje blok....je jednoduche ukazat prstem....ale mnohem slozitejsi je zacit zmenou u sebe a verit...:-) Hodne stesti...

Pippilotka
12. 01. 2005
Dát tip
zavolej mne, ja te lapnu za tlapku a odvedu te:) Pippi

Noe1
11. 01. 2005
Dát tip
to je teda schííííza ... klub

Shellinka
11. 01. 2005
Dát tip
:)

Prokletí
11. 01. 2005
Dát tip
buď začni nebo přestaň chlastat ;o))))))) m.

PuNKO
11. 01. 2005
Dát tip
nemusím ani jedno, stačí žít a tohle přijde samo

Prokletí
11. 01. 2005
Dát tip
zvolni, tom je mojoe rada... ;o) a měj se fajn ;o) m.

blok
11. 01. 2005
Dát tip
Každý jsme unikát dokud nemilujete sebe, těžko budete milovat druhé. máte se rádi ? vážíte si sebe sama ? přenášejí na vás ostatní své zklamání a frustrace ? ve skutečnosti jste přijali ubližování tím, že ubližujete sami sobě. dali jste příklad, ostatní ho následují - jak, ptáte se ? zpočátku se stačí podívat na vaše myšlenky jaké jsou.. jsou optimistické, povznášející, příjemné a milující ? nebo spíše smutné, plné sebakritiky a ponižování, depresivní a plné sebazapření... je li vaše myšlení negativní, pak není způsobu jak by jste mohli být pozitivní osobností hlavní podmínkou dosažení láskyplných vztahů je v první řadě milovat sebe sama a věřit si protože jste tím, čím jste stvořeni všemohoucím a ne náhodou k a ž d ý z n á s j e u n i k á t stejně jako nejsou dvě identické růže jsme snad v porovnání s ptáky bezcenní protože nemůžeme létat ? vadí větru déšť ? je kámen důležitější než dřevo ? je takovéto porovnávání správné ? není správné srovnávat se s druhými není standard inteligence ani talentu, jste takoví, jak jste byli stvořeni berte sami sebe ! to je první krok ... být tím, co jste a ne tím, co od vás očekávají druzí ! mějte sebe rádi takoví jací jste a láska vstoupí do vašich vztahů, budete schopni milovat i druhé budete je brát nepodmíněně, úplně přirozeným způsobem kterým jim dovolíte aby byli tím, čím oni jsou. a tento neporovnávací postoj mezi lidmi se ve vztahu nazývá láskou.........blok_:-) t* (suita z ag skladby Slunce a tma)

Prokletí
11. 01. 2005
Dát tip
blok: mno pěkný, ale proč mi kvôli tomu posíláš avízo? ;o) m.

blok
11. 01. 2005
Dát tip
protože jsi měl správnou připomínku : buď začni ! tedy každý ať začne u sebe ! a o tom je ta změna ! ............blok_:-)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru