Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Jiné reality

01. 02. 2005
0
0
1636
Autor
PuNKO

   Tentokráte to bylo jiné. Našel jsem tam spoustu nových věcí. Přišlo to samo, nečekaně. Zjistil jsem, že ti motýlové jejž jsem objevil před týdnem jsou vlastně padající listy ze stromů zakázaného území. Lítali s lehkostí padajícího pírka. Okvětní lístky zbarvené do rudě červené barvy oslepovaly, ale ne tak, jak světlo z reflektoru. Okukuji jejich tykadla. K čemu jim asi slouží?? Orientují se s přesností novodobých radarů. Musím se tam někdy vydat. Určitě tam bude spousta nových zajímavých věcí. Mohl bych tam nalézt klíč k Obří bráně a poznat sílu obřích mučedníků. Prý vaří kouzelné lektvary oživující mrtvé, dodávající energii jen těm nejzkušenějším.

   Ale teď budu muset jít zase do školy. Odporný systém. Jednou mě v ní překvapilo, že i v ní se nacházejí vchody. Byl schovaný v naší třídě za skříní. Vůbec netuším jak na tom místě ocitl. Objevil se a já jsem s radostí vstoupil.

   Ocitl jsem se v jakési kulaté místnosti. Pohlédnu vzhůru a spatřím skvostně malovanou kopuli s výjevy všech zkáz na tomto světě. Toto všechno se zde děje? Divím se. S úžasem si prohlížím všechno co v tento moment obklopuje mojí osobu a nestačím se orientovat ve svých myšlenkách. Naštěstí mám kolem sebe silové pole, které mě před nimi chrání. Nepřestávají. Pořád a pořád. Stále dokola. Utočí ze všech směrů. Pro dnešek jsem silnější já. Vysmívám se jim. Když nemají oči, ze kterých by vyzařovala nenávist vůči lidem, cítím, že není všechno v pořádku. Snad se časem uklidní.


PuNKO
04. 02. 2005
Dát tip
pokusím se

StvN
03. 02. 2005
Dát tip
Fantasie dobrá, sloh nic moc. Zapracuj.

ondrech
02. 02. 2005
Dát tip
Hele, to neni špatné... ale na tip to není. a místo jejž by se možná líp hodilo "které":)

Přeno
01. 02. 2005
Dát tip
Mno, zvláštní bezpochyby je, ale to už asi víš...

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru