Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Filosofie moderního pomeranče

19. 04. 2005
1
0
1342
Autor
Shogun

Tohle je to nejhorší (velmi stručný výběr), co sem splodil v posledních dvou měsících vo hodinách fyziky. Užijte si to.


(napsáno 23.2.)
Yan vyšel ven a začalo pršet. Tak zase zapad dovnitř a zalez si někam do kouta. Venku se pořádně rozpršelo. Ten druhej z prava je ńákej divnej. Bodejť by ne, když má na hlavě modrobílý číro. Yanovi se tam nelíbilo, ale jinde to lepší nebylo. Tak vyšel ven a začalo pršet. Vydal se zvolna mrtvejma ulicema. Venku se rozpršelo. Lampy skoro nesvítili, jenom tak lehce pomrkávali na svět kolem sebe. Yan přímo viděl v každý temný uličce přihrbený postavy připravený skočit nas nevinnýho kolemjdoucího, ale nakonec z toho zase nic nebylo. Ne že by byl paranoidní nebo agresivní nebo tak...Von jenom od dětství snil vo tom, že ho někdo přepadne. Aby moh uplatnit svoje znalosti asijskejch bojovejch umění.

(napsáno 8.4.)
Kdesi v dálce dlouze zahoukal parník. Yana to tak dojalo, že se rozbrečel, ale musel se tvářit jakože ne, protože by se moh potkat. Rudozlatý ulice zalitý září právě vycházejícího slunce se tprodírali těžkými dešťovými mraky jako ...no, možná taky ne. Ale vypadalo to krásně. bohužel se na to nikdo nekoukal. Kromě Yana. Ten měl ale voči plný slz, takže se to nepočítá. Když došel domu, uvědomil si, kolik nečekanejch událostí ho může v životě potkat a že na ně vlastně neni připravenej. Vytáh si z jedný boty tkaničku a udělal na ní šílenej uzel. Vzal chleba vohryzanej vod myší a zapích do něj dvě diody. Všechno to slepil dohromady kobercovkou, dal do igeliťáku, přihodil k tomu papírovej model felčpátny, napsal na to "KPZ" a schoval na horší časy. To by mohlo pro dnešek stačit... přestože pršelo...a dostal chuť na pomeranč...

(napsáno 27.2.)
Koupil si dvě kila pomerančů a šel je prodat na černej trh. To zvedlo cenu ropy na Londýnský burze o jednu sedminu promile a neskutečně ztrapnilo kulturní atašé Ománu. Yana to docela vyvedlo z míry, přestože nebyl indián. Koupil si dvě kila pomerančů a zkusil to ještě jednou, ale tantokrát to mělo jinej efekt. A totiž ten, že Merlina pustili z Bohnic, protože dělal, že už si uvědomuje, že neni Gandalf. Yana to zklamalo, tak šel a koupil si dvě kila pomerančů. A sežral je. Na Kubě zatim vyrostli nový, tak co. Radioaktivní sodík se naučil číst. To byl takovej objev, žemuseli do jít probudit Einsteina. Ten mezitim ale emigroval na Kubu, kde potkal Yana, kterej se pokoušel spekulovat s ropou. Tim se uzavřel kruh a všichni umřeli.
Shogun
30. 05. 2005
Dát tip
Rado se stalo...

ketjusha
25. 05. 2005
Dát tip
LIbi se mi. Ta smyslnost. Ten duvod. Nevim jestli ten tvuj chapu dobre,ale ten muj pro kterej sem cetla chapu. A sem za nej rada. Dekuju.

jojo
22. 05. 2005
Dát tip
parada.

Shogun
20. 04. 2005
Dát tip
Máš pravdu, ten yačátek je trochu slabší...

ssaamm
19. 04. 2005
Dát tip
?

ha ha! ale jo, dobrý. :-) některý věty a slova a spojení se mi líbí, nebo u mě vyvolaly úsměv. I bych dala tip, leč není kde, že. :-)

ovšem třetí je už slabší..

slonovina2
19. 04. 2005
Dát tip
cožešec? co to? kdo?

Vanous
19. 04. 2005
Dát tip
Nejdřím jsem to nechtěl dočíst, ale od mrtvejch ulic bych si dal klidně ještě půl metru. Je to parádní úlet.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru