Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

V 5 HODIN RÁNO...

17. 05. 2005
3
1
1964
Autor
Imminici

Dívám se mu upřeně do očí, z nichž přímo srší plamínky, usmívá se přesně tím způsobem, co mě pokaždé dostane, říká mu familierně idiotský úsměv. Zvláštní, nikdy se mi nelíbily modré oči a teď se v nich přímo utápím. "Na co myslíš?" ptám se ho. Usmívá a jemně pokývá hlavou, moje rty zasypává něžnýma polibkama. "A na co ty?" snaží se ze mě vymámit odpověď. "Ne ty první, já se ptala první!" Mrkne na mě, ale nechce se mu do řeči. Tuším, doufám, co mě chce říct, srdce mi bije očekáváním. Adrenalin a endorfin v těle dělají divy. "Víš, už se tomu nechci bránit, ale..." odmlčí se a dívá se mi upřeně do očí. "Musíš to poznat z mého pohledu." Usměji se a vychutnávám si to elektrizující napětí.

Hlavou mi probleskne myšlenka, kolikrát jsme se spolu bavili o sexu a to dost otevřeně, ale proč se nedokážeme bavit o citech? Co je na tom tak zraňujícího? Vybavuje se mi hádka dvou holčiček. Jedna s jidášským úsměvem napadala tu druhou: "Miluješ Michala, Michala!!" Druhá ji začala tahat za vlasy a byla dost rozčilená. Jdu se vzpomínkami ještě hlouběji. Ještě dál… Jako malá holka jsem byla vždycky naštvaná, když mi někdo řekl, že někoho miluji. Ale co na tom malé dítě rozčiluje? A proč se teď stydíme přiznat svoji lásku? Není to snad tím, že jsme oba zadaní, nebo že jsou 4 hodiny ráno? Vím, moralisty to zvedá ze židle, ale já sama patřila mezi ně – „neposkvrněné“. Jak se říká, odříkávaného chleba největší krajíc…

Ležím v jeho náruči, v jeho posteli, líbám jeho ústa, ale nedokážu otevřít své srdce. Výčitky mě sice chvilkově vyruší, ale žiji teď, pro tento okamžik. Miluji ho, přiznávám sama sobě, ale nahlas to nedokáži říct. Už teď se mi hroutí svět jako domeček z karet. Jak je možné, že člověk dokáže milovat dva lidi? Co to je? Všechno to ve mně křičí, jak je možné, že to příroda dopustila? Chci být věrná labuť, která obvykle nepřežije smrt svého partnera. Co jsem? Jsem jenom člověk.

Sbírám odvahu a ptám se: „Máš ji vůbec rád?“ Neptej se, temně zazní do ještě temnější místnosti. Vše se ve mně svírá,dívám se na něj a ptám se: „Proč? Proč mi to nechceš říct?“ „Sám sebe se občas ptám…“ Svým způsobem se mi uleví, ale tíží mi jiný balvan, kterému říkám má lásko. Ten koho miluji.

Plížím se domů v 5 hodin ráno, rozednívá se a ptáci vítají nový den. Plížím se, abych byla doma před tím, než táta v 5:30 vstane.

1 názor

Beezer
01. 08. 2007
Dát tip
Psaní by mělo být primárně terapie. Důkaz nás samotných. Kdo píše aby byl čten, píše marast.

JeanJoche
16. 10. 2005
Dát tip
Náhodou...mě se to líbilo...dobré, délka tak akorát,nenudí to, člověk se zamyslí...u mě jasný tip

Imminici
22. 05. 2005
Dát tip
Asi každé psaní je svým způsobem terapie... Uznávám, že to mohlo jít napsat lépe, když to teď s odstupem čtu. Možná to v budoucnu upravím a napravím:-)

Imminici
22. 05. 2005
Dát tip
Alojs: Díky za povzbuzení...

Alojs
18. 05. 2005
Dát tip
občas je to dost dobře napsaný, ale celkově to občas skřípe. Ale není to špatné! některé pasáže se mi opravdu líbili!

overflow
17. 05. 2005
Dát tip
nějak mě to nevtáhlo:(

Nicollette
17. 05. 2005
Dát tip
psaní jako terapie? napiš radši báseň, to bude lepší... tohle je tak trochu o ničem, každej máme s timhle problémy, což neznamená, že by se vo tom nemohlo psát, ale když už tak aspoň nějak zajímavě... nedivim se, že nevtáhlo.....

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru