Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Tak mě tak napadá...

10. 06. 2005
2
0
2099
Autor
Maryčka

Znáte to, celý den pořád ta samá písnička. Její stupidnost je přímoúměrná době, kdy obtěžuje váš vnitřní sluch... \"Nesnáším loučení [... bla bla bla...] a v hlavě tě mám.\" no to srovnání je asi na pytel...

Hlavou mi pořád valí
ten otřepaný pseudosong
jako na nekonečném autodromu

Před očima se mi točí
ONY vteřiny života
jako zásobník při ruské ruletě

hutch
27. 08. 2005
Dát tip
no to je unikum. toto nad tím.

Maryčka
18. 06. 2005
Dát tip
zvoní nám všem... že by to takový moralista jako Ty nevěděl... nechce se věřit...

Maryčka
17. 06. 2005
Dát tip
hrana zvoní neustále...

Maryčka
16. 06. 2005
Dát tip
SÉMANTICKÝ ROZBOR 2. SLOKY SPECIÁLNĚ PRO DAVOUŠKA: Před očima se mi točí ONY vteřiny života jako zásobník při ruské ruletě Druhý verš je dokončením prvního, jedná se tedy o přesah. (Jestli nevíš, co to je, tak zkus nějaký literárně teoretický slovník...). Třetí - poslední - verš je přirovnání, resp. snaha o něj... Má vyjádřit rychlost života, míjení jeho vteřin. Zkus si vzít revolver a protočit zásobník. Je to slušná rychlost. Lidské oko tento pohyb nestačí vnímat. Další sémantická rovina je ta, že pohyb je stereotypní, stále dokola, stále to samé... Stejně jako život - aspoň v mých očích v tuto chvíli. (Prosím nekritizovat můj způsob vidění světa, resp. prezentaci tohoto vidění, třeba jde o dezinterpretaci...). Anebo pán neví, co je ruská ruleta? :-)))) prosím nezaměňovat s roletou!!! Stačí toto vysvětlení nebo to chceš ještě jinak, uměla bych to ještě fialově, třeba... Teď vážně: Jsem proti vysvětlování básní, je to vnucování náhledu, ovlivňování čtenáře. Každému ta báseň může říct něco jiného, co čtenář, to interpretace... Ne z každou interpretací se každý čtenář musí ztotožnit... Toto nejsou kvadratické rovnice... ( s těmi se člověk, pravda, neztotožňuje, nicméně výsledek / efekt je neoddiskutovatelný... alespoň z pohledu laika).

Maryčka
15. 06. 2005
Dát tip
a nač potřebuješ rozumět?

Carodej
10. 06. 2005
Dát tip
Jop, tak tohle je fakt dobrý... všichni to z náme a tys to krásně vystavila.

hutch
10. 06. 2005
Dát tip
no... lásinku.. tip dám... ba ale tu tvorbu bych nedal... .. aahoi))

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru