Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Jak může někdo chtít u haiku název?!

01. 07. 2005
2
3
3150

Věnováno památce Mijamota Musašiho.

Poslední myšlenku na život utopil v potoce své krve.

3 názory

zlý_mýval
18. 09. 2009
Dát tip
Musaši...velká osobnost a výborná knížka. Jinak haiku nerozumím, to nechávám na jiných.)

Nečech
27. 09. 2008
Dát tip
pravda, ja obaka

Rad_o)))
16. 06. 2006
Dát tip
... a taky si myslím, že k haiku se dá dát název! ... ostatně jako k jakékoliv jinačí FORMĚ básně ... (... klidně napiš svůj názor na haiku na " radek.rad@centrum.cz " ... moc rád si ho "poslechnu" :o))) ... dobrou

Rad_o)))
16. 06. 2006
Dát tip
... jsem strašně unaven, nečetl jsem reakce ostatních ... ale podle mého, tohle rozhodně není haiku ... .. ale "Poslední myšlenku na život utopil v potoce své krve." ... ve mně vzbuzuje něco, co neumím popsat. ... a tak i přesto*Tink :o)

Nečech
31. 07. 2005
Dát tip
Pravděpodobně spáchal sebuko (rozřezal se) poté, co mu zemřel pán. Moje úvodní kritika byla (to dělám rád) z velké části jenom provokace. Hezkou neděli! :-)

Nečech
30. 07. 2005
Dát tip
To haiku je Musašiho životní situace, můj nevzdělaný příteli! Úvodní otázka je oprávněna.

Nečech
30. 07. 2005
Dát tip
Sorry, Claudie! Nechtěl jsem být na tebe nezdvořilý. Jenom jsem trochu zuřivý tím, kolik lidí tady má milné představy o tom, co je a co není haiku (a pak jsou tak drzí, že píšou groteskní kritiky). Tohle neber osobně!

Mijamoto Musaši nezemřel násilně :) Navíc nevím, kdo je natolik vážený (co se japonských poměrů týče), aby mu byla věnována báseň-jen samurajové a snad čajoví mistři, jenomže k těm by asi onen text příliš vhodný nebyl :) Jináč pravidla haiku porušuji už jen tím, že jsem onu báseň někomu věnoval,nemluvě o spoustě dalsích přečinů, takže co se japanských tradic týče, z mé strany to taky není zrovna horké... Ale díky mockrát za takové rozbroje kol mého díla :)))

andromeda
01. 07. 2005
Dát tip
Mijamot Musasi haiku opravdu vymyslel?

Ňi, ale zajímavá dedukce, promiň, že jsem tě nevědomky zmátl... M. Musši bys asi největší ze samurajů...

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru