Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Monika ist hier

14. 07. 2005
5
0
3798
Autor
Vitex

něco pravdy na tom bude

Sedím na gauči, modré světlo obrazovky dává pokoji něco jako právo účastnit se nekonečna – ale to je možná i pokročilou noční hodinou, vlastně skoro už ranní. Lednička je příliš daleko, už jen ta vzdálenost mě naplňuje beznadějí a lahváč je už skoro prázdný. Ale stejně… i kdyby byla blíž, nedokázal bych k ní dojít. Dnešní noci mě reklamy na „horké“ linky z jakési rakouské televize naprosto ovládli – nedokážu se pohnout, jsem si vědom debilního výrazu své tváře, ale nic s tím neudělám, pomalu mi vysychají oči – občas se mi podaří mrknout, ale to je pak snad ještě horší. „Ganz Privat, nul nul nul, sieben acht neun sieben sieben neun – Liebe Kerstin, nul nul acht, sieben neun acht fier fier fier. –Ganz Privat, nul nul nul, sieben acht neun sieben sieben neun…“ Spoty se střídají v hypnotickém rytmu, jsem v pasti, znám už každou scénku nazpaměť, ale každá další mě fascinuje víc a víc. „Monika ist hier, nul nul nul, ein zwei trei neun fier sechs - Ganz Privat, nul nul nul, sieben acht neun sieben sieben neun…“ Patro mám suché a jazyk se topí v slinách, nedokážu už polykat. Necítím nohy. Ženy, které se mě doteď fascinovali svou ošklivostí, mi začínají připadat krásné. „Keine frau, süse minute, nul fier nul, acht fier neun sechs zwei zwei“. Obraz i slova se zdvojují, nedokážu už víc nic vnímat, jsem v jiné realitě. „Monika-ist-Moni-hier, nul-ist Monika-nul ywek-nul-neun her-ist ein-zwei sechs trei-neun-fier-fier sechs.“ Jezírko v mích ústech přeteklo, kapka slin leče dolů do plic – kašlavý reflex nefunguje. Necítím ruce ani tělo, pak už ani hlavu – jen jehličky v plicích. „Liebeliebelie Kerstin- acht, nul-achtnul acht, sieben-fiersieb neun-acht fier fier-fier fier trei-neun-fier-fier…“ Cítím jako bych nebyl v pokoji, ale pokojem… nebo světlem vycházejícím z obrazovky. „Liebsevksntdsis-jssdrdhf neodusaa dssudghfd fdjeeoddnkdkd-sdf-sd-f  f f f dsf-f uuu dao u r e k j  t v f rr  o n g…“ a pak - Konec – černá obrazovka, pak logo televizní stanice a vysoký táhlý tón. Nemůžu se pohnout, v hlavě se pořád opakuje : „…fier fier-fier fier trei-neun-fier-fier…“ Necítím nic… Pak jakoby mi něco projelo hrudníkem, jen takový tupý záškub, nedá se to popsat – nenapadá mě jiné přirovnání, než slovo : hnědá. Napadne mě, že to byla smrt, začínám tomu věřit, pak zas nevěřím – tak jsem si to teda nepředstavoval. Chci se pohnout a přesvědčit se, že žiju, ale nejde to. Ale vidím… takže snad musím žít. Nebo snad mrtví taky vidí ? Sedím, hledím pořád na obrazovku. Pak všechny myšlenky ustali – nemyslím na nic… Nic… Nic… Až pak jedna malá myšlenka, jediné slovo – nirvána.

Náhle začínám kašlat, konečně zavírám oči – nesnesitelná ostrá bolest, pustím lahváč, předkloním se, spadnu z gauče, zvracím, zároveň kašlu, oči se zalévají slzami.

Ležím pod obrazovkou, její modré světlo mě osvěcuje, pořád zní ten vysoký táhlý tón, poprvé si znovu uvědomuju, že žiju, pak něco jako pocit zklamání – a pak už nic – vypnu televizi a jdu spát.

 


sehr gut... *

Vitex
08. 09. 2005
Dát tip
romale je prase...

romale
08. 09. 2005
Dát tip
Ne, ne... Prase je prase... já jen vyžaduji, aby pohádky měli svou kvalitu...

romale
05. 09. 2005
Dát tip
No... mohli to tam ukázat... nebo co já vím... třeba lesbian s babou jagou...

romale
04. 09. 2005
Dát tip
Chyběl mi tam vodník... nedělala to tam Monika náhodou s vodníkem???

Vitex
04. 09. 2005
Dát tip
Co já vím...?

JeanJoche
29. 08. 2005
Dát tip
Monika ist nicht hier...leider Gottes Monika ist die Eins.

Vitex
31. 07. 2005
Dát tip
danke schen

celer
23. 07. 2005
Dát tip
Já bych to projistotu zahrnul mezi povinný vzdělávací program.. ***

Manon2
17. 07. 2005
Dát tip
Vidíš, jaký jsem nepozorný čtenář ... ty to tam máš napsaný a já toklidně nezaregistruji. Tak se nezlob. :o)

Manon2
16. 07. 2005
Dát tip
Příliš televize škodí ... bylo to husté, ta neměcká reklama je věru horší jak naše. *

Vitex
16. 07. 2005
Dát tip
Rakouská... to je důležité... (dík)

Zvláštní pohádka Ganz Privat, nul nul nul, sieben acht neun sieben sieben neun – Liebe Kerstin, nul nul acht, sieben neun acht fier fier fier. –Ganz Privat, nul nul nul, sieben acht neun sieben sieben neun…“ něco jako kouzelné zaříkávadlo? ;o) Reklama - vymývač (vypínač) mozku Docela překvapující konec *

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru