Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Povídka - XIII, XIV

23. 07. 2005
9
2
1844
Autor
Vitex

- XIII -

 

Dnes jsem čekal, že se za mnou Ivan staví – je už pátek. Ale nepřišel. Plánoval jsem, že ho seznámím s Janou a pak zajdeme k Netopýrovi a oba seznámím s dědkem. No nic. Čtenář mi vrátil tu knížku – prý že je dobrá. Pak hned šel, ani si nevšiml, že jsme dostali nový Zločin a trest. Těšil jsem se jako ještě nikdy, až se po práci sejdu s Janou.

 

Vyzvedl jsem ji v práci a šli jsme ke mně. Tam mi řekla, že je v tom. Úplně mě přešla chuť na sex, ale jinak mi to bylo docela jedno – mám teď docela dost peněz. Ale Jana začala něco jako, že si to chce nechat. Pohádali jsme se, potom seděla v kuchyni a asi plakala. Neměl jsem chuť ji utěšovat, ale nakonec jsem šel za ní – ale nemluvila se mnou, jen fňukala. Potom odešla.

 

Pak jsem si chvíli hrál s pistolemi – ale spíš jen s Beretou – revolveru se teď trochu bojím. Neměl jsem náladu na nic, dokonce ani na Simona. Usnul jsem. Chtěl jsem jít večer ven, ale vzbudil jsem se až o půlnoci a teď už se mi nikam nechce. Asi si ho vyhoním a zkusím zase zaspat.

 

 

- XIV -

 

Vyvěsil jsem cedulku a šel jsem do obchodu, kde pracuje Jana, ale nebyla tam. Tak jsem jí pak volal z práce – vzala to její matka, nechtěla říct, kde je, ale nakonec mi pověděla, že je v nemocnici, ale že to není nic vážného a že bude zítra zase v práci.

 

Už od rána jsem měl „pocit“ – zatím asi nejhorší, co jsem kdy měl. Přemýšlel jsem, že zavřu a půjdu domů, ale pořád do obchodu někdo lezl. Nakonec ještě přišel šéf, podívat se, jak to jde – byla docela dobrá tržba, takže byl nezvykle příjemný – jakoby po orgasmu.

 

Když jsem šel z práce, koupil jsem si v trafice cigarety. Opřený o stojan na kola tam zase seděl ten spasitel – díval se celou dobu na mě, ale mlčel. Až když jsem odcházel, zavolal na mě - ale přitom jaksi potichu : „Už…?“ Šel jsem, ani jsem se na něj nepodíval. Musel jsem si co nejrychleji zatočit.

 

Teprve, když jsem vzal revolver do ruky, jsem dostal trochu strach. Položil jsem ho zase na stůl a zapálil jsem si. Hledal jsem cérečko Simona a Garfunkela, ale nemohl jsem ho najít, tak jsem se na to pak vysral. Dokouřil jsem – trochu jsem se uklidnil. Vzal jsem revolver, natáhl kohoutek, zatočil bubínkem – nepodíval jsem se, přiložil jsem zbraň k hlavě a rychle zmáčkl spoušť – dřív, než mi probleskla hlavou jakákoliv myšlenka. Snad jen to, jak jsem se těšil, až se mi konečně uleví.

 


2 názory

Milly
01. 11. 2007
Dát tip
Jo, úsměv po orgasmu- taky na to myslim... (jak G_B_Show :-)). Zoufalství. Tohle jsem čekala- jen nevim jestli proto, že už jsem to jednou celý četla...... -t-

celkově to vůbec není marný, je to dost lidský! tip

kapybary
28. 04. 2006
Dát tip
Škoda že už je konec:( :)

brasi
16. 04. 2006
Dát tip
Díky,vystydla mi kvůli tobě snídaně..náhodou sem narazil na povídku a začal hned tou první,neuraž se ale přeskočil hned na druhou,nevím,nevěřil jsem,že to bude dobrý...no a od dvojky až k tomu závěru mi stydne ta snídaně..a řeknu ti,sem hladovej a zatraceně spokojenej-jako po orgasmu..jo,odpouštím Ti..he,abych nezapomněl,zbejvá mi ještě ten úvod:)

brasi
16. 04. 2006
Dát tip
Díky,vystydla mi kvůli tobě snídaně..náhodou sem narazil na povídku a začal hned tou první,neuraž se ale přeskočil hned na druhou,nevím,nevěřil jsem,že to bude dobrý...no a od dvojky až k tomu závěru mi stydne ta snídaně..a řeknu ti,sem hladovej a zatraceně spokojenej-jako po orgasmu..jo,odpouštím Ti..he,abych nezapomněl,zbejvá mi ještě ten úvod:)

Vitex
06. 11. 2005
Dát tip
thanks : )

pekylau
05. 11. 2005
Dát tip
Jeden opožděný tip [viz. kritika u Smutné ženy]

Vitex
26. 09. 2005
Dát tip
moc dík románku... ale kdoví jestli nekecáš - a k tomu prvotnímu nápadu : minulého podzimu jsem jednoho krásného dne měl pocit, že náš vztah s Lucinkou plyne ke konci. Koupil jsem si propisku a notýsek, sedl jsem si na lavišku u kostela a začal jsem psát bez jakéhokoliv přemýšlení nebo představy o budoucím ději. No, pak jsem se na to asi po pěti kapitolách vystal. Asi po půl roce jsem to znovuobjevil a dopsal (a dost předělal). - a co se týče postav inspirovaných životem : kromě Ivana (který je vlastně slovo od slova mím kamarádem Martinem z gymplu) není nijak přímo žádná z postav psaná podle mého okolí (dokonce ani hlavní hrdina podle mě) ještě jednou moc dík - fakt moc dík...

romale
19. 09. 2005
Dát tip
Vida, začala škola, tak mám konečně čas... Takže za všechny povídky... (nebudu to psát ke každé zvlášť, cenu má jenom celek)...: Obsahově je to tak dobré, že to překonává vše, co jsem kdy od Tebe četl, ba i většinu toho, co jsem kdy VŮBEC četl... (sice toho nebylo zase tak moc, ale přesto...), je to "Tvoje", je to chladně romantické... a svým způsobem skvostné... Trošku škoda, že to není stylisticky ještě o něco lepší... někdy to prostě neplyne tak samo, jak pečivní záležitosti... a sem tam je tam hrbol (klidně bych Ti i napsal kde, a co bych viděl jinak)... ale je to jen pár věcí, které se dají upravit během minutky... -Gabríela Garcíu nečtu a nezvládám ho a nemám rád jeho styl- Za pravopis Tě jebat nebudu, asi je to daň za genialitu... Jsem strašně rád, že to skončilo tak, jak to skončilo... popravdě, měl jsem strach, že mě to zklame, ale naopak... na ten konec mám i soukromý tip - myslím, že(s') to trefil... Ještě by mě trochu zajímalo, kdes' ten nápad a jak to souvisí se reálem, protože mám dojem, že určitě a taky, že některé postavy jsou trošku inspirované... možná ne... Každopádně děkuju za hluboký čtenářský zážitek, za inspiraci... a tropchu i závidím... (myslím to upřímně, ale kdoví, jestli nekecám) ####

JeanJoche
18. 09. 2005
Dát tip
To je fakt otázka...víš, že ani nevím:(

Vitex
12. 09. 2005
Dát tip
naskýtá se otázka : zemřel nebo nezemřel ? (dle tvého názoru)

Vitex
11. 09. 2005
Dát tip
e e (prepáčte) lébilo ? (s odstupem)

JeanJoche
11. 09. 2005
Dát tip
Když nad tím tak (s odstupem) přemýšlím, tak ten konec není tak špatný...člověk je teĎ namlsaný úžasnými nečekanými pointami a když někdo napíše něco jednodušše lidsky reálného opovrhuje tím...Ale proč ne...nakonec...Je to pěkné...svým způsobem nečekané i očekávané zároveň;)

JeanJoche
10. 09. 2005
Dát tip
eeeee...proč to takhle končí?!?Ještě tak 2-4 části by to chtělo...aspoň ty dvě, pls:)

Vitex
12. 08. 2005
Dát tip
promiŇ, že tě zarmoutím... To je konec, přátelé... tá di dá dá dá da : )

G_B_Show
11. 08. 2005
Dát tip
tak - úsměv op orgasmu je tam potřetí. Teď mě napadá, že už to nemusí být náhoda a možná by se to mohlo nějak spojit se zatím přebývající postavou spasitele...samozřejmě pokud tu povídku/novelu nechceš ukončit tak jak je teď to by mě mrzelo..:-)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru