Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Dračí paní (2)

26. 01. 2001
1
0
3913
Autor
Lori

Trochu romantiky neuškodí... :))

Lan‘a mě neochotně pustila, jistě by více protestovala, kdyby dnes neměla přiletět Gal‘a. Rychle jsem se oblékla do kožených kalhot a modré haleny, které jsem měla po matce, vzala jsem si svůj luk a běžela na plošinu, kde už na mě čekal Man‘t. „Vezmi si to sedlo, co ti přivezl Kar‘.“ „Vždyť je to zbytečné, Man‘te.“ Přesvědčovala jsem dráčka. „Tak dobře, ale jestli spadneš...“ Zasmála jsem se jeho obavám a rychle vylezla na jeho trup. Vždy jsem musela obdivovat Man‘tovu zlatavou kůži. Aniž bych se nadala, vzlétli jsme. Ta nádhera mi vzala slova. Přistáli jsme na malém palouku. Man‘t mě vysadil a odletěl lovit potravu. Sedla jsem si do trávy a nadechovala čerstvý vzduch. Bylo hezké žít v jeskyni, ale po čase mě značně omezovalo, že jsem se odtamtud nemohla nikam hnout. Bylo to přece obydlí draků. Tak když jsem si chtěla někam vyjít, musela jsem někoho požádat, aby se mnou sletěl z hory. Z přemýšlení mě vytrhl zvuk z lesa, asi to bude Man‘t, pomyslela jsem si. Ale spletla jsem se. Náhle se z lesa nalevo vynořil muž na koni. Trhla jsem sebou, rychle jsem vyletěla na nohy a sundala si z ramene luk, do kterého jsem ihned vložila šíp. Myslím, že muž byl stejně překvapen jako já. Oba dva jsme na sebe zírali jak na zjevení. Najednou se mi ozval v hlavě Man‘tův hlas: „An‘el uteč!“ Na nic jsem nečekala, otočila se a utíkala do lesa. Muž zakřičel tyrhensky: „Počkej, nic ti neudělám.“ Ale to už jsem byla hluboko v lese. Za chvíli jsem nad sebou uslyšela pohyb drakových křídel, ale i za sebou hluk koně. Zrychlila jsem. Zastavila jsem až na další mýtince, kde Man‘t přistál a já rychle naskočila. Když jsem se naposled ohlédla, uviděla jsem úžas ve tváři toho muže. Man‘t vzlétl a rychle si to namířil k hoře. „Man‘te nesmíš to nikomu říci.“ Stačil mi zděšený obrazec, který mi poslal. A slova: „Proč?“ „Když se tohle Lan‘a dozví, už se nikdy nedostanu ven. Víš, jak mi vadí, že jsem tam zavřená. Ne já to přímo nenávidím... Man‘te prosím. Slib mi to.“ „Ale..“ „Prosím.“ „Tak dobře, An‘el, ale jestli se ti něco stane...“ „Nestane.“ Řekla jsem s úsměvem a vyvolala si představu mužových očí.
Dolente
19. 08. 2004
Dát tip
Mě teda z toho, že sedí na letícim drakovi zuby nijak nebolí. Ať žije fantazie, ne? :o) Zdá se mi to docela hezký...

Vallery
03. 01. 2004
Dát tip
tenhle kousek byl dost krátkej...... takze se o tom skoro nedá nic ríct.... pokud je to jen epizodka, která vyjde do ztracena, tak nic moc, ale jako začátek něčeho, co by se mohlo prolínt celym příběhem... to by bylo fajn.....

Ansuz
13. 05. 2001
Dát tip
Carodej... například neustálý nikdy nekončící štěstí.

Ansuz
13. 05. 2001
Dát tip
..

Carodej
11. 05. 2001
Dát tip
Ansuz - můžeš být konkrétnější....?

Carodej
10. 05. 2001
Dát tip
Ansuz - ty máš Dar?

Ansuz
10. 05. 2001
Dát tip
Merle...Předem se omlouvám za nedorozumění. Všechny tři moje poslední poznámky jsem psal jako jednu, ale nějak mi blbnul net, takže mi to nezdělilo, že kritika a avízko bylo odesláno. A ještě včera se mi nezobrazilo nic novějšího než 21.4. Tvoje poznámka o tom, že o využití Daru tam nebyla ani zmínka a uznávám, že máš pravdu. Carodej...Všichni v sobě máme alespoň střípek Daru a je jen otázka, zdali se ten "střípek" naučíš využívat.

Merle
02. 05. 2001
Dát tip
Ansuz: ano, jeden z nás dvou nechápe... prosím tě si znova přečti co sem ti psal.. a pokud na nic novýho nepřijdeš, už mi neposílej avízo

Ansuz
27. 04. 2001
Dát tip
Lidi bez Daru to prostě nepochopí. :-(

Ansuz
25. 04. 2001
Dát tip
Řekněme že jistá forma Štítu...

Merle
25. 04. 2001
Dát tip
bohajeho, na tohle už nemám sílu...

Ansuz
24. 04. 2001
Dát tip
Jediná síla je téměř všemocná a určitý druh šttítu by mohl pomoci....

Merle
24. 04. 2001
Dát tip
ansuz: sory, ale magií vyřešíš VŠECHNO, ale... ALE... uměla to? píše se tam, že by to používala? nebo že by to používal sám drak? NE, není tam ani náznak....

Merle
21. 04. 2001
Dát tip
promiň Ansuz ale :-)))))))))

Ansuz
20. 04. 2001
Dát tip
Seďet na drakovi a letět, by podle mě pro člověka s Jedinou silou by nemusel být takový problém.

Merle
27. 02. 2001
Dát tip
Sioned: ještě jednou: zkus si představit draka, jak je veliký, široký, jeho tvrdé ostré šupiny, křídla, zádové svaly... teď si představ sebe (i v sedle), jak vysíš na nějakém řemení (abys nespadla), když on s tebou rychlostí 50 Km za hodiny sviští (ještě máváním vzniká dost nepravidelný, houpavý a trhaný let) vzduchem... ty v lehké košilce (zkus si jen vystrčit ruku z auta, když jede takhle rychle)... atd... atd... čaroděj: Létání na dracích? Jistě, ale nedělat z toho idilickou plavbu na lodi ve tvaru labutě, s mácháním nožek v osvěžující vodě.

Carodej
27. 02. 2001
Dát tip
To jsou speciální draci, Merlíku:-) Přečti si Dračí skok a uvidíš:-)

Merle
27. 02. 2001
Dát tip
Caro: ja ho cetl, to mi ver... a cetl jsem toho o letani na dracich, vubec takrka vse, co tu vyslo. Na mem nazoru o realite to ale nic nemeni. Ty zase zkus Takce iluzi, od nejake polky.

dablik008
03. 02. 2001
Dát tip
dalsi dil...rikam - rozhodne pokracuj, vypada to slibne...ale prvni dil se mi libil vic...:-))

Carodej
30. 01. 2001
Dát tip
Merle, nechci polemizovat, ale co se létání na drakovi týče, jsou toho plné fantasy série. Jinak bych si moc nedovolil ze svou krátkých dílků posuzovat námět a originalitu - námět příběhu vůbec nemusí být o dracích a létání na nich..... uvidíme.

Carodej
30. 01. 2001
Dát tip
četl jsem nejdřív druhý a pak první díl - už vím, kde se autorka inspiruje nebo spíš koho následuje - a říkám, proč ne?

Merle
29. 01. 2001
Dát tip
musíš trošku zlepšit námět a originalitu... tohle byla fakt nic moc BTW: dovedeš si představit sezení na letícím drakovi? Trocha reality by neuškodila :-))

Sioned
29. 01. 2001
Dát tip
Já bych zas řekla, že je to moooc pěkný..Sice draci jsou už fakt ohraní... Merle: Myslím, že na drakovi se dá sedět..Když má sedlo :)))) Lori: Těším se na další..I když vím, jak to asi bude pokračovat....:))))

zirafka
27. 01. 2001
Dát tip
Považuji to za slabé. Nepropracované... proste nic moc

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru