Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Sbohem

20. 01. 2006
4
0
1392
Autor
Honey_

Toto se vztahuje ke dni 16.1.2006. Moje sestra jela vlakem domu a ten vlak přejel ve Hněvicích 16-ti letou dívku, která si krátila cestu přes koleje... Neznala jsem ji, ale takovéto události, které se stanou blízko mě, mě vždy nějakým způsobem ovlivní...

Železniční trať a pusto...

 

Tělo v urně a duše kdesi nad tratí

Pochod černých kamenných tváří

Mladý život sfouklý chladným větrem

Nevrátí se...

 

Tenký hlásek smutné melodie

Slza pokryje tvou tvář

Exploze otazníků v hlavě

Zapomenout...


Incognito
20. 01. 2006
Dát tip
To je moc smutný... *

Eidam
20. 01. 2006
Dát tip
za prolog *

Honey_
20. 01. 2006
Dát tip
Od tý doby, co umřela jedna desetiletá holčička z našeho pěveckýho sboru, mě prostě smrt někoho mladýho dostane a jsem z toho špatná..

Zuzulinka
20. 01. 2006
Dát tip
mlčky*

Placidus
20. 01. 2006
Dát tip
Napadl mne citát od Coelha z knihy Alchymista- Když muži bojují i Duše světa slyší křik bytev a nikdo neunikne předím co se děje pod sluncem.. .. Možná děvče netrpělo a zemřelo rychle, okolí se těžko vyrovnává se ztrátou. Je dobré, když se lidé rozloučí s milou duší děvčete a ostatní pomohou soucitnou myšlenkou. Znám i tragičtější případy,o kterých je smutné přemýšlet, přezto nelze srovnávat lidskou bolest. Myslím, že smrtí vše nekončí a i kdyby ano nevadilo by mi to. Pokud pomineme bolesti, které člověk zažívá může být akt smrti jistým poznání. Jako dítě jsem byl blísce smrti a bylo to docela příjemné. Možná také proto, že jsem nevnímal dosud žádnou odpovědnost za svůj život.Kdo ví? ..Téma je rozsáhle

Honey_
20. 01. 2006
Dát tip
To je taky možné - děvče netrpělo a zemřelo rychle - mě pak spíš napadne, jak asi teď trpí její rodiče, příbuzní a přátelé, ztratili někoho, kdo byl součástí jejich životů a nikdy se nevrátí.. Možná je mi z toho smutno kvůli těm co zůstali.... To je zvláštní na co přijdu, když o tom tak přemýšlím a píšu:)

Diotima
20. 01. 2006
Dát tip
asi nelze ...................................................................................*

oleandr
20. 01. 2006
Dát tip
souhlasím s Placidusem, ale nikdy to není jednoduché,,,,,,

matusu
20. 01. 2006
Dát tip
formalni, nejiskri to napetim - postradam opravdost hloubky prozitku

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru