Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

...tam kde jsi ty.

03. 04. 2006
0
2
1293

Tak tady je píseň, která mě právě teď provází životem. Kdyby jste si ji někdo chtěli zahrát tak na kytaře to jsou akordy: Ami, ehm...(tento akord nevím, takže dodám později =0)), C, G. No, ale bez not si to jen těžko zazpíváte,že?;)

 

...tam kde jsi ty                                                                      "...buďte světlem světa a solí země."

 

Sloka:

Ami            ...

Ať slunce svítí,

C                      G

já chválím tě dál,

Ať hromy a blesky zní,

Já chválím tě dál,

Ať problémy trápení mám,

já chválím tě dál,

Jen nenech mě jít

svou cestou dál...

     ...tam kde nejsi ty.

 

Refrén:

Ami            ...       C                G

Ať slunce svítí a kolem je tma,

nenech mě jíti,(tam) kde světlo světa,

chybý a prázdné místo nezapatlá,

žádná nákražka soly,(či) ňáka lampa...

     ...tam kde nejsi ty.


2 názory

Jo tak to jsem rada, ze depresivne jen pises. Mam pak z takovych lidi co si lebedi ve smrti hruzu. Jinak s tou prezdivkou... Princezno mi vsichni rikali protoze vypadam trochu jako cukrova panenka a ted lituju,ze sem si ji kdy dala. Na emailu jsem si ji zmenila,ale tady by to dalo moc prace...Dnes nemam moc casu,ale priste tvou tvorbu zmapuju vic zatim pa

No tak předně se musím omluvit, že jsem nenapsala dřív :)) Tak začnu od konce... to víš trošku netipicky :) ... a kdo si na něco nehraje? Ale popravdě, příběh vzniku Černé vdovy byl asi takový ... Já: "Honzóó, co si mám dát za přezdívků." (ty čárky jen znázorňují prosebné protahování samohlásek) Nejmenovaný Kamarád: "Já nevím, tak třeba... no... něco co se týká tvé tvorby." Já: "Když já nevííím..." (to už plačtivě) Nejmenovaný Kamarád: "Tak... (zadumal se až skoro usnul) já nevím!" Když jsem mu vylíčila, jak depresivní díla píši... už jen podle názvů - Smrt na tisíc způsobů - xyz (mimochodem velmi zajímavý název, že?:)) - no a další, vypadlo z mého Nejmenovaného Kamaráda Honzíka: "Když píšeš takové ehm smutné věci, co takhle Černá_vdova?" Já: "Když já nevííím... tak jóó..." povídám mu a tak tedy vznikla, zůstala a stále žije moje přezdívka. Když mám náladu, která mě dostává ke dnu, děkuji že mám nějaký pocit, že žiji, že mohu (díky tomu) napsat nějaké dílo, do kterého obtisknu právě tu konkrétní chvíli. Když si výskám, tak křepčím většínou někde s práteli a ne sama, doma u papíru. Díky za ocenění :)) Vážím si, že i když můj styl není kdoví jak hvězdný, oceňuješ myšlenku (?), nebereš si servítky (a taky proč bys měla že :)). Ale nebude mi vadit, když mi minulá (i ty co se nastrádali po tom dlouhém čase co jsme se "neviděli":)) díla zkritizuješ. Klidně se dej do toho :) Teď tedy k té nákražce - ano je to náhražka, zapracuji nad tím :) Zdraví tě, stále se usmívající, depresivně píšící ...Černá vdova

Nevím co je to nákrážka soly,ale možná náhražka,že?!No jinak,asi nejlepší co jsem u tebe našla.Docela líbí.Jinak teď něco osobního,to jakým způsobem píšeš a ta přezdívka,to si jako hraješ na trdou holku,nebo co je to za zástěrku?

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru