Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Prosím Vás, pane

18. 04. 2006
6
2
1768
Autor
Buendía
S nesmělou prosbou
a s velkými rozpaky:
,,Smím myslet na Vás,
když myslím na mraky? "
 
Snad si moc netroufám.
,,Ach, prosím, pane,
můžu Vás prosit dál...?"
Tvář mi studem plane.
 
Vždycky Vám za deště
úsměvy nosím.
,,Nosit je ještě, pane,
mohu? Prosím."
 
Vydržte chvilku
 ty dešťové kapky.
,,Prosím Vás, pane,
vraťte se zpátky!
 
Vždyť tolik přání
ve větru šumí!"
Sténat a naříkat
i bouřka umí.
 
Z vrcholků hor
 a z hloubi Země;
z člověka tryská:
,,Prosím Vás, pane,
milujte mě."

2 názory

Buendía
11. 01. 2007
Dát tip
díky za pochvalu:-) já jsem jí měla napsanou jen na takovym usmolenym papírku a ten jsem pak dala přímu JEMU, takže jsem ti ji nemohla ukázat... měj se hezky, ahoj

Katanga
06. 01. 2007
Dát tip
ta je prekrasna....tus mi nikdy nedala precist! je to tak jednoduchy a pritom krasny...

myslím že pro nás, čtenáře, by snad mohla mít větší význam ta upravená verze? nejsme ovlivněni tím co je nebo nebylo spontání (pokud to tak vyloženě nezní). Chapu že pro tebe ma mnohem větší význam verze prvotní, ale pro nás přece jenom?

Buendía
29. 05. 2006
Dát tip
děkujuuuuuuuu

samantarosi
29. 05. 2006
Dát tip
je hrozně milá..t

Buendía
25. 04. 2006
Dát tip
Milý Míšo, i tady Ti děkuju za kritiku...milované osobě vykám a to i ve skutečnosti - a vůbec, můj vztah s ním je jako ze sedumnáctého století - píšeme si dopisy, při potkání si říkáme dobrý den, tajně se na sebe smějeme a vůbec nic není jisté a všecko se odehrává pomalu a krááásně, což si dost užívám. No a občas mě popadnou záchvaty melancholie a tak píšu takové věci. Jsem si dobře vědoma toho, že rytmus pokulhává na více místech a mám i verzi, kde je to lepší, ale chtěla jsem sem dát tu spontání a původní, ačkoli je tam trošku klišé a rytmus není brilantní...zní to podle mě skutečněji. Dík.

taky moc pěkný. na mě to působi trošku jak z filmu pro pamětníky:) milované osobě vykat, ale sedí to k tomu. (z jakéhosi záhadného důvodu jsem v básních pedant na rytmus, takže bych tam rovnou pár věcí přeházel a vyházel ale ty nejsou tak podstatný) atmosféra a nádech tý básně je supr. Jako kluk si můžu jenom snít že by si tohle o mě někdo "myslel".

Flavia
22. 04. 2006
Dát tip
Lámu si hlavu, co napsat. Zkusím nějaké přívlastky, které mě napadají, když to čtu: Nesmělá, plynoucí, milá, upřímná. Zůstává mi z ní takový hezký pocit ...ale to vlastně vždycky, když něco čtu od tebe.

Jolana19
21. 04. 2006
Dát tip
horská dráha? :)) proč se na ni neustále nastupuje proč nás to šimrání v žaludku přitahuje proč chcem mít srdce v krku a čekáme až spadne klec joo horská dráha, to je ale věc

Jolana19
19. 04. 2006
Dát tip
Ne, ne já nekradu, jen se mi opravdu moc líbila a fakt jsem si docela reálně představila (ta moje něšťastná fantazie :) ) co by to s dotyčnými muži asi udělalo, no mrkni na Jéňu, s tím to mává i na dálku

Buendía
19. 04. 2006
Dát tip
Děkuju Vám všem, ani jsem nečekala tak pěknou kritiku, neboť tahle básnička vznikala cestou autobusem a docela narychlo, takže je to pro mě docela překvápko. Jolana19: Klidně si ji ukradni a rozposílej ji dál komu chceš a klidně ji nějak uprav, bude mi ctí, když budu svou skromnou básničkou tvojí inspirací:-)

Jolana19
18. 04. 2006
Dát tip
tak ta je krásná, skoro mám chuť ji ukradnout :) a nechat putovat, opravdu líbí

moc pěkný :o) tip

Nicollette
18. 04. 2006
Dát tip
hm ten poslední rým až na mě teda.... mě napnul no.. ale jinak velmi mile poskládaný, takový pěkný no

Budliky
18. 04. 2006
Dát tip
Proc je ten svet natolik prazdny. Me se taková věc nikdy nestane :(

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru