Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Hrůtvang:kapitola první:Boj o meč

27. 05. 2006
1
0
800
Autor
Čáčulka

Ještě není celá, tak snad prominete. Budu jí postupně doplňovat

,,O mocný pane země Baar, pomoz mi v mé samotě,utiš moji bolest a příjmy mě mezi mrtvé. Dovol mi spočinout vedle boku své ženy a kráčet po svěží louce smáčené rosou a slzami mnohých padlých našich věrných druhů. Nemohu déle již žít, když tu kterou tak vroucně a oddaně jsem miloval, povolal jsi mezi své služebníky. Dovol mi stát se jedním z nich a ukonči tak mé trápení."
Pán draků poklekl na místo, kde s úsměvem na rtech před malou chvílí naposledy vydechla jeho žena. Ještě stále byla teplá zem od jejího těla.
Je zvykem u draků, pokud odejdou na věčnost, odejít důstojně ve své dračí podobě. Jen jejich tělesná schránka v podobě člověka zůstává na místě, aby mohli být pohřbeni se vší důstojností. Pohřeb vykonávají malí služebníci draků. Jsou to bytosti divokého vzezření, z rozcuchané vlasy a velmi velkým až orlovitým nosem. Úzkých rtů a špičaté brady. Mají krátké nohy. Zato jejich ruce, jsou dlouhé, šlachovité a silné.
Tito tvorečkové nazýváni Mologové , pokud zemře drak, jeho tělesnou schránku odnesou a pohřbí. Nikde není vyznačen hrob zemřelého, jen na místě kde naposledy vydechl, zůstane smaragd v podobě slzy. Říká se, že smaragdová slza má léčebný účinek a mezi lidmi je velmi žádaná.

Poté co pán draků takto prosil své předky, snesla se k zemi hvězda. Jakmile se dotkla země, objevila se oslňující záře.Hámeles náhle padl k zemi mrtev a hvězda odnesla si jeho dračí duši do země Baar.
Na místě jeho skonu zůstala jen jeho lidská tělesná schránka a smaragdová slza.
V poslední chvíli snažil se Hámeles upamatovat na své syny a jednoho z nich ustanovit dědicem. Leč smrt mu nedala mnoho času.
samantarosi
27. 05. 2006
Dát tip
ha,promiň

Čáčulka
27. 05. 2006
Dát tip
asi jsi nečetla prolog.Ještě není celá budu jí postupně doplňovat

samantarosi
27. 05. 2006
Dát tip
pokračování je lepší..proč tak krátké?

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru