Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

omámená

03. 11. 2006
25
29
2873
po nábřeží šli jsme
a měsíc svítil
až se mi zatočila hlava
rozbíjel se
o dlaždice o kameny o řeku

půjdu sem sám
jen s cigaretou
kdybys mě někdy opustila
obláčky páry když nic neříkáš
nech je
plout
a pak
vítr
serve z lip pár hrstí lístků
rozletěj se mi do duše
zaplní pasáže
a kabarety a
oranžová s černou
položí se na hladinu

na labuť
jedinou co utrhla se
samotnou
bloudivou

umělou

29 názorů

díky a určitě se mrknu...btw. už mám podniknutý coming out - jsem holka, co si hrála na kluka, ale nick už se mi nechce měnit :)

Quaken
01. 10. 2008
Dát tip
Zamíchal si sny akorát tak, abych ti je uvěřil a představil si je. Podstrčil jsi mi nevtíravě kousek tklivé melancholie a rozvířil fantazii. A to všechno ocením * (hehe, připomíná mi to moji básničku Zet, některými pasážemi jako bys mi vlezl do hlavy. Nebo já tobě? ;) )

Toscana
21. 08. 2008
Dát tip
Má to náladu jako snový film. Kašlu na poetické kategorie a nějaká umprcajtlich hodnocení - prostě se mi to líbí právě pro tu náladu a šmytec. *t

Nemáš zač.

jehlas - díky za všechny zastávky a kritiky ! Z Prahy z Prahy a toulavá...

Ty jsi z Prahy? Taky jsem chodil na takové toulky Prahou.

Skafararix
31. 05. 2007
Dát tip
Priatelu. Co povedat. Vynikajuce. Tou atmosferou ma vzdy dostanes + narabas s citom slovami...ziadne tam nie je naviac. Drzi to pevne.

salomesr
30. 03. 2007
Dát tip
uhm

palino8
26. 02. 2007
Dát tip
*

oběma slečnám: nebuďte tak skromné dámy..."zkušení" nebo jak je mam podle vás nazvat, hodnotí třeba podle nějakejch "pravidel", "vyznají se" ( ale v čem ? v pocitech ? v tom co chtěl básník říci :))) ? ) - proč by měl bejt názor, nezformovanej něčim od někud třeba přijatym míň zkušenej než ten jejich ? zkušenost, jak o ní, mluvíte, není v počtu básnickejch sbírek, ale v nás, v našem prožívání, v tom, jak se nás věci dotýkaj...ne v nastudovaný teorii verše. Vážím si vašich hodnocení, moc. Zatím s pozdravem a buenavista :)

takovou odpověd jsem vám napsal, a ona mi zmizla, auau...takže ještě jednou: jéj, to mám polechtané ego :) stavte se častěji, co :) ? wee: s tou duší, fajn nápad. Viděl jsem to jako ty lístky, co šustěj po těch prázdnejch ulicích, dotkne se tě jejich vír a několik ti jich uvízne v duši - jako vyloženě nemožnej "přechod", Ale přeneseně je to i po duši, může bejt. usmáta: díky za přízeň, až jsem skoro zčervenal... radši to pošlu a pak budu pokračovat, nechci to zase ztratit :))

Wee
24. 02. 2007
Dát tip
tak jsem si o něm hezky popovídaly .-) :o) určitě je aspoň trošíčka ješitně rád, hejhej :-)

dík za avi;) áno, aj ja sa už zameriavam na rytmus...a priznám sa, v podstate som veršovanie teraz dosť zanedbala...nejako...to ide zo mňa skôr bez rýmov:D A buenavista je veľmi dobrý autor:D Ja ho mám v obľúbených tiež:D

Wee
24. 02. 2007
Dát tip
teprve na konec jsem přečetla název a vtipně .o) toho využiju: jsem z ní omámená, paf... putuje do obl. a buenavistasocialclub taky Jsi první,ale aby sis zas tak nemyslel .-), tak se mi třepotají ještě asi dva (A když jsi tedy tak tolerantní, tak vyjadřuju si pro sebe- ne jako návrh-propána, to ne-"rozletěj se mi po duši"-tak jsem to "četla") a k Usmáté- ahoj, koukám, že tu nejsem na P. úplně sama, co otevřeně říká, jak se snaží vpravit do těch tajů básnických(já tedy i rytmus,atd.) a taky pořád tápu, zda mám vůbec "právo" jako nezn. začát. vůbec psát něco jiného než "líbí-nelíbí", a pak taková odpověď jako tady toho gentlemana (dělá čest těm chlapíkům z clubu i sobě.-)) udělá člověku radost takže díky, L.

etna
22. 02. 2007
Dát tip
krásná *

Pablo_honey
20. 02. 2007
Dát tip
opět dobrá! Zn. kapela klubu opuštěných srdcí sežanta Pepře

ale o to přeci nejde, Usmátá zubárko, nebudeme si přeci vysvětlovat, co je osobní vkus a jak to je s tím, když tě něco vezme a něco ne. Až bude trochu čásku, pročtu si tě. A nezabudni, vážím si úplně všch názorů, bez rozdílu. ;)

hehehe, nepretvaruj sa, určite si dostal od niektorých väčších odborníkov na všetky 3 tipy...no možno aj výbery:D kdežto ja, neskúsená (úboha, zabudnutá a iné blbosti s podomýšľaj;) ) hodnotím len podľa vkusu a už sa troška začínam rozumieť aj do formy (ale len tak zdiaľky čmuchám;) )...

takového úspěchu bych snad už ani neočekával :)

inak, aby si vedel, že aj tu som bola;) neviem, toto na mňa až tak nezapôsobilo;) ;)

červenám se, neblbni :) samozřejmě dík

domin.go
17. 02. 2007
Dát tip
ježiš to je krásný si dobrej...jako že fakt ...hlubokej respekt crae dík za avi...tohle je nářez :))

Craerassy
17. 02. 2007
Dát tip
jako rozčarování mi zní...jako když cucáš ty bonbóny, co mají uvnitř citrónovou šťávu... *

Bezinka
14. 02. 2007
Dát tip
...procházím se slovy jako parkem...píšeš dobře...t*

těší mě... děkuji za obojí zastavení !

sidonia
03. 12. 2006
Dát tip
muzu prijit na chut celmy vsemu.. tomuhle

Petrusha
03. 11. 2006
Dát tip
jo, ta umelá labuť je dosť bizarná predstava

Nicollette
03. 11. 2006
Dát tip
jó, to jó ťup


silence
03. 11. 2006
Dát tip
nemůžu přijít na chuť začátku, jinak se mi ale moooc líbí .:) *

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru