Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Rozpaky.

12. 12. 2006
15
50
4062


      Před dvěma dny jsem zde uveřejnil jednu povídku. Teď jsem přišel na výpis svých „ děl „ prozkoumávám ho , a zjišťuji že je možné zjistit kolikrát si někdo mojí povídku přečetl.

      A do teď  to už bylo 22 lidí . DVACETDVA lidí  .

      Tolik  návštěv za dva dny , tolik nesporně krásných, inteligentních a sympatických lidičků se přišlo na mne podívat, a já u toho nebyl. Já je nepřivítal , neusmál se ně mile a nepohostil tím nejlepším co mám. Nemyslete si ,nejsem křovák  ,ale čím pohostit své hosty na tak zvláštním místě…??

   To  když přijdete ke mně domů, to je jiná, to si rady vím. Káva či čaj pro zahřátí těla i duše…samozřejmě , proto že se už dlouho známe ,víte že mě potěšíte, když si dáte čaj - jsem totiž fanda do čaje…nikoliv znalec, ale fanoušek. Zeptám se vás , zdali máte chuť na spíše voňavější nebo snad na prostější  , nabídnu cukr, citron..mléko..anebo víte co?? Mám vynikající věc..pálenku z třešní…čistou, a  čirou s lehounkou  podchutí pecek , malinký  kalíšek k čaji a dle chuti přímo do čaje  , ochutnejte -  usmíváte se souhlasně?..Já věděl že potěší.  Potom lehký předkrm ,  právě včera jsem  udělal  jednu ze svých specialit…pálivou omáčku k masu a uzeninám…víte, to vezmete pálivé  papričky , /ne chilli, ty jsou darebácké a chovají se k chuťovým buňkám jak Avaři v dobytém území/ ale doma vypěstované…pomelete, ale ne na moc jemno,  musí tam zůstat kousky , a smícháte s důkladně  rozmixovanými rajčaty, přidáte sůl a co hlavně hodně česneku. A to je vše…necháte odležet a podáváte  k uzenině , masu…ale také jako dresink do salátů.

  A pak následuje hlavní chod…jedli jste někdy domácího kapounka, kterého jen prsíčka mají jeden a  půl kila?? To masíčko je prorostlé a šťavnaté, křehounké,  a když se správně okoření nad něj není.

  A jako sladká tečka  nepečený dortík z ovoce , piškotů a  obrovského kopce šlehačky.

   Poté  když první hlad a žízeň je pryč , se hlouběji vnoříme do křesel a  s plným  pohárem dobrého vína ,můžeme volně nechat plout mysl po vyšších sférách , a dostat se do té kouzelné spirály, kdy myšlenka vyslovená volně poletuje ve vzduchu a snoubí se s myšlenkami již tam byvšími, tvořící novou krásnou entitu moudra, přímo fyzicky přítomnou.

   Toto zjištění nás tak nadchne  že neodoláme a znovu sáhneme po poháru a připijeme na vesmír ducha, jehož jsme se právě staly pány, a neohroženě se vrhneme do dobývání nových vzdálených světů plných krásy, jen nám se kořícími ,a my plnými hrstmi béřouc snad i na chvíli popatříme do nekonečna …

   Jakékoliv  problémy lidstva jsou vyřešeny v tomto okamžiku.

  A pokud se stane , že řešení těchto naveskrz důležitých věcí  nás trochu zmůže..pak není nic jednoduššího než pokojně usnout  v  pokoji pro hosty, provoněném jablíčky které jsou na skříni.

   To vše umím,  a rád prožívám. Ale jak přivítat a pohostit své milé hosty ve virtuálním světě??...Jsem bezradný….pomůžete??

  

 


50 názorů

Budeš vždy vítaná Auroro - a děkuji za típnutí.

Tak to by od tebe bylo hezké...hm, nějaký dobrý čajík, třeba lehký zelený čaj z Vietmamu, vonící po něžné trávě a pak ta pálenka, jídlo...hmmm, sbíhají se mi sliny:-) Ve virtuálním světě je to těžší, mě každopádně stačí hezký obrázek na autorské stránce:-D Jsi velice zajímavý autor, budu si toho od tebe muset přečíst víc:-))

:-)

mi by stačil voňavý čaj a příjemno...*

Jsem a děsnej :-)

Skřivan
27. 05. 2007
Dát tip
...já beru jako milé přivítání např. metaforu a pohoštěn se cítím být čímkoli, co příjemně zahřeje v žandulku. I když nejlépe prý hostí domácí fotbalisté. Na pažitě.

Najmladšia
04. 05. 2007
Dát tip
:-) sa červenám troška..

A k ní prosím čaj nebo kávu? Říkate kakao? To vám chválím ,také mne ta vůně zavede do dětství ...k nedělním snídaním kdy honem, honem pospíchám protože v tom rybníčku je nutné vyzkoumat pulce a Freda odvedle už píská naše " tajné " znamení...:-). A nezapomenout láhev od okurek - a hlavně aby to maminka neviděla. Děkuji za návštěvu Najmladšia a přiď zase, potěšíš.

Najmladšia
03. 05. 2007
Dát tip
bábovka......

Bude mi ctí Parmenidesi a přijď zase někdy na čaj a trochu popovídání :-)

hambatej Šedej hrabě ...to je přímo námět na román :-)

Obyčejný chlap se rdí ...:-)

schizandra*
29. 03. 2007
Dát tip
(:D))to je lahůdkové přivítání, sice jsem přišla zase pozdě, ale zbylo i na mě...a strašně se mi líbí ten nádherný přechodníkový novotvar "beřouc"...jó, obyčejní chlapi bývají obyčejně nejšikovnější a nejvtipnější...za což si zaslouží přidat tip...

Vítej "ta_co_neumí_psát_básně" :-)

maracaibo
16. 01. 2007
Dát tip
já mám zase ráda ten nepečený dort z piškotů :-) mňam! Ty jsi teda šikula, na obyčejného chlapa...?

Tak to si budeme rozumět Čertínku. Dortíky necháš mně a já budu za to obdivovat tvé rachejtle. Já rád dortíky...tedy rachejtle

My Obyčejní chlapci jsem zvláštní druh, vyznačujeme se tím že se rádi dostáváme do všelikých polízanic a omáček, a pak už si jen zapamatujeme jaké to bylo když jsme se v tom topili. No a pak už jenom okopírujeme recept. Ale pšt nikomu to neříkej...Děkuji za návštěvu a tip violet:-)

violetlight
13. 01. 2007
Dát tip
na to, že jsi Obyčejný_chlap, zdáš se být docela šikovný! (omáčka a tak:)

Pohostit alespoň " fajn počteníčkem ", když už ne dobrůtkou...děkuji za tipnutí :-)

Sarrah
11. 01. 2007
Dát tip
Moc hezké...šťavnaté....milé.....*** děkuji za fajn počteníčko***

Na podruhé ale přece :-). Děkuji za tip Palino.

palino8
10. 01. 2007
Dát tip
minule som to nedočítal, ale teraz hej a stálo to za to ;)

no, tak na to som už prišla;) ste tak nenapraviteľní (väčšinou zlato;) )

Zajímavý čajíčkový experiment ...budu muset vyzkoušet. A to že chlapcům jde láska přes žaludek ? No - říká se, že muži myslí na jídlo zhruba 50x za den, ale na lásku 250x...:-)

a zase som zabudla na avi...tak aj avi;)

ty si geniálny výmyselník...práve sa usmievam a som nadšená...;))) Aby si vedel, ja by som len čajíček a ak-tak citrónik do niektorých...ale to na pridanie, to ja nemusím;)))) (ja už to vidím...aj toho účinky;) )...a je to krásne, celé detstvo, dospievanie a tak počúvam, že najmä chlapom a chlapcom a chlápätkám ide láska cez žalúdok a čo si mi to tu pred chvíľkou vypisoval?;) Inak...ako si sa krásne preniesol z 1 témy do druhej a ja som ti to úplne "zožrala" aj s vypitým čajíkom;)))) (vidíš, práve si idem dať dúšok môjho ďalšieho experimentu;)...žeň-šeňový čaj+jahodový pickwick+roibos originál;)))) ) **

Potěšila jsi mne, že jsem potěšil. :-)

zbožnujem čaj a vônu jabĺk a ešte škorice k tomu to víno a filozofovať do rána.... hmmm..... sen.dik za náladičku.....

Rum čaji sluší, viditelně máš vkus Mylenko:-), a přijď zase pobejt .

Marcela.K.
07. 01. 2007
Dát tip
...chápu, že teď musíš redukovat ;-) Ale je to hezký pohoštění...stačí si to přečíst, trochu očuchat...bezva...netloustne se po tom a přitom je to skvělé...děkuji za mlsání...jdu si nalít do čaje rum :-)))

Děkuji Jolanko :-)

Jolana19
29. 12. 2006
Dát tip
jistěže jsi roztomilé čunátko, ale v devět ráno je to fakt dost cool :-)). ale třeba najdeš někoho kdo políbí tě, na to místo (já teda už kvůli tobě doufám, že jde o srdce, jsou i jiná, že), slízně cukrátko a pak nakrátko mrkne i výš, no a pak, víš, to už záleží na tom co namícháš a kolik toho vypije/te

avox
29. 12. 2006
Dát tip
Jsi opravdu milý, asi by se čaj i káva s tebou dobře pily, jen jednu myšlenku ti vnutím touto cestou - přechodníky jsou záludné svinstvo!

Míchy , míchy...Každý z hostů ,který míchá svůj nápoj, je míchán taktéž do něj. Proto, mích a mích a jsi tich. Míchajíce , mícháš ! ....Já se vůbec nesnažím odvést pozornost od hrubice která se mi povedla , to jen tak nezávazně šveholím a pokradmu prstíkem dloubu do slovíčka aby smazáno bylo.Prstík je celý ušoupán , páníček usmolen ,a hrubice sedí dál. Pořád ... neřád . Tak se tedy k tomu postavím čelem ! Čelem ke stolu ...třeba tam najdu něco čím , by se dalo. Třeba dynamit. Nebo cukrátko. Zalepím inkriminované místo, a bude to vypadat že jsem jenom čuně . Tak jsem na to přišel...Hele, jsem roztomilé čuňátko, nejsem k zulíbání ? :-)

Každý z mích milých hostů je vítán a ctěn.:-) Ten prolog proto aby vstoupil a neostýchal se? Pokusím se na něco přijít ...:-) J.

Jolana19
28. 12. 2006
Dát tip
tímhle si nabídl pocit domova, vítaného hosta. když něco podobného nabídneš v prologu máš o audience vystaráno :-))

Amiška
20. 12. 2006
Dát tip
to je pěkný...takový..domácí:) T

ála
17. 12. 2006
Dát tip
kdy myšlenka vyslovená volně poletuje ve vzduchu a snoubí se s myšlenkami již tam byvšími, tvořící novou krásnou entitu moudra, přímo fyzicky přítomnou - to je móc hezky řečeno!!!Díky za přivítání:-)

Vidíš Papaverie, nenapadlo mne že by to byla pohádka.:-) A přivítat hosty pohádkou je krásný nápad, jen se musím pokusit zmámit skřítka Hajaju aby mi nějakou šeptl.

martinez
15. 12. 2006
Dát tip
já bych tedy povečeřela... a pak to zapila něčím... :o)

andromeda
12. 12. 2006
Dát tip
...tak sem s tou pálenkou.....

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru