Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Noční můra

21. 03. 2007
19
21
1831
Autor
Děvka

Stála jsem tam a dívala se. Hejno havranů mizí za obzorem. Tobě narostla černá křídla. Zmizelas' mi taky. Stála jsem tam a dívala se. Bílá růže pózuje zkušenému fotografovi. Tiše přitom umírá. Noříš její trny do své kůže. Navždy je rudá růže mrtva. Stála jsem tam a dívala se. Bílá královna dorazila na pole s jezdcem. Černá figura přepadla přes hranu šachovnice. Sněhobílá královna začala tát. První slza dopadla na ebenové torzo. Stála jsem tam a dívala se. Nemáš komu ukázat krásu všude kolem. Polární záři nad hlavou. Louži krve pod nohama. Stála jsem tam a dívala se. Labutě majestátně plují kolem. Ze sna ti zpívají svou píseň. Stála jsem tam a dívala se. Musela bych zaklonit hlavu abych spatřila tvou tvář. Ale neviděla bych ji. Za tebou zářilo slunce. Slunce které bylo měsícem. Stála jsem tam a dívala se. Lampa za tvojí hlavou zablikala a zhasla. Ztratila jsem tě ve tmě. Stála jsem tam a dívala se. Rozhodně stojíš na hraně okenního parapetu. Padáš. Zastavil se čas, aby se ti nic nestalo. Přesto jednou dopadneš. Stála jsem tam a dívala se. Z tvých očí kanuly slzy. Moje slzy. Stála jsem tam a dívala se. Ale pro suché oči už jsem nic neviděla.


21 názorů

pekná *

připomíná mi to jednu povídku od Oscara Wilda..líbí*

Kalcifer
02. 06. 2007
Dát tip
sedím a čtu tvé rýmy a slzy se derou do očí nevím jestli ze soucitu nebo senné rýmy a zvedám přitom obočí.

--- až se to stane nedívej se nedívej se NEDÍVEJ SE! ---

Děvka
30. 05. 2007
Dát tip
dekuju za navstevu a za kritiky...:)

DemonN
28. 05. 2007
Dát tip
...depoetizace poezie ...dominujicí příběh ...věcný, ale o to naléhavější styl ...gradace motivů v kontrastu se stagnujícím postojem a díváním se do "prázdna" noční můra má jméno prázdno a jakákoli písmena či slova jsou zbatečná...vše už se totiž odehrálo...tip zaslouží za inteligentní plynutí "děje"

Mrtvy Pes
28. 05. 2007
Dát tip
haf...tak tohle je i na me moc*

satannáš
15. 05. 2007
Dát tip
též líbí T

Velice silná báseň, jak to jen říci - uhrančivá, ano...

Kalcifer
06. 05. 2007
Dát tip
smekám před touto děvkou :-DDDD Ne, doopravdy zkládám k tvým nohám svoji poctu.

Runa
24. 04. 2007
Dát tip
ta je krásná

Děvka
20. 04. 2007
Dát tip
dekuju moc...uz za cas ktery ste tim stravili....


Smíšek:-)
13. 04. 2007
Dát tip
Stojím zde a dívám se, čtu překrásnou báseň báječné, díky* Sm.*

Brynhyld
13. 04. 2007
Dát tip
To je pecka! Drsný jako vlny severního moře. Můj hluboký obdiv a tip

Zajímavé

silence
22. 03. 2007
Dát tip
souhlas s IVEM. Na poprvý to není, ale za přečtení to stojí *

Yeštěrka
22. 03. 2007
Dát tip
Líbí:) Moc.. To opakování dodává dobrou atmošku. Ta první část mi díky své abstraktnosti připadá hezčí, pak to trochu sbíhá k přímé citovosti, ale stejně je to hezký. A zaujalas mě. Jen tak dál slečno:)*T

IVO
21. 03. 2007
Dát tip
Dívám se, dívám, kde končí prolog - a pak už nic. Nebál bych se to nazvat básní v próze. Až při druhém čtení jsem ji začal chápat. Až při třetím čtení se začala líbit. Inu, nepodbízíš se,navzdory tomu nicku. *T

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru