Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Esotericky salon

09. 05. 2001
19
0
3788
Autor
Magdicka

ESOTERICKý SALóN Založil jsem esoterický salón. Opravdu s dobrými úmysly, ale začaly se mi tam slejzat báby z pavlačí. Byl jsem bezradný. Moje prvotní představy byly jiné. Chtěl jsem léčit lidi pomocí hypnózy, holotropního dýchání a vůbec pracovat s energií. Jenže ty báby na to vůbec nezabíraly. Scházely se u mě a štěbetaly. Bál jsem se, že ztratím autoritu léčitele, a tak jsem začal tajně používat rajský plyn. Zorganizoval jsem pravidelné masové hypnózy. Báby se scházely úterky a čtvrtky o půl čtvrté. Kázal jsem jim, aby si nosily vlastní podložky. Bylo jich asi patnáct, co chodily pravidelně. Odváděl jsem je do sklepa, kde si lehly na záda, pak jsem obvykle něco mumlal, přičemž jsem - nepozorovaně - napouštěl místnost lehkou směsí rajského plynu. Fungovalo to bezvadně. Ztímco báby chrápaly, vybíhal jsem s kyslíkovou maskou po schodech, popadl jsem kabát a pak honem vedle do hospody, kde sedával můj kamarád z medicíny, s kterým jsem zapíjel svoje zoufalství. Bylo víc než jasné, že moje sklepní dýchánky jsou úplně na hovno. Pacientky sice věřily síle hypnózy, zvláště když jsem je probudil až po hodině, ale ve skutečnosti se ke mě chodily jenom vyspat. "Kam se poděly moje ideály?", div jsem se jednou Ferdovi nerozplakal na rameni, právě když jsem vedl jednu ze svých seancí. "Asi to zabalím a odjedu do Brazílie", posteskl jsem si a přiťukl druhým pivem se svým druhem. "Nesmutni", řekl Ferda, "pojedu s tebou a budem léčit křováky", chlácholil mě, a objednal ještě jednoho panáka. Ještě nikdy jsme si nebyli tak blízcí, ani za dob, kdy jsme spolu studovali. Ferdu opustila manželka, a teď už druhým rokem noc co noc pláče. Spojovalo nás naše neštěstí. Objímali jsme se ten večer, vzpomínali na staré časy a bylo nám krásně. Ovšem pouze do doby, kdy jsem si vzpomněl, že vedu seanci. "Doprdele!", podíval jsem se na hodinky. "Vosum pryč! Kurva, a mě tam ležej báby." Hodil jsem bleskem na stůl dvoustovku a popadl Ferdinanda za flígr. Vrazili jsme vedle do ordinace, narvali jsme na kebule masky a běželi po schodech do sklepa. Báby tam ležely ve tmě na svých karimatkách, místnost byla zaplavena jemnou mlhou. Utáhl jsem kohoutky, zapnul jsem na plno ventilaci a začal běhat od báby k bábě ve snaze nahmatat tep. Ferdinand stál jako u vytržení stále na svém místě. "Asi mám ňáký znecitlivělý prsty", houkl jsem na něj. S Ferdou to však nehlo. "To nemohl nikdo přežít", pronesl hlubokým hlasem muže, který zvěstuje krutou pravdu. Odložili jsme masky a prohlíželi si tu hromadu povalujícího se masa. Bylo jich patnáct, jediná moje seance, která měla efekt. "Doufám, žes to s tou Brazílií myslel vážně, poletíme ještě v noci."
limetka
17. 07. 2003
Dát tip
Jen tak jsem brouzdala po písmáku. Náladu jsem měla pod psa. A pak jsem přečetla tvoje dílko. Nevím, jak jsi na takovéhle téma přišel, ale mně to pobavilo. Za to tip

Lowlander
30. 04. 2003
Dát tip
Dobré...:o))

Anonym39
29. 04. 2003
Dát tip
to je hlína* hele piš sem ne že to dopadne jako v galeriimagda s málem zmizelým diskuznim fórem :)

ille
29. 04. 2003
Dát tip
= anonym 39

vero
24. 06. 2002
Dát tip
* bomba

Lucy
22. 06. 2002
Dát tip
Možno to bude znieť trochu nehumánne a tak, ale podobný ezoterický salón by sa mohol na Slovensku otvoriť pre Babky-Demokratky... (Keď už aj nám sa blížia tie voľby) *

Yeziiinka
18. 02. 2002
Dát tip
Tý jo!!! Výborně, nemám slov... /což bude tím, že si představuju ty udušené dámy na karimatkách/! ***

Konec je výborný, hlavně ta hromada povalujícího se masa. Paráda.

Ostrovidka
29. 05. 2001
Dát tip
hohóooooo:-)))))

Helča
29. 05. 2001
Dát tip
Teda to ja nabitý *


Miki
14. 05. 2001
Dát tip
:o))))

Verita
12. 05. 2001
Dát tip
wow! :)))))

Deltex
11. 05. 2001
Dát tip
Hih, típnu si! Super prácička!

StvN
11. 05. 2001
Dát tip
Je to napsaný tak nějak, hezky, obyčejně, jak už tady padlo syrově a to se cení, akorát nevim kde. Nedokázal jsem přijít na to, při jaký příležitosti bych si to rád přečetl. Nemoho přijít na to, jaký pocity to ve mně vyvolává. Asi žádný. Sorry men.

Pjopej
10. 05. 2001
Dát tip
Dobrej nápad... víc toho napiš.

Kandelabr
09. 05. 2001
Dát tip
haha pobavilo je to syrově napsáno, pointa dobrá, i nostalgie TIP

Rony
09. 05. 2001
Dát tip
A babky pořád štěbetaj, jenže jsou teď o pár pater výš...

Albireo
09. 05. 2001
Dát tip
Bezva!!!! Ť Albi**Reo

Vau, to je opravdu dobré, originální, a vlastně i trochu ze života... jen hnidopišská poznámka - druhý odstavec, pátý řádek odshora; uteklo ti písmenko "a" ve slově "zatímco". TIP

FLO
09. 05. 2001
Dát tip
Perfektní. Skvělý. Máš můj obdiv a tipa.

ruby
09. 05. 2001
Dát tip
neztrat se v pralese:-) ufo netrap se, ucel sveti prostredky. je to hezky napsano, hezky se ctes a na to prima napad, at by to skoncilo jakkoli, musela bych rict ze je to dobre napsane, tim koncem jsi to zvedla jeste vic, alespon pro ma ocka.

ruby
09. 05. 2001
Dát tip
neztrat se v pralese:-) ufo netrap se, ucel sveti prostredky. je to hezky napsano, hezky se ctes a na to prima napad, at by to skoncilo jakkoli, musela bych rict ze je to dobre napsane, tim koncem jsi to zvedla jeste vic, alespon pro ma ocka.

Wopi
09. 05. 2001
Dát tip
:o))) *

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru