Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Ohromná ostuda

24. 05. 2007
1
4
1259
Autor
Pirka

.. analogie trapnosti a porodu ..

 

Nepamatuji si, kdy to naposled bylo horší, naštěstí ještě stále (připouštím, že poněkud iracionálně) nevěřím tomu, že jsem v tom skutečně hrála hlavní roli já..

Díkybohu, když trapnost mého života dosahuje svých vrcholů, vyplaví se mi do krve jakýsi hormon, který mi dovolí si to neuvědomit v plné hrůze, nechá mě situaci pozorovat odosobněně od stropu a následně ostrost toho pocitu zapomenout ..

Zdá se, že to je mechanismus fungující na podobném principu, jako potlačení bolesti u porodu; ten nahoře to zřejmě zařídil tak, aby ženy znovu rodily a já mohla zase mezi lidi ..

Navíc tuším, že dostat se z nejhoršího mi bude rovněž trvat zhruba šest neděl. 


4 názory

Movsar
01. 06. 2007
Dát tip
s. komárek v přednášce na ekologických dnec olomouc 2007 (tímto upozorňuji na tuto jedinečnou akci) pojednal o paměti, jako mechanismu umožňujícímu především zapomínat na trapné události a zachovat tak člověku k přežití potřebnou sebeúctu. za úvahu t

Pirka
25. 05. 2007
Dát tip
Chaz - - - já vím - a omlouvám se, že ne, ale ještě je to příliš živé (tak, že se mi z toho chce výt). .. Nemá, ale terapeutický snad ano. Ay' - - - Chazzy je holka. Zbytek viz shora uvedené : )

Ay´Le
24. 05. 2007
Dát tip
jo presne z toho vim jakaze to byla ohromna ostuda co se ti udala Chazzy to vystihl ze to nema umeleckou hodnotu..a nic nam to v podstate nereklo

Chazzy
24. 05. 2007
Dát tip
Tak a teď by mě úděsně zajímalo, co že to bylo za ten šílenej trapas. Když něco načneš, tak to máš dokončit :-) No jinak-nějak to neumim adekvátně ohodnotit, uměleckej rozměr to podle mě moc nemá, ale stojí to za zamyšlení.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru