Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Všem kterých se to týká

Výběr: Narvah
30. 06. 2007
14
342
7518
Autor
Armand



Zdravím všechny!

 

Zmínil jsem, že jsem otevřený věcné, normální diskusi a i případné osobní schůzce. Jsem rád, že například Garth má ochotu pomoct urovnat třenice a ukončit stávající pře na tomto serveru. Napsal mi do pošty a následně jsme se kontaktovali přes Skype o mluvili spolu o věcech, které se tady dějí, což velmi vítám. Výsledkem byl návrh, že by udělal něco jako zprostředkovatele pro větší setkání. Zanedlouho poté se objevil pozorovatel s dílem „Návrh“ ve kterém také navrhuje dialog. Ale nejen oni se vyjádřili. Hovořil jsem s Vellou a i ona je ochotná k dialogu.

 

Vidím tu zatím dvě možnosti, resp. dvě témata: redakci a spor týkající se osobních útoků a mazání nicků.

 

I.

Všechny věci ohledně osobních sporů a nicků prosím řešte s Vellou. Považuji mazání nicků za krajní, nejméně populární a krajně nouzové řešení. Přimluvil jsem se u Velly za dotyčné smazané, ale to jak to dopadne závisí především na každém z nich.

II.
Ohledně redakce: pokud chcete něco pro Písmáka udělat, nemám problém se s vámi otevřeně bavit o spolupráci vnější nebo i o redakční činnosti. Mám zájem na tom abychom přestali s tahanicema ohledně minulosti - nehodlám nikomu nic vyčítat a nic z minulosti vytahovat. Nechme to spát – dnes už se těžko pozná kdo komu víc ukřivdil. Rád si s těmi co mají zájem osobně popovídám.

 

 

Abych něco nabídl, kromě té přímluvy u Velly: navrhnul jsem Velle a ona souhlasila, že dám k dispozici funkci šéfredaktora redakce! Mým záměrem je vyjít vám vstříc a umožnit vám zvolit si šéfredaktora, kterého považujete za nejvhodnějšího, jehož organizační schopnosti budou ku prospěchu redakce, života na Písmákovi a dokončení připravovaného časopisu (volit bude redakce, ale chtěl bych aby přihlédla k hlasům písmácké veřejnosti). Já se tak stáhnu a zůstanu "šéfredaktorem" Písmáka jako celku (tedy superadminem).

 

 

Můj Skype je martin.armand.wilczek.

 

Pro osobní setkání preferuji úzký okruh lidí, tj. nejlépe setkání ve dvou.

 

avi redaktorům



342 názorů

P.S. A neříkej tomu "tvůj časopis". Dělalo na tom víc lidí. A narozdíl od Písmáka, preferujeme výsledek, nikoli onanii nad tí, že něco "vlastním"...

Armand: Ohledně časopisu - co ti bránilo říci "Hele, fajn, chci to vidět"? .... To je tak na podotek.

Armand
24. 07. 2007
Dát tip
Nežádoucí: napsal si to tak jak se sluší na normálně diskutujícího Pišto. Za to dík, to bývá v poslední době na Písmákovi vzácností a proto na to taky odpovím. Dovolím si krátký komentář a pár oprav: Souhlasil jsem s mazáním v době, kdy k tomu došlo - udělal bych tehdy na místě Velly to samé. Zdůraznil jsem že mazání považuju za krajní řešení. Doufal jsem, že se spolu následně dohodnete. Vůle byla oboustranná, ale bohužel zatím ne úplně dostatečná. Co se týče tvého časopisu.. napsals mi přece, že na to kašleš... ani jsem ho neviděl, takže to vyjádření typu: "nula, nula, nic" je trošku přitažené za vlasy. Nedal jsi příležitost, aby to vůbec mohlo být něco víc. Ohledně odpovědi, kterou vám zaslala Vella - to je odpověď Velly, nikoliv má a interní je z důvodu, že si to tak Veronika přeje. Takže se nejedná o žádnou "naši" pravdu, ale o osobní odpověď Veroniky. Je škoda, že to zatím nedopadlo nijak líp. Ale znáš mě.. jsem idealista .-)

Amébo!

Nikdy jsem se nepral! Tvé komentáře jsou lživé a zavádějící! Budeš smazán!

Já vim. Jsou na to prášky.... :)

Chroust: Prdlajs. Spíš zoufalej... :(

dadíková
24. 07. 2007
Dát tip
taky tyhle věci ignorovat nemůžu, už jsem velká... :)

To je tak: Armand mi pravil, že s blokováním nesouhlasí, že on sám by to řešil jinak. To jsem mu rád věřil, a na základě této víry jsem ho seznámil s faktem, že onen "písmácký časopis", který Vella onehdá zařízla, jsem s pomocí několika zde smazaných dotáhl do konce a je připraven k užití. A reakce? nula nula nic. Armand mi pravil: Myslím si, že na Písmáka patříte. A výsledek? Nula nula nic. Poté, co jsem obdržel (dle A. i Velly tajné (oni říkají "interní") vyjádření k naší společné "omluvě" za to, že jsme si dovolili upozornot na možné levoty jistého zastupitele Prahy 4, jsem se (byť velmi nerad) rozhodl dále nebojovat za navrácení svého nicku a děl (třebaže šlo o ptákoviny). Ne, už nechci, abyste mi vrátili Pištu Hufnágla, přestože mi strašně chybí. Rozhodně to ale neznamená, že se tu nebudu ukazovat (byť mi blokujete pomalu každou IP adresu, ze které se přihlásím), a že se nebudu snažit o to, předložit ostatním uživatelům svoji pravdu o tom, co se stalo a co se děje... Nehodlám být "zavádějící" ani "lživý" či "urážející" - což jsou slova které vedení rádo používá. Hodlám jen předkládat svůj náhled na věc - a je jistým indikátorem svobody, jestli tyto názory budou dále mazány, či ne....

Am Rand: no ty vole, taková stračkonuda, to je mi tě až líto......, ano to si UV myslelo o disentu taky, že je bezzubé. Ty si fakt dobře mimo. Hrajem fotbal dostaneš se pod tlak a odcházíš k ping-pongovému stolu. Tam nedáš ani podání a odchod k bazénu (pro neplavce)... Výborně qěci: jak to bude se zablokovanými a smazanými, co pro to uděláš nebo ti to vyhovuje? Tvá řeč budiž ne sračko-kvako-básničková, ale ano ano, ne ne. Ale vo tom se bavit nechceš, jsa z Velly posrán? ;-))))) Víš co dam ti tip! ;-))) Nicollette: Dyť jo, jen v tom vydatně pomáháš. Bojíš, abys nepřišla ještě i o Armanda, viď? ;-)))))

Armand
23. 07. 2007
Dát tip
avi mým milovaným jezinkám, protože je jezinková.. ta básnička :)

Armand
23. 07. 2007
Dát tip
Ajaj.. luk se šípy! Jak Mára se svou armádou! kdo má si vědět rady! když radou hází se jak kamením... a slova ztěžklá mámením z úst řinou se jak hadi máme se rádi, ano! máme se rádi ale je všude kouř a i strach pro nás má... a vyhrožuje ženám, mužům, a držet hubu nehodlá! vždyť přece pravdu za chvost tahá z klece, na řetěze nepoleze, mrcha, nepoleze?! do pole všechny vede všechny své strašáky a strachy však hle! to pole je moře bezedné ... svítá * jitřenka vidět je! a Lukovo vojsko? bezzubé .-)

Nicollette
23. 07. 2007
Dát tip
no vy víte všechno nejlíp, to je jasný hned :)

To je prdel :))))))))))))

Nicollette
23. 07. 2007
Dát tip
nikoho nemažu a na vedení serveru se taky nepodílim... to jen pro tebe je to nejjednodušší varianta aby sis nemusel připustit že vás nežeru jak cukrkandl a že to má i jiný příčiny než nějaká písmácká politika....

Am Rand: Nikolka je ráda že je ráda a že se nerozsype sama od sebe..... Taak ja to bude s tvými sliby oddblokování apod.? Hovno, že jo? Jaxe fšim.... Jax rychlosstí Píssmáka, koukam, žes radši smáz tu diskusi k šéfredaktorství - chápu proč... ta realita je svině co?????

Ne to není samomluva. Vy ste se rozhodli zničit pár lidí. Já řikam ne, ty řikáš, ano je to prííííma. Nejsem vůl, to ty se chováš jak řvoucí děcko - kerýmu realita odmítá sloužit, že prostěš všichni neřeknou, ooooojaxte geniální když mažete a blokujete lidi jen tak. Připomínáš mi tu soudržku (úmyslně), když mě málem vylili ze školy (taky za kecy), hájila vysokého soudruha a dělala za něj špinavou práci, ten pak taky sliboval a jiná vyšší soudržka pak rozhodla zas jinak. Nakonec to vo prsa korejsský ženy vyšlo. Nikolko esi tě ta hra baví - fajn, esi to potřebuješ do školy - jak manipulovat - eště líp. To víš, chci ti jen pomoct. ;-)))

Armand
23. 07. 2007
Dát tip
ano, ano...

Nicollette
23. 07. 2007
Dát tip
nepukne... s tim slovem mam problém

Nicollette
23. 07. 2007
Dát tip
vlastně nepunke se říká..... jestli začne pukat tak du vod toho ....

Nicollette
23. 07. 2007
Dát tip
tiše, ať nám malátek nepraskne vzteky, drahý

Armand
23. 07. 2007
Dát tip
Look! malér! :) Nikolka má moc moc velkou moc! Takové jako ty snídá :))) chmmmm chmmm

Armand
23. 07. 2007
Dát tip
so come dance through silence down to the morning ... shalalalala yeah! :)

Nicollette
23. 07. 2007
Dát tip
z tebe je už teď dobrej vůl malátku jestli chceš pokračovat v samomluvě tak avíza mi už posílat nemusíš

Otázka je jenom, jak velký hovado!!!!!!!!

Nikolko, ty si faktys mysíš, že ty, chovajíc se jak pištící usráně, mě rozbrečíš???? Chááááááááááááááááááááááááááááááá - ten byl fáááákt dobrej - vtip měsíce Z tebe bude dobrej nábožník - doufam, že se nedostaneš k moci ;-)))))

Nicollette
23. 07. 2007
Dát tip
to bylo na Maléra

Nicollette
23. 07. 2007
Dát tip
aby ses nerozbrečel

Dooost ostrej: Jo, přesně to chci říct. Teda nechci, ale je to tak. Jináč, Nikolka mě tím svým projevem k Lukovi skoro až rozbrečela...:))))

Armand - ne, nejsem žádný soudce. Jenom jsem napsala, jak to na mě tady působí. Napsala jsem, co cítím. Stanislav - blokování frontynaban za Oldy bylo na úplně stejném principu, jako blokování za Lyryka nebo tohle teď. Lišil se jen počet blokovaných a míra spřízněnosti většiny serveru s blokovanými.

Lukáši i to je věc názoru

dadik
23. 07. 2007
Dát tip
podpisuju se pod poslední příspěvek Luka Maléra, teda předposlední..:)

ceky: no to je, a nechová se jak hovado. ;-))))))))))))

Nikolko, neni hezčí :-)))))

nikol: tos četla kde - tudle blbost, dělal sem ne moc, ale něco jo - za to ty se teď chováš jak Švorcová (začínáš i tak vypadat... ;-)))) - to neni o tom, že by se mi něco nelíbilo - mě je z toho na blití - někdo něco řekne (jen upozorní), tak ho smáznou, řeknou omluv se a bude v poho, taxe omluví, a voni řeknou hovno - to se mi nejen nelíbí, o je fakt na blití, mě to připomíná případ s Plastikama. Jo co ten tvuj osobní útok na Esteru - to je xteku, co? Je hezčí, má na rozdíl od tebe sebevědomí a na tu podpásovku nikdo nereagoval, fakt k nasrání... už chápu proč teologie - abys to měla k manipulaci blíž... ;-))) Jt Petr Pan: Nesouhlas, řvát se musí - chápu, že tobě je to buřt - ale tohle je fakt megasviňárna stanislav - za ty blbý kecy opět avízo. Fandíš Nikol aby se chovala eště blblějc? Mam pocit, že už to nejde.

stanislav2
22. 07. 2007
Dát tip
Olda, ač mlád, narozdíl od Velly a Armanda měl přirozenou autoritu, plus byl kamarádskej, neksichtil se jako nějakej byrokrat, a nikdo tedy neměl potřebu se do něj trefovat. že vyrušil nějaký rebečiny kamarády, bylo vesměs dobře pochopeno, protože si tu dělali nějaký nejapný reklamy nebo co.

stanislav2
22. 07. 2007
Dát tip
hele, mě docela vadí, že mi odtud posíláte avíza na nickname stanislav, on je tu bloklej. nelez bych sem, protože Armand pochybuje o tom, že mu tu něco podnětnýho plácnu, ale ta avíza jsou mi nepříjemný, že na ně nemůžu vtipně replikovat. když jsem tady bloklej, tak prosim nějak si tu taky zařiďte, aby bloklýmu nechodily pozvánky někam, kam nemůže. Jinak to Nikol Lukýnovi pěkně nandala. Fandím jí. A jsem pro blokování, dozrál jsem k tomuto náhledu po zkušenostech z literry, kdy se do mě jeden vůl furt sere. sám jsem si o jeho blokaci zažádal. ale on může měnit IP adresy, takže je to docela nechytačka, ho furt krotit. A rebeka kecá, že za Oldy tady byly nějaký takovýhle věci, nebyly. Jen se s prudičema umělo mnohem líp zacházet. I bez blokací a jinejch novodobejch vychytávek.

jt
21. 07. 2007
Dát tip
nicoll (+norsko)> ale nicoll má pravdu - je to jako satanismus, kterej vymysleli až když byla církev bezzubá - je to smutný - zvlášť když to vlastně znamená to, že člověk věří v boha, když mu vymejšlí protipol .. mno - ale - to je fuk. na druhou stranu mi přijde, že srovnávání tohohle typu je vhodný. jsou ještě lidi, který to zaujme/provokuje -> vede k zamyšlení víc lidí. historie je tady pro ponaučení - církev/fašismus/komunismus // hitler/paroubek - proč nesrovnávat. luk> myslel jsi někoho konkrétního ? a s tim odblokovánim je pěkný takhle vykřikovat, ale - je to věc spíš velly a zablkovanců, než něco pro rozesílání hromadnejch avízek ( pls ) ( s pozdravem petr_pan )

Nikolko, já poukazuji na paralelu s absolutustickou monarchií, ale já si tehdá mohla žvanit co jem chtěla, protože já byla ten monarcha :-)))))

Norsko
21. 07. 2007
Dát tip
promluvila opět božská nicolllette

Nicollette
21. 07. 2007
Dát tip
Luku mně se náramně líbí jak některý lidi, když se jim něco nelíbí, poukazujou na jakousi paralelu s komunismem.... to vypadá jako že ses onehdá za totalismu nedokázal moc projevit, neřkuli něčemu vzepřít a kompenzuješ si to teď těmahle kecama za který ti dneska nemůže nikdo nic udělat ale dřív by sis radši nasral do bot než bys je řekl.... tak? smát se komunismu když už je po něm dokáže každej vůl.... ale komplexy řeš u psychiatra

fakt jako jaednání s ÚV jestli povolej film, slíběj neplněj. Kouzelný je to jaxe lidi držej funkcí a svejch soukromejch pomstiček. Xakru, ÚV, odblokujte zablokované a pohoda....

dadíková
20. 07. 2007
Dát tip
no však právě pišto.....však vím a zkouším to takhle... protože JAK? že.. myslím nejsi zablokovanej sám se ženou, pokud vím tak ještě pozor, fouck, Norsko, noe...

sidonia
19. 07. 2007
Dát tip
spolehni se ;)

Já bych jenom rád, aby bylo jasno - Cože jsem udělal tak hrozného? To nikde nebylo řečeno. Vella donutila pár mých nejbližších přátel, aby si na hlavu nasypali tuny popela - fajn - oni to vydrželi a jsou odblokováni. Já ne. Ani moje žena (která neřekla o machinacích na radnici Prahy 4 ani slovo.) Je tedy osblokování závislé na pravdě, nebo na libovůli vůdce? Až si tohle vyjasníte, dejte mi vědět.....

dadíková
19. 07. 2007
Dát tip
hele o mě nejde

Zaprděnec
19. 07. 2007
Dát tip
dadíková: když už avi, tak..to jistě.. až tě pustěj z díry, budeš svejm věznitelům posílat k vánocům dárkový koše, co?

dadíková
19. 07. 2007
Dát tip
Vello, pusť sem ty kluky zas.....oni budó hodní a budó tě mít rádi, to za to stojí ne? :)

dadíková
19. 07. 2007
Dát tip
celebrita na písmáku, to jsem to dopracovala....:))) Honzyka jsem sice vysvobodila ze zajetí, ale tohle už je oříšek.... podumám..jde spíš o diplomáciu, čo ja viem... :)

zlyvkus
19. 07. 2007
Dát tip
no spravte dakto peticiu sup sup, hned sa podpisem... dadik ty si taka celebrita ;)

martinez
19. 07. 2007
Dát tip
hláskuju za Norsko1 a jeho znovuobjevení/se/...

dadíková
19. 07. 2007
Dát tip
Paní kněžno, oprava

dadíková
19. 07. 2007
Dát tip
Nore, já bych tě odblokla hnedlivá, není v mé moci, jedině že bychom sepsali s kolegy z písmáku prosebnou supliku za tebe... Paní kěžno...atd viz Lucerna Jirásek a vůbec budeš už hodné? :)

Norsko
19. 07. 2007
Dát tip
BYL BYCH RÁD, KDYBY BYL ZNOVUOBNOVEN MUJ NICK NORSKO 1 A CELÝ JSEM BYL ODBLOKOVÁN (i když se ničím se neprovinil, vysvětlení podal, i dopis psal, leč nebylo mu odpovězeno) S pozdravem Světu mír N.

Tragicus
17. 07. 2007
Dát tip
Zavrit ctyrnasobneho vraha do vezeni neni reseni ani postaveni se problemu, nutno rici: "Ctyri vrazdy staci, drahousku". Jsem proti feminismu. Uz jsem se chtel stat homosexualem, ale pokud se zeny polepsi, jsem ochoten zustat pri puvodni orientaci. ____ Sefredaktor by mel volit majitel serveru a/nebo zastupci geneneralni partnera: Kam bychom se dostali, kdyby si reditele volili delnici? A serveru jako pismak musi vladnout pevna ruka. Kdo si muze dovolit jit proti luze a ne tise sedet v obave, ze kdyby neco udelal, ztratil by podporu. Mazat, co smazano ma byt, blokovat, co zablokovano ma byt. Priznam se, ze jsem docetl jen po treti stranu a to jeste s preskakovanim, protoze tolik hloupych kecu mne odradilo. A jeste chvalit tak nesmyslne gesto pachnouci populismem. ____ "At zije demokracie! (A at chcipnu vsici zkurvysyni)." dodal v zavorce.

Armand
16. 07. 2007
Dát tip
fronta: "Armande, tohle nikam nevede, je to slovní válka ve virtuálu. A já nejsem válečník. Chtěla jsem vám pomoct najít řešení. Vy nechcete nic řešit, jenom válčíte. A tvoje přezdívka je špatná, měl bys ses smazat." O co de rebe? Oblékla sis soudcovský talár a svatozář? Takhle tě neznám... pamatuju, ano, kdysi, ale ne z poslední doby :) Klid, humor.... zůstaň u toho prosím. .-)

Armand
16. 07. 2007
Dát tip
Nežádoucí2: "Soukromě mi řekneš, že Vela dělá krávoviny, ale veřejně mě vyzveš, ať vyčkám....Jsem zmaten..." Já jsem zmaten z toho co píšeš v té větě. Buď si hrubě nerozumíme nebo sis něco přibarvil a "přeložil po svém". Já ti pomáhám jak můžu, ale rozhodnout se musíš ty.... rozhodnout co udělat a jak.

dadíková
14. 07. 2007
Dát tip
no ještě žes ten konec dodal... co jinýho, než směšnost :)

celý to je čím dál tím víc šílenější - vůbec vám už nerozumím - k čemu je mazání příspěvků a nicků v takové míře, k jaké zde dochází? k čemu je diskuze o tom zde nebo na Skype? Armande, tohle nikam nevede, je to slovní válka ve virtuálu. A já nejsem válečník. Chtěla jsem vám pomoct najít řešení. Vy nechcete nic řešit, jenom válčíte. A tvoje přezdívka je špatná, měl bys ses smazat.

Armand: Fajn, chápu. Ale jak mohu po tolika špatných zkušenostech znovu čekat přímé jednání? Jsem smazán, jsem mazán cokoli řeknu... Připadám si v kleštích, a ty mi v tom pomáháš leda v neveřejné komunikaci. Soukromě mi řekneš, že Vela dělá krávoviny, ale veřejně mě vyzveš, ať vyčkám....Jsem zmaten...

Zaprděnec
12. 07. 2007
Dát tip
armande, v jaký seš sektě? to musí bejt docela silná parta..

Armand
12. 07. 2007
Dát tip
Grafoman: "neochota komunikovat po skype ci k osobnimu setkani muze plynout i zrealnych duvodu a moznosti, coz je treba take brat do uvahy." Reálné důvody to jistě jsou - zejména ty osobní, ale to je svědomí každého "neochotného". Skype není problém - je zdarma, všichni uživatelé Písmáka mají připojení k internetu, a mikrofon či sluchátka nestojí víc než 3 stovky. Tudíž vždy tu jde o subjektivní důvod. Vážím si těch, kteří to byli schopni udělat - Gartha, pozorovatele, JiKa, Pišty, např. Nežádoucí2: :)))) tos moc pěkně a kulantně napsal. Dovolím si maličko zaspekulovat: "Nick XY uveřejní cosi, co nicku MOCNÝ připadá jako teroristický čin. Nick MOCNÝ smaže veškeré stopy po nicku XY a praví "Chci vidět vůli XY postavit se k věci čelem a ochotě ji vyřešit." Potud fajn." Ano, potud fajn. Co když je pak nick XY v důvodné obavě, že bude vystaven mantinelu, ba přímo krosčekován na manťák(!), už předem paralyzován obavou ze zneužití moci nickem MOCNÝ? Není tato paralýza způsobena příčinou subjektivní - tedy jeho předpokladem a představou? Co když onen podtext není až tak tvrdým mantinelem, jak se XY může domnívat? Třeba k tomu má XY důvod díky minulým zkušenostem. Ale je to důvodem vlepit se na "manťák" už při vchodu do "haly"? :))

Nejsem. Kdybych byl, nebyla by potřeba :)))

Delahaye
12. 07. 2007
Dát tip
Představa, že vůle se dohodnout spočívá v lobotomii je mi nemilá... Ty si blbej :-))))))

A samozřejmě ano, my tři prvotní smazaní jsme přistoupili na tu hru a vytvořili elaborát, kde jsme se maximálně snažili jednak vyhovět nicku MOCNÝ, a jednak pochopitelně v rámci oněch uzoučkých mantinelů vyjednat co nejlepší výsledek i z pohledu nás, nikoli jen vedení. Bylo odesláno tuším předevčírem, od té doby se nic neděje. Těžko se prokazuje "vůle k vyřešení", když vám někdo dýchá na krk, ostřížím zrakem sleduje každé vaše slovo, a jakmile se objeví cosi nevonícího, komunikace je jednostraně ukončena slovy "teď už se s tebou nebudu bavit vůbec" a podobně. Představa, že vůle se dohodnout spočívá v lobotomii je mi nemilá...

"Doba po kterou je opatření v působnosti závisí především na vůli postiženého postavit se k věci čelem a ochotě ji vyřešit." - To je sice moc milá věta, nebýt ale těch kontextů. Rozeberme si situaci: Nick XY uveřejní cosi, co nicku MOCNÝ připadá jako teroristický čin. Nick MOCNÝ smaže veškeré stopy po nicku XY a praví "Chci vidět vůli XY postavit se k věci čelem a ochotě ji vyřešit." Potud fajn. V podtextu se ale dozvíme, že "postavení se čelem" a "ochota vyřešit" má velmi úzké mantinely, dané názorem nicku MOCNÝ. Čili ona ochota spočívá jen a pouze v naplnění vůle toho, kdo má možnost mazat. Pak tomu ale neříkejme "postavení k věci čelem", ale "podřízení se". Nazývat věci pravými jmény je pro tu Armandem tolikrát vzývanou komunikaci zásadní. Tož tak...

jo, vim o čem mluvim, ale pletou se mi ruce a už na to nevidim, takže si to nějak přeložte, jste chytří, jako opičky :-)))))

já myslim, jakože tomu moc nerozumim, že absolutistická monarchie je přežitek :-) takovýto "kdo neskanduje s náma, skanduje proti nám a popravíme ho" :-) v demokracii je anarchie tolerována, pokud nepřekročí hranice zákova, jako opozice :-) a opozice je zdravá, byť radikální, protože ukazuje druhou stranu mince :-) čili moudrý král šaška posměšky trousit a hledá za nimi pravdu :-) vaše Čekanka (jsem královna, vim, o čem mluvim) :-)))))

Armand
11. 07. 2007
Dát tip
Grafoman: díky za ten příspěvek 1. proč by se to nemělo řešit veřejně? Tady nejde o neveřejnost... ale o virtuálnost. Hovořit s někým přímo je nevirtuální a zkušenost ukazuje, že není možné si nerozumět (je možné pouze chtít si nerozumět - což ve virtuálu nepoznáš). Virtuální prostor evidentně není ideální prostředí. Pokud někdo odmítá mou nabídku na osobní setkání či popovídání a požaduje (sic!) veřejné projednání, dává tím najevo, že ve skutečnosti nestojí o informace, ale o něco jiného. Veřejně tu byl urážen málokdo víc než Vella nebo já. Takže myslím, že ohánět se tímhle názorem je liché. :))) 2. ohledně postupu: osobně využívám individuální přístup, protože se snažím odlišit motivy a míru osobitosti dotyčného. Ale obecně vzato postupuji takto... 1. smazání kritiky/díla a varování (s vysvětlením co dotyčný porušil, čeho se dopustil), případně pokud jde o mé dílo, dávám autora do NEoblíbených. 2. to většinou doprovodím nabídkou k diskusi o tématu a věc se dá rychle vyřešit. 3. Blokace krátkodobá 4.Blokace a smazání nicku (jsem ještě nevyužil ani jednoho práva blokace) ...to by mělo vždy jít současně aby si uživatel nestěžoval, že je mu dlouhodobě bráněn přístup k autorským dílům. Doba po kterou je opatření v působnosti závisí především na vůli postiženého postavit se k věci čelem a ochotě ji vyřešit. Samozřejmě si vyhrazuju právo změny v postupu - tak jak je to nejlepší pro individiuální případ. Např. pokud vím, že dotyčný je člověk, který se normálně neprojevuje útočně (např. před půl rokem Print), řeším to s ním nejprve osobně v poště a tam se to taky vyřeší dohodou. dadíková: pravdivé informace tu máš. Pokud bych tady chtěl psát všechny informace a uvádět jejich skutečné souvislosti, bylo by to na knihu. To je další důvod k osobní diskusi (Skype umožňuje diskutovat až 9 lidem najednou, nejde tedy o "neveřejnost" či utajení). Například kdybych se nesešel s JiKem, Pištou, pozorovatelem a spol, tak to co sme si vysvětlili a řekli u stolu, by zabralo ve virtuální debatě nejméně 2 měsíce času a pravděpodobně by nikdo nerozuměl nikomu, protože virtuální debata tohoto typu obvykle končívá monology. S pozorovatelem přes skype diskutuju pravidelně - on má zájem vědět a domluvit se. .-)

martinez
11. 07. 2007
Dát tip
nemyslím že by se měly mazat příspěvky mimo téma - to pak provokuje další otázky a debaty kolem nich - snad by si měl každý udělat svůj názor ohledně tématu a těch co se vyjadřují - tímhle způsobem vznikají mýty a mučedníci, odjakživa - nechte všechno na očích všem - ať se s tím každý srovná po svým - pokud tam nebudou sprostý osobní urážky nebo pokud to nebude porušovat zákon - tak jak je to v pravidlech serveru a taky nemám ráda mazání a blokace jako způsob řešení problémů... hlavně když se nemaže a neblokuje fér - což už z principu asi nejde - tento mocenský nástroj /nebo v reálu jiné podobné/ používaj lidi angažovaní v problému, takže to fér nebude nikdy - a mocenský nástroj to je, o tom není debat že jo?

děkuji posledním diskutujícím: to je jedno z jadérek. diskuse se mně tu zdály nějak podezřele kultivované :)))

ty hele armande, mně je přece úplně jedno, čí je to formulace. ty jsi to byl, kdo ji použil jako argument, tedy k tobě se s tím obracím. o to tady ale vůbec nejde, žejo?

dadíková
11. 07. 2007
Dát tip
Armande já bych chtěla pravdivý informace tady...na co na skype....

Armand
11. 07. 2007
Dát tip
dítě: 1. ve skutečnosti je ti nejspíš protivné znát pravdivé informace. Ty máš své zaručené - alespoň tak to působí. 2. Co na to Pišta, to se zeptej jeho. 3. Že je to "nesouvisející s tématem" je pištova vlastní formulace.

armande, otázku: mohl bys prozradit, když jsi s pištou o výmazu jeho příspěvku hovořil, co on na to? jak ho znám, jistě lezl radostí po stropě. ovšem to, že jste spolu o věci diskutovali, tu záležitost nikam neodsunulo, že. pár příspěvků bylo smazáno (s hloupým argumentem, že byly mimo rámec diskuze, třebaže takových komentářů je tu hafo a stále tu visej) a dalším mazáním se vyhrožuje. a je mi už opravdu nanejvýš protivný tvůj skajp, kde případným zájemcům nabízíš poskytnout "skutečné informace". přestalo sice blokování autorů, ale pečlivě se třídí to, co kdo řekne. vždyť to je totéž v bledě modrym.

Armand
11. 07. 2007
Dát tip
dadik: co špatný? jestli chceš znát skutečné informace, kontaktuj mě na skype (viz v hlavním textu) Ale tvé "hm špatný", promiň, vyznívá jako kritika typu: "tato báseň je klišé". Nedala sis práci s tím odsudkem, opravdu moc ne. :(

Armand
11. 07. 2007
Dát tip
dadik: hm špatný!

dadik
11. 07. 2007
Dát tip
hm špatný!

Armand
11. 07. 2007
Dát tip
oprava: u Pištova příspěvku šlo informace nesouvisející s tématem.

sidonia
11. 07. 2007
Dát tip
armand - o esterin mi nejde, nevim, kdo to je, ani co napsala:)))) a ohledne pisty - no pokud se veci maj tak, jak rikas, pak je to v poradku (ze ste o tam jako mluvili, ze to vi a tak..) jinak souhlas s derem, ze mi ten jeho prispevek prisel podanej slusne a vecne

aha. zrovna jsem ten pištův příspěvek hledala. aha. ale volat po vysvětlení je asi zbytečné, že?

Armand
11. 07. 2007
Dát tip
sid, Dero: zásah admina. Esteřin příspěvek byl mimo rámec této diskuse a bylo to přetištění jejího díla. K tomu toto fórum neslouží. Pištův příspěvek smazán a s Pištou jsem to probral po icq, důvody zná a diskutovali jsme o nich. Šlo o nepravdivé informace. Věcně tu o něj zaznělo toto: "Jediné, o co mi (a snad i JiKovi, neb Pozorovatel to vzdal) jde, je jednota ve výkladu - porušení konkrétních pravidel rovná se konkrétní trest. Zatím to vypadá, že trest se odvíjí od nicku, nikoli od provinění. Vyvrať svým dalším konáním tuto pochybnost, a nikdo nebude moci říct slovo proti."

Dero
11. 07. 2007
Dát tip
Takže už cenzurujeme? Chybí mi tu Pištův a Esteřin příspěvek. Mimochodem, oba byly formulovány slušně a věcně.

sidonia
11. 07. 2007
Dát tip
no moment, kde je ten prispevek od nezadouciho, co tady byl vcera v noci???

Delahaye
11. 07. 2007
Dát tip
Standa : je to přesně tak. Původní Admini byli skutečně důvěryhodní (drze se k nim počítám) a byli odejiti nebo zhnuseně odešli, protože kvůli "ocásku" tam fakt nikdo být nechtěl. A také že postava Vellina mouřenína bez vlastního názoru se může líbit asi málokomu. Málo medu , hodně včeliček ... tak tomu fakt nerozumím ... Med sem tedy tady fakt nikdy neviděl ... a koneckonců, já med nesnáším :-)

Skupina adminů tady byla, jenže se rozpadla vnitřními hádkami o to jak přesně budou fungovat. Na počátku jsi nám dala volnou ruku, ale ve chvíli, kdy mělo dojít na reálné uplatnění jakési adminské porady... všechno kleklo. Loutkou zkrátka nikdo být nechtěl.

teda vy vopravdu nevíte co s volnym časem se mi zdá. K Oldovi - za Oldy pokud vím, blokování začalo. Velký literární talent a přínosný tvůrce té doby - KIRKOV - byl zablokován a smazán jako první samotným Oldou. Důvod: dílko s upoutávkou - přetisknutím linku - na právě probíhající fotbalový zápas a výzvu ostatních k pokecu nad fotbalem. Za Oldy tyhle pranice začaly, nijak se to období nelišilo od těchto, silou třenic nebo prostředky. Co bylo jiné, že Olda téměř nekomunikoval s plebsem, pouze s pár lidmi z tehdejší redakce, se kterými se znal osobně a na něž spoléhal. Nevím jestli to bylo horší nebo lepší, Vella se mi zdá, že narozdíl od Oldy je druhej extrém, komunikuje jako majitelka serveru (podle mě) až příliš. Měla by na to mít právě fungujicí REDAKCI a věnovat se literatuře, vizím, financím, sponzorům. Vím že se o to Vella snaží, kdo to neví, je slepý a hluchý. Znovu tedy musím poděkovat za seminář, který pro písmáky na LA uspořádala - za Večerní akademii. Byla to výborná zkušenost a stálo to za to. Rovněž působit v soutěži o Cenu J.Škvoreckého stojí nějaké úsilí, pomáhat distribuci Rukopisu také nelze bez nároku na čas, stejně tak prosazovat zájemce z Písmáka v různých jiných - zde veřejně avizovaných projektech. Nechte těch hádanic, fakt je to k ničemu. Co ta chalupa? Hodí se to nakonec někomu nebo ne? Ve stejnou dobu probíhá i papouchův Medlov - moje chalupa je dva kilometry od Medlova, lze to spojit. Potřebuju vědět, Martine a Honzo, jestli máte zájem přijet, abych věděla co a jak, kolik naložit stejků a jestli upíct koláč :o)

Dero
09. 07. 2007
Dát tip
Dero: a pak je ještě odpovědnost... To je něco, s čím se tu nepočítá :) 1) Pokud na mě, Vello, reaguješ, zašli mi avízo. Prosím Tě o to nejméně podruhé. 2) Všechny zdejší problémy by vyřešila trocha pokory stran vedení. Komunitní projekt stojí a padá se svými pravidelnými přispěvateli, ne s vedením. Jejich role je důležitá. Ta vaše méně. Mít takotý server není o tom užívat si moc. Ale to bys pochopil teprve ve chvíli, kdybys takový server "vlastnil" 3) Pár serverů vlastním. V této oblasti podnikám. Moderuji diskusní fórum, jehož domovský web má každý den třikrát vyšší návštěvnost než je absolutní rekord pismak.cz. Nikdy jsem s uživateli ani svými kolegy problém neměl. Správně říkáš, že to není o pocitu moci. Tak proč si děláš takové problémy a neohneš záda?

LaMouette
09. 07. 2007
Dát tip
Dylej.. chjoj.. le mi ni Ty newotpovidas.. chm

Delahaye
09. 07. 2007
Dát tip
A jsi v prdeli, Pisto...potrebujes jeste vetsi dukaz zvule ? Vella neodpovi ani na slusne otazky, Armand je alibista az na pudu a nekdo halt muze vic nez jinej. A my ostatni si muzem tak akorat brecet do sklenice... :-)

Vella: Hmmm. A to, že se někdo chová jak prase, řešte s někým, kdo vám řekne, abyste to řešili s někým, kdo vám řekne, abyste to s ním neřešili... Super! Dám si garnáta - ať je to co je to. avi jen pro Vellu

Mou: Nikolka se kapku tak nějak neomluvila....

LaMouette
09. 07. 2007
Dát tip
Nico.. vyborne.. tak to chvalim..:-) akurat se ted womlouvam ja.. pac sem to v ty zaplavje vselijakych tech ruznych nazoru atd prehlidla... :-(

Nikolko: Omluvila ses mi za to, že urážíš moji ženu? Nevzpomínám si....

LaMouette
09. 07. 2007
Dát tip
Pisto.. no vidis.. a ja bych zasejc prave tu druhou variantu..:-)) ze by byli wodblokovani.. by jim ta moznost womluvy byla dana.. :-) mi se to blokovani totiz ve svy podstate.. desne protivi.. a mam to zazly vsem.. keri s tim souhlasili.. bo jim to prislo jako prima napad..

Nicollette
09. 07. 2007
Dát tip
omluvila jsem se

A ohledně Nikolčiné věty "...nebyla namířená ani tak na ní jako spíš na to abych tě nasrala..." bych mohl říct Velle - Holka, to nebylo namířený proti tvýmu manželovi, jen jsem tě chtěl nasrat.... Odblokuje mě pak Vella a omluví se mi? To je děsná komedie, tohleto...

Mou: No vidíš. A já bych zase rád, když už Armand propaguje tu rovnost pravidel, aby smázli i Nikolku. Vyjadřovala se o mé ženě hůř, než já o panu Krištofovi (o kterém jsem se, mimochodem, nevyjadřoval vůbec....). Ale to bychom chtěli moc, žeano....

LaMouette
09. 07. 2007
Dát tip
mno.. i ja mam pocit.. ze Nico v tydle situaci trosku ujela.. a docela desne mots mi to pripomina "ujeti" jinych lidi.. kery za to byli smazani. Dvoji metr nemam rada.. cili doufam.. ze dyz se pro blokaci nemuzou womluvit ti nekeri ujeti.. ze to udela aspon Nico.. pac ta tu moznost womluvy ma.. Myslim si.. ze i takovy wobycejny.. "sorry... ujel(a)" sem".. je v tydle dobje docela dost cennej artykl.. a dyz tak nad tim premyslim.. tak wod vsech zminenych.. pac dyz clovjek ce.. tak ho nezastavi ni zadna blokace.

Aha. Takže redaktor může psát příspěvky urážející člena rodiny konkrétního uživatele jen pro to, aby ho "nasral"? Mno, to jsou mi veselá pravidla....

Nicollette
09. 07. 2007
Dát tip
tvoji ženu urazil tvuj přítel a pokud to nechceš akceptovat a mazat si med kolem pusy tak mě s tim ale už neotravuj ester se omlouvám za tu umělohmotinu, nebyla namířená ani tak na ní jako spíš na to abych tě nasrala nic víc. chceš li si stěžovat, napiš Velle, nikoli šéfredaktorovi, který nicky nemaže

A když už mluvíš o tom striktním uplatňování pravidel - nějak jsem nezaznamenal, že by redaktorka Nicollette byla smazána za nechutné urážky mé ženy... Co ty na to? Schvaluješ je snad? Jsou pravidla jen pro některé?

Armand: "Tam kde hrávám já ti admin napíše: "ještě jednou a kick"." Hezký. Ale toho jsme se my smazaní nedočkali, před genocidou....

Armand
09. 07. 2007
Dát tip
pozorovatel: konečně ses vyjádřil jasně a bez okolků :) dík!

chikvadrat
09. 07. 2007
Dát tip
ono se to neřeší 10 dní..

kramny
09. 07. 2007
Dát tip
tady to je fakt sranda. ale fakt. takovou diskuzi o ničem jsem fakt dlouho neviděl. vždyť je to furt dokola. Já nechápu, že vás to pořád baví. Už se tady 10 dní něco řeší a nepohnuli jste se ani o decimetr. Furt ty stejný argumenty a tlachy o ničem. Prostě už někdo napište takhle to je a bude a šmitec. Já chápu, že si potřebujete povídat, ale 10 dní o tom samým??? avi

pozorovateI
09. 07. 2007
Dát tip
hele, já mám jedny nervy nechápu, jak mi můžeš psát, že velle neodpovídám.. ty jí lezeš do pošty? já odpovídám na všechno už se tu měsíc snažim normálně dohodnout a pak se tu vždycky dočtu nesmírně chytrý řečí o serverech, které nemají ani název, o "to si děláš prdel" jako o vulgaritě a nebaví mě to nebaví mě číst si, jak pérujete dospělý lidi jako malý parchanty nebaví mě psát omluvy o ničem a nebaví mě si dělat pořád volno já se chci normálně domluvit a nepsat si o kravinách myslíš, že by to šlo? mám toho nad hlavu a nějaký písmák mě moc nezajímá nechci zpátky svůj nick, nechci do redakce, mám rád lidi, co tu píšou a rád se kvůli nim sejdu s vellou s tim, že snad něco vymyslíme, aby byli spokojený všichni a ano, nezajímá mě ani moc, co je u tebe účelová demagogie a jak mý vyjádření chápeš ano, jsme bandou demagogů a chcem ovládnout svět a naše řeči se opravdu až nápadně podobají, protože nás řídí alfasamec konec!

Armand
09. 07. 2007
Dát tip
pozorovatel: jak vidím, chytá tě zase ona "výkladová horečka" a zase si přizpůsobuješ to co jsem napsal obrazu svému. Můj příspěvek byl vskutku pouze příspěvkem do diskuze a vycházel z mých zkušeností s dobře fungujícími servery, které jsou vysoce ceněny jejich uživateli. Tyto servery mají ale jiný typ obsahu a tudíž nelze jejich podmínky srovnávat s Písmákem (zde např. admin není přítomen tak často jako tam) Dohoda, jak už jsem se bavil s tebou a pištou stojí na vaší straně. Vella ti, pokud vím, odepsala a tys jí neodpověděl. Přijde mi, že jste se někde zasekli. V tomhle už nejdedu a pokud si dáváte navzájem podmínky, nemám co bych pro vás víc udělal. A nech si prosím tahleta vyjádření od cesty: "ale jestli to správně chápu, tak žádný prevence nebudou a vella si dál bude mazat, jak uzná za vhodný a pak se bude divit, že jí lidi píšou a jsou nespokojený." To je čirá účelová demagogie. Za prvé i v mém diskusním příspěvku je obsažen jasný návod prevence a postupu adminů (a ty ses k němu nevyjádřil) a druhá část tvé věty je čistá spekulace a nepřímé obvinění. Tvé (vaše) "jestli dobře chápu"... jsou úsměvnými pokusy zbavit se odpovědnosti za to co píšeš (píšete, Zbora to taky rád používá). Takže já bych mohl teřba říct, že nechápeš dobře nic nebo že to možná, ani nechceš chápat. Anebo se pletu? :)))))) tak co? věcně nebo nijak si budem povídat?

pozorovateI
09. 07. 2007
Dát tip
"to si dělá prdel" je opravdu vulgarita nejvyššího kalibru to bychom rovnou mohli už zablokovat nicol, že naznačilo něco tou umělohmotinou mám několik kamarádů vlastnící server a nikdo z nich nedělá takovýhle věci nehledě na to, že kdybyste měli mazat každýho, kdo se vyjádří podobně jako "to si dělá prdel", tak tu za chvíli nikdo neni timhle mě prosim tě nekrm nehledě na to, že mě příliš nezajímá server, kde si hraješ.. já si tam nejspíš nehraju a neznám ho ale jestli to správně chápu, tak žádný prevence nebudou a vella si dál bude mazat, jak uzná za vhodný a pak se bude divit, že jí lidi píšou a jsou nespokojený a to, že jsme se bavili o nějaké dohodě zaručující postup ohledně nevhodnýho chování, je nereálný nebo v jednání? jinak by bylo možná lepší si o tom popovídat rovnou s vellou a ne si tady povídat o serverech a prdelích, které už jsou vulgární a které ještě ne

Armand
09. 07. 2007
Dát tip
pozorovatel: jak sem slíbil... diksuse o tom jak postupovat příště. Podle mě je naprosto standardem na dobrých serverech, že se specifikují pravidla a ta se tvrdě dodržují (ale vždy rozhoduje a uváží situaci admin). Tak to třeba chodí na nejlepších herních serverech. Rozhodnutí je samozřejmě na adminech a není o něm diskuse. Takže když je na serveru zakázáno vulgárně se vyjdřovat a osobně napadat (tedy např. i Hoznykovo "to si dělá prdel" mířeno na Crearassy v diskusi o volbě šéfredaktora) by mělo být důvodem pro co nejvčasnější napomenutí. Tam kde hrávám já ti admin napíše: "ještě jednou a kick". Vyjádří-li se ten člověk ještě jednou někde takhle, tak jde (zde by mohlo fungovat smazání dotyčné kritiky/díla a ban na 24 hodin) v případě opakování je pak uplatněno zablokování (ban) a ten člověk si na to serveru už nezahraje. Zde blokace všech IP. Smazání děl je specifikum literárního serveru - souvisí s tím, že blokace IP je svým způsobem odepření přístupu k autorským dílům, tudíž zde zároveň s blokací logicky musí dojít k výmazu autora. avi

Induan
08. 07. 2007
Dát tip
Je pravda, že tyhle boje mě úplně odrazují od toho cokoliv tady tvořit. Nějak na to prostě v téhle atmosféře nemám náladu.

pozorovateI
08. 07. 2007
Dát tip
vella: hehe, já tvojí dcerku neznám a prosim, neřikej mi, proč si co myslim pokud si to myslim, tak asi vycházim z tvých poznámek, z ničeho jinýho nemůžu kdybys to nebrala tak osobně a emocionálně, tak neustále neblokuješ uživatele i víckrát než jednou nebude ti vadit, když ti jeden napíše čůzo nebudeš chtít omluvy, ale dohody a budeš komunikovat jako majitel a ne jako ta paní, co může mazat ale nemyslim si, že bychom to tady vyřešili, tak to necháme bejt a třeba si o tom popovídáme osobně takhle to jsou spíš monology

dadik
08. 07. 2007
Dát tip
inspirativní a svobodné prostředí je tu nutný... a komunita se tvoří logicky, přirozeně

Vella: Nech toho, sama víš, o čem jsem mluvil... Jde o to, zda přílišné vměšování se není na škodu věci. Leckdo se domnívá, že ano, ty máš jiný názor, budiž. Mluvíš o literatuře a o komunitě jako o dvou nesouvisejících věcech. Jenže co když literatura vychází z komunity (coby inspirativního a svobodného prostředí)? Áha? Přijde mi to logičtější než vyžadovat literaturu, a vyvstalou komunitu kočírovat dle svých (byť třeba v dobré víře míněných) představ. Tím sice lze zabránit extrémním excesům, ale současně to spolehlivě zahubí cokoli mimo daný rámec. Námět k diskusi. Ne ke smazání.

Delahaye
07. 07. 2007
Dát tip
vždy podpora literatury na tomto serveru možnosti, které by neměli ani za Oldy a ani za Lyryka nabídky, které žádný jiný lkiterární server nabídnout nemohl a nemůže zdravím, můžu se jen zeptat, v čem to spočívalo - spočívá ? Něco konkrétního ? (jen se ptám, skutečně mě to zajímá) Předem děkuju za případnou reakci.

já se pod tohle připojím alespoň tipem, protože mám rád efektivní řešení.

Čekanko, o tom snad není žádná pochybnost, že by bylo lepší dělat to jako Olda - ale jaksi to není akceptováno. Čili budou omluvy, bude sypání si popelu na hlavu.... Bude cokoli, co lidem, co to tu měli rádi, dovolí tu zůstat. Otázka je, kde je ta hranice...

chikvadrat
06. 07. 2007
Dát tip
mě by spíš zajímalo, kdo z redaktorů by měl zájem o šéfování - koho má písmák na výběr..

no a nebylo by teda lepší to dělat jako Olda? protože tehdá byla na Písmáku fajn atmoška a co tu neni Olda, tak se to furt sere, furt se někdo maže, někomu se něco zakazuje a tak já teda do toho lautr nevidim, protože se tady jen míhám, nemám čas na války, ani je sledovat z povzdálí, ale je mi to líto

pozorovateI
05. 07. 2007
Dát tip
já bych souhlasil s derem a klidně bych vynechal i touhu po moci nebo snaze razit svoje morální přesvědčení nemyslim si, že by to majitelka dělala se zlym úmyslem, ale jen s vědomím, že já bych se o to měla starat myslim, že vella ví, že si toho na záda bere víc a že kdyby se nevměšovala, ušetřila by síly, ale ona to tak dělá.. rozhodla se tak a přijde jí to jako nejvhodnější přijde mi to ženské, ale to jsou mý dojmy když si čtu některé poznámky veroniky, tak mi přijdou mateřsky výchovný a některý poznámky druhý strany jako typický příklad odporu proti rodičovi já se přiznávám, že nechápu, proč se tu chtějí omluvy.. namísto dohod nezkoušel bych na komunitu model rodiny

Dero
05. 07. 2007
Dát tip
Čekanko, Olda se angažovat pouze jako technický správce a vývojář, nehrál si na arbitra morálky, typická šedá eminence. Jak později dokázal v projektu libimseti.cz, umí tvořit sociální aplikace - prostě se nevměšuje do chodu serveru, uživatelé si ho dělají takový, jaký oni chtějí. Za Lyryka a Velly bohužel převažuje přístup "já jsem tu majitelem, vy se budete chovat tak, jak mně připadne nejlepší". A pak stačí jediný přehmat či nekonzistence a celý systém se sype jako domeček z karet. Jenže pak přijde další majitel a s pocitem moci se bude chovat zase stejně.

tak jsem si tu trošku početla, ale jen trošku, protože musim do práce a chci se jen zeptat: Proč se nespojíte s Oldou a nezeptáte se ho, jak je možný, že za něj se to tu tak nepralo? nebo se to pralo a já o tom nevim?

to leda kdybyste všichni přišli na brigádu a dokázali tak, že nejste zpovykaný básníci, co se štítěj práce :-)))))

Delahaye
05. 07. 2007
Dát tip
tady si ji určitě obnovíš .... :-))))))

nic takovýho po nikom nechci a nikoho nebiju, oni to nedělaj ze strachu, ale z klenosti, nebo z vychcanosti....ajé, koukám, kde je moje důvěra v lidi, půl roku tahanic o byt a je všecko v prdeli

Delahaye
05. 07. 2007
Dát tip
Armande, to je nastoprocent ... čekance si z oka do oka netroufne říkat nikdo nic, co by nechtěla slyšet (pěkně by mu natloukla totiž) :-)))

delahaye: jo, na kolaudaci je adeptů fůra, ale makat se nechce nikomu :-))))) Armand: když já si ani nejsem jistá, jestli lidi z voka do voka nelžou :-) voni teda vůbec lžou, ale z voka do voka mi budou řokat, co já chci slyšet .-)))

Armand
05. 07. 2007
Dát tip
cekanka: to máš pravdu, že ve dvou není svědek a tudíž strany mohou následně tvrdit věci zcela protichůdné a bude to slovo proti slovu. Ale o to mi nejde, abych pak něco tvrdil nebo ne,... zajímá mě pohled z druhé strany. Sám si chci udělat jasno a umožnit tomu druhému to samé. To mi stačí...

Delahaye
05. 07. 2007
Dát tip
omyl, holka, když ten prach nametou před práh někoho jinýho .. kam ho namete ten poslední ??? :-))) a s bytem určitě pomůžu .. tedy .. hlavně s kolaudací ! :-)

výpomoc při domácích pracech :-))))) potřebuju dát dohromady byt, kterej se nedá dát dohromady :-))))) a tak je mi politika šumák, jak mi, koneckonců, byla šumák vždycky :-))))) žiju pod heslem: Radši se do ničeho nemotej a zameť si před svým prahem, když bude mít každej zametýhno doma, bude potom i na ulici krásně :-)))))

Delahaye
05. 07. 2007
Dát tip
brigády miluju už od střední ... čeho se to týká ?? výpomoc při domácích pracech nebo sběr obilovin ? :-))

to je jedno, že mi nerozumíš, kdybys mi rozumněl, musel bys přijít na brigádu :-)))))

Delahaye
05. 07. 2007
Dát tip
tak teď už Ti vůbec nerozumím :-) a rajče, jo ? no brrrrrrr

no já si právě myslim, že schůzka ve dvou neni k ničemu, pokud nechceš dostat holku do postele :-))))) pokud jde o nějaký jednání, je schůzka ve dvou schůzka beze svědků a po mejch zkušenostech se schůzkama ve dvou musim říct, že schůzky ve dvou jsou k ničemu, protože na schůzce ve dvou ti ten druhej klidně řekne bezostyšně, co chceš slyšet a pak to na velký schůzi ve více zase bezostyšně popře :-))))) a nebo tě na schůzce ve dvou bude bezostyšně vydírat....mám hlad, jdu si koupit rajče

Delahaye
04. 07. 2007
Dát tip
až teď jsem postřehl, že Ty jsi to vlastně nenegovala .. ach, mé staré čivy a vidy ... :-( takže to znáš ! :-)

Delahaye
04. 07. 2007
Dát tip
tak to bych, čekanko, netvrdil ! já se například s holkama scházím zásadně ve dvou a když mám štěstí, tak to rozhodně k ničemu není !! :-))

já teda nevim vůbec o co jde, ale mám připomínku, schůzka ve dvou neni vůbec k ničemu :-)

jt - spln si muj neuskutečněnej sen za mě - Vivat Triglav! A když si s sebou vemeš dalekohled a pilulku na přesun v čase nazpět, možná mě uvidíš z vrcholu na nedalekých dolomitech - jak se to tekrat menovalo sakra? Langkoffel nebo Platzkoffel? Tak nějak, každopádně to mělo 3004 m.n.m - moje prvni třítisícovka :-) zlomte vaz!

srpen taky klidne - mi je to celkem fuk - já s tim červencem jen kdyby to jako moc spechalo nebo co muzeme dat treba obojí, ja bude proste s detmama na chajde, tak kdo dorazi, dorazi - necham se treba i prekvapit :o) hlavne něco upečte - jako ne pečivo. zdarec

Armand
04. 07. 2007
Dát tip
jt: měj se dobře! .-)

jt
04. 07. 2007
Dát tip
tak - a já dneska odjíždim, takže se tu opatrujte ..

Armand
04. 07. 2007
Dát tip
Zbora: ok :)

Zbora
04. 07. 2007
Dát tip
Dadik: přesně! Armand: souhlasím, ale čas mám až po 17.7. Reb: počkej, počkej, vždyť se mluvilo o srpnu, ne?bo v tom mám zmatek?

Delahaye
04. 07. 2007
Dát tip
Adar : bez znalosti problému, nicméně velmi trefně :-)) lidem je holt dáno, aby si historii prostě jednou za čas zvopákli

dadik
04. 07. 2007
Dát tip
o principech tady i kdekoliv jinde, hlavně tady ale... no tak dobře už vím..:)

Nojo, ale já musím připravovat svatbu. To není jako blábolit tady na pihmáku. To stojí prachy! :)))

šak jo, to se nevylučuje. ale o principech se líp kecá na zahradě, u plamenů a u pramene - pivo vlasy to je fuk a taky klasy a tak prostě prázdniny venkov a ne tenhle blbej virtuál, kde si lidi ne vždycky porozumí.

Právě. O principech by bylo radno hovořiti...

dadik
03. 07. 2007
Dát tip
mně se zdá, že tu nejde o persony, ale o principy, třeba se ale pletu, nevím...

:o) Milly, teď pssst - tohle opravdu musí rozhodnout ti dva... psst! nerušit!

Milly
03. 07. 2007
Dát tip
Reb, já stojím! :-) Ale mě se asi neptáš......

Mí drazí přátelé od A do Z - zvu vás srdečně k sobě na chalupu - 20.-22.7. - oba víte dobře, že se jedná o moje - tudíž - neutrální území, oba víte, kde to je. Pokud byste chtěli pozvat i další lidi - můžete to to zveřejnit jako srazík, nebráním se tomu, Zborovi jsem to slíbila už dávno - nuže zde je termín a vy máte ruce volné - jak si to zorganizujete - tak to bude. Jako že se rebecca13 stále ještě jmenuju. A jestli se vy dva shodnete a přestanete už konečně dělat fóry - tak já poprosím Vellu, aby mě obnovila nick na Písmáku, který jsem smazala 23.ledna za velmi rozporuplného rozpoložení... A oběma vám pomůžu, i s Písmákem jako takovým - i s redakcí jako znovuredaktorka. Tedy, pokud o to stojíte... Vy... moji šéfredaktorové... :o))

..hm...gesto fakt fajn a tak... ..len mi podrypnutie k bodu dva...keby sa to spravilo tak ako sa to navrhovalo... priblizne pred tri stvrte rokom ked si nastupoval do sefredakcie...vela vyhrotenych situacii si mohol obist...co uz...

zlyvkus
03. 07. 2007
Dát tip
súhlasím s dadik, podľa mňa by sa aspoň tieto veci nemali vybavovať poštou, ale tuna verejne, nech je to všetko transparentné

Armand
03. 07. 2007
Dát tip
Zbora: pojď se někde sejít osobně, na pifko. Nehodlám tě pro nic získávat ani od ničeho odstrkovat. Jen si promluvit. Udělám si čas.

Nojo. Jsem nežádoucí a vztahovačnej :))

Jerry_Shit
03. 07. 2007
Dát tip
Nežádoucí: Tomu rozumím. ;) Ta moje věta z 80% patřila i Armandovi... ;)

No dobře, dobře, nechal jsem se unést. Ale mínil jsem to principielně. Z naší situace jasně vyplývá, že apriorní hledání toho horšího významu věty je spíš ke škodě...

Jerry_Shit
03. 07. 2007
Dát tip
Já teda vim, kdo je tady Nežádoucí a rád bych, aby byl zase žádoucím, leč proto tu nesmí někdo navazovat arogantním tónem. ;)

dadik
03. 07. 2007
Dát tip
Nežádoucí, nevím kdo jsi, ani kam míříš, když už jsi mi to avi poslal, reaguju...

deckart
03. 07. 2007
Dát tip
Ale já vůbec nevím, o co jde :-(((

P.S. Doporučení cesty kamkoli není útok, abychom si rozuměli, ju? :)

Já do tohohle nemám moc co kecat, ale to mi nakonec nikdy nebránilo se vmísit, žeano...:) Takže jeden postřeh, pro všechny: Jděte už s těma "útočnejma tónama" do prdele. Místo abyste se soustředili na to, co člověk píše, tak si vymejšlíte tóny... No nic, já zase letim :)

Zbora
03. 07. 2007
Dát tip
Jo ještě, navrhovat...navrhovat taky nic nechci (nebo neumím).

Zbora
03. 07. 2007
Dát tip
Děkuji za milou odpověď. Opět musím konstatovat, že to vidíš poněkud zkresleně a opět vytahuješ postřehy, které nemají se skutečným stavem věcí nic společného, nicméně přít se v osobních věcech nehodlám, a myslím, že ani tobě nepřísluší vyslovovat čistě spekulativní domněnky o mých myšlenkových pochodech. Prosím proto, aby si se mnou v tomto duchu komunikace nepokračoval. Ptal jsem se jen na několik jasných otázek, na které se mi v závěru Tvé reakce dostalo v rámci možností uspokojivé odpovědi, za což ještě jednou děkuji. Na závěr jen zmíním, že nevím o jakém záměru hovoříš. Já se žádným záměrem nepřicházím, nikomu nic neslibuji. A mohu Tě s klidným srdcem ubezpečit, že do stejné řeky dvakrát nevstoupím a post šéfredaktora Písmáku si s velkou radostí odepřu, stejně tak jako jsem si s radostí (a musím neskromně přiznat, že i s jistým pocitem satisfakce) odepřel opakující se nabídky na vstup do redakce.

Jerry_Shit
03. 07. 2007
Dát tip
dadik: Taky bych byl rád v obraze (ne pod ním). :)

martinez
03. 07. 2007
Dát tip
hezky si tu žlutíte - oba máte dar se vyjadřovat slovem tak abyste napsali to co chcete aby lidi četli a vnímali - každý máte svý fanoušky - kdybyste nebyli na opačných stranách barikády, byli byste silná a užitečná dvojice pro jakýkoli projekt - tvrdím teda já osobně

Jerry_Shit
03. 07. 2007
Dát tip
Armande, nerozčiluj se, raději odpověz na otázky. :) (Taky mě napadá, proč máš tak militantního nicka?)

dadik
03. 07. 2007
Dát tip
jen k tomu toto: myslím, že vše tady by se mělo domluvat veřejně, otevřeně, jasně, dostupně pro všecky tady...nic do pošty...

Armand
03. 07. 2007
Dát tip
Zbora: vskutku zajímavě uvedený dialog. Pokusím se navázat v tvé stylu, udělat ti zrcadlo: Takže pokud dobře chápu tvůj příspěvek, chtěl bys být sám šéfredaktorem, ale bojíš se zodpovědnosti a povinností z toho výplývajících nebo máš obavu, že pokud by ses jím stal, neměl bys dost (pravo)moci. Tíží tě pravděpodobně pocit viny za dobu tvého působení jako "mluvčího redakce" a proto volíš urážlivý a útočný tón a stavíš se do role spravedlivého. Takže pokud to dobře chápu, svůj příspěvek píšeš veřejně proto, že se chceš ukázat a potřebuješ podporu, nikoliv odpovědi. Takže pokud to dál dobře chápu, odpovědi tě ve skutečnosti nezajímají, neboť kdybys je opravdu chtěl, zeptáš se mě tak abych ti odpověděl a učiníš tak třeba soukromě do pošty. Pokud to dobře chápu, ptáš se a nárokuješ si odpovědi i proto, abys nemusel (nebo protože neumíš?) nic konstruktivního sám navrhnout. Pokud to dobře chápu, nečetl jsi má slova pozorně a nehodláš se mnou o těchto věcech diskutovat, ale hodláš si je nárokovat (je zvláštní, že jiní, jako např. janek, Pišta, pozorovatel se se mnou na tohle téma normálně věcně bavili). Chápu to od tebe dobře jako plácnutí rukou do vody? :))) A i když od Tebe samozřejmě nemůže být vyžadována jasná koncepce (a už vůbec ne během několika dnů, když za celý rok nepřišla) ocenil bych, kdyby si svůj SKUTEČNÝ záměr dobudoucna specifikoval a ohraničil ho nekonfrontační komunikací. Anebo pomlčel. :) Oprav mě, pletu-li se (rád bych aby tomu tak bylo). Děkuji. :) na milou otázku, milá odpověď - bratře Ale teď za sebe, bez legrácek: napsal jsem, že do neděle (této) stanovím datum do kterého se budou konat volby šéfredaktora. To je první krok. Budu hovořit a diskutovat s tím kdo bude mít zájem o postu šéfredaktora a o tom co obnáší - mám svou představu, rád se dozvím představy druhých. Způsob kampaně - tedy možnost prezentace těch kdo by chtěli být šéfredaktory, je také na diskusi, určitě ji budu s těmi kdo budou mít zájem (a v redakci) diskutovat. Hlasovat bude redakce v tom složení v jakém bude v době volby - předpokládám volbu tajným hlasováním. Hlasování se bude moct zúčastnit také každý na Písmáku. Co se týče alternicků... to se vyloučit nedá, ale šlo by například vyžadovat po těch kdo chtějí hlasovat, aby se zaregistrovali a tím odsouhlasili, že se zúčastňují pouze jedním nickem. Informovanost věřím, že zajištěna bude přes informace zveřejněné např. v dlouhodobých odkazech. .-)

dadik
03. 07. 2007
Dát tip
plně souhlasím se Zborou!

Nicollette
03. 07. 2007
Dát tip
hej Martine, jak byl ten příběh o dvou mniších co se vláčej skrz vodu s tou ženou na zádech? :))

Jerry_Shit
03. 07. 2007
Dát tip
Zboro, dík za položené otázky (aspoň nemusím rejt já). Jinak se připojuju k tomu, aby bylo zodpovězeno...

Zbora
03. 07. 2007
Dát tip
Takže pokud to dobře chápu, dáš k dispozici tu část své funkce, ke které se váže nutnost pracovat, komunikovat a být viděn...a ponecháš si tu část, která má moc rozhodovat, přičemž o dědici té první části rozhodne nějaká blíže nespecigikovaná volba, o níž BYS RÁD (tuhle formuli už známe) aby brala vpotaz nějaké hlasy. Oprav mě, pletu-li se (rád bych aby tomu tak bylo). Nedá mi se nezeptat: Jaké hlasy písmácké veřejnosti to budou? Budou kandidáti? Jakým způsobem budou oslovováni a vybíráni? Jakým způsobem bude dána možnost veřejnosti vyjádřit se k hlasování? Jakým způsobem bude zajištěna informovanost o celé akci? Jakým způsobem bude zajištěna možnost zůčastnit se voleb všem subjektům, kteří mají zájem o funkci šéfredaktora a jaký jim bude dán prostor pro prezentaci? To co jsi zde napsal je totiž opět jen plácáním rukou do vody, a i když od Tebe samozřejmě nemůže být vyžadována jasná koncepce během několika dnů, ocenil bych, kdyby si svůj záměr dobudoucna specifikoval a ohraničil ho pevnějšími mantinely. Děkuji

Armand
02. 07. 2007
Dát tip
stanislav: já vím, že jsi suverén co nepotřebuje pravidla a může si dělat co se mu zlíbí bez ohledu na druhé, ale já si tě nechci dávat do neoblíbených .-) Dík.

stanislav
02. 07. 2007
Dát tip
Armande, já jsem zvyklej tlachat vždycky a všude o čemkoliv, nikdy se nedržím zadaného tématu... je mi to vuřt, že ty s tím máš potíže... :o) ale nic no, mizim...

martinez
02. 07. 2007
Dát tip
já už se to chystala navrhnou taky :o) my se někdy neovládáme

Armand
02. 07. 2007
Dát tip
stanislav, martinez: prosím s martinez tyhle věci do osobní pošty dík .-)

martinez
02. 07. 2007
Dát tip
neke - a kdo je třetí admín včil? já se nenaštvala, ani nenasrala teda - jen mi to lezlo krkem... občas tam nakouknu, ale přijde mi to stagnující... no ale asi koukám blbě - budu ti věřit neb ty seš pro mne jednou z autorit přes spoustu oborů :o) ale specifika mám pod kontrolou vcelku :o)

stanislav
02. 07. 2007
Dát tip
milá martinez, v Liteře se moc pleteš, tam jde vývoj stále kupředu, to denně mapuju, nový admin, už třetí, je zatím nejlepší, tandem endif, humble stále v kondici, wopi lehce v pozadí, je to tam moc fajn, že ty ses na ně nasrala, neznamená, že jim to nesviští... :o)) je to tam jiný než tady nebo na totemu, všude jsou jakási místní specifika, Literra má budoucnost, to je jednou jistý... :o)) to není sračka jako poezie.cz, básnílci.cz a podobný mrtvoly... jsem si tím jistej! a já do tohodle pekelně vidim... :o))

martinez
02. 07. 2007
Dát tip
seš trpanej, jako dycinky trpanej :oD ty chceš aby pištovci skončili na pokročilejší kolena jako wopi a spol? dyk na liteře je to stejný jak tu... není úniku, není :o)

sidonia
02. 07. 2007
Dát tip
na svym servru by nemohli brojit proti vedeni.)))

stanislav
02. 07. 2007
Dát tip
a ještě jeden skvělej nápad se mi urodil. měl by vzniknout jakejsi pišta web, kam by se tahle skvadra mohla uchýlit, písmák trpí tím, jak jsou inkompaktabilní s Vellou a řadovými neprovokujícími členy písmáka. wopi, humblík a spol si udělali literru, osvědčilo se to, proč by podobný krok nemohli udělat vzbouřenci letošní? bylo by to fajn, čím je víc těhle stránek, tím uživatel si víc užívá, amatérský literát zažívá pak při návštěvě internetu pravý hody. ale troufám si tvrdit, že pišta a spol na tenhle krok nemaj odvahu... :o))

martinez
02. 07. 2007
Dát tip
stanislave, já tvůj ne/humor zcela nepokrytě zbožňuju... :o)

stanislav
02. 07. 2007
Dát tip
brajgl, jsem nějakej nevyspalej a uťukávám se.

dadik
02. 07. 2007
Dát tip
jo..však já vím kde býváš....

stanislav
02. 07. 2007
Dát tip
dej vědět, fakt bych tě rád viděl... přes totem třeba, tam chodim pravidelně, sem lezu, jen když je tu nějakej príma brajg... :o))

dadik
02. 07. 2007
Dát tip
mně to říkává Honzyk a líbí se mi to...:)) ale opodstatněný to máme, to zas jo.. do Prahy se někdy dovalím, na podzim zas...

stanislav
02. 07. 2007
Dát tip
dadiku, tebe bych chtěl někdy poznat, tys úžasná osoba... tohle mi ještě nikdy nikdo neřek... :o)

dadik
02. 07. 2007
Dát tip
ty můžeš vše :)

stanislav
02. 07. 2007
Dát tip
dadiku, to nemohu lehce vtipkovat? můj smysl pro nehumor je až patologickej. :o)

stanislav
02. 07. 2007
Dát tip
precedens... jsem se uťuk

dadik
02. 07. 2007
Dát tip
stanislave

stanislav
02. 07. 2007
Dát tip
Vello, ale stejně ti fandím. i když jsem o tobě hovořil tak ošklivě. ovšem moc se mi nelíbí, že tak brzy ustupujete s Armandem, uvedu zas hloupý příklad z literry, tam někoho zablokujou na měsíc, když se rada rozhodne po nějakých stížnostech. a ani jednou, i kdyby na ně tlačili sebevíc uživatelé, neustoupěj, odblokujou ho po tom měíci, pak daj do drsoně a podobně, nebo uplně zabloknou, jako filipa sklenáře, ono je to docela důležitý, stát si za svým, když už nějaké rozhodnutí padne, tak ho nějak províst, to potom ti zas po čase tady někdo bude zlobit a precendes, že jsi už jednou ustoupila, neni dobrej... tedy ne že bych horoval pro blokování, to ne, ale když už, tak bez nějakých žertů to dotáhnout... :o)

Množení je dobré. Zejména v této situaci. Vítám a množím též.

Ono na jednu stranu sice hurá, ale na druhou je to postavený na hlavu. Celý boj se (mimo jiné, abych byl upřímný) vedl proto, že jsme chtěli o věcech ošklivých nejprve mluvit, než budou učiněny, a skončí to Armandovým nápadem, že bychom si o tom měli promluvit. No bodejť. To šlo už dávno. Nu ale což, aspoň že se to hlo...

dadik
02. 07. 2007
Dát tip
tak na T, jo

berg
02. 07. 2007
Dát tip
A myslíš Staňo, že tady nějaké separé najdeme? ÷)) Nebo raději půjdeme zapařit na T. ?

dadik
02. 07. 2007
Dát tip
popovídáme si o tom, soukr.? :)

stanislav
02. 07. 2007
Dát tip
jt, vyřídím, též se pozdravuj a třeba i někoho dalšího! :o)

stanislav
02. 07. 2007
Dát tip
Winter, takhle do hloubky jsem otázku nezkoumal, asi to má mouchy, ten můj skvostný nápad... :o))

jt
02. 07. 2007
Dát tip
stanislav> !! ;-)) jo a - pozdravuj svoji milovanou ženu & děcka .. petr_pan

Winter
02. 07. 2007
Dát tip
Nebo by tu taky nikdo nezbyl, ale to jen tak na okraj, protože zatímco blog je záležitostí jednotlivce či malé skupiny, zde se jedná spíše o komunitu. Jinak jsem rád, že se z toho vyšlo domluvou, vyhlížím další detaily.

stanislav
02. 07. 2007
Dát tip
mě napadla ještě jedna úžasná věc, nevim tedy, jestli to tu už náhodou neni, ale třeba když si člověk dělá stránky na blog.cz, což je docela obdoba přihlášení se zde, tak v úvodu píšou, že absolutně neručej za to, co se s články (dílky) stane, protože je to bezplatný, což dá rozum, proč by měli ručit, že jo, za něco, za co nejsou placený. to tady bejt, tak remcalové můžou bejt odstřižený a nemusí se nikdo obávat, že by jejich nářky, že nemůžou k dílkům, někoho vzrušily... nějaký kyndy o duševním vlastnictví jsou jim pak houbelec platný. a armand pak nemusí bejt za blbečka a domlouvat se s lidma, který ho stejně maj na háku... a pěkně s nima může vymíst... hezky ten chlív vyčistit. a Vella by ho pak pochválila a bylo by tu hezky.

Armand
02. 07. 2007
Dát tip
pozn: Lakrov je autorka, což jsem zapomněl zdůraznit v příspěvku níže, když jsem o ní mluvil jako o nicku.

Armand
02. 07. 2007
Dát tip
Tímto jim děkuju za to že přišli a měli dobrou vůli se domluvit .-)

Armand
02. 07. 2007
Dát tip
Včerejší setkání s JiKem, pozorovatelem, StvN, jankem, Garthem a Pištou proběhlo v přátelském tónu. Dokázali jsme se bez problémů domluvit a výsledkem je dohoda, která by měla znamenat nejen usmíření, ale i znovuobnovení jejich nicků. To jsou zatím první kroky. Vše bude vyjádřeno prohlášením, které se zavázaly učinit obě strany (potvrzeno i Vellou). Zveřejněno bude mnou, jakožto potvrzení, že záměr a dohoda je opravdová, vážně míněná a nejde o ironii. .-)

Armand
02. 07. 2007
Dát tip
ale salomesr přijala :)

Winter
02. 07. 2007
Dát tip
Hm, škoda.

Armand
02. 07. 2007
Dát tip
Winter: Lakrov byl osloven předevčírem a dnes odmítl (z osobních důvodů nesouvisejících se současnými událostmi)

Winter
02. 07. 2007
Dát tip
A k seznamu Jerryho Shita bych přihodil ještě Lakrova, protože zrovna ona má ty nejlepší kritiky pod prózou na celém Písmáku a vždycky je čest ji potkat pod svým dílem.

stanislav
02. 07. 2007
Dát tip
Já vím, že je to pitomost, se někde na něco (třeba na takovýho pitomce, jako jsem já) ptát, lepší je mít vlastní starosti pod kontrolou... Taky ti přeju moc hezký léto! :o)

stanislav
02. 07. 2007
Dát tip
ne ne, tehdy jsem ještě nebyl abstinet. abstinentem jsem od vánoc 2004. a nějak mi ty lihový nápoje nescházej. se klidně můžeš někoho, kdo mě viděl, zeptat, že piju jen nealkopivíčka... :o)

stanislav
02. 07. 2007
Dát tip
to je možný. ale pamatuju si, že jste se Zdenkem byli v nějaký vinárně na žižkově, a slavili jste tvoje narozeniny, a já vtipkoval, že je ti 18 a půl. jako by to bylo včéra...

stanislav
02. 07. 2007
Dát tip
Vello, ty o tom pochybuješ? :o) jo jinak ti přeju samý radosti s děckem, doufám, že vám to klape... když už si tak hezky povídáme... jsem tě viděl naposledy, když ti bylo 18, to je let, panečku... :o))

stanislav
02. 07. 2007
Dát tip
milá Vello, jsem abstinent. a že jsi hloupoučká, mi nevadí, se nečerti... :o))

stanislav
02. 07. 2007
Dát tip
...na pořád relativně nejlepším literárním serveru v Čechách... co to je za píčovinu? tahle grafomanská smršť je něco tedy hodně relativního... :o)) s jednou z nejpitomějších ženskejch, co se kdy na internetu míhaly, v čele... :o))

Induan
02. 07. 2007
Dát tip
Ok, tak jo. Domluveno :)

jt
02. 07. 2007
Dát tip
kecY s b.w. leda pulp fiction & šestej smysl - u prvního brečim smíchy, u druhýho mi běhá mráz po zádech a slza občas taky. u armagedonu na koci nebrečim - ten je pitomej - ale - tam za půlkou, jak se loučí s tou dcerou, to mi oko zvlhlo .. někdy před x lety v letňáku .. :-) tak - a dost blbostí. necháme prostor vyhrazenej pro vážný věci vážnejm věcem

Induan
02. 07. 2007
Dát tip
Já se necejtím fajn mezi bandou vychcanejch a prospěchářskejch (samozřejmě doufám, že většina Písmáků taková není). To už radši ty blbý a naivní (samozřejmě v kladným slova smyslu :) )

Induan
02. 07. 2007
Dát tip
Já se necejtím fajn mezi bandou vychcanejch a prospěchářskejch (samozřejmě doufám, že většina Písmáků taková není). To už radši ty blbý a naivní (samozřejmě v kladným slova smyslu :) )

Induan
02. 07. 2007
Dát tip
No dobře no :D Snad už můj styl psaní trochu znají a budou to brát trochu s nadsázkou, jak to taky bylo míněno, ale dobře no :) Ber to, jako že koukáš na americkej film s Brucem Willisem :D A neříkej, že mu ty keci stejně nežereš a že na konci Armagedonu nebrečíš :D :D :D

jt
02. 07. 2007
Dát tip
necejtil bych se fajn mezi bandou blbejch & naivních lidí

jt
02. 07. 2007
Dát tip
tak ve mně to teda rozhodně "to nejlepší" neprobudilo a to se za člověka pokládám. myslím na všechny "kterých se to týká" a kteří si to bezpochyby budou číst, aby "byli v obraze" a .. je mi jich kousek líto .. :-) mno - měj dobrou noc. ll&p

Induan
02. 07. 2007
Dát tip
Ale já si fakt myslím, že není a škodu probudit v lidech nějakou tu soudržnost a solidaritu a měli by vědět, že jsem prostě opravdu tak blbej, že to dělám z přesvědčení a naivity :) Třeba pak budou blbí a naivní taky a na Písmáku začne být fajn ;)

Induan
02. 07. 2007
Dát tip
;) To víš - musím v lidech probudit to nejlepší :D Statečné srdce hadra :D

jt
02. 07. 2007
Dát tip
iduan> :-)) neuvěřitelný - schválně zkus ještě jednou mrknout na to, kolik řádků jsi napsal sám o sobě. a ještě žlutě. wow .. :-)

Induan
02. 07. 2007
Dát tip
jt: Samozřejmě, že není hrdinství být smazanej, ale postavit se proti bezpráví i za tu cenu, že mě to bude něco stát - a pět let psaní a stovky komentářů na pořád relativně nejlepším literárním serveru v Čechách pro mě rozhodně nějakou tu hodnotu má. Někomu na jeho práci tady třeba nesejde, píše sem jen tak z nudy a je mu jedno, jestli o to příjde. Mě to například jedno není a i když díla jako taková jsem si zazálohoval, rozhodně bych svůj nick tady nechtěl ztratit. A i když jsem samozřejmě doufal, že Vella se zachová konečně normálně a nesmaže mě, byla ve mě malá dušička upřímně řečeno. Ale přesto jsem zariskoval a to, na čem mi hodně záleží jsem vsadil a byl připraven obětovat boji za svobodu slova zde na Písmáku a zastavení pronásledování uživatelů a perzekuce pro jejich názory. Byla to odvaha? Pro mě ano, protože jsem musel překonat svůj strach a protože jsem věděl, že si tím můžu hodně uškodit, aniž by se mě problém přímo týkal. Hasil jsem, co mě nepálilo a ten hlavní důvod, proč jsem tohle "gesto" udělal byl ne ten, abych ukázal, jaky jsem "hrdina", ale abych ukázal ostatním, jak mají být "hrdiny" oni. Že můžou být nesobečtí a někoho se zastat, aniž by byli ohroženi přímo sami. A že můžou vyjádřit solidaritu a nenechat se zastrašit a zachovat tak sobě i ostatním svobodu projevu. O to mi tady šlo především. Třeba jsem idealista, ale to mi nevadí, nestydím se za to. Ostatně Ti smazaní ani nebyli mí přátelé a někteří z nich mě zde dokonce jednu dobu uráželi tak intenzivně, že jsem na půl roku odsud prakticky odešel, takže si o nich žádné iluze nedělám a věřím tomu, že Vellina manžela urazili (v některých diskuzích to bylo i popsáno detailně než byli smazány a někteří ze zůčastněných opravdu použávali nadávky a oslovení jejího manžela jako Krištůfek Robin a podobně, takže na jedné straně se Velle nedivím i když jim taky ne, protože jsem tu televizní reportáž viděl stejně jako většina ostatních Písmáků a také mě nenechala zrovna chladným). Každopádně ale tady nešlo o podporu urážek, ale svobody slova a vyjádření a nejde o to, jestli budu hrdina pro ostatní, ale ve svých očích hrdina jsem, protože jsem nesl svoji kůži na trh za ostatní když jsem nemusel. A každý, kdo tohle bude ochoten udělat když dojde k nějakému bezpráví je u mě hrdina a za takového člověka se vždy postavím a doufám že i vy ostatní a dosud neteční Písmáci. Písmák pro mě totiž není jen nějakým souborem amatérských literárních prací, ale i místem, kde se setkávají lidé zabývající se často filosofií a etikou a proto by jako jakási amatérská "kulturní elita národa" znalá historie a často vyjadřující ušlechtilé emoce ve svých dílech měli jít příkladem a být schopni o těchto věcech nejen psát, ale podle svého svědomí i konat a to nejen když o nic nejde, ale i tehdy, když je to může něco stát.

Vitex
02. 07. 2007
Dát tip
jt : Myslím, že už je to na dobré cestě - dnes jsem si nevšiml žádných výraznějších střetů. Taky se měj.. :-)

jt
02. 07. 2007
Dát tip
vitex> jj - a - stejně se můžem normálně bavit. škoda, že to tak nemaj všichni. měj příjemnou noc *

Vitex
02. 07. 2007
Dát tip
jt : Tvůj též :-)

jt
02. 07. 2007
Dát tip
vitex> Tvůj úhel pohledu je čitelný .. :-) dík za reakci/něco jako že odpověď *

Vitex
02. 07. 2007
Dát tip
Nevim, jestli je hrdinství být smazaný - samo o sobě jistě ne. Hrdinství je možná tak nenechat se sebou zacházet jak s blbcem a snažit se ostatním ukázat pravý stav věcí (respektive stav věcí, jak ho onen jedinec vidí - přičemž ho samozřejmě každý vidí více či méně jinak než ostatní)(v tomto světle je hrdinou i Vella, která neúnavně bojuje za svoje vidění věcí a snaží se je ostatním předat).

jt
01. 07. 2007
Dát tip
pisces> fajn Tě tu vidět .. :-) btw - nevím, proč si pořád lidi myslej, že bejt smazanej je nějaký hrdinství ? ( jen tak, že jsem pročítal ty řeči tady a induan mě celkem pobavil .. chjo )

Induan
01. 07. 2007
Dát tip
Opět další arogance - "to se Tě netýká Mou" - Sakra kde to jsme?

LaMouette
01. 07. 2007
Dát tip
no.. zalezi na tom.. z jakyho uhlu pohledu se na to podivas.. O co de mezi Tebou a papouskem.. tak pravda.. to se me netyka.. Le o to.. ze dyz negdo o netso slusne pozada.. tak je to urco projev dobre vule.. o kerym si psala.. ze dyz ho bude druha strana mit.. ze nemas problem se domluvit. A pokud opravdu tu dobrou vuli projevis.. tak pak ja muzu rict ostatnim.. jak na to.. a domluvit se s Tebou muze vits lidi.. kery wo svoje dilka stoji.. no ne?..:-)

LaMouette
01. 07. 2007
Dát tip
Vello... si myslim.. ze dyz Te papousek slusne pozadal.. aspon tedy wo navraceni del. ze to docela jako se chce dohodnout bo se nejak pletu?..:-)

Jerry_Shit
01. 07. 2007
Dát tip
Díky, Armande, za informace. Jsem rád, že byla matrinez přibrána do redakce a gratuluju jí. O Fouckaultovi a a2a2a vím, že už v redakci byli, jen jsem myslel, že by se chtěli znovu podílet na oživování (ale na nich vůbec netrvám). O těch, co odmítli, jsem samozřejmě netušil, proto chci upřesnit můj návrh: Nechť je redaktorem ten, kdo sám bude chtít být přínosem pro Písmáka a kdo si i myslí, že by jím byl. Mě tu jde hlavně o to, aby v redakci byli lidé, kteří Písmákovi věnují svůj čas a jsou schopní psát i konstruktivní a smysluplné kritiky - ne aby tu byli redaktoři, co napíšou 5 kritik za půl roku (a to ještě typu: "líbí*"). Adeptů je tu dost, ještě můžu přihodit další jména: James Juyce, Oldjerry, Jan Žlábek, malinka_hvezdinka, romale, dee-dead, premisil, Jerry_Shit... :) A Vello, samozřejmě beru to, že jde o osobní přístup smazaných. pokud budou mít chuť trochu vychladnout a v klidu se dohodnout (já bych byl rád, kdyby tomu tak bylo), stojím si za tím, že by měli být navráceni na server, neboť jsou jeho daleko větší částí, než se může zdát. Neplatí totiž to, že co nick, to 1/2400 Písmáka. Spousta nicků se zde rovná 0 a některé naopak znamenají celá procenta. (Viz Noe1 a papouch například.)

Ferrda
01. 07. 2007
Dát tip
Tak tedy zde populární nebudu ! já si Písmáka cením , neb je to studnice a není potřeba, aby byla vždy jen super, bo jeji hodnota je už v tom, že existuje 2)Pismák neni vůbec srovnatelný s jinými weby, protože to ani nejde - je nejlepší 3) jestli něco zde nefunguje, pak bych řekl, že se dá hodně zlepšit, ale nedůležitější by bylo pozvednout tu ubohost, zvanou CHAT -- v tomto smyslu je to pod průměrem -- tak 73% jsou tam jen bláboly 4) nevím kolik stojí provoz serveru, ale peříčko to nebude proto prosím všechny - darovanému koni .... a nechte majitelku , jinak nebudeme mít nic 5) jsem ukecanej dědek a zavilý kverulant, ale zde těch tlachů mi připadá už dost, raději se sdílejte a tvořte 6) právě p.t. Papouch mi hned při prvním kontaktu umyl hlavu jako klukovi a ještě mne zesměšnil, asi měl blbou náladu, možná pořád 7) pro dobré házím rukavici Ferda Havránek ICQ 217070067 8) pro nespokojené důkaz na mé stránce dole z roku 2004 9) pro libovolné a myslící MGFerda centrum.cz 10) jako z desatera ? Ahoj

Armand
01. 07. 2007
Dát tip
děkuju rebe, rád tě tu vidím po dlouhé době :)

Ahoj Armande - dovol mi, abych ti k výše uvedenému rozhodnutí - svěřit část svého šéfredaktorství tj. šéfredaktorství redakce někomu nově zvolenému pogratulovala. Tady to mohu zcela ze srdce a upřímně napsat, což jsem pod tvým dílem - Prohlášení šéfredaktora - prostě nemohla, a také neudělala. Není to lehká situace pro nikoho, domnívám se.... je trochu škoda, že takovému zásadnímu a pozitivnímu kroku musela předcházet bolestná agónie s mazáním nicků ve velkém stylu, byť z opodstatněných důvodů. Doufám, že jedna noha nově vznikajícího mostu (ty) stojí už na pevné půdě, bez vratkého jílu a vysoko sahající podzemní vody. Doufám, že protější parcela bude zrovna tak pevná a ve svých základech neotřesitelná. Pokud byste potřebovali něco naprojektovat, ráda přidám ruku k dílu. Předem ale doporučuju ten již zmiňovanej železobeton. Visuté lanové mosty jsou v tomto případě myslím nevhodné. :o) r13

Armand
01. 07. 2007
Dát tip
Bibi: tvůj příspěvek jsem přeposlal Velle do pošty. Prosím respektujte téma tohoto fóra a zdržte se osbních obviňování či výkladů "jak to bylo"

Induan
01. 07. 2007
Dát tip
Bibi to popsala tak, jak to myslím i já a určitě se na tom schodne i většina uživatelů: nebrat to jako majetek, ale jako dobrovolnou službu lidem, kterým tím děláš radost, a tobě dělá radost, že to funguje. Jinak já s vedením serveru a komunity lidí už mám a vím, že to není jednoduché. Právě proto by se ale majitel neměl na komunitním otevřeném webu uchylovat k cenzůře nepohodlných příspěvků a vlastně by měl zůstat tak nějak stranou celkově, protože do života serveru pak vnáši emoce a majetnické sklony.

Armand
01. 07. 2007
Dát tip
romale: způsob hlasování jsem popsal v příspěvku. Vella: termín hlasování ... oznámil bych ho do neděle 8.7. Bibi Violet: tohle sem nepatří, prosím řeš to jak náročné je spravovat server s majitelkou v osobní poště. Dík. Jerry: jen pro tvou informaci: martinez je redaktorkou Fouckault a a2a2a: byli redaktory stávající redakce. pozorovatel, dadik: post redaktora jim byl nabídnut (byl nabídnut také jiným), ale odmítli Induan: souhlasím s mnoha věcmi, které píšeš. Chci jen podotknout že Písmák to jsou čtenáři, autoři, redakce, majitelka, finance díky kterým běží a SW a hardware na kterém běží. A to všechno dohromady . Je velký omyl stavět cokoliv z toho do popředí. Uživatelé stavějí do popředí sebe (bez nás to tu není nic) a mají pravdu. A majitelka ví, že bez HW a financí na jeho provoz, tu nebude vůbec nic a má taky pravdu. A protože každý jedná v zájmu pravdy, kterou vidí jako hodnotnější, dochází k tomu, že se vylévá s vaničkou i dítě. Pravda totiž není první ani druhé, je to to první A to druhé. Dohromady. Otevřel jsem prostor pro diskusi a změnu stávajícího stavu. Teď jde o to jestli ho někdo využije. Nekladu si podmínky, přišel jsem navíc s nabídkou a darem. Věřím, že i druhá strana přijde bez podmínek a nabídne něco co má hodnotu. avi

Pisces
01. 07. 2007
Dát tip
a avi autorovi :)

Pisces
01. 07. 2007
Dát tip
Jelikož jsem teď měla posledních pár měsíců plnou hlavu maturity a přijímaček na VŠ, tak jsem moc nepostřehla, co se tady dělo. Každopádně pokud nastaly nějaké rozkoly a teď má někdo snahu je urovnat, je to velkorysý krok, chválím a podporuji!

Induan
01. 07. 2007
Dát tip
Pravděpodobně poslední zpráva od Induana. Sice doufám, že se to nestane a že se již vedení ze stávající situace poučilo, ale zároveň si nedělám iluze. Očekávám, že mě dnes pro otevřenou kritiku po pěti bezůhoných letech na Písmáku vedení smaže. Lidé bděte!

Milly
01. 07. 2007
Dát tip
To tedy mrkám na drát a mám radost!! :-))

Induan
01. 07. 2007
Dát tip
Jj, chápu, chápu. Ale zase aby to nevypadalo, že si děláme srandu :)

Jerry_Shit
01. 07. 2007
Dát tip
Možná.........jen vyjadřuju názor jakožto písmácká veřejnost. ;)

Induan
01. 07. 2007
Dát tip
No, ale tohle už trochu hraničí se sci-fi :D

Jerry_Shit
01. 07. 2007
Dát tip
Tohle musím ocenit! (Už jsem chtěl opustit tehle represivní server, ale pokud se podmínky zlepší, jsem ochoten zůstat.) Jsem proti mazání nicků a dalším totalitním móresům. Jsem pro oživení redakce lidma, kteří se opravdu Písmáku věnují. Jsem pro navrácení nicků Pišta Hufnágl, pozorovatel, JiKo, papouch, Noe1, Fouckault, dva_karlove a dalších smazaných. Jsem také pro navrácení Honzyka do redakce, jakožto nejaktivnějšího z jejích řad (teď myslím aktivitu viditelně přínosnou pro ostatní autory). Jako šéfredaktora si dovoluji navrhovat někoho z "odbojových" redaktorů: oleandr, silence, sidonia, SENIOR. V redakci bych pak přivítal např. martinez, Noeho1, papoucha, Wintera, a2a2a, thalinu, Fouckaulta, pozorovatele, Gartha, Peachuse Ksheeryho, dadika, (((grafomana)))... Jde mi o to, aby Písmák fungoval tak jak má, nic víc, nic míň... (T+O)

jt
01. 07. 2007
Dát tip
super

LaMouette
30. 06. 2007
Dát tip
jo Indu.. to by me taki docela zajimalo.. Halt si kazdej to "pravo" vysvetlujem jinac.. A spravedlnost.. hmmmm ta je precik slepa..:-) le vis jak.. dokud je tu alespon este jedne posledni woptymysta.. tedy ja.. tak to tu nejni as zas tak ouplne ztraceny.. ;-))

Induan
30. 06. 2007
Dát tip
Pak se ovšem ptám, jaký má takový server smysl a kde bere právo rozhodovat nejen o svém vlastnictví (serveru) ale i o našem vlastnictví (dílech)?

LaMouette
30. 06. 2007
Dát tip
Indu.. mno ano.. tak by to skutecne melo byt. Dejou se ted v redakci naky zmeny.. rekla bych k lepcimu.. tak uvidime..:-)) a mno.. kontrolni organ.. tak na to zapomen.. at by se dohodnul na cemkolif.. stejnak by zalezelo na Velle.. bohuzel.. tady ouplna a prava demokracije f tomhle asik nigdy nebude.. achich

Induan
30. 06. 2007
Dát tip
Aha, promiň, to mi tak nějak nedošlo, myslel jsem prostě spíš vedení než redakci :) Ale o to víc je vidět, jaký smysl potom taková redakce má. Redakce by zde měla být i jakýmsi Písmáckým kontrolním orgánem, který by bděl nad dodržováním pravidel oběma stranami (Písmáckou obcí i vedením) a bránil zásahům vedení do života serveru nevhodným způsobem. A měl by to být samozřejmě volený orgán.

LaMouette
30. 06. 2007
Dát tip
Indu... ja s Tebou ouplne souhlasim.. do posledniho pismenka.. krom snat jedny vjetsi.. nefim.. co bych jako redaktor mela pismacke obci vysfjetlovat.. dyz jediny moje prava sou momentalne.. udileni vybjeru.. tot vse..:-) to ja jen by se vjedelo..:-) jinac jak rikam.. do posledniho pismenka.. :-) Nico.. a Tobje tleskam.. vazne.. a mas moji podporu.

Vitex
30. 06. 2007
Dát tip
Nicol : A co Pišta, Jiko a pozo ?

Induan
30. 06. 2007
Dát tip
Je vidět, že se věci trochu pohli kupředu, nicméně obnovení děl smazaných autorů (s výjimkou příspěvků, ve kterých se vyskytla nějaká přímá urážka někoho konkrétního) je základ pro obnovení normálních vztahů tady na písmáku. Reaktivaci nicků je věc jiná, tam připouštím, že admin má právo nick zablokovat, pokud se i přes varování autor dopouští urážek konkrétní osoby, ale zablokovat díla na serveru, kam lidé s důvěrou svoje práce svěřují je naprostý nesmysl a urážka všech písmáků jako celku. Server Písmák není jen nějaký software běžící na nějakém hardware. Redakční system umí dneska nainstalovat každý blbec. Písmák je především kolektivní dílo nás všech, kdo na Písmáka svoje práce ukládáme a podle toho by s těmito díly mělo být zacházeno. My jsme Písmák, ne nějaká redakce nebo server. A že si Vella dovolí prohlásit, že bude dál mazat nicky, jak píše, i za cenu poklesu návštěvnosti serveru (ale ve skutečnosti hlavně poklesu úrovně, jakou Písmák zatím ještě nezažil) - to je nejen vrchol arogance, ale i uzurpování si role, která jí zde ve skutečnosti nepřísluší (že je majitelka serveru ještě neznamená, že ji zde lidé uznávají jako přirozenou autoritu, to by se musela především jinak chovat). Vlastní možná technický prostředek, ale nikoliv naši práci. A Písmák si ztracenou důvěru nás uživatelů získá jedině tehdy, pokud obnoví nezávadná smazaná díla a omluví se za svoje chování k uživatelům v posledních dnech. Myslím, že redakce, majitelé i partneři serveru mají nyní písmácké obci hodně co vysvětlovat a mazání nicků ani blokování IP adres (Což je naprostý nesmysl, protože lidi můžou psát ze společných IP adres, takže by došlo k blokování celých internetových kaváren, kolejí nebo obecně jakýchkoliv přípojných bodů se společnou adresou a zakázaní uživatelé by se stejně dál připojovali přes proxy servery). Jediným lékem na tuto situaci je oboustranná slušnost, protože snažit se násilím zastavit kritiku vedení serveru uživately na otevřeném literárním serveru je naprostý nesmysl. Jediná cesta vede přes profesionální přístup a dialog s uživately. Nikdy neblokovat nevinná díla, pokud něco blokovat, pak jedině urážlivé příspěvky a dočasně jejich autory a redakci dát právo přístupu k takovým příspěvkům pro revizi, zda nedošlo ke zneužití. Jedině tak se Písmák zase stane sám sebou a ne totalitním policejním státem, který nesnese kritiku a zkouší ji řešit násilím a nepohodlných hlasů se zbavovat.

stanislav
30. 06. 2007
Dát tip
to je jako na liteře, tam vladimír ochrana jakožto admin taky blbnul, byl mazací brajgl, pak se vzdal funkce, a pak uplně utek... myslím, že bys to mohl, armande, udělat podobně... vella, ta z toho vyleze zas netknutá. od čeho má tebe, že jo :o))

Delahaye
30. 06. 2007
Dát tip
Nicoll : mile překvapen. ale fakt :-) zaujal mě zajímavý fakt, že všichni "sporově zúčastnění" patří k málo (ba mizivě) plodným autorům .. včetně majitelky a šéfredaktora .. a samozřejmě Pišty, Noa atd. ... je to zajímavý paradox, isn´t it ? měj krásnou neděli

Zaprděnec
30. 06. 2007
Dát tip
správný zhodnocení situace, armand..bravo.. ale hlavně ať už ta blázna nikoho nemaže, proboha:O(

Nicollette
30. 06. 2007
Dát tip
Jsem proti smazání Fouckaulta, byť s nim mam jakékoliv vztahy... proti smazání Noeho, papoucha a několika dalších v dnešním dnu. Mazat neni řešení, není to ani postavení se problému... stop.

Skafararix
30. 06. 2007
Dát tip
Ano. Gesto hodne sefredaktora! Hodnotim kladne rozumny a diplomaticky postoj. Snad sa veci pohnu spravnym smerom.

To jsem ani už nečekal, že se to pohne tak dobrým směrem. výborné*

skvělé!

romale
30. 06. 2007
Dát tip
šak se etě nehlasuje ne? a kdo bude vubec hlasovat?

Nicollette
30. 06. 2007
Dát tip
ohledně postu na šéfredaktora se zdržuji hlasování děkuji

romale
30. 06. 2007
Dát tip
TIP

Winter
30. 06. 2007
Dát tip
Super. Věci se pohnuly, překvapilo mě to: mile. Díky. Bylo by fajn krom jiného odstranit i technické nedostakty či bugy. Ale to pro příště :)

LaMouette
30. 06. 2007
Dát tip
Nico.. rozhodne nezahazuj.. byla by to skoda..

Nicollette
30. 06. 2007
Dát tip
neznamená to ale že s novym šéfredaktorem zahodim práci na časopise kt. jsem už udělala

dadik
30. 06. 2007
Dát tip
taky jsem ráda, že tenhle průlom nastal... :)

Vitex
30. 06. 2007
Dát tip
Paráda !

martinez
30. 06. 2007
Dát tip
v bodě jedna s tebou souhlasím - mazání a blokování nicků nebo dokonce IP adres je mi hodně proti srsti... ohledně redakce já snad nemůžu zatím nic navrhovat nebo někoho prosazovat - je fajn cos navrhl, jen nevím koho na tvý místo... ne že bys mi připadal ideální ale že prostě nevím... jediný koho je hodně vidět a hodně a solidně "redaktoruje" je Print, myslím a to setkání a Garth jako prostředník to je dobrý krok :o) já se setkávat hned tak s někým nebudu bo se všeci chcete setkávat furt v Praze... :o(

pozorovateI
30. 06. 2007
Dát tip
výborně, díky

sidonia
30. 06. 2007
Dát tip
dik za avi cumim teda

Armand
30. 06. 2007
Dát tip

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru