Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Barcelona nebo Mnichov?

06. 07. 2007
3
104
6346
Autor
Vaud

Přátelé, kamarádi,

          léto je tu zase naprd, tak jsem se rozhodl, že se přestěhuju s rodinou někam trochu víc na jih či na jihozápad. Jsme v Evropský Unii, tak si můžu dělat co chci, ne ;-)?

Už jsem dal v práci výpověď, takže to není otázka jestli vůbec.

Kotvy zvedám k prvnímu září.

Zůstává vyřešit kam!

Nabízí se Mnichov a Barcelona. V obou mám srovnatelné nabídky na práci. 

Mnichov je za rohem a dělal bych svůj obor, Barcelona je u moře a domluvím se Španělsky.  

Poraďte, co byste brali vy?

Definitivně rozhodnout se musím do pondělka!

Zatím mírně vede Barcelona!

Díky! Vaud

 

 


104 názorů

jt
11. 11. 2007
Dát tip
dobrá volba .. myslím :-) osobně bych jel daleko víc na sever - ale - každýmu podle jeho gusta .. :-)

palino8
08. 10. 2007
Dát tip
aha :) nie, ja študujem matiku-manažment v Bratislave, ale viem, prečo si si to myslel ;) neviem, či by som bol niečoho takého schopný... bez rodiny určite nie... tak sa drž :)

Vaud
08. 10. 2007
Dát tip
myslel jsem, ze delas taky medicinu v Olomouci, nebo ne? Ja jsem uz driv bydlel v cizine (napr. 3.5 roku v Africe), tak to na me obcas prijde a musim nekam vyrazit a komplikovat si zivot :-)

palino8
05. 10. 2007
Dát tip
ja? že o tom neviem ;) ale vcelku si ma prekvapil... (teda, nie, že by som ťa nejako dobre poznal alebo čo ;) )

Vaud
05. 10. 2007
Dát tip
palino8 jakto? Vzdyt ty jsi taky zmenil stat ne? :-) Ted bydlim skoro na plazi, kousek od centra Barcelony :-) Ma to sve plusy i minusy, jako vsechno.

palino8
05. 10. 2007
Dát tip
ja len kukám ako teliatko na nové vrátka :-o

Smeesheck
24. 08. 2007
Dát tip
No take vim.. nicmene letenky do Barci take jeste porad mam... Nejak se mi je nechce rusit (stejne to byl blby tarif, takze bych nic zpet nedostala...)... Takze pokud bych se ocitla v Praze, tak na to letadlo skocim. Luci

Vaud
22. 08. 2007
Dát tip
Miláno??? To je o třídu níž ;-)Škoda!

Smeesheck
20. 08. 2007
Dát tip
Mily Vaude... :)Nevim, jak ses nakonec rozhodl ty... u me zvitezilo Milano... Takze se v zari v pripadne Barce neuvidime... Drz mi palce. :)) papa L.

Děkuji,milý Vaude:o)

Vaud
09. 08. 2007
Dát tip
díky díky všem (kromě Delahaye, který se těší na fejeton ;-)) Barca je tématicky nabitá tak na knihu ;-) sestricko.slunicko1 - ať se Ti líbí v soukromu!

Já Ti přeju..Volila bych Barcelonu..Měj se tam krásně!Pamatuješ?Jednou jsme si psali o kardiologii a já z Fakultky z kardiologie k 1.9. odcházím a budu na soukromé genetice. Tak hodně štěstí!

Armand
08. 08. 2007
Dát tip
:)

Armand
08. 08. 2007
Dát tip
:)

vesuvanka
08. 08. 2007
Dát tip
Měj se krásně, a ať se Ti v Barceloně libí :-)))

Rabb
08. 08. 2007
Dát tip
barca!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! správně, Vaude, správně jsi se nechal ovlivnit! :-)

sk8ergirl
08. 08. 2007
Dát tip
já věděla, že nakonec dostaneš rozum a zvítězí Barcelona :))...španělsko je lepčí, než Německo...až teda na tu katalánštinu tam, ta je děsná :))

NePoe_ta
08. 08. 2007
Dát tip
O tom rodinném hlasování; téma na fejeton jako upečená, lepší již osud nemohl naservírovat :)

Delahaye
08. 08. 2007
Dát tip
ježiš už jeď třeba na Bora Bora a vodpískej tu "diskuzi" - myslím to v dobrým :-) piš zase feuilettony, v tom jsi bejval dobrej .-)

Pacer
08. 08. 2007
Dát tip
mno jo, rodina demokraticky rozhodla za tebe :)Tak pěkné prázdniny. Kde budeš, ať tě případně navštívím :)?

Vaud
08. 08. 2007
Dát tip
Tak to dopadlo všechno jinak - rodina chtěla do Barcy kvůli podnebí, tak jsem minulý týden Mnichov před podpisem smlouvy odpískal. Já ty 2 roky na pláži taky nějak vydržím ;-))

Vaud
23. 07. 2007
Dát tip
;-)), to se teprve ukáže za pár týdnů ;-), ale dík

SPACER
23. 07. 2007
Dát tip
Výpadek v dodávce elektrické energie, který postihl druhé největší španělské město Barcelonu, způsobil chaos zejména ve veřejné dopravě, bez proudu ale zůstaly i nemocnice. Výpadek v dodávce elektrické energie, který postihl druhé největší španělské město Barcelonu, způsobil chaos zejména ve veřejné dopravě, bez proudu ale zůstaly i nemocnice. idíš, jak jsi moudrý a prozíravý?? :))

pozorovateI
21. 07. 2007
Dát tip
jj, pivo maj lepší

Barca.. Už jenom kvůli fotbalu. A pozor, to je Katalánsko. Jsou na to citliví.

Yeziiinka
19. 07. 2007
Dát tip
I já, i já. Nezapomeň česky, feulletonisto :)

Milly
19. 07. 2007
Dát tip
Ať se Ti daří! :-)

tinja
18. 07. 2007
Dát tip
nemci su svine!..spanieli bohovski!!..jednoznacne Barca, je tam nadherne:)

LaMouette
17. 07. 2007
Dát tip
kazdopadne.. hodne stestiiii..:-))

vesuvanka
17. 07. 2007
Dát tip
Michale, hodně štěstí :-)))

Marcela.K.
17. 07. 2007
Dát tip
... já si to taky myslela, že nakonec vyhrají Němci...i když válku prohráli :-)) jenže takhle to člověk ani nemůže brát, důležitý je, jaký lidi budeš mít kolem sebe...pak je jedno, jakou řečí mluví :-) Přeju ti, abys měl štěstí... na skvělé zážitky, protože pak si ,,počtu" ...a fakt je , že mi je úplně jedno, jestli budeš mít pod zadkem německou, nebo španělskou židli... koukat se umíš, nebojím se, že bys to nedokázal popsat...

Pacer
17. 07. 2007
Dát tip
:)) jestli jsem si to od začátku nemyslel - u nás blbečků nakonec vždycky vyhraje práce... a pro děcka nepochybně výhodnější.. Měj se!!

sidonia
17. 07. 2007
Dát tip
no to je husty.. prave sem myslela na to, ze kdovi jak to teda dopadlo a ejhle, hned od tebe avizo:) peknyyy no, prekvapils, myslela sem, ze to bude barcelonka:) kazdopadne.. at se dari, vaude.

Vaud
17. 07. 2007
Dát tip
Přátelé, ikdyž v hlasování vede Barcelona (což je i moje srdcová záležitost), nakonec jsem zvolil pragmaticky Mnichov - budu moct zajet za kámošema a rodinou domů a zahrát si nohejbal o víkendu. Taky tam bude lepší péče o našeho Honzíka. Moře je sice nějakých 6 hodin daleko autem ;-), ale zase budu mít o něco pohodovější práci v kardiologii, kterou mám moc rád. Kromě Mnichova budu pracovat částečně i v New Jersey a v Japonsku ;-) Taky budu moct zajet na zkoušky a dodělat MBA. Ale na Písmáku budu pořád ;-). Jen se bojím, že to tam je tak sterilně dokonalé, že žádné zážitky mít nebudu.

Marcela.K.
16. 07. 2007
Dát tip
No, to je dobrý!! Ty budeš pomáhat cizákům?! :-))) Ba ne, pomůžeš rodině a ta je česká... já bych volila to, kam s tebou půjdou oni, protože dva roky je dlouhá doba... to může být plno skvělých zážitků... jenže bez legitimní ženy... no nevím...chtěla bych být s mužem... jo a svět je teď už malej... klidně do Španěl... Němci jsou studení...teda někteří... no zase ...je to blíž... já nevím ...si poradíš, ne?

podezdívka
13. 07. 2007
Dát tip
Jednoznačně doporučuju Barcu, Němci jsou moc akurátní. A je tam teplejc :-) Tak šťastnou cestu! A tip*, kterej ti za ten dotaz nikdo nedal :-))

Vaud
13. 07. 2007
Dát tip
teď si zrovna dávám pauzu v medicíně a jsem poradce pro kardiologii, ale mám pořád malou kardiologicko-angiologickou ambulanci ;-)) v cizině budu dělat poradce pro výzkum v kardiologii (Mnichov) nebo respiraci (Barca);-))

Hele, a cože vlastně děláš?

Vaud
12. 07. 2007
Dát tip
Kámoš mi to včera říkal taky - máš 2 dobrý nabídky, tak to neřeš ;-) Horší je, že to tady v práci nemůžou nějak rozdýchat, tak se mi tady ještě snaží znepříjemnit - klasický čecháčkovství. O to víc mě to utvrzuje, že jsem se rozhodl správně. Díky za rady!!

Armand
11. 07. 2007
Dát tip
:)))) ti každopádně budu držet palce! Dyť víš, že se špatně rozhodnout nemůžeš, ne? :)

Vaud
11. 07. 2007
Dát tip
zatím doma vede Barca - asi si udělám na 2 roky prázdniny u moře ;-)

Armand
11. 07. 2007
Dát tip
:))) tys to dal i sem! :) no, my jsme si o tom řekli už své... já osobně, bych nepracoval a válel se ve španělsku a chodil na Nou Camp. Ale jelikož jde i o tu práci, tak nevím - to sem ti řekl: Mnichov. Takže - chceš si spíš užívat mimopracovně nebo pracovně? :)

Honzyk
10. 07. 2007
Dát tip
..a jak znam, stlejda muj je to, hec hec!!:)))

Vaud
10. 07. 2007
Dát tip
;-)) Radkin je boží párkrát jsem ho viděl přednášet a je to můj velký vzor! tolik energie, humoru a inteligence pohromadě je radost zažít závidím Ti, že ho znáš!

Honzyk
10. 07. 2007
Dát tip
..ze ma nas dva...jako nejaky genialni media, ale von nekdy tak silene krasne keca...s nim je lahudka jen sedet ....ty vis....a tech prihpod s nim, kdyz my se hadame...a v tom IKEMU tesd nasrabnej, to vis, driv, driv mel na Karolaku becheroivkovou zasivarnu...:)))...no, ttreba nekfdy jindy si vo nem, dedkovi mym krasnym, popovidame...jinac von nosi lekarskej plast nebo bily jen doma, protoze tvrdi, ze jeho pes z utulku je rasista...:))))..vul muj jeden...a ja dycky, nez du von jen, kdyz pacos dovoli, ja jsem "treti voko"...no, nerkdy tam ma stazist/(k/u, a vom koupoil pro toho psa, Zidak jeden, masinku, ale psici Bobine neroszly nejak moc chlupy, tak von, aby amortizoval, striha si s ni toho dneska uz bilyho jezka sam, jo....a teda ja od nej ochazim, staziosta stoji, a ja jdu k Radkinoivi , von sehne hlavu, devkar jeden, a ja mu dam pusu na toho jezka. No a jednou tam mel takovou hezkou holku, ja pak ji potkal na Kacaku u metra, a stydel se a tak tou palici vrtel, a ja, svine, rikam?:"Nono, Radkine....dneska nic...?"..Voin, nekecam, zrudnul, ja mu vzal hlavicku do rukou a sup, uz tam mel pusu!::)))Holka smala se, az uchcalavaůůla...jinak s nim zivot jedno velky, ale fakt VELKY DOBRODRUZCTVI... teta Eva zt je z toho , a casto silena, ale kdo by ho nemiloval????:DDDD cau, honzyk

Honzyk
10. 07. 2007
Dát tip
..Radkin je my slunce...muj saman...no, tvrdi, ze ma nas dva, protoze mne , samo, byt z rodiny, jeho pacos, zejo...a ty alkacsky s nim vejlety...miluju ho silene...a uz na nej tak tesim...a vis, mne libi, to bracha mamy, mozna vis, ze Prokop Drtina nas predek a tak, ale |Radkin, vachalovec , navis silene scetlej...a nechlasta ted, jak ja jsem rad!!)))

Vaud
10. 07. 2007
Dát tip
;-) pozdravuj Radkina ;-) to je borec psát budu furt!!

Honzyk
10. 07. 2007
Dát tip
...ja uz sem lepcejsi, vo moc, vcera mne kapali na hemaci a radosti sme skalali, a pan primar rika, vy jste bud zvire, nmebo pohadkova bytost, (mi porisli vysledky z Homole, kde mne brali znplic ---a nmic....hloidaj me jak psi ted...navis strejd a Radkin Hoizatko az do 16. v jů es ej...))ja radosti mam, jeziísi...!... a ty nestvi, a vem tu rodinu vyvetrat,....ja Mnichov zbezne znam...ale ty jejich pivni testy-festy-oktober a tak. To sileny cisto vsude? Zaclonky nacancany do puli voken? TA STERILNOST AZ... ze jeden by se bal v parku uprdnout..?--------------Dirndly? Naducany cerveny tvare bez spetky dekadence, a na druhy strane typci zvici Marylina |Mansona...dyk to bys mel vo nervy,ty kluku usata..!!))) cau cau a napises nam , zejo???DDDDDDDDDD

Vaud
10. 07. 2007
Dát tip
Ještě jsem se pořád nerozhodl, ale díky za rady! Našemu Honzíkovi by prospěl pobyt u moře, do Mnichova bych jel bez rodiny, které se do Němec moc nechce. Ze Španělska mám trochu úzkost, ale zase se na spoustu věcí těším. Z Německa mám pocit neutrálního klidu ;-)

papouch
10. 07. 2007
Dát tip
c! Téétoho!! V Pejřimoujě maj hnusný pivo taky!

papouch
09. 07. 2007
Dát tip
přestěhuj se do Pejřimoua téé nélepčí, páč tam nemáš práci a španělsky se tam taky nedomluvíš :-)

Norsko
09. 07. 2007
Dát tip
ano, k moři ... a jen tak mimochodem pozdravuje tě trilobit mou

LaMouette
08. 07. 2007
Dát tip
rozhodne k moriiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiim..:-)) ouplne jako to zpiva takova ta operni nase pjefkyne.. na desce od Hapky a Horacka.. tu pisnicku desne myluju.. cili je to jasny..:-)) kazdopadne.. hodne stesti.. a budu drzet palecki.. by ho nebylo hodne.. le prevelicehodne..:-)

Terpsichore
08. 07. 2007
Dát tip
Barcelona! Tveho smyslu pro humor by byla pro Nemce skoda ;-)A at se rozhodnes pro cokoli, at se ti tam libi!

sk8ergirl
08. 07. 2007
Dát tip
Barcelona, to je jasný :)

Kytiii
08. 07. 2007
Dát tip
Barcelonu - stopro!!! y no solamente por que aprendes espanol :o) es una ciudad muy bella y puedes ir a la playa cada día con toda tu família... hasta estarás allí, escribeme! ?puedo visitarte? :o) besos!

Navrch, jestli máš možnost zůstat u svýho oboru... Je sice fajn učit se furt dokola nový věci, ale zase na druhou stranu, umět tu jednu věc opravdu dobře, to taky není k zahození. Mnichov. :)

...sem se nepodepsal, pardon - Pišta Hufnágl.

Bral bych Mnichov. Je to přecijen blíž dom....

NePoe_ta
07. 07. 2007
Dát tip
Poneseš-li všechnu odpovědnost za své rozhodnutí, můžeš klesnout pod jeho tíhou, nebo ještě snadněji - pod tíhou šepotů našeptávačů. Zkus se bez skrupulý rozhodnout, a poznáš, že žádnou odpovědnost neneseš, nýbrž že Ty sám si tou odpovědností. Přeloženo (jakýpak div, že mi chronicky nerozumíš): svému osudu neunikneš, obvzlášť připomíná-li ze všeho nejurčitěji plechovku, po které se díky kouzelné nálepce žádá vztáhnout ruku. Je plná masa ve vlastní šťávě. Věcně: urývek z dialogu, 90. léta; 1: "Dobrý den pane profesore, nesu Vám ty přislíbené podklady, matka se se tolik omlouvá, dřív to dát dohromady nesvedla ...". 2: "Děkuji, ukažte, ....". 3: "Herr Dr. Vojta, Sie sind wieder erwartet nach der dritte Abteilung ..." 2: "... je mi líto, jsem nucen se chvatně rozloučit. V jednom kotly, ale ani po létch sem se zde neohřál, mladý muži ... :("

Yeziiinka
07. 07. 2007
Dát tip
Barkelóóónááá! Já bych o tom vůbec nepřemýšlela. A to nejsem vůbec teplomil, nicméně - Německo je moc německý. Místo nesporného genia loci, kterým je Barcelóná přímo nabitá, se může pochlubit tak akorát dost podivným škraloupem z histórie.

Sampalini
07. 07. 2007
Dát tip
Do bavor nikoliv, to můžete zůstat tady, Šumava mebo Bavorský les, t je jedno. A katalánslp je vzhledem k změně životního stylu výzva. Sampalini

Craerassy
07. 07. 2007
Dát tip
Vaude, ty se rozhodneš sám, jak budeš chtít....já bych volila to nové...to, co neznám...je to, jako mít novou holku...poznáváš...:-)

Narvah
07. 07. 2007
Dát tip
doporučuji barcelonu. nejen že se tam hraje lepší fotbal, ale je to i parádní město..

Honzyk
07. 07. 2007
Dát tip
...sem si delal prdel, voe.--------------a co myslis ja...? Na mne vytahli jednou nejaky duchodci, kdyz jsem sel jako kluk z auta curat do lesa, motycku, a ja se bal, ze mne zastrelej!---(7 let)....

Vaud
07. 07. 2007
Dát tip
Honzyk - podle nicku někam na čundr? Tý jo! Já ani nevím, kde je les!

vesuvanka
06. 07. 2007
Dát tip
Kdybych si měla vybrat mezi Mnichovem a Barcelonou, zvítězila by Barcelona - jednak tihnu k jiznim krajinam, ale hlavně - mně by vyhovoval klidnějši a pomalejši zpusob života "maňana" :-)))

V každém případě bych bral Barcelonu, není o čem přemýšlet.

Rabb
06. 07. 2007
Dát tip
Barca! Tam musí být živo!

Honzyk
06. 07. 2007
Dát tip
DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

sidonia
06. 07. 2007
Dát tip
jo, to mi pripomina jeden anglickej idiom... recnicka otazka zni:"sere medved v lese?" desne se mi to libi:)))) ja na jednoho anglana HELE A TY ME FAKT ZVES NA VEEECU, JO?? a on na to SERE MEDVED V LESE??? :))))

Honzyk
06. 07. 2007
Dát tip
...a ja, teda podle nicku, bych te videl nekde na Kacaku v osade Batalion, kde ty kotlikari zpivaj ty svy sileny rikatada...a serou v lese !!!! Tam je hospodskej a ma napsany nad vchodem: TRAMPUM NENALEVAME! SEROU V LESE!"

Vaud
06. 07. 2007
Dát tip
škoda, že to není volba mezi Barcelonou a Bukureští nebo Mnichovem a Minskem, to by měl člověk jednodušší. Takhle je to obojí fajn a vždycky se můžu vrátit zpátky! a pozo- holky jsou nejhezčí u nás a na Slovensku, ale všechny jedou na prázdniny do Barcy. Na bírfest jen dorazí jen pár...

cherubinka
06. 07. 2007
Dát tip
tobě se snad v našem kráááásným Hradci nelíbí? :-) jedno kam hlavně, když budeš mít net a dál přispívat na Písmáka ;-) (jsem pro Barcelonu)

Delahaye
06. 07. 2007
Dát tip
co se vytahuješ, čéče ??? :-)))))

pozorovateI
06. 07. 2007
Dát tip
jsou snad němky hezčí než španělky?

Pacer
06. 07. 2007
Dát tip
do pytle, proč se množím?? to se mi tolik chce???

Pacer
06. 07. 2007
Dát tip
:) máme docela podobný nápady. Umět španělsky, tak neřeším - Rambla je Rambla, olypmpijská pláž je docela čistá ( hele, nechal jsem tam plavky, koukni se), na metro je kousek - a jestli budeš dělat v tom Gaudího špitálku, tak mne fakt naštveš:))Mnichov je klidnej a čistej, s krásným parkem a říčkama, galerie taky celkem fajn. Taky záleží, jestli radši pivo nebo víno. Typově mi sedíš spíš na Španěly, než na tlustý bavoráky :)) Neboj, kozu netrfíš, i kdybys chtěl :))

Pacer
06. 07. 2007
Dát tip
:) máme docela podobný nápady. Umět španělsky, tak neřeším - Rambla je Rambla, olypmpijská pláž je docela čistá ( hele, nechal jsem tam plavky, koukni se), na metro je kousek - a jestli budeš dělat v tom Gaudího špitálku, tak mne fakt naštveš:))Mnichov je klidnej a čistej, s krásným parkem a říčkama, galerie taky celkem fajn. Taky záleží, jestli radši pivo nebo víno. Typově mi sedíš spíš na Španěly, než na tlustý bavoráky :)) Neboj, kozu netrfíš, i kdybys chtěl :))

Pacer
06. 07. 2007
Dát tip
:) máme docela podobný nápady. Umět španělsky, tak neřeším - Rambla je Rambla, olypmpijská pláž je docela čistá ( hele, nechal jsem tam plavky, koukni se), na metro je kousek - a jestli budeš dělat v tom Gaudího špitálku, tak mne fakt naštveš:))Mnichov je klidnej a čistej, s krásným parkem a říčkama, galerie taky celkem fajn. Taky záleží, jestli radši pivo nebo víno. Typově mi sedíš spíš na Španěly, než na tlustý bavoráky :)) Neboj, kozu netrfíš, i kdybys chtěl :))

Honzyk
06. 07. 2007
Dát tip
...ja si pamatuju, ze meli sme mapu, nevim, kde je, a o neco, jen o neco mensim pismem nez BARCELONA bylo skoro primo "na vode" napsano HOSPITEL...

sidonia
06. 07. 2007
Dát tip
no tak to neni co resit ze.. rani pobehani po plazi aneb zdravy zivitni styl hahah

Vaud
06. 07. 2007
Dát tip
V Barce bych bydlel 150 m od pláže ;-) v Olympijském městečku ;-), tak bych každé ráno chodil k vodě ;-)

Vaude ...jak to zpívá Mercury a Caballé.......... Bááááááááárslóóóóóónáááááááá.......... :)))))

Vaud
06. 07. 2007
Dát tip
Sid, já si to taky nezávidím ;-). Tady jsem řešil v poslední době takový kraviny, že změna byla nevyhnutelná.

Honzyk
06. 07. 2007
Dát tip
...v kazdym pripade Barcelona a nejen Antoni/o/ Gaudí a jeho krasny domy,parky...jezisi... uzasnej primorskej vitr a super lidi...ja byl dvakrat, ale navrat treti vymkl se z mych, zel,. netrpelivych to rucek:)))

Vaud
06. 07. 2007
Dát tip
Jirko, díky za Mnichov! Slyším furt jen Barcu!

sidonia
06. 07. 2007
Dát tip
v tom pripade ti to rozhodovani vubec nezavidim:)))

Vaud
06. 07. 2007
Dát tip
šak já taky ;-), ale už jsem se rozhodl, že trochu změním životní styl prožil jsem část života v cizině, tak je to recidiva ;-)

a2a2a
06. 07. 2007
Dát tip
Michale, Mnichov, jako potenciální pacient to tam mám blíže a budeš tam mít méně práce, poněvadž tam není takové hork

sidonia
06. 07. 2007
Dát tip
ja bych nikam nejezdila ja mam cesko rada:)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru