Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Blues o labilitě

18. 07. 2007
5
18
1955
Autor
Pirka

.. pořád se něco děje - a hádejte, koho jsem názvem vykradla tentokrát .. ? :)

Neděle ráno

Svítá

s mořem vlaštovek

a mourovatou kočkou

přes cestu

 

kvete ten strom,

co nevim, jak se jmenuje

.. kvete magnólie

a bledě modré nebe

 

Slibuje

 

že dneska bude pěkně

.. tak nehlaď kočku

proti směru drápků

a dobrou noc, miláčku.

 (tatáž) Neděle večer

Stekla jsem po tobě

jako po skle

Zmizels mi

jako dým

 

Protekl mezi prsty

Kouř

v říjnových oblacích

Ztracený

 

A já za tebou

Do nebe volající

Neštěstí.

 


18 názorů

Movsar
19. 07. 2007
Dát tip
tak srovnávat originalitu s aktuálností (čerstvé noviny) asi nelze. mně variace prověřených věcí vůbec nepohoršují a rozhodn+ě je můžu. renesance byla taky jen taková obnova starého, a přesto ji obdivujeme pro dokonalost. vše už tu bylo!

Pirka
19. 07. 2007
Dát tip
Mov --- Jam --- .. --- originalita je strašně fajn, to jo .. a povětšinou jsem více než šťastná, když ji v poezii zpozoruju, ale není nic smutnějšího než originalita za každou cenu - tedy i za cenu autenticity - je-li totiž tato (a.) produktem srdce (jakože jo), pak bychom originalitu měli hledat v hlavě - a pokud hlava převáží, výsledky bývají, řekněme, smutné .. samozřejmě, že číst pořád to stejné v různých odstínech modré by se asi nikomu dlouho nechtělo a originalita je osvěžující, ale myslím, že někdy není na škodu dovolit si ten luxus a psát tak, jak to cítíme, aniž bychom hleděli na to, na co asi budou myslet ti, co to po nás budou číst - jinými slovy: autorce se tyhlety její básničky líbí, to, že některým ne, chápe - a je ráda za to, že někteří z těch některých se obtěžovali jí to napsat. mar --- to jsme měli totiž u nás doma jeden takový fakt povedený a dlouhý večírek :) .. dík

martinez
18. 07. 2007
Dát tip
a to jen já nechápu proč v neděli ráno dobrou noc miláčku? todle pro mne asi nejvíc teda: A já za tebou Do nebe volající Neštěstí.

Movsar
18. 07. 2007
Dát tip
diskuse o nutnosti být originální by mohla být zajímavá, řekl jsem si a přečetl něco od juyce, pro kterého je originalita modlitbou. a některé věci se mi páčily dost. jinak mám opařčný názor. originalita může být taveňák namazaný na stěně galerie... uzený samozřejmě, aby tam bylo originality více než málo. je to výtvor, dílo, instalace, umění??? v takovém případě jsem pro to, aby se to co bylo zastoupeno řečovým symbolem "umění" zastoupilo jiným řečovým symbolem. jakým nevím, jsem asi málo originální.

Pirka
18. 07. 2007
Dát tip
Jam --- ale doufám správně, když doufám, že to omezuješ na literaturu .. aspoň?

Pirka
18. 07. 2007
Dát tip
pap --- není důležité vyhrát, ale zúčastnit se :) SEN --- jen si kopni, když ležím na zemi a nemám sílu se bránit :)) .. ale drápKy nejsou špatné, za tím si stojím, i když ležím. A mimochodem - dík. Jam --- viz shora uvedené - a navíc - je skutečně tolik nutné být za každou cenu originální, jiný a neotřelý .. to by mě fakt zajímalo - protož nevím ..? .. ale dík, no .. Ned --- dík moc :) Mov --- můj big se naštěstí fláká, dík :)

Movsar
18. 07. 2007
Dát tip
jsem pod dohledem big brothera proto jen krátce : líbí se !! velmi . tip

SENIOR
18. 07. 2007
Dát tip
Svítá to slibně, poté však uvadá do průměropísmáku jistým znásilnictvím .. "TAK nehlaď kočku, proti směru drápů" či omletotvary (stekla jsem po tobě). 4+

papouch
18. 07. 2007
Dát tip
..no Jiřího Su.... ajo, guy byl rychlejší .-))

Pirka
18. 07. 2007
Dát tip
Mar --- to je jenom otázka pocitů do vysoké míry nesouvisejících s objektivní realitou (a prý jsou na to prášky) .. ale ta kočka byla moc hezká, to jo. guy --- Dík :) .. a určitě's něco vyhrál :)

guy
18. 07. 2007
Dát tip
je to docela dobrý blues, myslím, že by se za něj nemusel stydět ani Jiří Suchý, i když to jeho bylo takový o něco stabilnější :-)

Marguerite
18. 07. 2007
Dát tip
kocka pres cestu byla mourovata, taj nevim, proc prinesla nestesti..

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru