Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Experiment - přidejte se!

06. 06. 2008
2
14
1910
Autor
Claire1990

 Hola hola! Třeba můj nápad ani není nový, ale právě mě to napadlo a chci to zkusit. Sháním pár autorů, prozaiků, kteří by spolu se mnou zkusili vytvořit prozaický útvar - společně! Každý jednu kapitolu......samozřejmě s nějakým kodexem ( přečtu si vždy nové kapitoly a budu pokračovat v nastíněném, příběhu, nebudu dělat zásadní zlomy a převraty, nebudu zasahovat do již napsaného apod). Navrhovala bych např. začít nějakým fantasy( entřeba dodržovat jakékoli reálie - větší šance že se někde navzájem ,,nepotopíme" nepřesnostmi..)...Tak co? Chcete to se mnou někdo zkusit? Pár lidí...prosím..:)

 

Pokud jste nepochoopili-napište, pokusím se vysvětlit jestě jinak!;) čekám na vaši aktivituuu

 

 

Claire


14 názorů

Claire1990
18. 07. 2008
Dát tip
super! takze timto te poevruji abys napsala umístil sem první kapitolu, ja si vezmu druhou a o ostatni se poperou zas dalsi, dkyz budou mti zajem..;)!

Ian Storm
18. 07. 2008
Dát tip
S každou další kapitolou postava navíc, přičemž ten, kdo ji bude psát, současně převezme ty předchozí... To zní dobře. Jinak magický realismus bylo jen zjednodušující označení, nic jsem tím nepodsouval. Já bych nerad působil, že se vnucuju nebo tak něco, ale tu první kapitolu bych si klidně na triko vzal, docela se mi to začíná v hlavě rýsovat - Začal by jeden hrdina v dost neuvěřitelným až pošahaným prostředí a vůbec by nevěděl, co se děje... Jenom by to chtělo nejdřív vytýčit směr, jako třeba začít nastíněním spousty podivných a znepokojujících otázek a ty otázky postupně vysvětlovat a konkretizovat, příčemž každý autor by se s tím popral po svém (ve skutečnosti by třeba první autor sám odpovědi nutně mít nemusel, a nebo jo a pak by to celé i uzavřel).

Claire1990
17. 07. 2008
Dát tip
No..ja si to predstavovala tak ze nebude jeden hlavni hrdina.....ale ropave bdue paradni jak akzdej prida svyho hrdinu a jak na sebe bduou ty rhdinove reagovat atd...:) a to prechazeni mezi realitou a fantasy mne napadlot aky ale magicky realismus mi rpisel pro tuhle hru az moc ,,ofiko" nazev...;) tak..a kdo si vezme na starost rpvni kopitolu, od ktere se odrazi ostatni? Uz bych to rozjela..tka kdo se hlasi?:)

Ian Storm
17. 07. 2008
Dát tip
Ehm, teď jsem si uvědomil, že by to byly kapitoly a ne oddělené povídky... Potom by se například mohlo stupňovat odtažení od reality nebo naopak nebo tak něco. Jako třeba že hlavní hrdina prochází nějakými změnami stavu vědomí/vnímání nebo umístění a synchronizace v času a prostoru...

Ian Storm
17. 07. 2008
Dát tip
Tak podle mě mezi současností (respektive realismem) a fantasy leží obrovský prostor pro kreativitu a byla by škoda ho zmenšovat nějakým striktním žánrovým vymezením... Úplně by stačilo vzít tohle hřiště mezi skutečností a fikcí a použít ho celé jako vymezení a nějakým způsobem i třeba přímo téma (alá magický realismus). Aby v průběhu čtení jednotlivých povídek nebylo (až do konce) jasné, co je vlastně realita a jaká je mezi povídkami spojitost. Ideální by bylo, kdyby povídky byly do různé míry uvěřitelné a vůbec různě pojaté. To je ovšem ještě stále příliš obecné a zjednodušující, chtělo by to nějakou "fintu fňo", nějaký opravdu radikálně geniální nápad...

B.P.K.
16. 07. 2008
Dát tip
aktivne som aktivny (stale v slovencine) a uvazujem o fantasy, no nie som ani proti sucasnosti... azda sa pridam k lepsiemu napadu :)

Claire1990
16. 07. 2008
Dát tip
Tak..jsem pro zacit! Takze pro ty kdo mají chut se pridat klícová otázka: zanr. Navrhuju bud fantasy nebo neco ze soucanosti -abychom se enmuseli zatezovat prilis s realiemi......prosim o potvrzeni aktivnich spoluautroru a jejich nazor zde do komentu...

Claire1990
12. 07. 2008
Dát tip
stale to ymslim uplne vazne!;) dik, ja s epokusim co nejdrive zacit jets emusim vyymslet jak by to yblo ,,technicky"

Ian Storm
01. 07. 2008
Dát tip
Ale, ale... Slovy Burnese ze Simpsons: The Movie, když zvažoval, že zapne Springfieldu zase proud kvůli popravě na elektrickém křesle - "Tempting, tempting..." Jako prozaik funguji též, viz můj zde umístěný pochmurný pochod. Jestli to myslíš vážně a stále to platí, přidal bych se...

kunka
07. 06. 2008
Dát tip
Nápad nie je nový,niekde som už také niečo čítal, ale som zvedavý čo stvoríte. :-)

Claire1990
07. 06. 2008
Dát tip
Jo, to zni dobre..;) ja jsem pro!

B.P.K.
06. 06. 2008
Dát tip
...hm... ak sa ti zdá, že máš málo ľudí, tak by som sa rád pridal, aj keď tam bude znieť zvláštne slovenčina popri češtine... ale vo fantasy príbehu by to mohlo mať zaujímavý říz! čo ty na to?

grafo
06. 06. 2008
Dát tip
he. ja si to precitam ak nieco take vznikne :)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru