Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Mrtvé hříbě

10. 06. 2008
6
13
1804
Autor
Flavia

Forestovi, který se sice nenarodil mrtvý a dosud žije, ale tím asi hůř...

K ránu se narodilo

mrtvé hříbě

stájová lampa

ve zpocených slabinách

kobyly stála

sláma voněla

venku noc

pokojně ubývala.

Tady nebylo

už co říct

jen zhasnout a zaspat

tu ranní chvíli.

Jako by nás právě opustil bůh

v kterého jsme nikdy

nevěřili.


13 názorů

líbí tip

rakkaus
14. 07. 2008
Dát tip
a dodatek... jen tak dal! :)

rakkaus
14. 07. 2008
Dát tip
ahoji flavi! slibila jsem nejakou tu kritiku takze... tahle basnicka se mi po prvnim precteni libi z cely tvy poezie nejvic. jenze ono to asi neni az tak smerodatny protoze jsem zjistila ze u tebe je treba cist mezi radky. na prvni pohled nepises moc vyrazne - mozna je to malo zkusenostma a potrebujes se jeste trochu vypsat a prijit na to ze se slovy si lze i vic vyhrat (oh jak mi to pripomina me...) - ale kdyz clovek koukne hloubs cejti mnozstvi silnejch zaznamenanejch pocitu. u tohohle kousku se mi libi radkovani na zacatku obzvlast ctvrtej az osmej radek je zajimavej. ta nejednoznacnost... a myslenka? zaujala me jedna z vyse uvedench kritik "na zaver frkneme boha". nevim jestli s tim souhlasim. buh je proste nejvhodnejsi vyjadreni toho pocitu. ze je trochu ohrany je uz druha vec ktera dokazuje jeho osvedcenost. pravda basnicka pak neni extremne originalni ale co uz. libi se mi neni plocha takze tip :)

Řízek
26. 06. 2008
Dát tip
cítím s tebou*

HenryP
11. 06. 2008
Dát tip
to som zvedavy, ake atributy by mala tato basen mat, aby pista hovoril o poezii:-(

Flavia
10. 06. 2008
Dát tip
No dobře, ať je po tvém, když ti tak záleží na tom výsledném textu. Prostě na to koukáme každý jinak a to už asi nezměníme...

Já nehodnotím, cos chtěla sdělit. Nehodnotím, cos potřebovala. Hodnotím výsledný text.

Flavia
10. 06. 2008
Dát tip
Pišta: To je věc názoru, co je poezie. Pro mě je důležité, že to vyšlo z potřeby něco sdělit. To je pro mě poezie. A já to fakt potřebovala. A Boha zas tak často do svých básní nevrzám. Ale stejně dík za kritiku. Petrusha: viz tvé zprávy A všem příchozím dík za to, že jsem se mohla o to s vámi podělit...

Smutné? Budiž. Ale kde má být avizovaná poezie? Obecné konstatování + na závěr vrzneme Boha, aby to mělo "přesah" - to není poezie.

Petrusha
10. 06. 2008
Dát tip
kto je forest? inu také smutné to je ...

HenryP
10. 06. 2008
Dát tip
pekne:-)

Lilie
10. 06. 2008
Dát tip
Moc líbí ... Tipipit

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru