Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Připálená kůže hezky voní...

20. 10. 2008
5
6
907
Autor
DaNdÝ

…no vážně, zvlášť na předloktí myslím. Samo osobě předloktí voní hezky ale zkuste jej připálit plamenem zapalovače a přičichněte druhý den. Voní hezky a o to výrazněji. No je to úplně to samé jako když zapálíte Vánočního Františka Velkého. Ale to není dost romantické téma, o tom jsem psát nechtěl.

Obešel jsem s matčiným psíkem po třetí park. On se posadil a fascinovaně zíral, jak si dva holubi pinkají kusem rohlíku. Tak roztomile při tom kroutil hlavičkou, že jsem měl chuť mu ji utrhnout a hodit po těch holubech. Hrubou silou jsem jej odtáhl na trávu. Nic. Naklonil jsem se a co nejvíc nenápadně mu koukl pod ocas. Nic se nedělo. Psík mě počastoval zlým pohledem. Nesnášel, když ho při defekaci pozoruji. Proto jsem se k němu otočil zády a rozhlížel parkem. Byla mi zima. Oči se mi dotřásly až k dívce venčící rovnou dva pejsky. Byla to slušně vychovaná zviřátka. Sotva dorazila a už se krčila nad trávníkem. Ale ta dívka, jak ve svých vysokých kozačkách  odběhla ke koši a vrátila se s papírovým pytlíkem. V tom jak se elegantně skláněla ve své krátké sukýnce a všechno pečlivě nabírala, bylo něco… noo nemohl bych říct přitažlivého, ale na ten způsob. Byla to první dívka, které jsem toužil být nablízku, když sbírá hovna.

Můj psík se opřel do vodítka a silou profesionálního gaučáka mě dotáhl k trojici. Feny, to jsem si mohl myslet. Psík přičapl těsně vedle dívčiny nohy. Oba jsme k němu shlédli a pak se na sebe usmáli. Od té doby jsme vždy v půl šesté venčili společně. Nejdřív jsme mluvili o psech, pak o lidech, oblacích, hvězdách. Potkali jsme dobročinné pracovníky a koupili si samolepky s usměvavými černoušky. Myslím, že každý by měl jednou za čas postavit kus školy v Africe. I když také míním, že pokud na to od každého stačí dvě pětky, tak nevím, na co si stále ti černí zmrdíci stěžují. Nejdřív jsme obcházeli jen parčík, pak po pěšině až k řece, přes lávku na hřbitov a dál do topolové aleje. Viděli jsme sýkorku zašlapanou do spár dlažby a prohlíželi si ji. Pak jsme také potkali pánečka, který se ženě chlubil tím, že vždy přehodil klacek přes řeku a jeho vlčák přeplaval studným a prudkým proudem, chňapl po klacku a zase se vrátil. Celý zmáčený, třesoucí se položil aportek pánečkovi k botám a vrtící vším možným se radoval z pánečkova škodolibého smíchu. A znovu…

„Takový lidi potřebovali na základce víc šikanovat,“ usoudil jsem ke své dívce a ona přikývla. „Máloco tříbí lidský charakter jako okurka vražená do prdele.“ Usmála se. „Nikdy bych to matčinýmu čoklíkovi neudělal. A to, dokud jsem nepotkal tebe, mě máloco štvalo víc než venčit ho.“ Moje lichotka se minula účinkem. Na druhý den dívka nepřišla. Venčil jsem sám a s nostalgií se dotýkal košů na výkaly. Skoro jsem se rozplakal při pohledu na psí žrádlo. Doma v bytě ležíce letargicky na gauči jsem se podíval na lustr. Pak na obrazovku počítače, do temného kouta předsíně s botníkem a na jedny boty v něm. A řekl jsem si nahlas: „Já jsem docela dost sám.“ A tak jsem si koupil vlastního pejska a s oběma jsem celý den chodil kolem parku. Psi se na mě koukali vyčítavě, klepali se zimou. Dívka s fenami se objevila v půl osmé a psi se k fenám rozeběhli. Rozpačitě jsme se na sebe koukali, zatímco nám chlupáčci šoustali u nohou.

6 názorů

DaNdÝ
02. 11. 2008
Dát tip
no dyť žejo taky to na tý větě bylo celý postavený, dík že sis všimla

clovrdik
26. 10. 2008
Dát tip
je to dobře a lehce napsaný; a inspiroval mě to, jdu venčit :-)

DaNdÝ, ten skok k najednou už tvý holce mě vykolejil,fakt bych tam ještě dopsal odstavec o vás dvou, něco intimnějšího abych s tebou mohl nakonci víc soucítit.. ale jinak to dobře plyne a je to prdel, s kapkou nostalgie.. úhrnem tipuhodná záležitost.. měj se

DaNdÝ
21. 10. 2008
Dát tip
Jsem vděčen za tvojí libost!

neroušek
20. 10. 2008
Dát tip
Dobře napsané,nerouškovi líbí.*

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru