Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Valčík v podkovách (druhá část) - Dvě existencionalistky a kůň

11. 02. 2009
0
0
1212
Autor
Claire1990

SKANDÁL V BRANÍKU!

 

   V sobotu 7.2.2009 se ve večerních hodinách naskytl sportovcům ubytovaným v prostorách branické loděnice zvláštní pohled. Dvě mladé dívky plnící svou službu v jezdeckém oddíle v náhlém pomatení smyslů vylezly na stříšku nad stájí a pod světlem lampy a za hlasitého zpěvu se jaly předvádět všemožné taneční a gymnastické kreace. Po chvíli jim ani toto pobuřování nestačilo a svlékly se do spodního prádla, aby takto nedostatečně oblečené pokračovaly ve svém zvrhlém vystoupení. Existují závažná podezření, že obě dívky byly pod vlivem. Buď omamných látek, nebo přítomnosti svého přitažlivého trenéra, který následnou reprízu jejich stripshow natáčel.

   Policie zatím odmítá případ blíže komentovat. Podle mluvčí PČR musí být napřed vyšetřen věk obou dívek, aby mohla být vyloučena eventuální přítomnost dětské pornografie ve fotoaparátu výše zmíněného trenéra. Policie tuto možnost ovšem nepředpokládá a branický případ tudíž pravděpodobně nebude mít žádnou dohru. Neboť, jak dále uvedla mluvčí, mládí, pubertální výstřelky a špatný vliv dobré společnosti nelze zákonem postihnout.

 

   Když jsme šly s Bárou napást Whinnyho, čouhala nám sláma z bot. Doslova. Ale myslím, že nám to nevadilo, že na postranní pohledy soch kolem nás jsme si my živé už zvykly. Stály jsme na louce u Vltavy a tak louka byla zelenohnědá, řeka olověná a listí na stromech doměděna. A byl to podzim a zima a jaro a šedé mraky těžce dopadaly na naši melancholii. A my tam stály, dvě existencialistky a kůň, koukali na řeku z olova a rtuti a na auta, která jezdila tam a zpátky a nám to bylo, bylo nám to jedno protože až budu stát zítra večer v Lucerně se šerpou kolem krku, konečně dospělá, moje srdce bdue stále poelotvat nad měděnými stromy u Vltavy. A pořád tu budou znít Bářiny verše:

And wake up…cold…in the dark

            Bude dobře.

            Koupíme si Rossáčka a zapomeneme

            na chlapy.

            A Rossi bude náš jedinej

            na louce u Vltavy…

jako věčný leitmotiv votližních let a jako pouta, která čas nezlomí a člověk nesvlékne.

 


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru