Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Valčík v podkovách (pátá část) - Sólo pro Lohera

15. 03. 2009
1
0
1110
Autor
Claire1990

   Napadlo mě, že má pravdu. Just people are stupid, not horses. Koně nejsou hloupí, to jen lidé. Koně jsou alespoň částečně svobodomyslná stvoření. Člověk je může ovládnout, ale nejsou hluopí, aby se nechali zblbnout.

   Valčík je na tři doby. Lidé jsou tak hloupí, že jeho rytmus pletou, místo tří taktů tančí čtyři nebo dva, spletou si pravou nohu s levou a upadnou. Ale viděli jste někdy upadnout koně proto, že zakopl? Cval má valčíkový rytmus, raz dva tři, raz dva tři, a žádný kůň si ho nikdy nesplete a nezakopne, protože zapomněl, že tančí; pro koně je tanec přirozený.

   A tak hraju velké sólo pro Lohera, pro mou černou splašenou lásku, která je jediná opravdu nezištná. Co můžu chtít od koně oplátkou za to, že ho miluju? Vůbec nic. Jen aby dýchal, aby stál a já se mohla opřít o jeho horké svaly, aby byl ochotný nechat se ovládnout, nacválal a chvíli mě vedl. To je ono. Mé sólo pro Lohera – ne vést, ale být veden, přizpůsobit se jeho valčíku, jeho třem dobám, zapomenout na lidi, kteří jsou hloupí. Jen sedět a tančit svůj velký valčík, sólo pro Lohera.
Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru