Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Semafory zničí svět!

21. 04. 2009
8
17
1233
Autor
DaNdÝ

Věřím, že přechody jsou vůbec nejúžasnější místa v Praze. Vytváří a tříbí zázračné lidské charaktery – hrdiny, kteří se na přechod vrhají na červenou. Pak jasnovidce, kteří vytuší tři sekundy předem, že se má rozsvítit zelená. Mnozí z nich zejména ti v kraťasech, ještě lépe s fuseklemi v sandálech se posléze stávají miláčky davů. Strhnou sebou na šedou plochu celou vlnu zbloudilců. Ale miláčci davů jsou jen podskupina.

Třetí regulérní přechodovou skupinou jsou prostě rebelové. Nebo spíše velmi často – rebelky, bývají to ženy mezi čtyřiceti a pětapadesáti lety. Ty běhají jak mimo přechod, většinou puzeny číhající tramvají, tak se zastavují uprostřed vozovky a nacházejí pěšinky v intervalech projíždějících aut. Ach, tyhle rebelky mi vážně pijí krev. Myslí si, že svou upjatostí žen středního věku semafory občurají. Ale oni jim pouze slouží, jsou největšími děvkami semaforů.

Protože semafory jsou prostě mocné. Pevně věřím, že jednou ovládnou svět. Vyhladí nás. Nejdřív povraždí slepce – ty nejbezbrannější, jako všichni správní masoví vrazi. Stačí rozhodit signál, který říká, kdy může bílá hůl vstoupit. Druhou částí genocidy budou ostatní chodci. A pak konečně vozy, všechny semafory se naráz vzbouří a auta vrazí do sebe a vybuchnou. Věřím, že tak spálí všechno na Zemi. Škoooda. 

 

Ne. Jediné co mě dokázalo vytrhnout z té semaforové monotónnosti, z toho vražedného poblikávání a přebíhání… ano byl to malý Romík skákající svobodně na jedné noze po přechodu na červenou. Nevěda nic o jasnovidectví, příliš usměvavý na upjatou rebelku. Úžasná lehkomyslná odvaha od toho cikáněte, které pak proběhlo okolo mě, a zmizelo mi jako už spousty jemu podobných. A červenou jak šaty jedničkové kurvy nahradila matrixovsky zelená a já přešel seriózním klidným krokem.  


17 názorů

DaNdÝ
11. 06. 2009
Dát tip
a tak to děkuju, ono nadsázka no jde právě hlavně o ty chodce žejo

Saetri-Ihn
11. 06. 2009
Dát tip
Krásně výstižný, nadsázku jsem možná trochu nepochopil, ale za to charakteristika chodců zapůsobila. "Největší děvky semaforů"... úchvatný obrat :-D Možná v poslední větě vadí dvě A... tip

DaNdÝ
15. 05. 2009
Dát tip
děkuji, přesně takové to mělo být

beruška
15. 05. 2009
Dát tip
Fakt mě to pobavilo,je to krátký a výstižný a to se mi líbí. :)

Daryll.x
04. 05. 2009
Dát tip
Mně se hodně líbí ten začátek. Pak....

DaNdÝ
22. 04. 2009
Dát tip
pro Tangens_Omega36: hele dík, co to je nevím, asi ta blbůstka je nejpříhodnější. A zrovna krysí stíny jednou smažu i dyž sem je tam zatím ešt ani nedal celý. Ale na tvoje přečtení si počkám, a sem zvědav to bys byl hrdina dyby sis dal celý, ale byl bych rád

DaNdÝ
21. 04. 2009
Dát tip
pro Carver: děkuji, snažil jsem se, aby to bylo takové. pro nechápu: aaano, vtipnost je věc tak pozoruhodně relativní a zasmát se něčemu je eště relativnější, děkuji za povzbuzení k zamyšlení nad tím pro Ferenc: děkuji i za netip, důležitější je přečtení pro Květoň Zahájský: vskutečně nevím esli je tvůj názor nějaký ten rasizmus, zrovínka v tomhle textíku jsem se nad tím nezamýšlel, i dyž v jiných jo hele, klidně se přesvěč, jo, jo? No ale tady byl onen Romík myšlen čistě jako jediný kladný prvek, bojovník proti záporným - semaforům.

raja
21. 04. 2009
Dát tip
*:)

Prdlajs. Nejhorší jsou cyklisti. Zejména ti řeční, co si rádi povídají a jezdí ve skupinkách pěkně vedle sebe.

Malý Romík si to holt může lajsnout, neboť ví, že je v těchto končinách chráněným druhem. Každý si desetkrát rozmyslí okřiknout ho, že páchá přestupek; neřku-li se k němu neopatrně přiblížit jedoucím vozem. To je lepší strčit hlavu do úlu a zabouchat. (Jéžiši, není to projev nějakého rasizmu, když této rase nepokrytě závidím?)

stejně mi nikdy nebylo jasné, proč auta mají na semaforu tři barvy a lidi jen dvě...:o)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru